BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Andrej
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Andrej » 13 mar 2013, 23:59

Prica se naveliko da zelite Leandra Damaiaa
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 14 mar 2013, 00:05

Andrej je napisao/la:Prica se naveliko da zelite Leandra Damaiaa
Imal kakvih izvora ? Gdje se prica sta ko prica ?
BvB Echte Liebe !!!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 14 mar 2013, 00:06

Damir_BvB je napisao/la:
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... n-lagente/" onclick="window.open(this.href);return false;
Inace ovaj novinar je jedan od najboljih, ako ne i najbolji i verodostojni u Italij.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 14 mar 2013, 00:09

Andrej je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... n-lagente/" onclick="window.open(this.href);return false;
Inace ovaj novinar je jedan od najboljih, ako ne i najbolji i verodostojni u Italij.
Aha hvala torinez na izvoru i info, i mi smo vec citali o ovome i spekulisali ali et nesto nam to djelovalo nerealno, dobar je Damiao bgm super bi bilo da nam dodje .
BvB Echte Liebe !!!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 14 mar 2013, 00:11

Damiao bi bio bomba u BvB-u, klasan napadač s obzirom na ono što pokazuje u Brazilu.

No on bi bio baš yebeno skup i nisam siguran da li bi BvB dao tolike pare za igrača koji se dokazao zasad samo u Brazilu. Ali bio bih oduševljen da ovakav igrač igra u Bundesligi, čak i u lažnoj Borussiji ;)
Agieren statt reagieren

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 mar 2013, 00:12

kraljttbvb je napisao/la:S druge strane kad covjek pogleda, medju 8 smo najboljih ekipa u Europi, dosta dobro smo dogurali tako da ko god nam dodje red je igrati i boriti se!
Posto smo zasad ekipa koja je ubjedljvo najvise pokazala u CL, te na osnovu tog i prvi favoriti naravno, zelim naseg prvog pratitelja u 1/4. Dakle, zelim Juventus.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 14 mar 2013, 00:13

Hare_BvB je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:S druge strane kad covjek pogleda, medju 8 smo najboljih ekipa u Europi, dosta dobro smo dogurali tako da ko god nam dodje red je igrati i boriti se!
Posto smo zasad ekipa koja je ubjedljvo najvise pokazala u CL, te na osnovu tog i prvi favoriti naravno, zelim naseg prvog pratitelja u 1/4. Dakle, zelim Juventus.
Ma ja zelim vas u Finalu ;) :) :mrgreen:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 mar 2013, 00:25

Hare_BvB je napisao/la:
Njih, tradicionalno, maznemo tek u finalu. Ne moze preko reda 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 14 mar 2013, 13:46

8-) 8-) 8-)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 9681_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja bih volio ili Galatu ili Bauern i 1/4 finalu. 8-) Galatu zato što bi ih rastavili na proste faktore bez problema, a Bauern zato što su oni u očitom padu. ;) Svoj vrhunac su dosegli protiv nas u kupu i nakon toga se primijeti očit pad u igri. Znalo se da ne mogu držati ovaj ritam cijelu sezonu i to se pokazuje iz utakmice u utakmicu. Sada slijedi samo pad, pad i pad. :) S druge strane mi igramo maestalno u LP. Bez poraza smo i zato smo zasluženo prvi po uspjehu/učinku ove godine u LP. 8-)

Da je Bauern u mini krizi govori i izjava Rumenog:
„Der Trend ist your friend. Und wir spielen seit drei Wochen schönen Dreck.“

P.S.
Eto Damiaov menadžer bio u Dortmundu. Tu informaciju je prenio novinar koji povremeno radi za Sky Italia, a zove se Gianluca Di Marzio. :)
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... ater_35261" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 14 mar 2013, 16:54

Hare_BvB je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:nije mi jasno u cemu je kvaka?
Kvaka je u nedostatku kvaliteta. Dakle, mi nemamo ekipu koja moze biti visoko kompetentna na vise frontova tokom cijele sezone. Nikakva mudrolija, samo za neke od nas - tuzna istina. ;) Dokad cemo se ubjedjivati da smo samo koncentrisani na CL i da nismo posveceni liZi? :?
znaci ipak kvalitet?
ja mislim da to stoji donekle, pogotov sto se tice klupe
ali sta je sa nacinom igre? gdje je pressing iz prosle godine? gdje je zar? gdje su muda?
Hare_BvB je napisao/la: Vec trecu sezonu picimo po tom principu. Ova ekipa kolektivo leti i kolektivno pada. Nemamo dovoljan nivo idividualnog kvaliteta koji bi nas izvlacio u mecevima kad timski nismo na 100%. Kad se upumpa dodatnih 50-ak milki u ovu ekipu, tad mozemo pricati o istovremenom dejstvovanju na vise frontova.
pa kakav je to onda blesavi princip nase trojke?
tu zvjerku smo imali u vidu Kagawe... sa njim i bez njega borussija je druga ekipa
mislim da smo pogrijesili sa prodajom Kagawe... da smo ga ostavili i ovu godinu, garantujem da bi u pola ovih tekmi gdje smo zijanili bodove uzeli puni plijen
ako vec pravimo dobit od 30+ miliona... onda smo mogli komotno i tih 15tak miliona od manu halalit
?
Hare_BvB je napisao/la:Kad se upumpa dodatnih 50-ak milki u ovu ekipu, tad mozemo pricati o istovremenom dejstvovanju na vise frontova.
Damir_BvB je napisao/la: Kako god okrenemo treba nam sledece : Jedan novi stoper eventualno 2 ako ode Santana . Novi desni bek i lijevi za klupe . Jedno kvalitetno krilo koje bi bilo 12 igrac ove ekipe koje uvijek moze uskocit rjesit utakmicu svojom individualnom klasom, Novi prvi napadac i back up napadac ...
Sa ovim se apsolutno slazem, samo nadam se da ovi nasi nece i dalje ganjat neke anonimuse koji bi mogli postat dobri... talenata imamo vec na izvoz...
potrebni su nam igraci koji ce unijet kvalitet i ekipu dignuti stepenicu vise... netrebaju nam backup-ovi nego igraci koji ce konkurisat za prvu postavu... koji ce pritisnut postojece pa i uzet im mjesto...
treba da se zakuha na svim pozicijama... pa da napr. i protiv dizeldorfa kuba gine a humels 120% koncentrisan
znaci kalibri poput dzeke, damia, dragovica ... a ne tamo neki 19godisnji madjari, portugalci ili likovi iz cetvrte lige
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 14 mar 2013, 17:14

Damiao ako bude kostao oko 10-12 miliona ok sve vise od toga je bacanje para...ja sam ga gledao 10tak puta I odgovorno tvrdim da samo u bundesu ima 5-6 napadaca koji su bolji od njega a koje mozete dovest(szalai,petersen,rudnev,ibisevic,kiessling,volland,de jong)...brazilska liga I nije neko mjerilo.a sto se tice fizickog I taktickog aspekta to je 3cerazredna liga...imate bezbroj primjera gdje su razvikani igraci iz te lige u evropi pokazali da su cisti prosjek...evo neki primjeri..dentinho-otisao lik u donetsk ni na mapi ga nema a pele ga na sva usta hvalio I govorio da je potencijal da bude najbolji napadac svijeta....guliano-lik dosao iz intera ou dnepropetrovsk nakon osvojenog coppa libertadores I tek I trebalo mu je sezona I po da se ustali u prvoj postavi...ovaj damiao je isti racku

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 mar 2013, 18:18

Hajmo curice, hajmo djecaci
studenti, djaci, milicajci...

8-) 8-)

Da krenem sa jos jednim (ovaj put preradjenim) stihom :mrgreen:

Sutra je petak, nekom sasvim obican dan
neko ce na dzumu, a neko ce pospremati stan.

Sutra je petak, kazu bice oblacno,
sutra u 12, bit' ce zrijeb konacno.
:mrgreen: :mrgreen:

Elem, na moguce protivnike ja gledam ovako (krenut cemo prema jacini):

Barca - Da su najkvalitetniji - jesu. Da bi mozda mogli igrati sa njima - mogli bi, ali uz lijepljenej Bendera na mesija i davanje 110% svih nasih igraca. Mislim da oni nisu toliko kvalitetniji, koliko bi se ovi nasi ukenjali protiv njih. Imaju jak napad, ali im u odbrani skripi + Nou Camp ima veeeliki teren, pa bi mogle sijevati kontre. Uglavnom radi ovih nasih bezmuda, sto bi ih se prepali, ne bih volio da ih dobijemo.

Real - Igrali protiv njih i imali pozitivan omjer, ali je probelm sto oni na klupi imaju Mourinha kojeg ne mozes lako dva puta preveslati. U prethodnim utakmicama, njihova ekipa se nije nista bolje pokazala od nase, ali mislim da bi Mourinho bio teg koji bi prevagnuo na njihovu stranu.

jajo - Iako oni sebe dizu u visinu, mislim da je vec krenuo lagani pad ka nekoj normalnoj formi, jer ono sto su do sada igrali je bilo nerealno ;) . Nisu nista jaci od nas ako nasi odigraju kako znaju i sa mudima, ali ako nasi ostave jaja u Dortmundu kao u posljednjoj utakmici, onda nemamo sanse protiv njih.

Juventus - U zabljoj ligi su konstantno na prvom mjestu ima vec 2 sezone, imaju dobrog golmana, i cini se da imaju konstantnost. Nisam ih nesto pretjerano pratio, tako da i ne znam sta ocekivati od njih, ali mislim ako ih izvucemo da ce to biti 2 pravo dobre tekme.

PSG - Cini se da Zlatan nece igrati prvu tekmu, a kada igra, treba Bendera ili Humelsa lijepiti na njega. Mislim da se sa njima mozemo nositi i da nisu nista jaci od nas.

Magala, Galata - Ako ih dobijemo nadati se da nasi nece u utakmicu uci sa parolom "lako cemo", pa da ne dobijemo po usima. Mislim da smo jaci od njih, sto ce biti potrebno dokazati i na terenu ;)

Haj zdra'o 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 14 mar 2013, 18:28

Nikako ne bi želio Real jer bi ih bilo teško nadmudriti dvaput u istoj sezoni. Uz njih ne bi volio ni Juve, ne jer ih se bojim ili mislim da smo slabiji, nego jer bi mi ispadanje protiv njih najteže palo, a nije nerealno da se desi. Također rado bih izbjegao i Bayu, jer bih volio da BL ne izgubi time šansu za 2 polufinalista. Najradije bih da izvučemo Malagu, jer su i oni momčad koja igra fin, gospodski nogomet, a objektivno smo jači od njih. Galatu bih želio malo manje od Malage iako su slabiji, jer su u stanju na fanatizam doći do rezultata. PSG bi isto bio ok protivnik, pogotovo jer bi im bilo lijepo vratiti za ono ispadanje iz EL preklani. Ni izvlačenje Barce mi ne bi teško palo, jer bismo napokon vidjeli gdje smo u usporedbi sa najboljima, a tu objektivno i nemamo šta izgubiti.

Predviđam Bayern ili Juve.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 14 mar 2013, 18:32

kraljttbvb je napisao/la: Sutra je petak, nekom sasvim obican dan
neko ce na dzumu, a neko ce pospremati stan.

Sutra je petak, kazu bice oblacno,
sutra u 12, bit' ce zrijeb konacno.
:mrgreen: :mrgreen:
:P :palacgore

sto se mene tice, ja bi volio da izvucemo PSG
no poznavajuci nasu srecu u zrijebovanju negine nam Barca ili Bayern
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2013, 18:38

Lokos19 je napisao/la:no poznavajuci nasu srecu u zrijebovanju negine nam Barca ili Bayern
Pa ako mi izvučemo vas onda mi isto neamo sreće :D No sada kada je veća šansa da dobiješ težeg protivnika nego lakšeg, onda se tu više nemre pričati o sreći ili nesreći ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 14 mar 2013, 18:50

anton 1983 je napisao/la:
Pa ako mi izvučemo vas onda mi isto neamo sreće :D No sada kada je veća šansa da dobiješ težeg protivnika nego lakšeg, onda se tu više nemre pričati o sreći ili nesreći ;)
Pa ako recimo Juve sad izvuče Galatu/Malagu, a rundu prije su imali Celtica, šte je to nego sreća? I eto njih u polufinalu, a da se nisu pošteno ni oznojili.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 mar 2013, 20:19

Galatasaray,Malaga pa cak i PSG su mjera protivnici,posebno jer Zlaja odmara u prvom mecu.

Ne bi' volio Barcelonu jer s njima se ne moze normalno igrati...bolje Real ili Bayern pa da se pofajtamo ko ljudi.

Ostaje Juventus-i to bi bila jos jedna poslastica ove sezone...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 mar 2013, 20:25

adnan24 je napisao/la:Ostaje Juventus-i to bi bila jos jedna poslastica ove sezone...
Ja ih zelim jer su konstantni i igraju posten fudbal. Ne taktiziraju ko ova ostala tajkunsko-separataisticka smeca od ekipa. Ljudi igraju hercom. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 mar 2013, 20:28

Ne bi volio BvB-Bayern, bolje to u polufinalu ili finalu. O zamislite finale na Wembleyu Bayern-Dortmund, Angela Markle na tribini sa smiješkom :lol:

BvB je ove sezone kao i prethodne dvije sjajan. Dobro, u Bundesligi zaostaju no zato kotiraju odlično u Ligi prvaka. Pokazali su kvalitet u svojoj grupi, pa onda demoliranjem Šakhtara (dobro ljudima liga u pauzi, ali njihovh problem).

Imaju odličnih 11 jedanaest, no fali još igrača u rotaciji. Sahin ni blizu prijašnjeg Sahina. Čovjeku kao da je zamrzio fudbal. Valjda će to Jurgen da sredi. Gotze :o , Kuba :o

Neka ide Lewandowski, kada bi BvB uspio dovesti Džeku bili bi ubitačniji nego što su sada. Robert se zeznuo što želi ići, ali eto njegov problem.

Odličan Dortmund, baš mi je drago što se vraćaju na stare staze slave.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 mar 2013, 20:33

Hare_BvB je napisao/la:Ja ih zelim jer su konstantni i igraju posten fudbal. Ne taktiziraju ko ova ostala tajkunsko-separataisticka smeca od ekipa. Ljudi igraju hercom. 8-)

Upravo to...zbog toga i mislim da bi to bio fin duel pa i ako nas nadigraju neka...iako to bi bio veliki zadatak za Kloppa,vjerovatno najtezi u karijeri.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.