FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

dino94
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dino94 » 26 jul 2012, 16:53

aleksandar_veliki je napisao/la:Nego, gdje se pogrijesilo u pripremi utakmice, odnosno sta je pogrijesio sef struke. Ne kontam nikako, pa eto molim vas, inace, fenomenalne fudbalske strucnjake sa svim mogucim diplomama i usput bogate igracke karijere, da objasnite u cemu se pogrijesilo. Mozda Zeba - Bekric, ili mozda - Guso Antolovic, pa hajde onako realno koji bi vi sastav izveli u prvoj tekmi i sta biste mijenjali nakon prvih 45 minuta u Mariboru.
Acika drug,prica je utopijska,nemoze se dokazati kako bi druga formacija prosla vako mozes u nedogled.
Sustina je u mentalnom padu,nema formacije koja sprjecava gubljenje lopte na centru kad su igraci ofanzivno okrenuti,nema McManama u ekipi da te greske ispravlja,nema postavke da sprijeci onaj pokusaj petwe Bogija treci go Maribora,pa penal Bogija i vec spomenuto mahalanje zebe kod prvog gola u Mariboru.
Mentalno smo pali ove,prosle i pretprosle,svaka je utakmica posebno poglavlje,svaka ima svoj datum i vrijeme,jednog dana mozes tuci Sherifa a za tri dana izgubiti od travnika,to je football.
Nije problem izgubiti al boli nacin na koji gubis.

Rios

Post Postao/la Rios » 26 jul 2012, 16:58

Evo na Vogosci snimak utakmice ako nekog zanima.. :mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 26 jul 2012, 17:05

Ima li kakav klip navijanja ?
Evo gledam ovaj snimak na vogosci i fkt ne mogu shvatit kako je svraka dobio dva zuta u minuti, jedan zbog prigovora( a ima kapitensku traku) i jedan zbog toga sto je izbacio loptu van terena dok je onaj njihov lezao na terenu :o
P.S.
Ne bih da pokrecem tu temu opet, samo onako pominjem..
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 26 jul 2012, 17:24, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 26 jul 2012, 17:23

aleksandar_veliki je napisao/la:
propuh je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Nego, gdje se pogrijesilo u pripremi utakmice, odnosno sta je pogrijesio sef struke. Ne kontam nikako, pa eto molim vas, inace, fenomenalne fudbalske strucnjake sa svim mogucim diplomama i usput bogate igracke karijere, da objasnite u cemu se pogrijesilo. Mozda Zeba - Bekric, ili mozda - Guso Antolovic, pa hajde onako realno koji bi vi sastav izveli u prvoj tekmi i sta biste mijenjali nakon prvih 45 minuta u Mariboru.
U sastavu manje vise al greska je pristup utakmici, ubijes igrace pricom da su nula da im treba da se poklopi milion stvari i eto kao vecina se poklopila i opet debakl.
Sad ce me svi napast al, tako je ne mozes ici na jaceg od sebe skinutih gaca, a nasi su igraci upravo to uradili.
I, zasto to nisi govorio prije pet mjeseci, tad je Sef bio Tito jer igracima kaze iskreno sve u lice, a ne pricam im suplju o njihovoj kvaliteti, kvaliteta i limitiranost njihova vidjela se u ovom dvomecu.

Neko rece trebao je zatvoriti u Mariboru, sta je trebao zatvoriti, pa zatvoreni smo bili od prve minute. Svi mi, pa prvi ja, pametujemo nakon utakmice, da je izveo Zebu u PP u Mariboru ovdje bi bio potop, igra se sa ikonom kluba, ovo, ono. Ne kontam vas, nemojte se ljuti, ali budite realni, iz ove ekipe je izvucen maksimum u ovim uslovima, vjerujte Aci, necu pametovati za godinu nego odmah sad, pa se cujemo onda za 365 dana. Prije Maribora sam govorio da su nam sanse za prolaz 20 posto i ispostavilo se da je tako, da nije Amar sef rekao bi da su sanse za prolaz 5 posto, ali eto. Cujemo se i lagano smisljajte taktike, sastavljajte timove, malo koju izmjenu odradite i tako :)
Vidis grjesis ovo sam govorio i ranije pa sam bio glavni PLJUVAC Amara. I on to sebi ne smije dozvoliti da u medijima potencira da su igraci ograniceni i tim im psihu unistavat, posljedice se vide na terenu. Ne vide protiv nsih klubova koji su jos vece tarabe al kad naletis na priblizno jaku ekipu itekako se primjeti.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 26 jul 2012, 17:30

Armageddon2012 je napisao/la:ja se slazem sa nekim misljenjima da je borac imao bolji tim kada je ispadao iz lige,nego ove sezone kad smo bili treci,ili u ovoj sezoni koja sad starta....takodje mislim da je zeljo bolje igrao sa onom generacijom baotica,cocalica,mulalica,bekrica,stilica.jahica,dialibe nego sto igra danas....isto tako mislim da bi ta generacija bolje prosla u evropi nego sto zeljo prolazi u zadnje tri godine,bez obzira sto je u onoj cirkus domacinskoj ligi obezbjedjivala opstanak kolo prije kraja...

jedino sto se promjenilo su odnosi snaga u savezu,ligi,komitetu i sudijskoj organizaciji,gdje vise ni borac ni zeljo nisu ovce za sisanje,i ne dize nam se zastavica u vazduh cim predjemo centar na gostovanju....takodje,dosta postenije se sudi,ali mislim da je kompletna liga igracki neuporedivo slabija nego prije 5-10 godina,a vecina klubova je totalni odron.

ima li neko da se slaze sa mnom ili svi misle da je ranije bila katastrofa a da su zeljo,pa i borac sada procvjetali?
Ja se dobrim dijelom slazem. Samo da je nama nekako skratiti ovu ligu, pa da se ima sta gledati... Ovako te samo neka ljubav drzi, zagriženost...
Osim - drugo ime za Želju !

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 jul 2012, 17:32

Ultras1921 je napisao/la:Zna li neko koliko je stolica na Jugu, a koliko bude karatta pusteno za Jug na primjer za derbi
Jug je nakon sto su tek postavljene stolice (sada su neke pokidane i sl) imao kapacitet otprilike oko 3000-3500 sjedecih mjesta (oko 750-850 po sektorima, ne sjecam se najbolje). Ukupan kapacitet sjedecih mjesta na stadionu je 8898 (i to kada bi na sjeveru bile sve stolice, tj. i u coskovima, sto ocigledno nije tako). Ja bi prepostavio da se za derbi sigurno pusti oko 6000 karata za jug (ako ne i vise ponekad kada je potraznja veca), jer svi znaju da se tada ljudi bore za mjesto na tribini, u C sektoru (i blizu njega) djelis jednu stolicu sa dvije osobe, stepenice su pune i sl, cim vidis da su sektori na jugu dupke puni i ima ljudi na donjem dijelu juga, vjeruj da vec gore gdje su stolice ima otprilike 5000 ljudi, mozda i vise.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 26 jul 2012, 18:56

Moje skromno mišljenje je da to sve skupa i na nivou kantonalne lige vrijedi više od 56,000 maraka. BH Telecom pokušava na sve načine da uvede monopol na sve što ide kroz žicu, tačno sanjam njihove reklame, imam noćne more od njih. Misle nam svima za milion maraka sjest na mozak. Potpuno podržavam odbijanje ovakvog sponzorisanja lige.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 26 jul 2012, 18:59

ja mislim da bi najpostenije bilo da se tih 900 000 dijeli na kraju...npr sampionu 250 000,vicesampionu 120 000,trecem 80 000 a nekim zadnjima na tabeli 5000 ili 10 000.

pa jel tako ili nije?
idiotski je da isti iznos dobije zeljeznicar i kozara,mislim na zadnje prvenstvo npr...
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

zasarajevo
Kontakt:

Post Postao/la zasarajevo » 26 jul 2012, 19:01

Armageddon2012 je napisao/la:ja mislim da bi najpostenije bilo da se tih 900 000 dijeli na kraju...npr sampionu 250 000,vicesampionu 120 000,trecem 80 000 a nekim zadnjima na tabeli 5000 ili 10 000.

pa jel tako ili nije?
Ili po rangu iz prosle sezone, posto savez tim parama placa svoje troskove koje ima pa mu trebaju unaprijed.
UEFA=MAFIA

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 26 jul 2012, 19:12

pa eto jos bolje,tako se radi i u belgiji i jos mnogim ligama,i uopste nije svejedno hoces li biti sedmi ili cetrnaesti,dobijes mnogo vise para.....a da ne govorim sto onda nema nevaznih utakmica,kao sad "ne trebaju im bodovi" :oops: :oops:

i plus,ovo je jos dodatni veliki razlog za smanjenje lige,jer koliki god u buducnosti budu ti sponzorski ugovori saveza i generalnog sponzora,mnogo vise ce klubovi dobit ako se dijeli na 10 dijelova,nego na 16!!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 26 jul 2012, 19:24

Armageddon2012 je napisao/la:ja mislim da bi najpostenije bilo da se tih 900 000 dijeli na kraju...npr sampionu 250 000,vicesampionu 120 000,trecem 80 000 a nekim zadnjima na tabeli 5000 ili 10 000.

pa jel tako ili nije?
idiotski je da isti iznos dobije zeljeznicar i kozara,mislim na zadnje prvenstvo npr...
Ovo je jako dobar prijedlog samo kod nas ti je sve naopako.

Zuji svaka cast na odbijanju ponudjenog jer nema smisla da telecom ima vise reklame kod nas nego neki drugi sponzori koji mozda placaju mnogo vise od tog iznosa.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 26 jul 2012, 19:31

Treba da ponude novi poseban Zelji 8-)
FORZA NAPOLI

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 26 jul 2012, 19:31

Legla godišnja danas!

Idemo u nove pobjede 8-)

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 26 jul 2012, 19:38

Ne znam da li direktor marketinga prima kakvu platu za svoj posao i da li ga promislja uopste ali ako ima iole ikakve ambicije da se bavi svojim poslom ovih dana je mogao da nauci kako komsije rade propagandu za tekmu sa bugarima. Od 290 navijaca koji dolaze napravljen je bauk pa i onaj ko nije htjeo na utakmicu ce otici da vidi ko je to obecao da ce zapaliti grad.Iskoristene su prijetnje internet huligana ,balavurdije koja nece ni nos promoliti iz Bugarske za mobilizaciju svakog potencuijalnog kupca ulaznice.Cijeli dan portali govore o opsadnom stanju oko koseva .te presli su .te nisu presli ,te piskili.Cil je bio i ocito uspjesno odradjen .Raja nalozena do maksimuma.Za one koji se i sada dvoume tu je par auta koji kruze gradom,Zastave izbacene,sirene su tu,panicna upozorenja na forumoma da je karata nestalo.Svaka cast za kampanju.A njih,bugara, je samo 290.jos jedan pokazatelj.Nakon informacije-dezinformacije da je golman Adilovic potpisao za grke,ODMAH JE USLIJEDIO DEMANTIJ.Ne ulazim u istinitost navoda samo velim da se ljudi bave svojim poslom a mi ni danas :ne znamo:da li je. iko potpisao za Zilinu :?:

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 26 jul 2012, 19:49

Ma glavni preduslov za dobru posjetu ti je dobar rezultat, pusti te tih najava i ostalog, da smo mi izgubili sa jedan razlike u Mariboru imali bi istu posjetu kao što će oni večeras imati.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 26 jul 2012, 19:51

GaziHusrevbeg je napisao/la:Ma glavni preduslov za dobru posjetu ti je dobar rezultat, pusti te tih najava i ostalog, da smo mi izgubili sa jedan razlike u Mariboru imali bi istu posjetu kao što će oni večeras imati.

pa slavila se Dupla Kruna, rekorde nabili, prokrstarili ligom i Kupom i ne dođe ni 10.000 ? :o nije samo do rezultata.
Another hero - another mindless crime.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 26 jul 2012, 19:55

Frobidden je napisao/la:
GaziHusrevbeg je napisao/la:Ma glavni preduslov za dobru posjetu ti je dobar rezultat, pusti te tih najava i ostalog, da smo mi izgubili sa jedan razlike u Mariboru imali bi istu posjetu kao što će oni večeras imati.

pa slavila se Dupla Kruna, rekorde nabili, prokrstarili ligom i Kupom i ne dođe ni 10.000 ? :o nije samo do rezultata.
Naš narod ti se brzo zasiti šta god da je u pitanju. Tako su se naši navijači (ne svi) zasitili domaćih uspjeha, dupla se proslavila u martu i nije bilo nikakve euforije koja će privući raju. S druge strane, evropskih uspjeha su svi željni i budi siguran da je neki pozitivan rezultat bio u Mariboru da bi one tri dostupne tribine bile nedovoljne da prime sve zainteresovane.

The Maniacs '87
Kontakt:

Post Postao/la The Maniacs '87 » 26 jul 2012, 20:22

stvarno ne mogu da shvatim ove lafo naše forumaše koji žele sreću pitarima na njihovom forumu. pa niko nije bio sretniji od njih što smo ispali od maribora a ko imalo poznaje našu istoriju zna da nemamo večih dušmana od njih. zbog toga svaki pravi željovac koji bude večeras gledao utakmicu če naravno navijati za levski a vi lafo navijači forumaši navijajte za komšinice al če te nekad doći pameti vjerovatno ste mladi.
Željo do groba Života mi moga !

F.K.Željezničar 1921
The Maniacs 1987

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 26 jul 2012, 20:29

The Maniacs '87 je napisao/la:stvarno ne mogu da shvatim ove lafo naše forumaše koji žele sreću pitarima na njihovom forumu. pa niko nije bio sretniji od njih što smo ispali od maribora a ko imalo poznaje našu istoriju zna da nemamo večih dušmana od njih. zbog toga svaki pravi željovac koji bude večeras gledao utakmicu če naravno navijati za levski a vi lafo navijači forumaši navijajte za komšinice al če te nekad doći pameti vjerovatno ste mladi.
Navijači su množina, imaš Pitara koji su u utorak navijali za Želju i onih koji su slavili poraz. Tako i večeras imaš Manijaka koji su uz Sarajevo i onih koji navijaju za Levski.

Što se historije tiče, oni koji su pokušali to što su pokušali nakon onog rata su ili pod zemljom ili teški metuzalemi i nemaju nikakve veze sa ljudima koji danas navijaju za Sarajevo.

A što se tebe tiče, teško je zaključiti da li si mlad ili ne, ali nije teško zaključiti da ti logika nije jača strana i da si polupismen.

Savjet: Umij se!

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 26 jul 2012, 20:30

stvarno ne mogu da shvatim ove lafo naše forumaše koji žele sreću pitarima na njihovom forumu. pa niko nije bio sretniji od njih što smo ispali od maribora a ko imalo poznaje našu istoriju zna da nemamo večih dušmana od njih. zbog toga svaki pravi željovac koji bude večeras gledao utakmicu če naravno navijati za levski a vi lafo navijači forumaši navijajte za komšinice al če te nekad doći pameti vjerovatno ste mladi.
ne znam sta da ti kazem,posto ne mogu osjetit taj vas rivalitet,ali ja zadnjih godina nikako nemam inspiracije da navijam protiv ove nase sirotinje,bez obzira o kom se klubu radi...

nazalost,proce levski sigurno,za koga god mi navijali :oops: :oops: :oops:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11 i 24 gosta.