Zahvaljujuci Arnesenu vise nece biti trenera tipa Labbadia i Veh, jer covjek ima potrebno fudbalsko znanje i dovest ce trenera koji ce pratiti njegovu filozofiju rada i koje se poklapaju. Ja mislim bas suprotno jer ukoliko se HSV podredi tom Dancu (koji je usput receno medju 5 najboljih svoje struke na svijetu) da ce na duge staze gledano vise dobiti.harishp je napisao/la:Nista onda @amere ''hebite'' se i dalje sa klocevima tipa Veh,Labadia.![]()
Ebo direktora on fakticki i nevodi ekipu.Nego financije vecinom mjeri,igrace potencionalne niko bolje ne moze poznavati od trenera.Ako ce se HSV podredjivati tom Dancu,naebali ste onda.U stvari agonija se nastavlja.
Magatha klepite dok je vrijeme,manite se puno pametovanja.
S Magathom cemo dobiti kratkorocan uspjeh, no pitanje koju cemo cijenu platiti i nije svako ko Wolfsburg da te greske ne ostavljaju velike posljedice. Dakle Magath princip se svodi na to dovedi 20 igraca i valjda ce njih 5 biti korisno, a mi za to nemamo iskreno neke uslove jer nemamo VW da nam "pupma" novac u shupak kako to Nijemci kazu. Zatim postavis sebi pitanje sta onda kada isti napusti klub gdje se u prosjeku zadrzava samo 2 godine, dodje novi trener koji ne zeli raditi s tim igracima i zeli neke nove igrace itd itd., i onda klub bude samo na gubitku ukoliko nisi Vukojebina i nemas VW iza ledja.
Da se razumjemo ja Magatha i dalje smatram jednim od najboljih trenera u Njemackoj i za njega sam ukoliko ce saradjivati s Arnesenom i ukoliko ce se prihvatiti samo trenerskog posla, a protiv istog sam s ovlastima koje je imao u Vukojebini i Schalke-u.
Ako je vjerovati Kickeru glavni kandidati za klupu HSV-a su Stale Solbakken i Morten Oslen.