Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Ajax
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 01:00

Sheyi je napisao/la: Treba nam jedan odlican selektor, takticar, motivator..., sa isto tako dobrim saradnicima, imamo li takve kandidate na vidiku? :hmmmmm:
Pa po meni ima. Znaci:
Vaha
Ciro
Bajevic
Antic
Prosinecki, Osim ili Bazdarevic.

Sven-Gorana nebi nista napravio. Najbolji motivator zna se ko je :D

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 18 nov 2014, 01:03

DukeOfWellington je napisao/la:
xinxee je napisao/la:VLADIMIR PETKOVIĆ !

slika
Gledaš pogrešnu Wikipediju ;)
tek sad upratih ahhahah :D :lol:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 nov 2014, 01:03

Sama cinjenica da je na ovoj anketi Sergej Barbarez ispred Duska Bajevica dovoljno govori koliko smo mi glupa skupina ljudi.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2014, 01:06

MostaracVelezovac je napisao/la:Sama cinjenica da je na ovoj anketi Sergej Barbarez ispred Duska Bajevica dovoljno govori koliko smo mi glupa skupina ljudi.
Bajević je kazao da neće ima 6-7 sati, nakon toga vjerujem da niko ne glasa za njega.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 nov 2014, 01:10

MostaracVelezovac je napisao/la:Sama cinjenica da je na ovoj anketi Sergej Barbarez ispred Duska Bajevica dovoljno govori koliko smo mi glupa skupina ljudi.
a anketa je kao mjerilo necega :urnebes: :urnebes: ....pa vidis li bolan da na ovoj miki maus anketi VAHA za malo vodi ispred ovoga sto sa kerom zivi :urnebes: :urnebes: ...sto ti je rec ljubav prema klubu :urnebes: :urnebes: ...j.e.b.o repku,uvedi nase.....bas ko u nadrealistima :urnebes: :urnebes: :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 nov 2014, 01:14

Bajević je jedno od idealnih rješenja za upražnjenu stolicu, međutim Mostarac ima neke druge planove koji su vezani za AEK u Grčkoj.

“Ja jednostavno ne mogu prihvatiti poziciju selektora zbog obaveza u AEK-u. Prije godinu dana sam ušao u jedan ozbiljan projekat u Grčkoj i neozbiljno i nekorektno bi bilo sada sve to ostaviti”, dodao je.

Upitali smo ga koji bi stručnjak prema njegovom mišljenju bio idealan za Sušićevog nasljednika, na što je Bajević odgovorio:

“Ima dosta stručnjaka koji vrijede, a koji bi se prihvatili posla. Ova reprezentacija mora nastaviti dalje. Situacija jeste teška, ali nije izgubljena. Još uvijek šanse postoje, istina je one nisu velike, ali dok postoje ne treba se predavati. Osim toga i nakon ovih kvalifikacija će biti novih projekata i novih ciklusa. Moramo misliti na budućnost. Ova reprezentacija ima kvalitet”, poručio je na kraju Bajević.

Ne smijem navesti izvor portala, jer mi je moderacija zaprijetila trajnim banom za sva vremena - ako to slucajno uradim

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 18 nov 2014, 01:18

Ajax je napisao/la:
Sheyi je napisao/la: Treba nam jedan odlican selektor, takticar, motivator..., sa isto tako dobrim saradnicima, imamo li takve kandidate na vidiku? :hmmmmm:
Pa po meni ima. Znaci:
Vaha
Ciro
Bajevic
Antic
Prosinecki, Osim ili Bazdarevic.

Sven-Gorana nebi nista napravio. Najbolji motivator zna se ko je :D
:thumbup:
Bajević izgleda neće.
Vjerujem da većini takva lista želja, samo što je u ovom trenutku ono najlošije riješenje najrealnije :nedam:

Ćiro bi nam dobrodošao jer bi digao atmosferu na max već nakon prve pres konferencije, a i znanje ima.

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 18 nov 2014, 01:23

Sheyi je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
staragarda je napisao/la: kakav CV ima Mesa..koga i sta je on trenirao
Otrpilike nesto kao Pape sto je imao. Tu su negdje njih dvojica sto se tice proslih klubova.
:idea:
Mislim da ko god dođe ne može biti gori od Sušića al jeebes to. Treba nam jedan odlican selektor, takticar, motivator..., sa isto tako dobrim saradnicima, imamo li takve kandidate na vidiku? :hmmmmm:
Kako nema...TI, Rusilac, Pishaaaa, Curtman, Golgeter,Kimbe...iha sta ga vas je, mozete pokriti i mladje selekcije, koji ce k.... Bazdarevic, sta je on igrao 20 godina i 20 godina bio trener po 10-ak sati dnevno na igralistu
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 18 nov 2014, 01:27

Zar je moguce da neko proziva Ciru nazad na klupu? Ljudi dragi, razmisljate li vi svojom glavom?
Od Cire i Barbareza, vise bih volio cak i da Amar bude selektor.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 18 nov 2014, 01:30

Jup Heynkes ili Frank Rajkard slobodni su :mrgreen: više bih volio nekog stranog trenera nego "domaćeg". Mislim da će se teško neko prihvatit ovih kola koja tonu i sa minimalnom šansom za plasman, a posebno teško neki sposoban trener koji ne želi mrlju u svojoj karijeri.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2014, 01:31

Ćiro samo kratkoročno daje rezultat. To je čak i on sam skont'o pa se pokušava zadržati što kraće na klupi i uglavnom odlazi sa lovorikama. Ako ga dovedemo i plasiramo se na EP, nakon istog on će reći doviđenja.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 01:32

Meni je uvijek Ciro valjao kao trener. A i njegovi bivsi igraci iz HR ( a i neki nasi ) ga hvale kao jednog od najvecih trenera i sjajnog motivatora. Ako nista nebi nikad igrao bez napadaca i motivisao bi igrace da daju sve od sebe za svoju domovinu.
DukeOfWellington je napisao/la:Ćiro samo kratkoročno daje rezultat. To je čak i on sam skont'o pa se pokušava zadržati što kraće na klupi i uglavnom odlazi sa lovorikama. Ako ga dovedemo i plasiramo se na EP, nakon istog on će reći doviđenja.
I sta fali tome ?? Pa to bi bilo odlicno.

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 18 nov 2014, 01:38

Ajax je napisao/la:Meni je uvijek Ciro valjao kao trener. A i njegovi bivsi igraci iz HR ( a i neki nasi ) ga hvale kao jednog od najvecih trenera i sjajnog motivatora. Ako nista nebi nikad igrao bez napadaca i motivisao bi igrace da daju sve od sebe za svoju domovinu.
DukeOfWellington je napisao/la:Ćiro samo kratkoročno daje rezultat. To je čak i on sam skont'o pa se pokušava zadržati što kraće na klupi i uglavnom odlazi sa lovorikama. Ako ga dovedemo i plasiramo se na EP, nakon istog on će reći doviđenja.
I sta fali tome ?? Pa to bi bilo odlicno.
Jesi ti sa druge planete? Covjek ima 500 godina, vise ne moze ni da prica.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 01:40

Ibrahim je napisao/la: Covjek ima 500 godina, vise ne moze ni da prica.
Nije tacno.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 nov 2014, 01:51, ukupno mijenjano 2 puta.

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 18 nov 2014, 01:47

Sta se sikirate, ko god da bude ima da nas odvede na Euro. Zar niste svi u jedan glas trubili da su Izrael i Wels obicne splacine i da samo zbog Susica ih ne mozemo u gostima nabiti sa 5-6. Eto sad, nece biti Susica, valjda se moze pobjedti kod kuce. Andora I Kipar su svakako amateri i onda od Belgije tri boda (kad je Pape naka neznalica mogao jedan) i eto nas STO-POSTO na Euru. Cemu kukanje????

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 18 nov 2014, 01:49

Ajax je napisao/la:
Ibrahim je napisao/la: Jesi ti sa druge planete? Covjek ima 500 godina, vise ne moze ni da prica.
Ibrahime covjek trenutno trenira jedan fudbalski klub. Mada godine mu objektivno i jesu najveci minus. Osim toga radi se o prijelaznom rijesnju. 6 utakmica za godinu dana. Tezi mu je ovaj posao sto sada radi svake sedmice.
Jes pa da rikne na utakmici i ko ce to onda platiti. Malo bi nam bilo da smo se plasirali na tri svjetska...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 01:51

Ibrahim je napisao/la: Covjek ima 500 godina, vise ne moze ni da prica.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube] ( 6.50 minut )
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 nov 2014, 02:05, ukupno mijenjano 2 puta.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 18 nov 2014, 01:55

Ćiro je dobio reprezentaciju koja je bila u rasulu. Muzurovića je bilo dobro krenulo kad je drugi put preuzeo, a onda je zaredao poraze. Došao Kodro, pa odmah otjeran. Protesti navijača, bojkoti igrača... Ne ponovilo se. Ćiro dolazi i u kratkom periodu sve diže, pravi fantastičnu atmosferu oko reprezentacije, izvlači maksimum iz ekipe i odlazimo u baraž. Na kraju sve je bolje, reprezentacija je jača nego što je bila u trenutku kad on odlazi, odlični temelji su postavljeni za dalje.

Pape uspijeva u toku svog mandata odvesti nas na Svjetsko, ok. Ali zato baš suprotno u odnosu na Ćiru, počinje sa daleko boljom reprezentacijom, već veoma dobro posloženom, sa nabrijanim igračima koji su svjesni da zaslužuju otići na veliko takmičenje, i evo, nažalost, ostavlja reprezentaciju na kraju u rasulu, sa puno nezadovoljnim igrača u njoj i oko nje, sa katastrofalnom atmosferom oko reprezentacije.

Novom selektoru će biti lakše nego što je Ćiri bilo kad je dolazio, ali će se susreti sa sličnim problemima kao Ćiro. Zato se nadam iskusnom treneru. Ne treba biti showman kao Ćiro, takvog više nećemo imati, ali mora biti autoritet kao on, i prema igračima i prema medijima i javnosti.
FK Željezničar 1921

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2014, 02:00

Ajax je napisao/la: I sta fali tome ?? Pa to bi bilo odlicno.
I šta onda? Poslije mene potop.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 02:07

DukeOfWellington je napisao/la:
Ajax je napisao/la: I sta fali tome ?? Pa to bi bilo odlicno.
I šta onda? Poslije mene potop.
Pa najveci cilj svih ciljeva sada treba biti da se kvalifikujemo na to EP u ovako super teskoj situaciji. A poslje EP tada ce i Vaha lakse preuzeti reprezentaciju a i bilo bi puno vise premija od nastupa ne EP. Da ne kazem da sa ovom budalom bi mozda i prosli grupe :D :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 12 gostiju.