BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Lokos19
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Lokos19 » 11 mar 2013, 14:47

ove sezone me najvise nervira sto je nestala zar u ekipi,
neznam dali ste vi primjetili ali u ekipi nema vise one borbe i spremnosti 120% da se grize
jedini izuzetak je Manni...

nije mi jasno u cemu je kvaka?
dali je do motivacije (jer je protiv reala i shitija bio onaj bvb total fudbal)
ili je to kloppova pogresna procjena na startu sezone?
sve mi se cini da od pocetka pokusaje da gura neku vangaalovu taktiku... sto vise posjeda lopte, cirkulacija s pasovima u svojoj polovini s lijeva na desno i obrnuto sve dok se naprijed neukaze kakva prilika
nema vise onog brutalnog pressinga... kad se cetvorica petorica zalete pred protivnicki sesnaesterac... nema brzih duplih pasova po krilima, nema sprintova iza odbrane protivnika (onako par puta na prazno...)
nema malo zescih startova...
sve se igra nesto na finocu i umjetnost
:evil:

ako je vec odlucio promijeniti taktiku na tu neku kontroliranu igru,
onda smo se morali vise defanzivno postavit...
ovako primamo golove... ko cehinje po makarskoj ... naivno do bola
sve neke kontre gdje ostavljamo 30-40 metara da pretrcava kako je kome ceif...

interesuje me vase misljenje
dali je ekipa zasicena... ili je doktor kriv, ili pak nesto trece
:?:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 mar 2013, 16:32

Lokos19 je napisao/la:ove sezone me najvise nervira sto je nestala zar u ekipi,
neznam dali ste vi primjetili ali u ekipi nema vise one borbe i spremnosti 120% da se grize
jedini izuzetak je Manni...
A očito da se u BL samo odrađuje posao, pa to onda djeluje bezvoljnije nego treba. Ali dok got u CL rasturamo, ja im opraštam. ;)
Lokos19 je napisao/la:nije mi jasno u cemu je kvaka?
dali je do motivacije (jer je protiv reala i shitija bio onaj bvb total fudbal)
ili je to kloppova pogresna procjena na startu sezone?
sve mi se cini da od pocetka pokusaje da gura neku vangaalovu taktiku... sto vise posjeda lopte, cirkulacija s pasovima u svojoj polovini s lijeva na desno i obrnuto sve dok se naprijed neukaze kakva prilika
nema vise onog brutalnog pressinga... kad se cetvorica petorica zalete pred protivnicki sesnaesterac... nema brzih duplih pasova po krilima, nema sprintova iza odbrane protivnika (onako par puta na prazno...)
nema malo zescih startova...
sve se igra nesto na finocu i umjetnost
:evil:
I ja sam primjetio da igramo sporije nego prije. I kad imamo odličnu situaciju za kontru često je ne koristimo. Ne znam u čemu je kvaka, možda je Kagawa bio puno bolji za takvu igru od Reusa. Mislim da je razlog i to što Goetze i Lewa često znaju previše cariniti loptu i solirati, pa tako usporavaju igru.
Lokos19 je napisao/la:ovako primamo golove... ko cehinje po makarskoj ... .
I purgerice. I Bosanke. I dikoja Talijanka. :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 mar 2013, 18:39

Lokos19 je napisao/la:nije mi jasno u cemu je kvaka?
Kvaka je u nedostatku kvaliteta. Dakle, mi nemamo ekipu koja moze biti visoko kompetentna na vise frontova tokom cijele sezone. Nikakva mudrolija, samo za neke od nas - tuzna istina. ;) Dokad cemo se ubjedjivati da smo samo koncentrisani na CL i da nismo posveceni liZi? :? Moze se na to navuci koji prosut punktic, ali 20 bodova minusa 10 kola prije kraja ne ide batice. :!:

Vec trecu sezonu picimo po tom principu. Ova ekipa kolektivo leti i kolektivno pada. Nemamo dovoljan nivo idividualnog kvaliteta koji bi nas izvlacio u mecevima kad timski nismo na 100%. Kad se upumpa dodatnih 50-ak milki u ovu ekipu, tad mozemo pricati o istovremenom dejstvovanju na vise frontova.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 mar 2013, 19:38

Možda nemamo kvalitete da paralelno konkuriramo ovogodišnjem Bayernu u BL i budemo uspješni u CL, ali sigurno imamo kvalitete za više od - 20 u odnosu na Bayern. Tokom jeseni smo imali 6 teških utakmica u CL i to je uvelike momčadi odvraćalo pozornost od CL. A kako smo se već u prosincu oprostili od titule nije ništa čudno da proljeće u BL samo odrađujemo.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 11 mar 2013, 20:23

KSIVLE je napisao/la:Možda nemamo kvalitete da paralelno konkuriramo ovogodišnjem Bayernu u BL i budemo uspješni u CL, ali sigurno imamo kvalitete za više od - 20 u odnosu na Bayern. Tokom jeseni smo imali 6 teških utakmica u CL i to je uvelike momčadi odvraćalo pozornost od CL. A kako smo se već u prosincu oprostili od titule nije ništa čudno da proljeće u BL samo odrađujemo.

mislis odvraćalo pozornost od BL ? Bio bi veliki rizik za finansije da se pokuša ojačati klupa ... trebaju se pametno dovoditi ti backup igrači ...

Moje mišljenje je, kao primarni cilj, da Dortmund mora ukloniti dugove koje ima od prije kako bi se mogle plate igračima povećavati jer često pročitam ovdje o lojalnosti igrača "žutoj boji" ali ne pije to vode barem kod mene ... Trenutni kost ekipe je odličan a BvB se nalazi na ispitu da zadrži taj kostur (Gotze,Rojs,Gundo,Hummels) i eventualno dovede pojačanje koji bi se priključio tom kosturu (posebno mislim na mladog golmana). Trenutno je uspio ali šta će biti tek dolazi. Nisam upućen tačno u ugovore ali kako znam svi su iznad 2015. i imaju oko 3-4 mil. ugovore što se mora u budućnosti popraviti (što se tiče visine plate) ako se misle ti igrači zadržati ...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 11 mar 2013, 22:56

Hare_BvB je napisao/la:
Vec trecu sezonu picimo po tom principu. Ova ekipa kolektivo leti i kolektivno pada. Nemamo dovoljan nivo idividualnog kvaliteta koji bi nas izvlacio u mecevima kad timski nismo na 100%. Kad se upumpa dodatnih 50-ak milki u ovu ekipu, tad mozemo pricati o istovremenom dejstvovanju na vise frontova.
Tako je moj Hare tako je to je ono sto ja pricam vec citavu sezonu ovdje je sve tacno opisano u malo rijeci... Ja sam to osjetio ove sezone u nekoliko navrata kad ekipa zakaze treba tu jedna zvjerka da pobudali uzme loptu i rjesi utakmicu ... Jedina nasa prednost u tome je sto imamo GOTZEA koji je upravo ta zvjer samo sto je jos mlad za tako nesto al to ce doc i to isto ocekujem od Reusa da explodira uzme loptu i zabije to su ta 2 igraca, samo sto njima treba jos vremena da bi to mogli ucinit ... Al u ljeto definitivno treba izdvojit dosta kesa ...

Kao prvo bekove treba rjesit i pojacat, i sa Santanom rjesit hocel ostat ili ne u koliko ne onda treba dovest 2 nova Back up stopera . Vi svi forsirate naseg Sobiescha ja nest ne vjerujem u njeg al et . Dalje treba jos jedno kvalitetno krilo dovest koji kad udje s klupe moze rjesit utakmicu koji moze igrat i lijevo i desno krilo da je brz ima dribling i da pravi rupe u odbranama ... Ne mozes ti s klupe uvest KG i od njeg ocekivat da osvjezi igru to ne ide brate dragi nikako :) ... I sta nam jos treba to je da prodamo Sciebera nije bitno za koliko samo ga se rjesit i poslat ga u PM i da dovedemo dobrog back up napadaca MBD nije los al iskreno moglo bi se sta i bolje nac previse onaj momak fula zicera i sumnjam da ce ikad bit napadacina dobar je stvarno igrac ali nije ubica ispred gola jbg ...

Ne znam sta ce se sve desit i kako ce se to odvijat ali se nadam da ce pojacanja bit prava ... Na nekim pozicijima imamo stvarno top igrace, recimo Piszcek, Hummy, Reus, Ilkay, Gotze, Lewy ... Svi ti nabrojani igraci spadaju u top 10 igraca na svojim pozicijama sigurno, eh sad ne mozemo mi imat 11 igraca top klase, ali moramo imati bolje back up igrace da disu za vratom i da nikom nije siguno mjesto u prvih 11 ...

Dalje da se vratim na derby protiv plavaca ... Svi kritikujemo KG za onaj los mec nema potrebe to je Kloppovo maslo, de mi recite jednog igraca koji jednu utakmicu odigra odlicno na desnom beku a slijedecu da igra na lijevom krilu... Ja cim sam to vidio znao sam sta ce se desit i to se desilo nazalost ... Nije tu Kevin kriv stvarno ... Ok je da on njega baca na svaku mogucu poziciju kad je to NUZDA i kad se to mora aali da ga cisto onako salta dole gore desno lijevo pa ne ide to jbg i to nam se sve desava radi te sirine koju nemamo nazalost ...

Znaci kad se sve sabere oduzme treba sledece ucinit : Lewu prodat izvuc koliko se moze i ne pretjerivat ko ga j.ebe nek ide kad hoce nazalost jedina ravna zamjena njemu je Dzeko nas . Sve ostalo sto se spominje bi bilo s konja na magarca. Schiebera tusnut dovest MBD ja tvrdim da je on vec nas igrac i u to sam uvjeren s velikom sigurnoscu ;) .

Pokusat zadrzat Santanu ako je ikako moguce to i dovest jos jednog finog stopera , Guntera na posudbu u cvajtu poslat momku treba utakmica ...

Na desnom beku ne znam sta planiraju sa Kochom, nekad je bio odlicna perspektiva no vise ne vjerujem da je dovoljno dobar kalibar za BvB . Tu bi bilo idealno rjesenje Cuardado , koji moze i na beku desnom i na krilu desnom al daj boze da se to desi ...

Lijevi bek Schmelle je odlican meni samo dovest neku alternativu, iskreno zao mi je Lowea sto je otisao nije bio toliko los al odjednom ga je Klopp prekrizio i sasjekao tako da vjerujmo nasem Jurgenu ... Tu nam znaci treba podhitno neka alternativa onaj Baba iz Furtha mozda bi to mogao pokrpit jbg mlad je 18 god a za sicu bi dosao ma da to opet ne bi bila kvalitetna zamjena ...

DM I MC pozcijce su odlicne sa Kehlom, Bednom, Ilkay, Sahinom, Leitnerom nista tu ne treba mjenjat ima dovoljno iskustva i mlad svjeze krvi dovoljno kreativaca i destruktivaca to nam je odlicno ...

Lijevo krilo Reus i KG ok moze proc ...

10. Gotze / Leitner / Ilkay

desno krilo Kuba / Gotze / Reus

Kako god okrenemo treba nam sledece : Jedan novi stoper eventualno 2 ako ode Santana ;) . Novi desni bek i lijevi za klupe . Jedno kvalitetno krilo koje bi bilo 12 igrac ove ekipe koje uvijek moze uskocit rjesit utakmicu svojom individualnom klasom, Novi prvi napadac i back up napadac ...
BvB Echte Liebe !!!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 mar 2013, 23:49

thulkazal je napisao/la: mislis odvraćalo pozornost od BL ?
Yep, lapsus calami. ;)

Ma dojma sam da smo mi navijači Dortmunda postali malo prerazmaženi. Olako smo zaboravili di smo bili prije 4-5god. Čak se i Kloppova stručnost dovodi u pitanje, a prije Kloppa smo bili na razini današnjeg Stuttgarta. :roll:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 mar 2013, 00:30

KSIVLE je napisao/la: Ma dojma sam da smo mi navijači Dortmunda postali malo prerazmaženi. Olako smo zaboravili di smo bili prije 4-5god. Čak se i Kloppova stručnost dovodi u pitanje, a prije Kloppa smo bili na razini današnjeg Stuttgarta. :roll:

Aferim za ovo...+1000

Od dolaska Kloppa svaka iduca sezona je nosila odredjeni napredak...istina da smo ove sezone ostali bez trofeja u Njemackoj ali smo zato od kluba kojeg su samarali Marseille i Olympiakos postali klub koji najnormalnije igra i pobjedjuje Real,City,Shakhtar...

Klub i dalje napreduje iz dana u dan...nema razloga za nezadovoljstvo.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 mar 2013, 09:36

Eto samo za KSILVEA koji mi nije zadovoljan kapaciteteom postova koji pišem ovdje na forumu! :mrgreen:

Da Bog da imao , pa nemao!

Prije jedno dvije godine, jedan čovjek mi je to u jednom razgovoru rekao. Ne znam zašto ali baš u tom trenutku ta izreka mi se urezala u glavu...Danas se baš to događa BvB-u. Razaralo se po kvartu i sad kada se ne razara, mislim na BUNDESLIGU, KATASTROFA...Zato se neki i pitaju dal su razmaženi itd. No to je u čovjekovoj naravi, uvijek želiš više, još i teško ti se priviknuti kad imaš i onda izgubiš na lošije. Lako je sa 3000 kn skočiti na zaradu od 6000, ali kad sa 6000 padneš na 5000 nije ti to baš. Nema veze što si donedavno radio za 3000 kn, jer sada vodiš život sa 6000kn i uvijek ti fali ta tisuća.

Već sam jenput, negdje na sredini prvenstva napisoa jedan post o BvB-u i razlog "pada", KSILVE, a i neki drugi ga se možda sječaju. Od tada se situacija nije puno promijenila u BvB-u.

Zašto je BvB ove sezone loš? Misli se naravno na BUNDESLIGU. More se o tome diskutirati, ali jedan faktor nije razlog. Više stvari povezalo se u jedno da bi se objasnio ovakav BvB-ov pad.

Prvo i osnovno, BvB je pročitan unutar BUNDESLIGE. Sad ko u to vjeruje, ko ne, njegova stvar. Ta pročitanost očituje se u tome da im klubovi ZASLUŽENO uzimaju bodove. Klubovi sada protiv BvB-a igraju bolje i vjeruju u to da ih se može pobjediti i da su ranjivi. Schalke ih je ove sezone dobio dva puta i to ne na guzove. kako je Schalke sada odigrao prvo poluvrijeme u derbiju, svaka im čast. Konkurencija je čak i jača, pogotovo kada se uzme u prilog ta činjenica "DOPPELBELASTUNG".

Kad smo već kod toga. BvB je igrao preko tjedna protiv Šahtjora i prije derbija sam ja napisao da to može biti presudni faktor! Da se citiram:
anton 1983 je napisao/la: No ko ima prednost? BvB koji je sada u Euforiji jer su prošli u LP, ali su preko tjedna igrali "tešku" utakmicu ili Schalke koji je preko tjedna odmarao, a malo su u mislima već u tekmi sa Galatasarayem - mislim kolko je to moguće prije ovakve tekme :mrgreen:
Na kraju su ipak presudile "umorne" i "svježe" noge. No kad još tome pridodam onu reakciju Howedesa nakon tekme, dobim utisak da su u Schalkeu tu pobjedu više željeli i da osječaju taj momenta dizanja forma.

Onda ljudi zaboravljaju da bi ovo bio treći naslov zaredom, a to neide sam tako. Zadnji puta je to Bayern uspio u sezoni kada smo uzeli LP i ako se neko sjeća, uzeli smo jako malo bodova , 63 da budem točan, možda i najmanje što smo ikada osvojili kao prvaci. Znači pad u trećoj sezoni mora doči, a sad je pitanje kako će igrati njihovi protivnici, a mi razaramo. BvB za mene i sada igra zadovoljavajuću sezonu, jer ovakvom Bayernu teško da bi i ona prošlogodišnja, REKORDNA Borussija uzela nslov. Znači drugo mjesto, 1/4 finale LP-a i ipak ste ispali od jednog Bayerna a ne nekog Ghnoja iz KUPA, a "peh" je u tome što ste igrali na našem terenu.

Na zimu je BvB samo TEORIJSKI nadoknadio onaj dio u kadru, koji im je falio. Taj vezni igrač u obliku Sahina, no Sahin je razočarao i sada je u biti igrač koji godinu i pol dana nije igrao ozbiljan nogomet. Za slijedeću sezonu bu možda bio pojačanje.

BvB ima malo slabiji kadar nego što smo mi imali prošle godine i što se dogodili? Uzeli smo 3. druga mjesta. Sada kad imamo PK igrača KVALITETNIH to drugačije izgleda. Pojača li se napokon BvB, a ne da samo mjenja dobrog igrača za dobrog, Kagawa - Reus, Sahin - Gundogan, to bi trebalo izgledati bolje, jer istina je da BvB ne posjeduje dovoljno kvalitete u kadru da se bori za prvo mjesto u BUNDESLIGI i bude uspješna u LP.

Ova sezona vam je i dobro došla, niste se opekli, tipa da se ne ide u LP direktno, ali vas je spustila na zemlju. Sada se za slijedeću sezonu treba dobro pojačati da se ponovi uspjeh u Europi te da se bolje odigra u LP. Pa jebote pogledajte samo kada je zadnji puta Bayern uzeo dva naslova zaredom, sa većim financisjkim mogučnostima, pa će vam sve biti jasTnije.

Tu se vračamo na onu, " Da BOG da imao, pa nemao! :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 mar 2013, 11:36

anton 1983 je napisao/la:Eto samo za KSILVEA koji mi nije zadovoljan kapaciteteom postova koji pišem ovdje na forumu! :mrgreen:
Samo si ti laskaj. ;)
anton 1983 je napisao/la:Da Bog da imao , pa nemao!

Prije jedno dvije godine, jedan čovjek mi je to u jednom razgovoru rekao. Ne znam zašto ali baš u tom trenutku ta izreka mi se urezala u glavu...Danas se baš to događa BvB-u. Razaralo se po kvartu i sad kada se ne razara, mislim na BUNDESLIGU, KATASTROFA...Zato se neki i pitaju dal su razmaženi itd. No to je u čovjekovoj naravi, uvijek želiš više, još i teško ti se priviknuti kad imaš i onda izgubiš na lošije. Lako je sa 3000 kn skočiti na zaradu od 6000, ali kad sa 6000 padneš na 5000 nije ti to baš. Nema veze što si donedavno radio za 3000 kn, jer sada vodiš život sa 6000kn i uvijek ti fali ta tisuća.
Ima ovdje i istine, ali ako si nekih 7-8g bio na 3t i bio sretan s tim, trebao bi cijeniti i tih 5t na koje si pao, pogotovo jer je sjećanje na one 3t još svježe i jer je lako moguće da će već dogodine zarada opet biti 6t (za one koji nisu skužili, možda dogodine opet budemo u borbi za Salataru). Pogotovo nije korektno nakon svakog neuspjeha kritizirati i osporavati onog koji je zaslužan što si od 3t dospio na duplo (kad govorimo o BVB-u, to nije duplo, nego deseterostruko više), pa (možda samo kratko) pao (i zbog nekih objektivnih razloga) na skoro duplo više.
anton 1983 je napisao/la:Već sam jenput, negdje na sredini prvenstva napisoa jedan post o BvB-u i razlog "pada", KSILVE, a i neki drugi ga se možda sječaju. Od tada se situacija nije puno promijenila u BvB-u.

Zašto je BvB ove sezone loš? Misli se naravno na BUNDESLIGU. More se o tome diskutirati, ali jedan faktor nije razlog. Više stvari povezalo se u jedno da bi se objasnio ovakav BvB-ov pad.

Prvo i osnovno, BvB je pročitan unutar BUNDESLIGE. Sad ko u to vjeruje, ko ne, njegova stvar. Ta pročitanost očituje se u tome da im klubovi ZASLUŽENO uzimaju bodove. Klubovi sada protiv BvB-a igraju bolje i vjeruju u to da ih se može pobjediti i da su ranjivi. Schalke ih je ove sezone dobio dva puta i to ne na guzove. kako je Schalke sada odigrao prvo poluvrijeme u derbiju, svaka im čast. Konkurencija je čak i jača, pogotovo kada se uzme u prilog ta činjenica "DOPPELBELASTUNG".
Da, sjećam se tog posta. Međutim, mislim da razlog naših ovogodišnjih izdanja i nije prvenstveno u tome što su nas drugi pročitali. Uvijek ishod utakmice više ovisi o onome tko je kvalitetniji, a mi smo bez ikakve sumnje kvalititniji od 16 BL-rivala. Dakle, razlog je prvenstveno u nama samima; po meni ponajprije u našoj prevelikoj usmjerenosti na CL (u prilog tome ide i činjenica da smo odlično otvorili Ruckrunde i rasturali do onog trenutka kad se trebalo usmjeriti i na CL), iz čega uslijed objektivno nedovoljno širokog kadra proizlazi lošiji rezultat u BL. Mislim, mogu nas jedna Fortuna ili Wob super prostudirati i spremiti se, ali mi smo kvalitetom toliko ispred da nam oni ne mogu prismrditi ako smo mi 100% u utakmici. Dakle, dolazimo i do drugog razloga BL-pada, a to je manji motiv. Mislim da je pritom veliku ulogu na pad motiva odigrala i činjenica da nam je Bayern relativno rano odmakao, tako da su dečki vjerovatno podsvjesno u ranoj fazi sezone prihvatili činjenicu da u BL teško možemo do titule i posve se prešaltali na CL.
anton 1983 je napisao/la:Onda ljudi zaboravljaju da bi ovo bio treći naslov zaredom, a to neide sam tako. Zadnji puta je to Bayern uspio u sezoni kada smo uzeli LP i ako se neko sjeća, uzeli smo jako malo bodova , 63 da budem točan, možda i najmanje što smo ikada osvojili kao prvaci. Znači pad u trećoj sezoni mora doči, a sad je pitanje kako će igrati njihovi protivnici, a mi razaramo. BvB za mene i sada igra zadovoljavajuću sezonu, jer ovakvom Bayernu teško da bi i ona prošlogodišnja, REKORDNA Borussija uzela nslov. Znači drugo mjesto, 1/4 finale LP-a i ipak ste ispali od jednog Bayerna a ne nekog Ghnoja iz KUPA, a "peh" je u tome što ste igrali na našem terenu.
Bingo x2. Nitko nije osvojio BL 4 puta u nizu, a i 3 titule zaredom su rijedak slučaj. Sezona uistinu je i više nego zadovoljavajuća. Pred početak sezone bih bez razmišljanja potpisao ovakav ishod, pogotovo nakon izvlačenja skupina CL.
anton 1983 je napisao/la:BvB ima malo slabiji kadar nego što smo mi imali prošle godine i što se dogodili? Uzeli smo 3. druga mjesta. Sada kad imamo PK igrača KVALITETNIH to drugačije izgleda. Pojača li se napokon BvB, a ne da samo mjenja dobrog igrača za dobrog, Kagawa - Reus, Sahin - Gundogan, to bi trebalo izgledati bolje, jer istina je da BvB ne posjeduje dovoljno kvalitete u kadru da se bori za prvo mjesto u BUNDESLIGI i bude uspješna u LP.
Ne bih baš rekao da imamo slabiji kadar od vašeg lanjskog. Ni lanjski Bayern nije imao veliku širinu. Ono što je lanjski Bayern imao, a nama danas strašno fali je jaki 12. igrač (lani u Bayi Muller) koji je u stanju preokrenuti tok utakmice kada momčadi ne ide, kao i dostojno zamijeniti ove startere. To je mogao i morao biti Perišić, ali on je se usljed precjenjivanja svojih mogućnosti kod nas posve pogubio (postao beskoristan) i odabrao drugi put.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 mar 2013, 11:58

Ne treba ovde zapostavit jednu bitnu činjenicu, a to je da je prošle sezone u isto vrijeme BVB imao 56 bodova (sada ima 46, 10 bodova manje), a Bayern imao 51 bod (sada ima 66), onda prije svega se da zaključit da Bayern igra nenormalno dobru sezonu, pa skoro perfektnu sezonu. Znači Bayern igra sezonu kakvu možda nikad na ovakav način nije igrao (u Bundesligi sad pretežno mislim). Ovolika prednost i onda onolika borba, skoncentrisanost, da se okrene rezultat protiv Fortune.

Za neku svoju normalu znači BVB-u možda fali 5-6 bodova, a prošla sezona je bila nenormalno dobra. Bayern se rano odlijepio ko što KSIVLE kaže i naravno da to poslije utiče na psihu Dortmundove ekipe. A pošto se dalje otišlo u LP automatski je i to djelovalo na trošenje ekipe i prosipanje bodova u BuLi.
Površnom posmatraču sa strane bi se odmah činilo kada pogleda tabelu i površno ako prati BuLi da je Dortmund bio slab pa je ovoliko zaostao, a u suštini smo mi bili prejaki ove sezone pa je to uticalo na ovaj zaostatak BVB-a. Borussia je samo možda u neke 2-3 utakmice napravila pravi kiks.
Treba se sjetit kako je prošle sezone Bayern znao prosipat bodove kod ekipa koje nisu sami vrh: neriješeno u Freiburgu, poraz u Mainzu i slično. Slične stvari su se desile Dortmundu, s tim da se Bayern previše odlijepio i onda ti podsvjesno nestane volja, vidiš da više to ne možeš stići a moraš se skoncentrisat na Ligu prvaka, a jedno vrijeme je bila ta koncentracija i na Kup.

A dovoljan je podatak i taj da si nekad i 63 boda mogao biti prvak u BuLi. Dobro to jesu iznimke, ali taj podatak govori nešto....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 mar 2013, 11:59

KSIVLE je napisao/la:Ima ovdje i istine, ali ako si nekih 7-8g bio na 3t i bio sretan s tim, trebao bi cijeniti i tih 5t na koje si pao, pogotovo jer je sjećanje na one 3t još svježe i jer je lako moguće da će već dogodine zarada opet biti 6t (za one koji nisu skužili, možda dogodine opet budemo u borbi za Salataru). Pogotovo nije korektno nakon svakog neuspjeha kritizirati i osporavati onog koji je zaslužan što si od 3t dospio na duplo (kad govorimo o BVB-u, to nije duplo, nego deseterostruko više), pa (možda samo kratko) pao (i zbog nekih objektivnih razloga) na skoro duplo više.
Slažem se sa ovime, a s vremenom mislim da ćete vi svi to pokopčati. Mislim da vi sada proživljavate onu fazu kada dođete na posao, a šef vam kaže da vam je smanjena plaća! Naravno da ste neko vrijeme ljuti i treba vremena da se to slegne. Kad se to slegne onda ćete biti zahvalni i za ovih pet...
KSIVLE je napisao/la:Da, sjećam se tog posta. Međutim, mislim da razlog naših ovogodišnjih izdanja i nije prvenstveno u tome što su nas drugi pročitali.
Pa prvenstvo je ovdje nebitno! :mrgreen: šalu na stranu, kao i onda, tako i sada nije poanta u jednoj stvari, već u više stvari. Nije sada recimo sada samo problem što vam fali drugi napadač. Da je tako onda bi to jasTno i glasTno napisali pa bi postojao samo jedan problem. Kod vas više malih problema stvara taj jedan veliki problem. Ne zaboraviti da je bvb klub tek u nastajanju da postane konstantan u vrhu ;)
KSIVLE je napisao/la:Ne bih baš rekao da imamo slabiji kadar od vašeg lanjskog.
Iskreno da ti kažem ne bi niti ja! :mrgreen: Ali ono što bi ja rekao, a ti ćeš uočiti, ako ponovo pročitaš što sam napisao, jedan mali pridjevčić u rečenici kojeg sam napisao :mrgreen: Taj pridjeFčić glasi MALO. Znači kad napišeš MALO slabiji kadar, onda je to VELIKA razlika od slabijeg kadra :D

Da ga **** ovaj puta sam morao cjepidlačiti :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 12 mar 2013, 13:43

Treba Dortmundu malo veca sirina i treba dovesti na leto sem zamenu za Levandovskog i Sibera ako vec bude odlazio back-up za Smelcera posto tu Dortmund trenutno nema nikog, kao i jedno krilo koje moze da unese svezinu sa klupe.Malo sam istrazivao nemacko trziste i sto se tice back-up za Smelcera moj prvi izbor bi bio Fabijan Dzonson iz Hofenhajma, pogotovo ako Hofe ispao bice ga lakse dovesti+ugovor mu istice 2014 godine.Takodje dobre alternative bi bile:Raus(na leto mu istice ugovor),Pinola(ista situacija kao kod Rausa), Marsel Sefer(2014) kao i Bastijan Ozipka(2015).Poslednja dva resenja bi bila malo skuplja pa zbog toga ih stavljam na poslednja dva mesta.A i kako stvari stoje Raus je najblizi prelasku u Salke.Sto se tice krila moja prva zelja(a sigurno i nekima od vas) je Patrik Herman.Moze pokrivati i levu i desnu stranu, a i ugovor mu istice 2014 godine.Jedinog konkurenta vidim u Volfzburgu, ali mislim da ce se oni pre okrenuti Arnautovicu iz Verdera.Tako da mislim da ce Dortmund biti taj koji ce diktirati Hermanovu cenu.Iskreno nisam bas nesto odusevljen drugim resenjima na toj poziciji, jer mislim da bi dolazak Arnautovica ili Sona vise stetio ekipi nego sto bi bilo koristi, siguran sam da bi obojica pokvarila atmosferu u ekipi sa svojim ponasanjem.Vise sam za dovodjenje Inuia iz Ajntrahta, ali pitanje je da li ce ga ovi pustiti posto sam siguran da ce na leto ostati bez Rode-a i Junga.

Ne vidim potrebu da dovedu nekog na poziciji desnog beka, posto na toj poziciji su tu Koh i Kirh.Tako da nisam za gomilanje igraca na toj poziciji.Sto se tice Zobieha(Sobiecha) za njega cu konacni sud doneti na EP za mlade, jer se u Firtu uklapa u sivilo koje vlada u ekipi.

Sta vi mislite?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 mar 2013, 14:54

Dobar je Johnson. Dok je bio u Wolfsburgu bio mi je dosta zanimljiv. Svakako da bi mogao biti dobra opcija za bekovske pozicije. Rausch bi bio najbolje rješenje. Prije svega, jer igra podjednako dobro i beka i krilo tako da bi njegovim dovođenjem imali više opcija i u ofanzivi. Nažalost, BVB se nigdje ne spominje kao zainteresovana stranka. :? Kao što Dule reče, Oczipka bi bio odličan back-up, jer u ovoj sezoni pruža odlične partije. Možda bi trebalo uzeti u razmatranje i Bastiansa iz Herthe. :)

Mišljenja sam da nam treba desni bek. Ukoliko Piszczek bude odsustvovao s terena recimo 2-3 mjeseca, Kirch i Koch mi ne ulijevaju baš neki optimizam da bi ga mogli kvalitetno zamijeniti. Kirch je solidan igrač, ali ništa više od toga. Protiv Citya je odigrao odlično, a sad ne znam koliko bi bilo pametno da on bude prva opcija na duže vrijeme. Koch bi mogao biti dobra zamjena, ali samo ukoliko ga povrede zaobiđu. Možda samo da Junga kako ćapimo. :)

Što se tiče štopera, Santana definitivno ide. Dosta se tu igra igrača spominje kao njegova zamjena. Npr. Dragović, a evo od danas i Miguel Rodrigues (Nacional Funchal). Piše da su ga naši skauti pratili više puta i da je najbolji mladi štoper u Portugalu. Ne znam šta planiraju s Sobiechom, nadam se da će ga vratit' pa nek bude makar u užem izboru za tog trećeg štopera. Iako su to najavljivali, ipak malo sumnjam u to. Nekako niko od naših mladih štopera nije uspio da se probije u prvi tim i da tamo ostane. Imamo primjer Brzenske i Hunemeiera koji su puno obećavali, a na kraju ipak podbaciše. Nadam se da isti slučaj neće biti s Sobiechom, Gunterom i Sarrom. Od ovog Sarra očekujem čuda u budućnosti. Ako već tražimo mladog, a uz to i štopera koji ima iskustva u najjačim ligama, onda bi trebali uzeti u razmatranje Matthiasa Gintera iz SCF-a. ;)

Da ne dužim dalje, od krila iz Bundeslige bih volio Herrmana ili Inuija, pa možda čak i Stindla te D. Caligiuria. :)

Za napadače sam se više puta izjasnio. Džeko, Diouf, Szalai od ovih što se pominju, a Wolfsvinkel od ovih koji se ne pominju. :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 mar 2013, 22:48

slika
:mrgreen:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 12 mar 2013, 22:51

Semir bvb je napisao/la:slika
:mrgreen:
He, he, he. I brko se malo zbunio.

slika

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 12 mar 2013, 23:25

Da se i ja tuspasim nakon par dana,poso i gripa me slomili...
Sad sam malo propratio sto ste piskarali,od poraza od strumfova do zelja za transferima...
Za poraz,sve ste rekli,s nekima se slazem s nekima ne,kako vec to ide,a sad da iznosim svoje misljenje niti je bitno niti imam volje trenutno :?
Sto se transfera tice i ciframe koje spominjete kao "neophodne" nisam bas siguran da su nasi strucnjaci u klubu istog misljenja...osim ako se dobro ne pazari od ovih sto su poletili pa zele na "veci nivo" :? ;)

U petak zrijeb za LP,ne bih volio Barcu,jer posle vecerasnje predstave mislim da su opet prvi favoriti,dokazali su sta su u mogucnosti napraviti KAD TREBA!
Sve ostalo,neko manje-neko vise kvalitetan ali se sa svakim moze igrati!Da ko ne skonta pogresno,moze i s Barcom ali mislim da je s ostalima kolko toliko lakse! ;)
p.s.i po ko zna koji put(kad smo kod zelja),da niste vidjeli onu masinu od Buraka :o ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 mar 2013, 16:17

Jao Kevina jest se zbunio :oops: :mrgreen:

Hocemo Galatu da osvetimo Schalke :!:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 13 mar 2013, 16:29

adnan24 je napisao/la:
Hocemo Galatu da osvetimo Schalke :!:
Daj Bože. Zanimljivo da smo dosad igrali isključivo sa prvacima, pa nam po toj logici slijedi netko između Galate, Reala, Juvea ili Porta. Ali mislim da se tradicija neće nastaviti, već da će po zakonu veliki brojeva niz stati i da ćemo dobiti Bayu. 8-)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 mar 2013, 23:54

adnan24 je napisao/la:Hocemo Galatu da osvetimo Schalke :!:
Ja bih se smio kladiti da ce sretnici iz minkena dobiti galatu ili malagu u 1/4 finalu, a da cemo mi opet dobiti nekog jakog protivnika...

S druge strane kad covjek pogleda, medju 8 smo najboljih ekipa u Europi, dosta dobro smo dogurali tako da ko god nam dodje red je igrati i boriti se!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.