alan_kardec je napisao/la:
Nećeš mi možda vjerovati, na faksu su mi ostala 4 ispita i za tri godine ništa dao nisam

. Imam rok do kraja sljedeće godine da završim. Biće, aBd.
Znam Sašu onako iz viđenja, povremeno radi na kapiji, a znam i dosta ovih momaka što stoje oko njega. Čuo sam za njega da je zvijer, da se bavi nekom borilačkom vještinom, ali nisam znao da je to krav-maga. Onako normalan momak, bar koliko sam ja uspio zaključiti, za razliku od mnogih ovih vojnih policajaca koji kad nabace onaj crni prsluk, ne daju gledat u sebe.
ahahaha e svašta, natjeraj se uči malo

i usput, kakav si sa raštelovanim puškama M16? Ima li fakat nekih koje nisu u upotrebi a da se prodaju? Bar u dijelovima, ako bi mog'o nać' oriĐiĐi dijelove da sastavim airsoft verziju
Saša mi k'o tata

bio mi idol na treninzima
uschtipak je napisao/la:Kakva je prolaznost zena u tome?

zavisi od štele, nacionalnog ključa i sposobnosti iste
alan_kardec je napisao/la:samo_lijevo je napisao/la: 200 tanks(M60A3, AMX30S, M84 AB, T-54, T-55, T-72M1, PT76)
- 261 military vehicles(BRDM-2, amx10P, BVP M-80A, M113-A2, OT M-60P and others)
- 19 planes(Orao J-22, Galeb G-4, J-21)
- unknown number of howitzers(M101, D-30, M84 Nora, M114A2, 2S1, 2S1 Gvozdika)
@alan-kardec,nije valjda da odrzavaju ove avione?
Ovo je za sekundarnih sirovina dusu dalo.Stacionirani su u BL,je li tako?
Ma jašta sve je to zastarilo. Od tenkova, pješadijskog naoružanja, aviona, municije...
Avioni su, koliko znam, stacionirani na aerodromu u Zalužanima, u BL.
kod nas Galeb na "otpadu", a srbi ga još uvijek koriste (mislim na Vojsku Srbije)
mislim da bi najbolja opcija bila nabavka nekih polovnih MiG-ova ili bar F15/16.
Ne treba nama više od 10tak komada za početak

ionako ih ima na "bacanje" kod amera
samo_lijevo je napisao/la:
tenkovi su
ovo samo ima kod nas da bi neki stranci mogli servisirati tj.zaradjivati novac.
Ovi M84 se mogu apgrejdovat poprilično, staviš mu reaktivni oklop (alan vjerovatno zna o čemu pričam), ubaciš novu mašinku, tipa DShK ili M2 Browning .50 cal, obnoviš cijev, pojačaš je, motor dotegneš i eto ga. proguglaj M84 Degman Đuro Đaković, kod hrvata je to no1 tenk

a isto tako imaju i MiG 21 avione, eno ih na "šminkanju" kod Ukrajinaca
alan_kardec je napisao/la:Bosniacum Lilium je napisao/la:
@alan
moja prijateljica trenira kod njega krav-magu. Posamara ih sve. Pokusavala neke finte na meni, jedino sto mi prst sabila, na ostalim pokusajima je popusila

pa trebao si je pustiti da te malo propusti kroz šake. ti ko pravi bosanac, proradio inat,
gdje će me žensko laušit`
alan, ja ih znam gore sve haman, samo jedna udara ko đavo, ostale sve štede

jednostavno nema onog filinga kad te ufati, mi radili vježbu odbrane od napadača kad te prisloni uz zid, ova jedna lafo mene stisla oko vrata davi, ma bjež k'o da me miluje, a saša kad priđe, to je već druga priča
Mislim da je Krav Maga najbolja vještina, posebno još ako neko ima novaca i vremena da to kombinuje sa ninjutsuom, dobiješ pravog fajtera

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D