FK Sarajevo - Akademija FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)
Ima on profi ugovor do 2019
On je KLASA za Plakala.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- muhamedhulk
- Kontakt:
I ja mislim da ima, nije tako davno stigao..on, i jos par njih su stigli u juniore (mislim u februaru).
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Tacno, dosao je iz Borca.muhamedhulk je napisao/la:I ja mislim da ima, nije tako davno stigao..on, i jos par njih su stigli u juniore (mislim u februaru).
Momak je pravi talenat.
[youtube][/youtube]
- VanCipelic
- Kontakt:
Dosao iz Zeljeznicara iz Banja Luke...
U pravu si.VanCipelic je napisao/la:Dosao iz Zeljeznicara iz Banja Luke...

http://sportlive.ba/index.php/sl-novost ... u-sarajeva
http://www.fsks.ba/index.php/novosti/it ... k-sarajevo
Mora se pohvaliti rad u akademiji,ima i onaj jos jedan golman jablan sto je i u prvom timu bio ima oko 195
Pogledajte akademiju Vardara.
- PitarBordo
- Kontakt:
Da se ne lažemo, kod nas se akademija radi k'o da je Senaid Memić project manager. Ali obzirom da se vodimo "nismo prije ovog imali ništa i trebali se ugasiti" nemamo mnogo prostora haman da kritikujemo.
Da makar bi uljuditi tim da ne budemo smiješni kao proljetos na terenu, gdje je meni i najbitnije.
Da makar bi uljuditi tim da ne budemo smiješni kao proljetos na terenu, gdje je meni i najbitnije.
Samo Saraj'vo.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nije Vardar ovo puno platio, je l' tako?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Akademija dobro radi vide se rezultati igraci u repci itd prije je to misaona imenica bila,treba vremena da akademija radi po nekim standardima. Dobro imamo terena kao oviniz Vardara,sad idu objekti itd bice ok,druga je stvar sto je ovaj rus imao stadion i nisam upucen pricao je da ce drugi gradit,uglavnom lik vise dosta ulaze,sad mi treba pljuvat jer on vise od Tana ulaze. Sta ti konkretno ocekujes od akademije? Koliko vidim imaju 2 terena a mi cemo imat 4PitarBordo je napisao/la:Da se ne lažemo, kod nas se akademija radi k'o da je Senaid Memić project manager. Ali obzirom da se vodimo "nismo prije ovog imali ništa i trebali se ugasiti" nemamo mnogo prostora haman da kritikujemo.
Napisao je momak naknadno koliko je kostalo, oko 2,5 miliona € za sada (ne znam da li je ukljucena kupovina zemljista u ovu cifru za koju je on rekao da je kostala svega pola miliona € za skoro 15000 m2). Ukupna investicija za ovu akademiju koja predvidjena samo za djecu do 14 godina je oko 3,5 miliona € (nisu svi objekti jos gotovi) i ima jedan veliki i jedan mali teren. Na drugoj strani stadiona Filip II se nalaze jos dva terena no njih koriste FK Rabotnicki i MNK Armija te nemaju izravno veze sa Vardarom. Vardar pored toga ima trening kamp za prvu ekipu na periferiji grada sa dva terena i zgradom sto je kostalo oko 4 miliona € sa, pretpostavljam, kupovinom zemljista. Omladinske ekipe izmedju 14-19 godina koriste teren u sportskom centru Jane Sandanski no i za njih se planira izgraditi dva terena u blizini trening kampa za prvu ekipu kako bi objedinili ta dva segmenta (obecao vlasnik, do sada nikada nije prekrsio obecanje, na kraju cak i uradi vise od toga).MortemHz je napisao/la:Nije Vardar ovo puno platio, je l' tako?
Vlasnik Vardara je bogati Rus Sergej Samsonenko koji pored FK Vardar ima u vlasnistvu i muski i zenski RK Vardar koji posljednje tri sezone ostvaruju zavidne uspjehe jer momci igraju vec tri godine zaredom cetvrtfinale Lige Prvaka, dok djevojke tri godine zaredom zavrsavaju kao treci u Ligi Prvaka. Pored ovoga sto je uradio za Vardar, napravio je jos hotel u Skoplju, crkvu, modrenu sportsku dvoranu vrijednu oko 15 miliona € (sluzbeno vlasnik RK Vardar), itd. Dao je obecanje da ce za koju godinu FK Vardar igrati redovno Evropu, bas da vidimo kako ce to ici jer vec imaju odlicne uslove.
Kamp Butmir

BordoTV: Kadeti prvaci BiH! Video

BordoTV: Kadeti prvaci BiH! Video
- PitarBordo
- Kontakt:
Sve je pravo fino, ali brate kako su mogli ovoliko mašiti ovaj oblik grba neće mi nikada biti jasno. 

Samo Saraj'vo.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Stvarno im svaka cast ali grbPitarBordo je napisao/la:Sve je pravo fino, ali brate kako su mogli ovoliko mašiti ovaj oblik grba neće mi nikada biti jasno.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
PitarBordo je napisao/la:Sve je pravo fino, ali brate kako su mogli ovoliko mašiti ovaj oblik grba neće mi nikada biti jasno.

- PitarBordo
- Kontakt:
Ma smiješno mi bi.. Inače nama treba geometar da postavimo onaj dres na sredinu terena, tako da i ovo je dobro.Memara je napisao/la:PitarBordo je napisao/la:Sve je pravo fino, ali brate kako su mogli ovoliko mašiti ovaj oblik grba neće mi nikada biti jasno.nema veze, pokusali su
kamp je ogroman!

Tereni stvarno fino izgledaju, pravi trening kamp.
Samo Saraj'vo.
[youtube][/youtube]
- PitarBordo
- Kontakt:
Dajgle Kerima, budućeg tlačitelja, kakav pogled ja se iza stolice sakrio kad me pogleda!!!

Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 13 jun 2016, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.