FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

hamo_pipa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la hamo_pipa » 27 jul 2012, 00:25

asunsao je napisao/la:
hamo_pipa je napisao/la:
asunsao je napisao/la:
OK, ne kazem ja, Osim je strasan trener, ali nekad ne treba biti realan, on zna ubit moral u igracima kad kaze na presici, mi smo podbacili, nemamo sanse, izbaci ce nas i znas vec njega. OK JESTE TO TAKO REALNO, ALI NE SMIJE TO GOVORITI IGRACIMA , ubije moral u njima, ali i do igraca je definitivno, ja i dalje stojim iza onog da nije Osima ne bi bilo ni ovih nasih titula ali vec 3 godine u mjestu stojimo :!:
Ko je to prošo šerifa prošle godine?
I sta ti govori, izbacili Serifa prosle godine, ove odma ispali od Maribora. O tome ti pricam umjesto da napredujemo mi nazadujemo ;)

haha, to je bio incident, ali samo da pobijem tvoju tvrdnju da se igrači ne bore na terenu.

ne napreduje se na osnovu incidenta. naravno, prosječni bošnjo tako ne misli, zato ste i izgmizali da malo popljujete. napredovati se može samo ako dobre rezultate prate i neke druge stvari, o kojima svako, pa tako i ti, zna, ali zato što si zao, ne spominješ ih. Jel misliš ako sad sarajevo prođe zetu, i ispadne u zadnjem pretkolu, da će sljedeće godine da uđe u ligu uefa, a ako ne uđe, to će bit nazadovanje? kakav je to rezon?
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 27 jul 2012, 00:25

The Maniacs '87 je napisao/la:Pa vjerovatno puno stariji od tebe pa zbog toga i znam neke stvari koje ti vjerovatno neznaš pa zbog svega toga ovo i pišem
Hajde da ne ulazimo u raspravu koliko je ko star,glupa je, a da mi je znati stvari koje ti znaš.Svaki navijač Sarajeva kojeg ja poznajem je moj dragi prijatelj, ali očito je da se ne krećemo u istim krugovima.Mislim da to dovoljno govori.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 27 jul 2012, 00:25

A vi svi zaboravljate jednu jako bitnu stvar, mi smo igrali kvalifikacije za CL, a oni za EL, a svako ko misli da su ekipe u ta dva takmičenja približna kvaliteta grdno se vara.

Prošle sezone smo igrali isto takmičenje, jesu li postigli bolji rezultat od nas, normalno da nisu.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 27 jul 2012, 00:27

Rješenje je dovesti polovnih igrača iz Srbije i Hrvatske. Ti momci imaju pobjednički mentalitet i vole da rade. Ne mora se svaki igrač potpisati na 2 godine evo vidite Said je potpisao na godinu neće Sarajevo na njemu zaraditi kroz transfer ali hoće na drugi način.

The Maniacs '87
Kontakt:

Post Postao/la The Maniacs '87 » 27 jul 2012, 00:29

mamaSmurf je napisao/la:
The Maniacs '87 je napisao/la:Pa vjerovatno puno stariji od tebe pa zbog toga i znam neke stvari koje ti vjerovatno neznaš pa zbog svega toga ovo i pišem
Hajde da ne ulazimo u raspravu koliko je ko star,glupa je, a da mi je znati stvari koje ti znaš.Svaki navijač Sarajeva kojeg ja poznajem je moj dragi prijatelj, ali očito je da se ne krećemo u istim krugovima.Mislim da to dovoljno govori.
Pa normalno da su i moji drugovi i prijatelji navijaći sarajeva ali to nema nikakve veze sa ljubavi prema klubu jer kad o tome počne prića boga mi nismo na istim stranama.
Željo do groba Života mi moga !

F.K.Željezničar 1921
The Maniacs 1987

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 27 jul 2012, 00:31

[/quote]
Ko je to prošo šerifa prošle godine?[/quote]

I sta ti govori, izbacili Serifa prosle godine, ove odma ispali od Maribora. O tome ti pricam umjesto da napredujemo mi nazadujemo ;)[/quote]

haha, to je bio incident, ali samo da pobijem tvoju tvrdnju da se igrači ne bore na terenu.

ne napreduje se na osnovu incidenta. naravno, prosječni bošnjo tako ne misli, zato ste i izgmizali da malo popljujete. napredovati se može samo ako dobre rezultate prate i neke druge stvari, o kojima svako, pa tako i ti, zna, ali zato što si zao, ne spominješ ih. Jel misliš ako sad sarajevo prođe zetu, i ispadne u zadnjem pretkolu, da će sljedeće godine da uđe u ligu uefa, a ako ne uđe, to će bit nazadovanje? kakav je to rezon?[/quote]

Normalno da hoce, necemo se 256 godina vrtit u mjestu jedne godine 4. pretkolo, druge godine 3. pretkolo i sve tako, ako si ti time zadovljan - budi meni ne smeta, ali ja necu tako. Hocu da Zeljo igra grupnu fazu necega da dodju neke pare u klub....
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 27 jul 2012, 00:31

Odrastao sam uz bordo boje, ali moj prvi rodak,komisija nebitno ko,navija za Zelju!
I dok sam ziv Poslije Sarajeva cu se radovati i Zeljinom uspjehu!!! Kako da mrzim
komsiju ili svog rodaka ljudi sa kojim sam odrastao,zato sto navijaju za Zelju!!!
Bas bolesno!!! Hvala svim iskrenim dusama na vecerasnjoj podrsci!!!
I svaka cast, jer su to po meni prave Sarajlije i Bosanci I Hercegovci!!!

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 27 jul 2012, 00:33

Jedino rješenje je odgajanje svojih igrača, djece koja vole Željezničar.Meni bi draže bilo da se pare za eventualna pojačanja na to potroše.Da se radi pametno sa mladim igračima,da se vežu na neki način dugoročno za klub,ali za to treba vremena,strpljenja i podrške navijača. Mislim da je to jedini ispravan put.A raja hoće sve preko noći. :(

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 27 jul 2012, 00:35

mamaSmurf je napisao/la:Jedino rješenje je odgajanje svojih igrača, djece koja vole Željezničar.Meni bi draže bilo da se pare za eventualna pojačanja na to potroše.Da se radi pametno sa mladim igračima,da se vežu na neki način dugoročno za klub,ali za to treba vremena,strpljenja i podrške navijača. Mislim da je to jedini ispravan put.A raja hoće sve preko noći. :(
I ja sam zato, ali primjetis li ti da ko ulaze u omladinski pogon :?: Ja ne primjetim, da ulazu bio bi strpljiv i strpljiv sam i ovako, ali hocu da vidim da se ulaze u nesto.....
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 27 jul 2012, 00:36

Semper je napisao/la:Rješenje je dovesti polovnih igrača iz Srbije i Hrvatske. Ti momci imaju pobjednički mentalitet i vole da rade. Ne mora se svaki igrač potpisati na 2 godine evo vidite Said je potpisao na godinu neće Sarajevo na njemu zaraditi kroz transfer ali hoće na drugi način.
Kupi ti sebi te polovne za po kući, čuj polovnih igrača....

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 27 jul 2012, 00:38

asunsao je napisao/la:
mamaSmurf je napisao/la:Jedino rješenje je odgajanje svojih igrača, djece koja vole Željezničar.Meni bi draže bilo da se pare za eventualna pojačanja na to potroše.Da se radi pametno sa mladim igračima,da se vežu na neki način dugoročno za klub,ali za to treba vremena,strpljenja i podrške navijača. Mislim da je to jedini ispravan put.A raja hoće sve preko noći. :(
I ja sam zato, ali primjetis li ti da ko ulaze u omladinski pogon :?: Ja ne primjetim, da ulazu bio bi strpljiv i strpljiv sam i ovako, ali hocu da vidim da se ulaze u nesto.....
Primjetih u zadnjih par postova, da hoces i zahtjevaš svašta nešto: da se igra grupna faza necega, da se ulaže u klub, u stadion, u omladinski pogon.
Pa izvoli bujrum brate, preuzmi klub, pa onda zahtjevaj svašta nešto, ha ja jbg.

Lahko je po forumima mlatit praznu slamu i kritikovati.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 27 jul 2012, 00:39

mamaSmurf je napisao/la:
Semper je napisao/la:Rješenje je dovesti polovnih igrača iz Srbije i Hrvatske. Ti momci imaju pobjednički mentalitet i vole da rade. Ne mora se svaki igrač potpisati na 2 godine evo vidite Said je potpisao na godinu neće Sarajevo na njemu zaraditi kroz transfer ali hoće na drugi način.
RK Bosna je sa mahom polovnim igračima i sa stručnjakom trenerom došla do 1/8 LP. U Sarajevo je došlo ljetos dosta takvih igrača.

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 27 jul 2012, 00:41

asunsao je napisao/la:
Pa ne ulaže se, a trebalo bi.Strukture kluba trebaju promijeniti politiku u tom pravcu,ali i mi navijači trebamo to podržavati,a ne govoriti da se dovode nekakvi polovni igrači na jednogodišnje ugovore.Vidiš kakva se tragedija pravi od ispadanja iz LP, ništa iz prošlosti pojedini nisu naučili.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 27 jul 2012, 00:41

lako je pametovati po forumu,sve sami strucnjaci,a rijesenja ni na vidiku...

SMANJENJE BROJA KLUBOVA U LIGI I TO JE TO!!!

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 27 jul 2012, 00:42

Ja ne znam zašto je teško prihvatiti to da su ljudi dobro odigrali večeras, časno, a mi ispušili ko inače? Treba biti realan i reći to..
Druga stvar, KONSTANTNO se PREPREPREPRETJERANO brani Amar Osim. Pa nije čovjek bog (neuzubillah) da mu se ništa ne može prigovorit. Ako smo ispušili Maribor to je bilo čisto njegovo! Što? Čovjek je pripremao navijače da će ispast otkako smo izvukli Maribora, ni u jednom trenutku nismo se stavljali ni u jedan pozitivan rasplet dvomeča. Pozivanje na preveliki oprez, preveliki respekt kao da smo izvukli Reala. Omaložavao igrače u medijima (zamislite moral Brkovića i Tomića koji su došli u Želju jer im je čast nosit boje, a onda trener kaže da oni nisu pojačanja. Sam se Brković iznenadio tom izjavom. Koji ga je Bog doveo ako nije pojačanje, a hoće se naprijed. Ako sad nije pojačanje, onda kad bude, bit će prodan, tako da jeeebo to. Drugo, ja nikad ne pročitah nijednu pozitivnu izjavu Osima o bilo kojem našem igraču. SAMO KRITIKUJE. Ljudi u ligi ubiju nekog 5-0, on kaže što nije 6. Bezvezne izmjene u Mariboru (treća nije ni iskorištena), te neforsiranje Bekrića koji je igračina za mnoge prozivane sviju čudi. I na kraju, kad nas sudac na Koševu dobro pokaara, on izjavi da smo se mi raspali u drugom poluvremenu, jedino ako nije mislio bukvalno jer nam je holandski kloc isključio tri igrača.

NE MOŽE SE SA GUBITNIČKIM MENTALITETOM U EVROPU, gdje govoriš o budžetu i ulaganjima i smanjuješ sebi realne šanse na nerealne sve kako bi spriječio euforiju, a ustvari tako svima sjeebeš moral!
Drugo, mnogi igrači koje je Amar doveo su limitirani:
Radovanović=prosječan lijevi bek
Marković=ja ću ga uvijek pamtiti kao krivca za prvi gol protiv Makabija na Koševu, a nikad se nije nešto ni istakao previše
Ćulum=bljesno malo, kasnije bio katastrofalan
Lazo=svi znamo šta je i ko je Lazo
Bogičević=dobar za Premier Lige, vidjeli smo Evropu
Zeba=majstor, ali kako kad, kad ga neće neće, kad hoće, onda je najbolji, mora sve ići po loju kako bi on odigrao odličnu partiju, realno ni blizu Husejinovića
Bekrić=ja ne znam što je momka vraćao ako ga neće u igru gurat, po meni igrač koji zaslužuje mnogo više u Želji
Stančeski=uništio frajeru karijeru
Savić=nije bio loš, iako je imao i on krahova, al eto polulimitiran igrač, koji je nekad znao odigrat pravo dobro. Otjeran i završio ko konobar
Gančev=ne pamtim ga nešto, najavljivan kao pravi igrač.
Smajić=momak je peh, on mi je jedno od boljih imena koje je doveo
Adilović=momak o kojem svak ima različito mišljenje, bori se al ne zna, to je evidentno. ipak ima dobar stav.
Nyema=jedan od najboljih koje je Amar doveo
Kvesić=najbolji lijevi bek kojeg ja pamtim u Želji
Mešić=po meni bio kaarina igrač
Selimović=bljesne, pa ga nigdje nema, i sve tako...
Jamak=dobar za naše lige, al njegov život koji vodi nije za ovu instituciju..
Višća=nekako nije imao rolu koju je trebao, joker s klupe bio, iako mi je bio vrlo drag i drago mi je što je ostvario dobar transfer
Izvinjavam se na dugom postu..
Zadnja izmjena: inacefindecko, dana/u 27 jul 2012, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 27 jul 2012, 00:43

ripper je napisao/la:
asunsao je napisao/la:
Primjetih u zadnjih par postova, da hoces i zahtjevaš svašta nešto: da se igra grupna faza necega, da se ulaže u klub, u stadion, u omladinski pogon.
Pa izvoli bujrum brate, preuzmi klub, pa onda zahtjevaj svašta nešto, ha ja jbg.

Lahko je po forumima mlatit praznu slamu i kritikovati.
Slazem se lahko je samo pricati, ali me nerviraju ovi sto se zadovljavaju ovakvom situacijom, kazem ti sve dok se ne udje u grupnu fazu necega, nema ni para, ostaju dugovi i vrtimo se u mjestu. Ne znam ni ja ni sta ni kako, ali necu da se zadovljim trenutnim stanjem kao vecina vas, kad znam da se moze bolje od ovoga.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 27 jul 2012, 00:43

Ulaganje novaca u omladinsku školu je bacanje novca jer je talente nemoguće zadržati. Sa 16 godina ti momci ne žele ugovor jer žele odmah u inostranstvo.

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 27 jul 2012, 00:43

Semper je napisao/la:
mamaSmurf je napisao/la:
RK Bosna je sa mahom polovnim igračima i sa stručnjakom trenerom došla do 1/8 LP. U Sarajevo je došlo ljetos dosta takvih igrača.
Pa gdje su sad,ako smijem pitati? Ne pratim nešto rukomet.

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 27 jul 2012, 00:43

Pravi sarajevski mentalitet!
Sve o svemu znamo i uvijek nesto pametujemo do u nedogled, a kad treba nesto da se uradi... (malo su tri tacke, ali eto).
E pa ako hocete nesto vise uradite nesto, a ne samo sjedite i palamudite. Najbolje sto mozete da uradite jeste da kupite godisnju kartu, da date podrsku svom timu da bude jos bolji i jos jaci. Ovim kenjanjem po timu i pametovanjem sta se trebalo necete postici bas nista pozitivno, ali bas nista. Mozda nekim ovdje, sudeci po komentarima, te negativne stvari su cilj svakog napisanog slova.

Dakle dignite guzice i kupite godisnju, sad trebamo biti jaci nego ikad. Sad kad nas svi ponizavaju, kad seru kako je bolje jedno pretkolo od duple krune itd itd. Meni je vala draza dupla od jednog ili dva pretkola i za jedno pretkolo LP cemo mi dobiti vise para nego oni za 3 i EL.

KUPI GODISNJU NEMA IZGOVORA NIKAKVOG!
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 27 jul 2012, 00:44

admirone je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Kolike su sansi i da li uopste postoje da budemo nosioci u akoBogda iducim kvalifikacijama za CL/EL?
Jako dobre, rekao bih oko 80%.
S obzirom da smo zadnje tri godine igrali 2 puta u drugom pretkolu LP i po jednom u drugom i trecem pretkolu EL i nisu neke sanse ali vidjecemo.
To sve skupa nam daje koeficijent koji je po meni dovoljan da budemo nosioci. Evo recimo sa ovogodišnjim koeficijentom bismo bili nosioci i prošle i pretprošle sezone, a sa koeficijentom od slijedeće sezone bismo bili nosioci ove sezone. Kad bolje razmislim, šanse da budemo nosioci su puno veće od 80%. Još "samo" da odbranimo titulu :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: voltron30 i 19 gostiju.