Mladi rukometni asovi BiH
Moderator/ica: Pasha
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Mladi rukometni asovi BiH
Na zavrsnici drzavnog u prvom mecu Maglaj dobio Zepce. Trenutno igraju Dubica i Sloga. Naredni mec Speed-Delminium.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- samo_lijevo
- Kontakt:
FOTO: U KSC “Mladost” otvorena završnica rukometnog prvenstva BiH za mlade kadete
Kako je i najavljivano ranije tokom ove sedmice danas je u Kulturno-sportskom centru “Mladost” u Visokom prigodnom svečanošću i utakmicama grupne faze otvorena završnica Državnog prvenstva BiH u rukometu, za kategoriju U-13, odnosno, za mlade kadete.
Nakon što su na kraju prošle godine uspješnu sezonu mladi visočki rukometaši krunisali i titulom državnog prvaka, na kraju ove sezone RK Bosni Centrotrans pripala je čast da bude domaćin završnice državnog prvenstva u ovoj kategoriji. Tako je danas na parket visočke dvorane, pored domaćina Bosne Centrotrans, istrčalo još osam ekipa, koje će se nadmetati za titulu prvaka BiH.
Na samoj svečanosti otvaranja završnog turnira državnog prvenstva predstavljeno je svih devet ekipa, među kojima se nalaze: HRK Izviđač iz Ljubuškog, RK Delminium iz Mostara, RK Borac iz Banja Luke, RK Kozaru iz Kozarske Dubice, RK Slogu iz Doboj, RK Maglaj, RK Žepče, RK Speed iz Gradačca, te najzad domaćin RK Bosna Centrotrans.
Ovom prilikom publici, ali i članovima ekipa, obratio se Edin Bukva, predsjednik UO RK Bosna Centrotrans Visoko, koji je izrazio svoje zadovoljstvo zbog organiziranja ovog događaja, te koji je najzad i proglasio završnicu državnog prvenstva otvorenom.
“Nama je zadovoljstvo što se završnica državnog prvenstva igra u Visokom. Mi smo, u ovoj kategoriji, prošlogodišnji prvaci Bosne i Hercegovine, pa je svakako bio red da se završnica i održava upravo u našem gradu. Uspjeli smo dobiti tu organizaciju i nadam se da će naša ekipa, pored svih dobrih učesnika, uspjeti odigrati dobre utakmice i odbraniti titulu državnog prvaka.” – kazao je za čitaoce portala Visoko.co.ba ovom prilikom Edin Bukva, dodavši:
“Malo težu grupu imamo, pogotovo jer su sve ekipe ovdje izuzetno kvalitetne, ali ja vjerujem u naše igrače i trenere, te sam siguran da će se itekako boriti do posljednjeg trenutka da odbrane titulu prvaka Bosne i Hercegovine.”
Tokom prvog dana sve ekipe će odigrati po dvije utakmice grupne faze, u borbi za prolazak u samo finale prvenstva, dok će drugi dan također početi posljednjim utakmicama grupne faze. Sama završnica turnira bit će krunisana utakmicama za plasman, te najzad i finalnom utakmicom nakon koje će biti poznat rukometni prvak BiH u kategoriji mladi kadeti.
Svakako, na kraju dana na portalu Visoko.co.ba moći ćete pronaći detaljan izvještaj o svim utakmicama, kao i o poretku ekipa u grupama, a do tada donosimo vam kraću fotogaleriju sa otvaranja završnice državnog prvenstva BiH u rukometu za mlade kadete, dok sve fotografije možete pogledati na našoj facebook stranici Visoko.co.ba.
http://visoko.co.ba/foto-u-ksc-mladost- ... ete/65836/
Delminium je Livno ili Tomislavgrad, ali iz Mostara nije sigurno hahasamo_lijevo je napisao/la:FOTO: U KSC “Mladost” otvorena završnica rukometnog prvenstva BiH za mlade kadete
Kako je i najavljivano ranije tokom ove sedmice danas je u Kulturno-sportskom centru “Mladost” u Visokom prigodnom svečanošću i utakmicama grupne faze otvorena završnica Državnog prvenstva BiH u rukometu, za kategoriju U-13, odnosno, za mlade kadete.
Nakon što su na kraju prošle godine uspješnu sezonu mladi visočki rukometaši krunisali i titulom državnog prvaka, na kraju ove sezone RK Bosni Centrotrans pripala je čast da bude domaćin završnice državnog prvenstva u ovoj kategoriji. Tako je danas na parket visočke dvorane, pored domaćina Bosne Centrotrans, istrčalo još osam ekipa, koje će se nadmetati za titulu prvaka BiH.
Na samoj svečanosti otvaranja završnog turnira državnog prvenstva predstavljeno je svih devet ekipa, među kojima se nalaze: HRK Izviđač iz Ljubuškog, RK Delminium iz Mostara, RK Borac iz Banja Luke, RK Kozaru iz Kozarske Dubice, RK Slogu iz Doboj, RK Maglaj, RK Žepče, RK Speed iz Gradačca, te najzad domaćin RK Bosna Centrotrans.
Ovom prilikom publici, ali i članovima ekipa, obratio se Edin Bukva, predsjednik UO RK Bosna Centrotrans Visoko, koji je izrazio svoje zadovoljstvo zbog organiziranja ovog događaja, te koji je najzad i proglasio završnicu državnog prvenstva otvorenom.
“Nama je zadovoljstvo što se završnica državnog prvenstva igra u Visokom. Mi smo, u ovoj kategoriji, prošlogodišnji prvaci Bosne i Hercegovine, pa je svakako bio red da se završnica i održava upravo u našem gradu. Uspjeli smo dobiti tu organizaciju i nadam se da će naša ekipa, pored svih dobrih učesnika, uspjeti odigrati dobre utakmice i odbraniti titulu državnog prvaka.” – kazao je za čitaoce portala Visoko.co.ba ovom prilikom Edin Bukva, dodavši:
“Malo težu grupu imamo, pogotovo jer su sve ekipe ovdje izuzetno kvalitetne, ali ja vjerujem u naše igrače i trenere, te sam siguran da će se itekako boriti do posljednjeg trenutka da odbrane titulu prvaka Bosne i Hercegovine.”
Tokom prvog dana sve ekipe će odigrati po dvije utakmice grupne faze, u borbi za prolazak u samo finale prvenstva, dok će drugi dan također početi posljednjim utakmicama grupne faze. Sama završnica turnira bit će krunisana utakmicama za plasman, te najzad i finalnom utakmicom nakon koje će biti poznat rukometni prvak BiH u kategoriji mladi kadeti.
Svakako, na kraju dana na portalu Visoko.co.ba moći ćete pronaći detaljan izvještaj o svim utakmicama, kao i o poretku ekipa u grupama, a do tada donosimo vam kraću fotogaleriju sa otvaranja završnice državnog prvenstva BiH u rukometu za mlade kadete, dok sve fotografije možete pogledati na našoj facebook stranici Visoko.co.ba.
http://visoko.co.ba/foto-u-ksc-mladost- ... ete/65836/
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ma ti je neko napravio gresku, danas su ispravljali spikera u dvorani da ljudi nisu iz Mostara.shaman7 je napisao/la:samo_lijevo je napisao/la:
Delminium je Livno ili Tomislavgrad, ali iz Mostara nije sigurno haha
- samo_lijevo
- Kontakt:
Evo danasnjih rezultata
Žepče – Maglaj 17:28,
Kozara – Sloga 17:26,
Bosna Centrotrans – Kozara 32:19,
Delminium – Speed 25:23,
Borac – Žepče 23:15,
Izviđač – Delminium 26:10,
Sloga – Bosna Centrotrans 18:18,
Maglaj – Borac 17:20,
Speed – Izviđač 27:26.
Polufinalisti su Borac, Izvidjac, Sloga i Bosna Centrotrans.
Žepče – Maglaj 17:28,
Kozara – Sloga 17:26,
Bosna Centrotrans – Kozara 32:19,
Delminium – Speed 25:23,
Borac – Žepče 23:15,
Izviđač – Delminium 26:10,
Sloga – Bosna Centrotrans 18:18,
Maglaj – Borac 17:20,
Speed – Izviđač 27:26.
Polufinalisti su Borac, Izvidjac, Sloga i Bosna Centrotrans.
- samo_lijevo
- Kontakt:
U finalu igraju Bosna Centrotrans i Sloga Doboj.
Bosna pobijedila Izvidjaca a Sloga Borca.
Bosna pobijedila Izvidjaca a Sloga Borca.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Finale: Bosna Centrotrans-Sloga Doboj 24:19
Jedna, jedina Bosna visocka !!!
Poredak:
1 Bosna Centrotrans Visoko
2. Sloga Doboj
3. Borac BL
4. Izvidjac Ljubuski
5. Maglaj
6. Speed Gradacac
7. Zepce
8. Delminium Tomislavgrad
9. Kozara
Najbolji igrac je Harun Sirco (Bosna), strijelac i golman iz Doboja (zaboravio sam prezimena, izvinjavam se).
Jedna, jedina Bosna visocka !!!
Poredak:
1 Bosna Centrotrans Visoko
2. Sloga Doboj
3. Borac BL
4. Izvidjac Ljubuski
5. Maglaj
6. Speed Gradacac
7. Zepce
8. Delminium Tomislavgrad
9. Kozara
Najbolji igrac je Harun Sirco (Bosna), strijelac i golman iz Doboja (zaboravio sam prezimena, izvinjavam se).
FOTO: Uz podršku domaće publike odbranili titulu: Mladi visočki rukometaši prvaci BiH
http://visoko.co.ba/foto-uz-podrsku-dom ... bih/66035/
Spisak reprezentacije koja c ucestvovati na turniru u Katru :
Golmani : Nebojsa Bojic (Sloga Doboj), Ante Grbavac (Izvidjac)
Lijeva krila : Eldar Mehic (Krijava), Rajko Maričić (Sloga Doboj)
Lijevi bekovi : Vladan Lončar (Granollers) , Zlatko Kreso (Velez) , Matej Hrstic (Izvidjac)
Srednji bekovi : Kemo Hamzic (Konjuh), Mislav Grgic (Izvidjac), Mario Pavlak (Izvidjac)
Desni bekovi : Šešić Dean (Borac) , Sivic Adnan (Ivanic, Hrvatska)
Desna krila : Kristijan Jarak (Izvidjac) , Ibrahim Haseljic (Gradacac)
Pivote : Dragan Soljic (Zrinjski), Haris Buljina (Bosna V)
Inace turnir je za 96 godista, pa je Grbavac malo izmjesao to da bi dao priliku svemu sto valja. Kao sto sam govorio, nakon turnira u Bugojnu je vidio da je zvao neke promasaje. Ono sto valja u 98 , naslo se na ovom spisku
Golmani : Nebojsa Bojic (Sloga Doboj), Ante Grbavac (Izvidjac)
Lijeva krila : Eldar Mehic (Krijava), Rajko Maričić (Sloga Doboj)
Lijevi bekovi : Vladan Lončar (Granollers) , Zlatko Kreso (Velez) , Matej Hrstic (Izvidjac)
Srednji bekovi : Kemo Hamzic (Konjuh), Mislav Grgic (Izvidjac), Mario Pavlak (Izvidjac)
Desni bekovi : Šešić Dean (Borac) , Sivic Adnan (Ivanic, Hrvatska)
Desna krila : Kristijan Jarak (Izvidjac) , Ibrahim Haseljic (Gradacac)
Pivote : Dragan Soljic (Zrinjski), Haris Buljina (Bosna V)
Inace turnir je za 96 godista, pa je Grbavac malo izmjesao to da bi dao priliku svemu sto valja. Kao sto sam govorio, nakon turnira u Bugojnu je vidio da je zvao neke promasaje. Ono sto valja u 98 , naslo se na ovom spisku

Otkud opet Hrstic ...
Mislim da je bio postedjen od strane Mrkonje za onaj prosli spisak, jer nisu igrali nista bitno, cisto onako okupljanje. A tad je sa Izvidjacem privodio sezonu kraju, ako se ne varamno rules je napisao/la:Otkud opet Hrstic ...

igrali su veoma bitne kvalifikacije u Brčkom i izgubili od Norveške , Švedske i Bjelorusije ..., a dotični je izrazio želju da promijeni Reprezentativni dres ...shaman7 je napisao/la: Mislim da je bio postedjen od strane Mrkonje za onaj prosli spisak, jer nisu igrali nista bitno, cisto onako okupljanje. A tad je sa Izvidjacem privodio sezonu kraju, ako se ne varam
onda sam ja zamijenio okupljanje, do mene je. Ne znam sta je u pitanju vjerovatno, mozda je doslo i do nekog predomisljanja...no rules je napisao/la:igrali su veoma bitne kvalifikacije u Brčkom i izgubili od Norveške , Švedske i Bjelorusije ..., a dotični je izrazio želju da promijeni Reprezentativni dres ...shaman7 je napisao/la: Mislim da je bio postedjen od strane Mrkonje za onaj prosli spisak, jer nisu igrali nista bitno, cisto onako okupljanje. A tad je sa Izvidjacem privodio sezonu kraju, ako se ne varam
-
- Kontakt:
Bljuvotinama u rukometnom svijetu nikad kraja. Taman pomisliš da smo dotakli dno dna onda ide još jedna bljuvotina.no rules je napisao/la:igrali su veoma bitne kvalifikacije u Brčkom i izgubili od Norveške , Švedske i Bjelorusije ..., a dotični je izrazio želju da promijeni Reprezentativni dres ...shaman7 je napisao/la: Mislim da je bio postedjen od strane Mrkonje za onaj prosli spisak, jer nisu igrali nista bitno, cisto onako okupljanje. A tad je sa Izvidjacem privodio sezonu kraju, ako se ne varam
Nemam ništa protiv ako momci misle da če im bolje biti u komšiskim repkama ali kad se donese odluka onda nema povratka.
Hrstić veoma kvalitetan igrač koji je mogao puno pomoči juniorskoj repki u kvalifikacijama ALI NIJE POMOGAO,NIJE HTIO.
Več dvije godine izbjegava Mrkonjine pozive.Veliki potencijal i za seniorsku repku. I sada je nagradjen pozivom u Katar ???
Nije kriv Hrstić,niti selektor Grbavac krivi su ljudi u savezu koji dozvoljavaju ovakve blamove.Radi ko šta hoče bez ikakvih
posljedica.Šta je sa momcima koji godinama iščekuju poziv od selektora,koji se nadaju i žele poziv ? Sad jedan od njih ostaje
razočaran kod kuče a Grbavac nagradjuje Hrstića.I nikom ništa.
Pitanje je šta bi bilo da nije uvedeno pravilo da igrač mora biti prijavljen tri godine u matičnoj dršavi za koju želi igrati ?
Da li bi se Hrstić i sada odazvao.Otkud ta iznenadna ljubav prema BiH ?
Bivša selektorica ženske reprezentacije iz Gruda sada ne dozvoljava svojim igračicama nastup za BiH.
Da li smo BOSANCI samo kad imamo funkciju primamo platu od saveza a kad nemamo funkciju i platu onda nismo ???
Grbavac je tražio pauzu u prvenstvu za turnir u Bugojnu 98 ove godine i dobio je. A predprošle godine svom ,, kolegi ,, Mrkonji
nije pustio igraće na isti taj turnir jer tada nije imao funkciju u RSBIH ?
Momcima želim uspjeh u Katru a ovo nek se spomene nek se zna ali ništa se neče promjeniti jer je ovo država apsurda.
Hrstić je odabrao HR repku i za njega je ova priča završena. Zašto se nitko ne upita zašto. Momak koji je izdominirao ove sezone nemože među 30 reprezentativaca. Pozivaju se Daničić, Lončar....a za njega nema mijesta ni na najširem spisku,i onda se dušebrižnici javljaju i pljuju po momku. Vi koji ste bili sportaši znate šta znači kad se ignorira kvaliteta,a momak je najkvalitetniji igrač u ovoj ligi...zlatnidjecaci je napisao/la:Bljuvotinama u rukometnom svijetu nikad kraja. Taman pomisliš da smo dotakli dno dna onda ide još jedna bljuvotina.no rules je napisao/la:igrali su veoma bitne kvalifikacije u Brčkom i izgubili od Norveške , Švedske i Bjelorusije ..., a dotični je izrazio želju da promijeni Reprezentativni dres ...shaman7 je napisao/la: Mislim da je bio postedjen od strane Mrkonje za onaj prosli spisak, jer nisu igrali nista bitno, cisto onako okupljanje. A tad je sa Izvidjacem privodio sezonu kraju, ako se ne varam
Nemam ništa protiv ako momci misle da če im bolje biti u komšiskim repkama ali kad se donese odluka onda nema povratka.
Hrstić veoma kvalitetan igrač koji je mogao puno pomoči juniorskoj repki u kvalifikacijama ALI NIJE POMOGAO,NIJE HTIO.
Več dvije godine izbjegava Mrkonjine pozive.Veliki potencijal i za seniorsku repku. I sada je nagradjen pozivom u Katar ???
Nije kriv Hrstić,niti selektor Grbavac krivi su ljudi u savezu koji dozvoljavaju ovakve blamove.Radi ko šta hoče bez ikakvih
posljedica.Šta je sa momcima koji godinama iščekuju poziv od selektora,koji se nadaju i žele poziv ? Sad jedan od njih ostaje
razočaran kod kuče a Grbavac nagradjuje Hrstića.I nikom ništa.
Pitanje je šta bi bilo da nije uvedeno pravilo da igrač mora biti prijavljen tri godine u matičnoj dršavi za koju želi igrati ?
Da li bi se Hrstić i sada odazvao.Otkud ta iznenadna ljubav prema BiH ?
Bivša selektorica ženske reprezentacije iz Gruda sada ne dozvoljava svojim igračicama nastup za BiH.
Da li smo BOSANCI samo kad imamo funkciju primamo platu od saveza a kad nemamo funkciju i platu onda nismo ???
Grbavac je tražio pauzu u prvenstvu za turnir u Bugojnu 98 ove godine i dobio je. A predprošle godine svom ,, kolegi ,, Mrkonji
nije pustio igraće na isti taj turnir jer tada nije imao funkciju u RSBIH ?
Momcima želim uspjeh u Katru a ovo nek se spomene nek se zna ali ništa se neče promjeniti jer je ovo država apsurda.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Vladane li Vladane ...
Sad ozbiljno slazem se sa Ljubusakom, svaka mu je na mjestu, al kako smaraju sa Loncarom pa to je cudo.

Sad ozbiljno slazem se sa Ljubusakom, svaka mu je na mjestu, al kako smaraju sa Loncarom pa to je cudo.
samo_lijevo je napisao/la:Vladane li Vladane ...![]()
Sad ozbiljno slazem se sa Ljubusakom, al kako smaraju sa Loncarom pa to je cudo.

- samo_lijevo
- Kontakt:
Tvoje misljenje. Za ostalo se slazem, ponavljam ponovo. Medjutim, dzaba ti to pricas kad se to gleda drugim ocima i kad neki nikako da shvate ko unistava ligu, omladinu i reprezentacije.
-
- Kontakt:
Popusti malo Lončara. Znam da si Hrstiču bio trener i to je O.K. i sam sam napisao da je kvalitetan igrač.terra je napisao/la:samo_lijevo je napisao/la:Vladane li Vladane ...![]()
Sad ozbiljno slazem se sa Ljubusakom, al kako smaraju sa Loncarom pa to je cudo.![]()
, nebrojeno puta Hrstić pokazao da je kompletniji igrač od Lončara, a naravno da su oba perspektiva i zaslužuju priliku...
Ali zašto svaki put omalovažavaš Lončara ??? Momka nema na ovim prostorima več dvije godine i porediti Hrstiča i njega je glupo.
Kad si zadnji put gledao Lončara ? Porediš Lončara i Daničića ??? Lončar jednom bio na okupljanju seniorske reprezentacije a ostalo sve
šuplji širi spisak. Ni on nije dobio šansu.Čak je i čuveni Daničić bio prije njega
Hrstić se odavno prestao odazivati još prije dvije godine kad nije ni mogao konkurisati za A reprezentaciju ? Nije bio na dva turnira u Bugojnu.
Nije problem što ide za HR neka mu je sa srečom. Ako izbori mjesto u HR repki zaista je klasa ali nemojte razloge za odlazak u HR repku
tražiti u nekim drugim stvarima i stvarati lažni alibi.
Ovi nije priča o Hrstiču,Loncaru,Daničiču nego o sranjima ,samovolji i bezakonju u BiH rukometu.
A kad se uopce igra taj turnir ?
Od 9 do 13 jula.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.