FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tcity055
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tcity055 » 17 mar 2021, 13:31

elvirbaljic je napisao/la:
17 mar 2021, 13:19
Ma nema sta, idemo igrati pa sta bude, potruditi se muski i uzeti kup. Sarajevo nikad losije, Borac isto tako ove godine ne cvjetaju im ruze. Nevolim ovako zgusnut raspored sa jakim protivnicima, ali ako mozemo ovo izgurati zasluzujemo definitivno evropu.
Ma vjeruj da nam neće dozvoliti da smo tri puta jači. Borac osvaja KUP, Sarajevo prvo a Zrinjski i Široki 2 i 3. Nažalost al tako će biti. Oni preko Marinkovića upravljaju i Sarajevom kojem će pomoć da nas izbaci a njih u finalu pusti. Živi bili pa vidjeli.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 17 mar 2021, 13:47

tcity055 je napisao/la:
17 mar 2021, 13:31
17 mar 2021, 13:19
Ma nema sta, idemo igrati pa sta bude, potruditi se muski i uzeti kup. Sarajevo nikad losije, Borac isto tako ove godine ne cvjetaju im ruze. Nevolim ovako zgusnut raspored sa jakim protivnicima, ali ako mozemo ovo izgurati zasluzujemo definitivno evropu.
Ma vjeruj da nam neće dozvoliti da smo tri puta jači. Borac osvaja KUP, Sarajevo prvo a Zrinjski i Široki 2 i 3. Nažalost al tako će biti. Oni preko Marinkovića upravljaju i Sarajevom kojem će pomoć da nas izbaci a njih u finalu pusti. Živi bili pa vidjeli.
Ide to polako kako treba, nije ni Azmir pao sa kruske :nene:
Tuzla City / Sloga Simin Han

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 17 mar 2021, 15:51

Sranje, jos prva utakmica kod nas - ne moze gore...

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 17 mar 2021, 17:05

Što nam se ovo "tuzlac" ne oglašava nakon izvlačenja. Daj da čujemo te analize, prognoze i sinteze sa stručnog aspekta.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 17 mar 2021, 20:00

Pozdrav momci...nov sam na forumu...navijac Citya iz austrije. :bih:

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 17 mar 2021, 20:12

Fanatico89 je napisao/la:
17 mar 2021, 20:00
Pozdrav momci...nov sam na forumu...navijac Citya iz austrije. :bih:
Dobro nam dosao, evo u ime ove nase ekipe da ti se zahvalim sto si nam se pridruzio, i da docekamo jos vise pobijeda i uspijeha, za pocetak nek to bude kup.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 17 mar 2021, 20:14

slika

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 17 mar 2021, 20:21

Hvala balja...nadamo se ako bog da ce KUP Pokal doci nama...citao sam i pratio sam malo ovaj nas Forum...ima tu svasta i neistine u nekim stvarima...

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 17 mar 2021, 20:24

17 mar 2021, 20:21
Hvala balja...nadamo se ako bog da ce KUP Pokal doci nama...citao sam i pratio sam malo ovaj nas Forum...ima tu svasta i neistine u nekim stvarima...
Dobro ti nama došao ma gdje bio. Slobodno se ponašaj domaćinski i što više piši.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 17 mar 2021, 20:28

17 mar 2021, 20:21
Uvijek ce toga biti, sve sugestije prijedloge rado ce mo prihvatiti, sve u cilju naseg druzenja, stvaranja prijateljskih odnosa.Takodje i promociji naseg kluba, isirenju ove nase grupe kako na forumu, tako i navijackom smislu.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 17 mar 2021, 20:33

Znam dosta neke stvari ali nije sve bas za foruma. Ovo je bilo ocigledno da nece Azmir dugo ostati u savezu...najgore sad sto ce klub City ispstati :?

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 17 mar 2021, 20:38

17 mar 2021, 20:33
Znam dosta neke stvari ali nije sve bas za foruma. Ovo je bilo ocigledno da nece Azmir dugo ostati u savezu...najgore sad sto ce klub City ispstati :?
Srbi i Hrvati su se dogovorili i izlobirali Durića u znak zahvalnosti što im je podržao Petrova i što će bit njihov. Dao saglasnost da se danas žrijeba bez predstavnika klubova itd.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 17 mar 2021, 20:42

U ovakvom savezu Azmir i ne zeli ostati. Nije to covjek koji klima glavom kako mu se kaze, snjim ako se dogovoris moras ispostovati, nemozes ga ucjenjivati. Covjek postuje sebe, razmislja i donosi odluke svojom glavom a ne glavama "sefova". Postojali su neki dogovori koji nisu ispostovani. Koliko ce se zadrzati vidjecemo.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 17 mar 2021, 21:09

17 mar 2021, 20:42
U ovakvom savezu Azmir i ne zeli ostati. Nije to covjek koji klima glavom kako mu se kaze, snjim ako se dogovoris moras ispostovati, nemozes ga ucjenjivati. Covjek postuje sebe, razmislja i donosi odluke svojom glavom a ne glavama "sefova". Postojali su neki dogovori koji nisu ispostovani. Koliko ce se zadrzati vidjecemo.
Potpisujem 100%...bice tu svega jos.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 18 mar 2021, 09:58

Trnovit je put do cilja,morat ce se svasta progutat.
Biznis je njega vjerovatno naucio biti lukav,mudar i sl.
Sto se tice ovog Zeljkovica,vidjet cemo za godinu -dvije sta je uradio,pred nama je...

Protiv Zelje bi x bio ok,dok u kupu ocekujem prolaz..
Cini mi se da Tz ima nesto laksi ligaski raspored od Sar izmedju te dvije kup utakmice.

Posteno i hrabro pa dokle ste stigne..

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 mar 2021, 13:02

Azmir Husić podnio ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora N/FSBiH?
17/03/2021 u 20:18 h
Da li je Husić podnio ostavku?
Prema nezvaničnim I nepotvrđenim informacijama novoizabrani član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne I Hercegovini, izuzetno uspješni prvi čovjek Tuzla Cityja Azmir Husić je navodno podnio ostavku, prenosi SportDC.

Razlog za povlačenje je, šuška se, nezadovoljstvo podjelom funkcija u bošnjačkom korpusu u krovnoj fudbalskoj asocijaciji.

Podsjećamo da je juče izabrano novo rukovodstvo FS BiH. Predsjednik je Vico Zeljković, a dva potpredsjednika Ivan Beus i Irfan Durić, koji je dobio više glasova za poziciju potpredsjednika od Husića i Muhidina Rašćića.

Ako je Husić odstupio, to je sigurno veliki gubitak za FS BiH jer Husić spada u red najsposobnijih sportskih radnika u Bosni i Hercegovini.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Husić: Nisam podnio ostavku, uložio sam mnogo truda da dođem do mjesta u IO

- U nogometnim krugovima pojavila se glasina da je Azmir Husić podnio ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a to je prvi čovjek Tuzla Cityja demantovao u razgovoru za naš portal
mar 17, 2021

Husić: Nisam podnio ostavku, uložio sam mnogo truda da dođem do mjesta u IO

U nogometnim krugovima pojavila se glasina da je Azmir Husić podnio ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a to je prvi čovjek Tuzla Cityja demantovao u razgovoru za naš portal.

Izborna sjednica Generalne skupštine NSBiH održana je jučer, a u novi Izvršni odbor izabran je Azmir Husić, koji je bio i kandidat za drugog potpredsjednika krovne kuće bosanskohercegovačkog fudbala, ali na to mjesto je došao Irfan Durić.

“Ta informacija sigurno nije tačna. Smiješno je. Ne znam odakle to dolazi. Nema nikakve veze sa istinom”, rekao je Husić na početku razgovora za ****.ba, a potom je nastavio:

“Nisam imao priliku da budem ni na jednoj sjednici i upoznam se sa mnogim stvarima, a da već podnesem ostavku. Ja sam uložio mnogo truda da dođem do tog položaja. Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku. Tu sam da stvaram bolje dane bh. fudbala sa ostalim ljudima. Nisam čovjek koji lako odustaje. Ne znam, možda je to nečija želja da ja odem”
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 18 mar 2021, 13:25, ukupno mijenjano 3 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 mar 2021, 13:07

tcity055 je napisao/la:
16 mar 2021, 22:33
tuzlac je napisao/la:
16 mar 2021, 22:16
DRAGI BOŽE OBRADUJ NAS SUTRA .MOLIMO TE UZVIŠENI GOSPODARU.
Priželjkujem Sarajevo da ih izbacimo.
----------------------
Postao/la tcity055 » 17 mar 2021, 13:13

Očekivano. Iako sam se potajno nadao drugom ishodu. Borac je više nego privilegovan.
------------------
Postao/la tcity055 » 17 mar 2021, 13:31

--------------------
Postao/la tcity055 » 17 mar 2021, 17:05

Što nam se ovo "tuzlac" ne oglašava nakon izvlačenja. Daj da čujemo te analize, prognoze i sinteze sa stručnog aspekta.
----------------------------------------------------------------------------------------------
- Čekam da se ti konačno izjasniš , dakle da vidimo tvoj konačan stav. :) :) :)

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 mar 2021, 14:56

slika

[url [/url]

U 1/2 Kup-a Bih igrat ćemo protiv Sarajeva.Protivnik po mjeri i lijepa prilika da nastavimo dalje ,dakle da ih u dvomeču eliminišemo.Od kako su ostala 4 tima u završnici Klis je bio taj koji je unosio nemir jer, smo ga svi priželjkivali za protivnika u 1/2.Ali i onak koga je dobio za protivnika morat će finalu protiv pobjednika našeg dvomeča.
- Dvomeč ili dva suseta u Tuzli i Sarajevu je bolja varijanta nego jedna utakmica.Nema onog pritiska koji smo imali kontra Željezničara.Ukratko ,postoji mogućnost popravnog ispita.Eh sad se ovdje neminovo nameće činjenica da još jedna "cica dolazi na kolica".Znamo da je Husref Musemić sinonim za Sarajevo ali znamo i mučnu priču o tome kako su ga hinjski otpustili .
- Nije lahko sad direktorijumu Sarajeva i treneru Marinoviću.Njima nimalo nije godilo da udare na Husrefa.Prvo ,postoji životno pravilo da se sve vraća.Drugo ,Husref Sarajevo poznaje kao svoj džep.Mnogo bolje više nego što Marinović Vinko zna FkTuzlaCity.
- Nedavno je i dvomeč (pl +Kup) kontra Osima donio veliki revanš Husrefa Musemića tom istom Osimu.Naime ,uhljupi iz FK Sarajevo kad s istjerivali Musemića a bio je prvi na tabeli nisu mogli na osnovu tabele prigovoriti ništa.Pribjegli su vrlo poganoj metodi, igrače su prisilili da bojkotuju Musemića samo u utakmcama protiv gradskom rivala Željezničara.Oni su to ispoštovali i dva puta na tanane izgubili Musemić to nije izgubio to mu je potureno.Nije bilo dovoljno samo da izgubi ,nego je morao biti mastan rezulta u oba meča .I desio se .Osimov isprdak Amar je slavodobitno "trijumfovao"3:0 i 5:2.Znao je i vidio isprdak da igrači Srajeva bojkotuju Musemića,ali,pogan ostaje pogan .Mogao je uvidjevši koliko je sati pobijediti umjerenim rezultatima.Ne trsit seimati poštovanja prema kolegi.
- Nejse,to je sve prošlo i vremena je prošlo ali ,dolaze aferimi.Hop, dvije utamice jedna za drugom isprdak udari na stijenu i popuši obadvije i prvenstvenu i onu u Kupu.Nije se njihao u ritmu muzike za ples Musemić kao što je to radio budalasti Amar, nego je hladno davao izjave odmjerene i gospodske.Amar je dobio po njušci patosiran je.I treću, ovu sad u nedelju, dobit će po njušci.On je u bezizlaznoj situaciji.Pobijedio ga je Olimpik ,predzadnji na tabeli a oni po sudiji raspalli.
- No ,da se vratimo duelu u Kupu.Otjeralo je Sarajevo svog Husrefa kako ni najgori neljudi to ne bi uradili . Prošla je godina. Husrefa je Husić opet pozvao da rade zajedno u TuzaCityju.Malo pomalo ,osjeti se,vidi se da hodža(kako turci zovu trenera)nije zaboravio svoj posao.Tuzla je prepoređena.Nanizala je Gorkog,Željezičara 2x ,Zrinjskog u Mostaru.Svi klimaju glavama i zbore ; "jaki su,nema šta".
- Kad ono hoće ,dođe 17.03. izvukoše oni što izvlače :Tuzla - Sarajevo.Dvomeč.Revanš u Sarajevu.
- Na stranu sad ovo što je Sarajvo loše startovalo ,što su prodali Amara i Tatara , što je Amet van stroja.Nije to ono na čemu ja zasnivam priču.Priča je prosta da neme biti prostija.Došo vakat da se Sarejevskim uhljupima vrati onaj zulum koj su počinili .Da ih bar na trenutak stignu suze Husrefove.
- Oni nikakav favorit protiv nas nisu.A neće znati šta ih je snašlo.Proći će kao onomad onaj blentavi Ješić koji je tri puta (2 u Kupu i 1 u pl.)u srazu sa Husrefom primio 9 golova od Gorkog.(4:0,2:1,3:0).
- Jako je važna sa stručnog aspekta činjenica da je Husref i stvorio ovaj tim Sarajeva, osvojio duplu krunu i da je to sve njegovo djelo.On je osvojio još jednu titulu ,onu kad je korona prekinula prvenstvo.Husref je te jeseni smijenjen kolo prije kraja,dakle vodio je ekipu 18 utakmica u pl.VinkoMarinović je na proljeće vodio 3 utakmice i nastupio je prekid a Sarajevo proglašeno prvakom.Neće valjda neko reći da je Marinović osvojio titulu.
- Sve u svemu ,sad je rano ,(jer prva takmica se igra 7. aprila)detaljnije analizirati i upoređivati dva tima.O tom po tom ,kada primakne prva utakmica . Ali, treba već sad poželiti uz Božiju pomoć i sreću našim momcima ,da polože Sarajevo na pleća i ostvare plasman u finale.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Musemić: Sigurno da nismo željeli izvući Sarajevo, možda nije loše što se igraju dvije utakmice

Šef stručnog štaba Tuzla Cityja Husref Musemić nije bio u potpunosti zadovoljan žrijebom parova polufinala Kupa BiH.

mar 17, 2021
slika
Musemić: Sigurno da nismo željeli izvući Sarajevo, možda nije loše što se igraju dvije utakmice
Šef stručnog štaba Tuzla Cityja Husref Musemić nije bio u potpunosti zadovoljan žrijebom parova polufinala Kupa BiH.

No, svjestan je da, ako već ekipa želi ići na osvajanje trofeja, mora preskočiti i najteže prepreke.

“Sigurno da nismo željeli da izvučemo Sarajevo, ali šta se može. Nisam siguran ni da su oni nas priželjkivali. Igraju se dvije utakmice, što i nije loše, možda nam to čak pruža veće šanse da prođemo, mada je zaista nezahvalno bilo šta prognozirati na osnovu toga. Da li je prednost ili mana što prvu igramo kući? To ne smatram da je naročito bitno, ne mora ništa značiti. Malo je nezgodno što je gust raspored, vidjet ćemo kako će se obje ekipe snaći”, ističe Musemić u izjavi za ****.

Na konstataciju da bi meč protiv bivšeg kluba mogao imati i emotivnu težinu za njega, Musemić kaže:

“Ja sam sada ovdje i trudit ću se da na najbolji način pripremim ekipu, kako bismo ostvarili plasman u finale. Takav je posao, tako se ja uvijek postavljam. I da sam u nekoj drugoj ekipi, fokusirao bih se na konačni cilj, a ovog puta to je prolazak dalje”, konstatuje Husref Musemić.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marinović: Dobili smo teškog protivnika, njihovi rezultati u drugom dijelu sezone sve govore
Vinko Marinović se uspješno oporavlja od zdravstvenih problema koje je imao protekle sedmice. No, ne može se reći da mu je žrijeb polufinala Kupa BiH popravio raspoloženje.
"Sigurno da smo dobili teškog protivnika. Riječ je o ekipi koja je dobro otvorila proljetni dio sezone, rezultati sve govore o njihovoj trenutnoj formi. Mi ćemo, naravno dati sve od sebe da prođemo dalje. Nezahvalno je pričati šta znači to što ćemo biti gosti u prvoj utakmici, odnosno domaćini u revanšu. Nikad ne znate šta je tu prednost, moramo odigrati najbolje što možemo u oba susreta”, ističe Marinović."
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 18 mar 2021, 16:21, ukupno mijenjano 3 puta.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 18 mar 2021, 14:57

tuzlac je napisao/la:
18 mar 2021, 13:07
tcity055 je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:
16 mar 2021, 22:16
DRAGI BOŽE OBRADUJ NAS SUTRA .MOLIMO TE UZVIŠENI GOSPODARU.
----------------------

Očekivano. Iako sam se potajno nadao drugom ishodu. Borac je više nego privilegovan.
------------------

--------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------
Svrha foruma je između ostalog opuštanje. Naravno da sam unaprijed pretpostavio šta će se desiti i nažalost to je tačno. Naštelili ždrijeb po ukusu Borca. Sve će učiniti da nas Sarajevo izbaci i pusti Borca u finalu. Guranje prodatog Durića za potpredsjednika je poruka svim uslovno rečeno bošnjačkim klubovima šta ih slijedi. Ni jedan delegat iz reda Srba i Hrvata nije dao glas Azmiru jer ga se plaše. A naše Bošnje glasale jednoglasno i za Vicu i za Beusa.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 mar 2021, 15:18

tcity055 je napisao/la:
18 mar 2021, 14:57
tuzlac je napisao/la:
18 mar 2021, 13:07
tcity055 je napisao/la:

----------------------

------------------

--------------------

Svrha foruma je između ostalog opuštanje. Naravno da sam unaprijed pretpostavio šta će se desiti i nažalost to je tačno. Naštelili ždrijeb po ukusu Borca. Sve će učiniti da nas Sarajevo izbaci i pusti Borca u finalu. Guranje prodatog Durića za potpredsjednika je poruka svim uslovno rečeno bošnjačkim klubovima šta ih slijedi. Ni jedan delegat iz reda Srba i Hrvata nije dao glas Azmiru jer ga se plaše. A naše Bošnje glasale jednoglasno i za Vicu i za Beusa.
To volim čuti."Jer ga se plaše".A ti nemj u buduće mijenjati mišljenje kao čarape.Ako si rekao." hoću Sarajevo da ga pobijedimo".Nemoj sad da ti srce silazi u pete kad si dobio Sarajevo ili kad smo dobili Sarajevo.Dobit ćemo ga i poslije dvomeča.Kec je u našem rukavu.Sportski pozdrav.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 18 mar 2021, 16:30, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.