Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
Pa Hendo je obicna picajzla. Dobar igrac za slabije tekme,kao lider nikad nece proci.
- LiverpoolREDS
- Kontakt:
Nikako da naucimo protiv ovih manjih klubova igrat.Potrosit 300milona na tim i igrat pickasto stvarno moras biti picka pa da se bojis svoje igre pa se prilagodjavas protivniku.Nadam se da ce Conte ocitat lekciju ovom bus takticaru i udaljit ga koliko toliko od vrha u ranoj fazi takmicenja 

“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.
ma cilj opravdava sredstvo nek svako igra kako hoce sami smo sebi krivi sto nismo uzeli jbg...
Can je bio katastrofa nadam se da se vraca na klupu. Nije i nikad nece biti kalibar za prvih 11 Liverpoola
Can je bio katastrofa nadam se da se vraca na klupu. Nije i nikad nece biti kalibar za prvih 11 Liverpoola
Ne znam sta se cudite, ja sam bas ovakav mec ocekivao, mec u kojem ce Mou koristiti visoke igrace i preskakati nasu sredinu, fizicki pokusati da poremeti igru, barem ponekad, gde ce Henderson ionako sa limitima dodatno biti pritiskan od strane trkacke veze Utd-a, gde ce Mane biti uvek u situaciji 1 na 2 i gde ce Young (kada sam video da je on u 11) biti vise kao pomocni levi bek, nego neko krilo koje ce koristiti greske sredine i sprintati u kontrama, nesto sto je Rashford pokusavao. U takvoj poziciji ni Mane ne moze mnogo, a videli smo isto da ni Clyne nije smeo mnogo visoko da ide, samo u par navrata.
Can rovit, prespor, odlucuje previse i bas se vidi da jos nije za prvih 11, a mozda nece ni biti kada se Gini oporavi, do kraja sezone. Lallana uneo energiju i malo pomeo kompaktnost Uniteda svojim kretnjama. Da su njih dvojica mozda bili u ekipi, mozda bi malo bolje i kompaktnije usli u mec, zapravo sam uveren u to. Firmino i Cou su se trudili ali realno nisu mogli vise od onoga.
Jedini koji je mogao i morao vise da pruzi je Sturridge, ali njemu se polako vrata prvih 11 zatvaraju, a on je taj koji drzi kljuc tih vrata.
Ocekivao sam ovakav pristup Moua, ali sam se isto tako nadao da cemo ga dati nekako. Eto DDG napravio dve odlicne odbrane, odlican start Valencie i to je u sustini to. Mou je dosao po bod, videlo se to od pocetka kada mi napadamo koliko igraca je u polju, a koliko njihovih kada oni imaju posed.
I bod je dosta, sledeci mec sa jako nezgodnim Pullisom.
Can rovit, prespor, odlucuje previse i bas se vidi da jos nije za prvih 11, a mozda nece ni biti kada se Gini oporavi, do kraja sezone. Lallana uneo energiju i malo pomeo kompaktnost Uniteda svojim kretnjama. Da su njih dvojica mozda bili u ekipi, mozda bi malo bolje i kompaktnije usli u mec, zapravo sam uveren u to. Firmino i Cou su se trudili ali realno nisu mogli vise od onoga.
Jedini koji je mogao i morao vise da pruzi je Sturridge, ali njemu se polako vrata prvih 11 zatvaraju, a on je taj koji drzi kljuc tih vrata.
Ocekivao sam ovakav pristup Moua, ali sam se isto tako nadao da cemo ga dati nekako. Eto DDG napravio dve odlicne odbrane, odlican start Valencie i to je u sustini to. Mou je dosao po bod, videlo se to od pocetka kada mi napadamo koliko igraca je u polju, a koliko njihovih kada oni imaju posed.
I bod je dosta, sledeci mec sa jako nezgodnim Pullisom.
Momak sa avatara jos nije 100% fizicki spreman to se vidjelo, medjutim veceras je bio jedan viska. Ili hendo ili emre, obojica nikako, radi se o istom profilu igraca s tim sto emre ima damu za razliku od kapitena. Dalje, Sturridge je stvoren za klupe. Nista nije uradio za 60 min. Mnogi su ginia nazivali nevidljivim pa cak i ja ali danas smo vidjeli koliko nam je falio, pogotov lallana do njegovog ulaska. Onaj sut kutinja je morao uci ali na golu utda stoji wclass golman, za razliku od nase kiksare, nadam se da ce malo manja kiksara simo poceti protiv wba.
Samo da vas pitam jeste li veceras vidjeli muudaa kutinja, koliko se nudio, trcao, uklizavao, svađao, proigravao. Vidi se to liverpoolsko srce iz aviona. Bicu lud i reci kutinja za kapitena. Bravo momcino, madjionicaru!
Samo da vas pitam jeste li veceras vidjeli muudaa kutinja, koliko se nudio, trcao, uklizavao, svađao, proigravao. Vidi se to liverpoolsko srce iz aviona. Bicu lud i reci kutinja za kapitena. Bravo momcino, madjionicaru!
5 times champions of Europe. #YNWA
Nema tu šta Emre ili Hendo,Hendo je bolji igrač koliko god mi nije drag.. Can je precijenjen sa strane simpatizera Liverpoola,da je bio tako dobar ne bi on tako rano iz Bayerna otisao.
Igrac koji moze imati samo rolu s klupe i u kupovima i da uleti ovako kad je neko povrijedjen...
Wijnaldum onakav kakav jeste trenutno (a nije nešta) je duplo bolji od Cana..
Takodjer Stu ovakav kakav jeste nema sta traziti u prvih 11 (nazalost)...
Firmino takodjer mora popraviti svoju igru,djelovao mi je bolje prosle sezone
Cou konacno hvata neku konstantu i to mi je drago,vcrs vrlo dobar.
Igrac koji moze imati samo rolu s klupe i u kupovima i da uleti ovako kad je neko povrijedjen...
Wijnaldum onakav kakav jeste trenutno (a nije nešta) je duplo bolji od Cana..
Takodjer Stu ovakav kakav jeste nema sta traziti u prvih 11 (nazalost)...
Firmino takodjer mora popraviti svoju igru,djelovao mi je bolje prosle sezone
Cou konacno hvata neku konstantu i to mi je drago,vcrs vrlo dobar.
Cou ce nekako uvek biti odlican u velikim tekmama, pokazao to puno puta, pa i danas, ali videcemo ga sada u narednim mecevima, pa cemo videti da li pricati i dalje o nekoj konstanti ili varijabli.
Firmino je meni bolji ove sezone, vise se krece, bolje se snalazi u prostoru, adaptirao se on na sredinu, ali kod Kloppa, pogotovo danas se dosta trosio jer je morao da pomaze Milneru, s obzirom da po toj strani Utd imao ona dva speedstera, cak je i Coutihno imao tu jaku ulogu.
Da mi je neko nudio bod pre meca, rekao bih mu moze.
Firmino je meni bolji ove sezone, vise se krece, bolje se snalazi u prostoru, adaptirao se on na sredinu, ali kod Kloppa, pogotovo danas se dosta trosio jer je morao da pomaze Milneru, s obzirom da po toj strani Utd imao ona dva speedstera, cak je i Coutihno imao tu jaku ulogu.
Da mi je neko nudio bod pre meca, rekao bih mu moze.
- BeyKopites
- Kontakt:
Nije bilo dobro. Bili smo previše brzopleti i nervozni u organizovanju napada u prvom poluvremenu, United ima dobru odbranu ali to nije opravdanje npr. Firminu da nekoliko puta promaši saigrača koji je 10m udaljen od njega, slična stvar i sa Canom i Maneom.
Drugo poluvrijeme je bilo bolje ali se nije uspio organizovati onaj završni pritisak kojim bi se možda odbrana Uniteda natjerala na barem sitniju pogrešku. Udarci Cana i Coutinha su bili iznenadna prijetnja i šteta što je De Gea vrhunski golman. Mislim da se igrači ne trebaju analizirati pojedinačno jer smo kao tim odigrali u najboljem slučaju prosječnu utakmicu, bilo je boljih pojedinaca ali niko nije zavrijedio odličnu ocjenu.
United može biti zadovoljniji bodom a sljedeća nam je protiv WBA, pobjeda je imperativ.
Drugo poluvrijeme je bilo bolje ali se nije uspio organizovati onaj završni pritisak kojim bi se možda odbrana Uniteda natjerala na barem sitniju pogrešku. Udarci Cana i Coutinha su bili iznenadna prijetnja i šteta što je De Gea vrhunski golman. Mislim da se igrači ne trebaju analizirati pojedinačno jer smo kao tim odigrali u najboljem slučaju prosječnu utakmicu, bilo je boljih pojedinaca ali niko nije zavrijedio odličnu ocjenu.
United može biti zadovoljniji bodom a sljedeća nam je protiv WBA, pobjeda je imperativ.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
JohnCasey je napisao/la:kaka zar ti nisi fan milana?
Jesam,simpatiziram Liverpoola i prije Istanbulske noci
Ma očekivano, mada sam mislio da će defanzivni nedostaci (primanje golova na svakoj utakmici) dovesti do bar nekog gola, no nekada jednostavno ne ide. Mogao je pogoditi Ibra, mogao je pogoditi Can i Coutinho, ali nisu ni to baš 100% šanse, čak je najbolja bila ona Ibrina. Mourinho došao po bod, kako je utakmica dalje išla sve su dublje igrali na svojoj polovini. Mislim da je reprezentativna pauza išla više u korist gostiju, s obzirom da je nama prekinula dobru, a njima lošu seriju rezultata, no to i nije neko opravdanje. Sve u svemu, bod je sasvim solidan, ipak je ovo derbi, i to najveći u Engleskoj, gubili smo i kad smo bili bolji, a i pobjeđivali smo kad smo bili gori, ništa čudno.
Ne znam čemu tolika potreba da se individualci toliko blate , Can nije odigrao nijednu utakmicu ove sezone koliko me pamćenje služi i uletio je u prvih 11 na jednoj od najgorih mogućih utakmica, a nije pomoglo ni to da su Unitedovci radili dosta bolji pritisak nego većinu utakmica ove sezone. Mane, Sturridge neprimjetni većinom zbog taktike, Mane udvojen, Studge između dva štopera uvijek, još plus na sredini Ander (koji je odigrao odličnu utakmicu) i Fellaini. Kad je ušao Lallana malo je pročepilo, bilo je tu par šansi, ali na kraju ostaje nula. Ja nisam nezadovoljan ni igrom ni rezultatom, samo sam malo razočaran jer sam očekivao malo nabijeniju utakmicu još od Swansea zbog pauze, ali možda je i bolje ovako, lakše će se fokusirati na zadatak pred njima, i to neugodni WBA gdje bi opet bod bio ne tako loš, u zavisnosti od igre i kretanja rezultata. No do te utakmice ima vremena za pripremu, gotovo sve top ekipe su završene (City čini mi se jedini ostao). Apetiti su malo porasli pa se i razumije ovo ako bi se moglo reći nezadovoljstvo, ali ostaje borba za top4 kao glavni cilj vjerujem, a za dodatno ne treba ni pričati do aprila najmanje. YNWA
Ne znam čemu tolika potreba da se individualci toliko blate , Can nije odigrao nijednu utakmicu ove sezone koliko me pamćenje služi i uletio je u prvih 11 na jednoj od najgorih mogućih utakmica, a nije pomoglo ni to da su Unitedovci radili dosta bolji pritisak nego većinu utakmica ove sezone. Mane, Sturridge neprimjetni većinom zbog taktike, Mane udvojen, Studge između dva štopera uvijek, još plus na sredini Ander (koji je odigrao odličnu utakmicu) i Fellaini. Kad je ušao Lallana malo je pročepilo, bilo je tu par šansi, ali na kraju ostaje nula. Ja nisam nezadovoljan ni igrom ni rezultatom, samo sam malo razočaran jer sam očekivao malo nabijeniju utakmicu još od Swansea zbog pauze, ali možda je i bolje ovako, lakše će se fokusirati na zadatak pred njima, i to neugodni WBA gdje bi opet bod bio ne tako loš, u zavisnosti od igre i kretanja rezultata. No do te utakmice ima vremena za pripremu, gotovo sve top ekipe su završene (City čini mi se jedini ostao). Apetiti su malo porasli pa se i razumije ovo ako bi se moglo reći nezadovoljstvo, ali ostaje borba za top4 kao glavni cilj vjerujem, a za dodatno ne treba ni pričati do aprila najmanje. YNWA
Above all, I would like to be remembered as a man who was selfless, who strove and worried so that others could share the glory, and who built up a family of people who could hold their heads up high and say - WE ARE LIVERPOOL! - Bill Shankly
Henderson je naš treći štoper zato nije njegova krivica što njegove lopte idu pozadi. Tako je ove sezone i tu nema puno priče, osim za one koji ne prate Liverpool od početka sezone.
Dva igrača nisu igrala iz prve postave i to se osjetilo. Čim je Lallana ušao u igru, odmah je sve to bilo bolje.
Average age of the Liverpool starting lineup: 25.66
WBA MORA pasti.
Dva igrača nisu igrala iz prve postave i to se osjetilo. Čim je Lallana ušao u igru, odmah je sve to bilo bolje.
Average age of the Liverpool starting lineup: 25.66
WBA MORA pasti.
Kocka je bačena
Po meni Hendo odigrao extra, bilo ga je svugdje, vratio je nekih lopti nazad ali to je zato jer je 10 igraca Uniteda bilo ispred. Can-u je prva utakmica i to derbi, ali meni se ne svidja na Cmf, vise bih ga volio vidjat nize u veznom redu. Coutinho odigrao odlicno ali sto kaze @Paradajz, tesko mu je bilo pronaci Mane i Stua zbog udvojenosti. Dosta bod, trebano dobijat "lakse" protivnike i ici tekmu po tekmu. Ni bod nije los, vracaju se u prvih 11 Gini i Lallana, niko se nije povrijedio, sve taman. Usput ManU pokazao kakav mentalitet imaju: pick.asti luzeri koje golman vadi 3 sezone.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Mi protiv bunker ekipa ne igramo prvo poluvrijeme. Stojimo 45 minuta, nadamo se da nećemo primiti gol i idemo na odmor. U svlačionici im Klopp objasni gdje, kud, kako i šta i tek onda počnemo igrati. Već se to vidjelo u par utakmica kako smo u prvom izgubljeni skroz. Treba ceduljice početi Klopp dijeliti nakon prvih 15 minuta, druge nema.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Nema se šta više tu pisati i dodati, sve ste rekli haman, prečvrsta i teška utakmica a razlog je naravno kmečavac Mou, ali to je njihov maximum iz ove tekme, došao je po bod i grčevito ga je izborio bunkerom i mora se priznati jako dobrom defanzivom Uniteda pogotovo u prvom pol. U drugom je Pool mogao do pobjede sa onom šansom Emrea koju je morao realizirati ali vidjelo se da momak nije odavno igrao i nije bio fokusiran, a ond Coutinho i njegov standardni šut ono sam već vidio u golu ali DDG je pokazao da je top 3 golmana na svijetu defnitivno. Stu je razočarao opet i ne znam koji klinac se dešava s tim čovjekom jer ga nema apsolutno, sve je ono mrljavo i tanko, bolje da je startao Origi ali nema veze sada je gotovo. Sve u svemu United može biti zadovoljniji bodom, a moglo se dobiti s nekih minimalnih 1-0 i bilo bi zasluženo.
Stu je jučer svakog iznervirao. Odskače iz svega. Kao da se deset ljudi dogovori za pivu poslije posla, pitaju jedanaesto i on ode, ali naruči cedevitu. U zadnje vrijeme Stu je lik koji naruči Cedevitu. Vazda neki driblinzi, neke pete, ovo-ono. Origi s druge strane dupli pasovi, ovo-ono.Amsterdam1312 je napisao/la:Nema se šta više tu pisati i dodati, sve ste rekli haman, prečvrsta i teška utakmica a razlog je naravno kmečavac Mou, ali to je njihov maximum iz ove tekme, došao je po bod i grčevito ga je izborio bunkerom i mora se priznati jako dobrom defanzivom Uniteda pogotovo u prvom pol. U drugom je Pool mogao do pobjede sa onom šansom Emrea koju je morao realizirati ali vidjelo se da momak nije odavno igrao i nije bio fokusiran, a ond Coutinho i njegov standardni šut ono sam već vidio u golu ali DDG je pokazao da je top 3 golmana na svijetu defnitivno. Stu je razočarao opet i ne znam koji klinac se dešava s tim čovjekom jer ga nema apsolutno, sve je ono mrljavo i tanko, bolje da je startao Origi ali nema veze sada je gotovo. Sve u svemu United može biti zadovoljniji bodom, a moglo se dobiti s nekih minimalnih 1-0 i bilo bi zasluženo.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Origi je i bolji u skok igri i brži je, manje mrljavi oko lopte i brže je odlaže, ne bih rekao ništa da je Stu u formi jer kao takav Origi mu ne bi kgoao pera odbiti ali ovako je beskoristan jer koči igru guši i odskače od taktike i vizije cijele ekipe. Podsjeća me na Džeku prošle sezone, nekad da gol iz ničega i onda ga nema 4 tekme ne uradi ništa maši mrljavi... Ne znam vidjet ćemo do januara šta će biti.
Henderson je jako bitan u defanzivi ocigledno da to dosta ljudi ne vidi ali bez njega bi samo lovren i matip drzali odbranu.
Po meni sasvim ok utakmica bod je dosta u ovim derbijima, bili smo bolji, da je kojim slučajem mourinho pokusao bilo sta drugo osim da bod izvuce bila bi dosta bolja utakmica.
Ja sam od manea malo vise ocekivao jer su im bekovi bezveze.
Po meni sasvim ok utakmica bod je dosta u ovim derbijima, bili smo bolji, da je kojim slučajem mourinho pokusao bilo sta drugo osim da bod izvuce bila bi dosta bolja utakmica.
Ja sam od manea malo vise ocekivao jer su im bekovi bezveze.
You are someone else I am still right here
- LiverpoolREDS
- Kontakt:
Kako su bekovi bezveze kad su fakticki igrali sa po dva beka i lijevo i desno.Njima je jedino bilo bitno ubij izbij samo da ne prodje a sta drugo i ocekivat zna kmecavi da bi izgubio da se usudio napast Klopp bi ubio brasno u njemu i onda bi ga pljuvali i tjerali njihovi navijaci a ovako zatvorio sve moguce i izdrzao do kraja.
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.
Ocekivao kazem... nisam ocekivao isto tako da ce se manchester ovoliko braniti.LiverpoolREDS je napisao/la:Kako su bekovi bezveze kad su fakticki igrali sa po dva beka i lijevo i desno.Njima je jedino bilo bitno ubij izbij samo da ne prodje a sta drugo i ocekivat zna kmecavi da bi izgubio da se usudio napast Klopp bi ubio brasno u njemu i onda bi ga pljuvali i tjerali njihovi navijaci a ovako zatvorio sve moguce i izdrzao do kraja.
A realno nebitno koliko ih je bilo bezveze su i sporiji od manea da su malo napali bilo bi puno prostora za manea u kontrama.
You are someone else I am still right here
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Dug put prevalise brazilci. Sreca utakmica bila u pon. pa su Cou i Firmino uspjeli odmoriti dan vise, a ionako se primjetio umor.
Protiv WBA ocekivati isti scenario, s tim da je Lallana spreman i on ide umjesto Sturidgea, Firmino 9.
Tvrda ekipa koja ce opet igrati na prekide.
Ne volim ih nikako.
Protiv WBA ocekivati isti scenario, s tim da je Lallana spreman i on ide umjesto Sturidgea, Firmino 9.
Tvrda ekipa koja ce opet igrati na prekide.
Ne volim ih nikako.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.