Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la JuveSissoko » 20 jul 2011, 14:44

jbga, Torino je uvijek kaskao u ljepoti za Milanom i Rimom a i drugim italijanskim gradovima, Torino je ono industrijski grad, nesto poput Tuzle, samo cini mi se mnogo ljepsi hehe iako sam iz Tuzle :mrgreen: , oko milion stanovnika ima, a ove ograde i bašća je neka periferija, vala radje bi sjedio u ovoj njivi ili bašći ili sta je već, nego tamo u centru grada, odavde vidim Alpe lijepo, milina , jos rostilj i udri :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 20 jul 2011, 14:55

sta mislite o ovoj sredini
Krasic---Pirlo----Vidal----Vargas
kontam, nije za skudeta al je sasvim pristojna, mogli bi do LP , sto nam je glavni cilj, a sve iznad je naravno slag na tortu, al ne treba puno ocekivat-
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 jul 2011, 15:02

Može to proći...Sad je prioritet Vargas i jedan štoper kakvi Aguero i Rossi, ovaj Rossi se izgleda samo nešto nećka... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 jul 2011, 15:07

Meni to sasvim pristojno izgleda. Plus, ostaje na klupi Marchisio (veliki pozdrav @Duffy-ju) kao neko ko može uletiti na barem 2 pozicije. Btw, ko bi onda bio na lijevom beku? Desno je Lichtsteiner koji će sigurno pomagati Krasiću u ofanzivi, a lijevo?

Napad sa Del Pierom, Matrijem i Quagliarelom također dobro izgleda, a tu su još Iaquinta i Toni (valjda se onaj Amauri šutne iz kluba). :mrgreen: Možda čak da se nešto upeca i Iaquintinim odlaskom, a? :mrgreen:

Btw, Sissoko i Melo nisu u Conteovim planovima, je li? Njihovom prodajom se može sigurno zaraditi za dovođenje Vargasa i + da ostane još love.

Also, kakva je zadnja linija? Je l' i dalje Bonucci - Chielini ili...? Znam da je prošle godine to nezgrapno izgledalo (uostalom, kao i cijela ekipa, ako ćemo biti realni), pa se postavlja pitanje hoće li se nastaviti s njima il' će se ipak nešto mijenjati. Bastos? Je l' se konačno odustalo od njega?

Rossi? Nekako bi mi sada čudno izgledalo to gomilanje u napadu (iako je Giuseppe izvanredan igrač), jer još se niste riješili ovih smetalica.

Out: Sissoko, Melo, Iaquinta, Amauri (ne računajući one koji bi mogli napustiti klub bez odštete kao što je to bio slučaj sa Hasanom). Hm, moglo bi se ovdje namaknuti neke love, barem kada se gleda na papiru. :mrgreen:

Da ne zaboravim, kakav je onaj Sorensen?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 20 jul 2011, 15:14

p.s. izgleda da ce Sissoko biti dio Vidalovog deal-a, Leverkuzen mu je ponudio platu od 2 miliona, ceka se njegov odgovor, ali sve mi se cini da cemo mi to u kesu platit, over and out :mrgreen:

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 20 jul 2011, 15:15

Monolog je napisao/la:Desno je Lichtsteiner koji će sigurno pomagati Krasiću u ofanzivi, a lijevo?
Pa valjda Ziegler. Zato je i doveden.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 jul 2011, 15:19

Juventus ima trkacku sredinu, koja je najbolja u Serie A. Likovi poput Krasica, Pepea, Marchisia, Vidala mogu da se nadtrkuju sa svim ekipama Evrope. Ali, malo je tu kreativnosti. Sem Pirla, nema coveka koji ume nesto da napravi pasom, a i taj Pirlo je nepokretan i los u duel igri. Da je Juve birao drugacije i izabrao top mediana, imali bi najjacu sredinu u Italiji.
Bekovi su veliki upgrade spram prosle sezone, a stoperi su los tim. Chiellini i Bonucci isuvise lice, da bi se dopunjavali. Sorensen je zelen.
Golmani su najbolji dvojac u Serie A, pa mozda i u Evropi.
Napad je evropski prosek i zato je neophodan bar 1 WC igrac, da bi podigao i taj segment igre.
Mnogo je posla pred Conteom, ali on ima bar 30% jacu ekipu od one Delnerijeve. ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 jul 2011, 15:20

Bertrand je napisao/la: Pa valjda Ziegler. Zato je i doveden.
Ma znam da sam nekog propustio, al' ne mogodoh se sjetiti. Jedri ga. :mrgreen: No, svakako ostaje mnogo neriješenih pitanja, ha ya. Mada, da budem iskren, opet mi ova postava ne ulijeva neko povjerenje, al' činjenica je da izgleda bolje negoli prošlosezonska (dakako, sa Vidalom i Vargasom, da ne bi bilo zabune). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 20 jul 2011, 15:23

Kad vidim da se spominje Vargas, sad bi se udaro nogom u guzicu da dođe Bastos . :(
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 20 jul 2011, 15:27

dzenan01 je napisao/la:Kad vidim da se spominje Vargas, sad bi se udaro nogom u guzicu da dođe Bastos . :(
Izvini, drug, ali ja većeg pesimista od tebe, na ovom forumu, nisam vidio.

Bukvalno, koji god se igrač spominje sa Juventusom, ti bi zaplak'o od tuge. Vargas, Bastos, ako se ne varam Rossi (ne drži me za jezik), Lichtsteiner, Vučinić... opet, ako se na varam, jedino te je Aguero zadovoljio.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 jul 2011, 15:32

Bertrand je napisao/la:jedino te je Aguero zadovoljio.
:lol: :lol:

Moradoh ovo izdvojiti, nemoj(te) se ljutiti na mene. :mrgreen:

Vargas vs Bastos :?:

Prvi se dokaz'o u Calciu, Bastos je posljednju sezonu bio kriminalan u Lyonu. Ukoliko je cijena približna, ipak bih se odlučio za Peruanca, baš iz tog razloga. Ok, Bastos djeluje možda bolje, al' dok je Vargas prava radilica na terenu, Brazilac mi nekako djeluje odsutan. U svakom slučaju, ako dođe bilo ko od njih dvojice, biće pojačanje da se razumijemo. Al', moja malenkost tipuje na Fiorentininog igrača. :mrgreen:

Btw, dolazak Vidala bi bio i šamar Bayernu, tako da bi se tad ubile dvije muhe jednim udarcem. Odnosno tri, ukoliko Sissoko ode u suprotnom pravcu. :mrgreen:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 20 jul 2011, 15:33

Vargas je polu-zvijer, daleko bolji igrac od Bastosa

da sam ja kojim slucajem taj koji odlucuje, ne bi bilo dileme
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 jul 2011, 16:13

Vargas, nego sta :P

I naprijed i nazad moze...korpulentan, odlicno pokriva prostor i trci...sjajan udarac...ne bas toliko dobar 1 na sto Conte trazi..ali eto...uglavnom, fizicki snazan igrac i to je veliki +...pored svega nevedenog.

Znaci, sa njim bi dobili lijevo krilo, a moze biti i bek po potrebi (lijevo imamo Zieglera i De Cegliea), cime bi, uz jednog kvalitetnog napadaca, kompletirali tim.

Na stoperskim pozicijama imamo Chiellinija, Bonuccija, Barzaglija...Sorensen ce najvjerovatnije u Bolognu na posudbu :cry: :cry: , a ne zaboravimo katastofalne bekove iz prosle sezone, tako da ce se tek vidjeti prava slika nasih stopera, sa boljim bekovima.

Na papiru to ne izgleda lose...sad je vazno kako ce Conte sve to posloziti, a ja ne sumnjam u nasu legendu, vidi se na njemu da je rodjen za velike stvari, prvo kao igrac, a sada aBd kao trener. 8-)

FORZA JUVE
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 20 jul 2011, 16:53

Bertrand je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:Kad vidim da se spominje Vargas, sad bi se udaro nogom u guzicu da dođe Bastos . :(
Izvini, drug, ali ja većeg pesimista od tebe, na ovom forumu, nisam vidio.

Bukvalno, koji god se igrač spominje sa Juventusom, ti bi zaplak'o od tuge. Vargas, Bastos, ako se ne varam Rossi (ne drži me za jezik), Lichtsteiner, Vučinić... opet, ako se na varam, jedino te je Aguero zadovoljio.
:lol:

Možda sam ja previše nerealan i od ovakvog Juventusa očekujem nerealne stvari. Ali, ne mogu se pomiriti sa činjenicom da sklapamo ekipu čiji je krajnji domet treće mjesto u Seriji A.
Npr. Vidal i Aguero su pravi igrači za Juve, jer osim što su kvalitetni, relativno su mladi, dok Vargas sa svojih 28 kuka u predstojećim sezonama može biti samo gori nego je to bio u Fiorentini( a ni tamo nije bio Bog zna šta ) ;)
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 jul 2011, 16:53

Nema labavo sa Marottom...hoće Njemcima da uvali nekog... :D

Pametno, pametno...

Iako nije zvanično potvrđeno, Vidal je Juventusov igrač, s igračem je sve dogovoreno, još samo treba klubovi da se dogovore ili love ili lova + igrač... :D

Sutra aBd Rossi, prekosutra Vargas...i to je to... :D
Ž '21!

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 20 jul 2011, 17:15

Benfica dovela Diega Capela za €3.5m. Zar ga nije Marotta mogao kaparisati za te pare, makar za back-up? Ne znam, mozda ima visoku platu ali sa 23 godine isplatilo bi se rizikovati s njim.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 jul 2011, 17:37

Mene najviše brine što nekako trenutna ekipa izgleda preofanzivno...To nam se vrlo lahko može obiti o glavu... :D

Zato nam treba još jedan dobar štoper pored Chiellinija, vidjet ćemo u ovih mjesec dana ima li koga Marotta na umu...
Ž '21!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 20 jul 2011, 18:09

Juventino je napisao/la:Benfica dovela Diega Capela za €3.5m. Zar ga nije Marotta mogao kaparisati za te pare, makar za back-up? Ne znam, mozda ima visoku platu ali sa 23 godine isplatilo bi se rizikovati s njim.
poznato je da Marotta ne gleda odredjene lige :mrgreen: , veoma dobar back up, al de ti meni reci sto davat 3.5 miliona kad vec imam svijetsku klasu Pepe-a od 7 miliona :lol:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 20 jul 2011, 18:16

Zuliani on FB: Krasic in the retreat took more blame concerning tactics by Conte than me by my mother when I was little!

It seems that Krasic didn't learn italian Yet :( .

znaci momak ne razumije naredbe i takticki se gubi, whats new, al je brzzzz..... :mrgreen:

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 20 jul 2011, 18:23

Ma dobro, Pepe je ok igrac. Igra na obje strane, dobar je izvodjac prekida, solidan centarsut itd. Tih €7m jeste previse, ali tako ti je kad kupujes od kluba iz Serie A. Ali prosto ne mogu da vjerujem da Benfica uspjela nabaviti Capela za tako smijesnu cifru, Perotti nije nista bolji a nece ga pustiti ispod €12m.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.