FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Blek_Stena
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Blek_Stena » 25 jul 2012, 11:36

Možemo se mi vaditi na sudije, na nedostatak srece i druge izgovore, ali onaj ko zeli da vidi, u ove dvije utakmice je vidio gdje smo. A to je da smo svjetlosnim godinama daleko od imalo ozbiljnijih ekipa. Slovence smo do prije par godina ravnali sa ekipama sa Malte, Luxemurga itd. A sad nas glatko izbacise. Potuno amaterski smo izgledali u ovim utakmicama. Od same igre, organizacije, psiholoske pripreme, taktike... Gore od ovoga nije moglo. Najgore od svega je sto ne ucimo na vlastitim greskama. Vise nemamo ni jedanfaktor na koji bi se mogli osloniti da kazemo da smo bolji od nekoga u necemu. I onaj poznati bosanski inat, koji nas je u proslosti gurao, ni toga u ovoj ekipi vise nema. Izgleda da je ova ekipa dostigla svoj maksimum, a to je domaca liga i time se moramo zadovoljiti. Za nesto vise u evropskim okvirima treba dosta stvari popraviti.....
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 25 jul 2012, 11:37

za_zivot_cijeli je napisao/la:slika

Uploaded with ImageShack.us

slika

Sta je tu, je!
Jos jedan izlet u Evropu je iz nas. Ostaje zal za propustenim prilikama ali i bogato iskustvo koje smo debelo platili.

Okrecemo se domacem prvenstvu u lovu na novu titulu koja ce nam obazbjediti novu priliku da pokusamo vec iduce godine napraviti znacajan iskorak u EURO takmicenjima. Nema predaje!

Nadam se da ce nam sezona koja je ispred nas donjeti mnogo lijepih trenutaka kao i ova prethodna.
Svaka cast drug,nek si stavio ovakvu sliku,sa linijom,za one koji ne znaju,noge se gledaju kod linije,nije bio ofsajd.pokradeni smo,ispali smo vec u mariboru,ovu smo bili bolji,al nam nisu dali.kraj price

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 25 jul 2012, 11:41

Na kraju kad se podvuče crta, 3. pretkolo smo izgubili u Mariboru, tamo smo morali primit bar jedan go manje da vi šanse ovdje bile realnije, bilo je teško za očekivati da možemo nadoknaditi -3 protiv bolje ekipe. Ipak, kad govorimo o sinoćnjem meču ja sam zadovoljan, to je onaj Željo kojeg hoću da gledam, Željo koji napada, pokušava, stvara šanse, s tim što to još uvijek nije evropski Željo jer bi takav u prvih 15 minuta vodio 2:0 minimalno, a tad bi bili bliži prolazu sigurno. Maribor za ovih 180 minuta nije imao više od 7-8 šansi, a dali su 6 golova, a mi smo za prvih 15 minuta imali bar 4-5 izglednih situacija, a nismo ni jednu iskoristili. To je ta evropska dimenzija koja nam fali i koju nismo dobili ni nakon 3 godine igranja u Evropi. S druge strane, nakon što nismo dali go u prvih 15 minuta, bilo je vidljivo da naš prritisak opada, da igrači nisu spremni za visok tempo i to je to, nema se tu puno šta pričat. Ono što mogu zamjerit Amaru je samo 45 minuta koje je dao Bekriću, a morao mu je dati svih 180. Toliko od mene, Želje iz Maribora se stidim, a sa dosta toga od sinoć se ponosim. Suđenje je aspekt koji nisam do sad spomenuo, a svakako da je obrnuta situacija, Maribor bi imao bar jedan penal i utakmicu bi završio sa možda samo jednim igračem manje. UEFA MAFIA
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

nihco

Post Postao/la nihco » 25 jul 2012, 11:41

braco je napisao/la:
Onda se ne treba ni čudit što imamo najgoru ligu na svijetu.Zeba je najbolji igrač odron lige i on bi "trebao" biti među boljim igračima u ove 2 utakmice.I šta smo vidjeli? Dođe nam jača ekipa poput Maribora i Zebe nema na mapi .Dokaz da su nam igrači limitirani i da nemaju šta tražit u Evropi.Samo molim vas nemojte više govorit "igrači su prevazišli ovo ligu".Svi su isti qrac ko i drugi igrači u ligi,samo eto imaju malo veći kliker u glavi za fudbal.
nema napretka ni u reprezentativnom ni u klupskom fudbalu dok nasi ljudi to ne shvate. svako ko je ocekivao bilo kakav drugi scenario ovih utakmica, nema veze sa realnoscu. imamo, bez sumnje, najgoru ligu u europi (ako izuzmemo mini drzave, ispod 05 mil. stanovnika). pa najbolji strijelac nase lige se nije mogao sastaviti s utakmicom u toj istoj sloveniji.
Sent from my Commodore 64

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 25 jul 2012, 11:42

za_zivot_cijeli je napisao/la:
slika
Ova slika veze nema s vezom..lijevi bek Maribora i njegova noga se ne mogu gledati ovako kako je linija povucena,PRTsc je uradjen iz ovakvog ugla a to nije ni blizu pravi ugao..Nisam siguran da li ofsajd ali linija na ovoj slici nije dobro povucena..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 25 jul 2012, 11:43

Ofsajd diskutabilan. Da je protiv vas, rekli biste da je cist.
Ova dva crvena kartona sto se vide na ovom izvjestaju, oba cista ko suza. Colic je trebao u prvoj minuti dobiti crveni, a ne zuti karton, i tu mu je sudija progledao kroz prste. A kad se daje drugi zuti, samo kod nas ima 'jel faul za drugi zuti?'. Faul je za zuti karton, i to je kraj price. Stanicev start krvnicki, i cist crveni karton. Ostale situacije se ne vide dovoljno, i veliki minus rukovodstva zelje sto nisu pristali na prenos, ma koliko para bilo, jer sumnjam da su vise zaradili od karata, a imali bi mnogo jasniju sliku sto se ovih stvari tice. Ili im to mozda nije u interesu??
Pravda za flash-a!!!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 25 jul 2012, 11:44

Slazem se da je ova druga slika malo "ofirno" uradjena,ali ona prva se cini u redu.

slovenc
Kontakt:

Post Postao/la slovenc » 25 jul 2012, 11:44

exbabilon je napisao/la:Na kraju kad se podvuče crta, 3. pretkolo smo izgubili u Mariboru, tamo smo morali primit bar jedan go manje da vi šanse ovdje bile realnije, bilo je teško za očekivati da možemo nadoknaditi -3 protiv bolje ekipe. Ipak, kad govorimo o sinoćnjem meču ja sam zadovoljan, to je onaj Željo kojeg hoću da gledam, Željo koji napada, pokušava, stvara šanse, s tim što to još uvijek nije evropski Željo jer bi takav u prvih 15 minuta vodio 2:0 minimalno, a tad bi bili bliži prolazu sigurno. Maribor za ovih 180 minuta nije imao više od 7-8 šansi, a dali su 6 golova, a mi smo za prvih 15 minuta imali bar 4-5 izglednih situacija, a nismo ni jednu iskoristili. To je ta evropska dimenzija koja nam fali i koju nismo dobili ni nakon 3 godine igranja u Evropi. S druge strane, nakon što nismo dali go u prvih 15 minuta, bilo je vidljivo da naš prritisak opada, da igrači nisu spremni za visok tempo i to je to, nema se tu puno šta pričat. Ono što mogu zamjerit Amaru je samo 45 minuta koje je dao Bekriću, a morao mu je dati svih 180. Toliko od mene, Želje iz Maribora se stidim, a sa dosta toga od sinoć se ponosim. Suđenje je aspekt koji nisam do sad spomenuo, a svakako da je obrnuta situacija, Maribor bi imao bar jedan penal i utakmicu bi završio sa možda samo jednim igračem manje. UEFA MAFIA
Ti znaš šta bi bilo, da bi bilo. Svaka čast... Molim te, napiši mi brojeve za loto, dobičeš pola, kunem se

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 jul 2012, 11:47

nihco je napisao/la:
braco je napisao/la:
Onda se ne treba ni čudit što imamo najgoru ligu na svijetu.Zeba je najbolji igrač odron lige i on bi "trebao" biti među boljim igračima u ove 2 utakmice.I šta smo vidjeli? Dođe nam jača ekipa poput Maribora i Zebe nema na mapi .Dokaz da su nam igrači limitirani i da nemaju šta tražit u Evropi.Samo molim vas nemojte više govorit "igrači su prevazišli ovo ligu".Svi su isti qrac ko i drugi igrači u ligi,samo eto imaju malo veći kliker u glavi za fudbal.
nema napretka ni u reprezentativnom ni u klupskom fudbalu dok nasi ljudi to ne shvate. svako ko je ocekivao bilo kakav drugi scenario ovih utakmica, nema veze sa realnoscu. imamo, bez sumnje, najgoru ligu u europi (ako izuzmemo mini drzave, ispod 05 mil. stanovnika). pa najbolji strijelac nase lige se nije mogao sastaviti s utakmicom u toj istoj sloveniji.
Ja mislim da je Adilovic bio jedan od najboljih nasih u Sloveniji. Ne znam jesi li ti gledao tu utakmicu? Lik se borio ko lav i bio je u najmanju ruku solidan!

To da mi nismo za neka veca takmicenja sam vec govorio. Reprezentacija mozda i jeste ali zahvaljujuci kvalitetu iz Dijaspore a ne iz PL BiH. Liga nam je kao i sve ostalo u drzavi pa i sama drzava.

nihco

Post Postao/la nihco » 25 jul 2012, 11:52

SamoZeljo je napisao/la:
nihco je napisao/la:
braco je napisao/la:
Ja mislim da je Adilovic bio jedan od najboljih nasih u Sloveniji. Ne znam jesi li ti gledao tu utakmicu? Lik se borio ko lav i bio je u najmanju ruku solidan!

To da mi nismo za neka veca takmicenja sam vec govorio. Reprezentacija mozda i jeste ali zahvaljujuci kvalitetu iz Dijaspore a ne iz PL BiH. Liga nam je kao i sve ostalo u drzavi pa i sama drzava.
ne govorim o u takmici maribor - zeljo (u kojoj nije bio los, a to sto se bori, mogu se i ja boriti ali sta to vrijedi), govorim o njegovoj karijeri u dezeli.
Sent from my Commodore 64

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 25 jul 2012, 11:53

jasko_juve je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:
slika
Ova slika veze nema s vezom..lijevi bek Maribora i njegova noga se ne mogu gledati ovako kako je linija povucena,PRTsc je uradjen iz ovakvog ugla a to nije ni blizu pravi ugao..Nisam siguran da li ofsajd ali linija na ovoj slici nije dobro povucena..
evo nova

slika

Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 25 jul 2012, 11:55

slovenc je napisao/la: Ti znaš šta bi bilo, da bi bilo. Svaka čast... Molim te, napiši mi brojeve za loto, dobičeš pola, kunem se
Znam, znam za šta ste dobili penal u Mariboru, ja sam gledao utakmicu i sinoć i onu prošle sedmice, razlika u pristupu sudije je očita, to je morao svako da vidi. Ipak, bili ste bolji sa ili bez sudije, zaslužili ste prolaz, ali da je sinoć bilo sudijskih grešaka na našu štetu, bilo je!
I za ovo loto, pare sa Slovencem ne bih podjelio ni u ludilu, možda ni vaš loto ne mogu odigrat bez vašeg državljanstva ?!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

westernboy
Kontakt:

Post Postao/la westernboy » 25 jul 2012, 11:59

Pa vidite kakve igrace imate taj Adilovic meni se cini igrao je u Livarju iz Ivancne gorice koji su u 3 ligi slovenackoj ligi Zeba bio u Mariboru pa nije bio dosta dobar Ja gledam kako vi igrate nogomet pa vi ste totalni muljatori secam se svetskog prevenstva 90 u italiji igrali razni vasi muljatori zbog Osima a na klupi jedan Boban Suker Prosinecki savicevic itd vi ste za mene bili najgori futbaleri u Yu igrali ste neki staromodan spor football

Sanjo
Kontakt:

Post Postao/la Sanjo » 25 jul 2012, 12:01

Ima li igdje clip navijanja od sinoc?

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jul 2012, 12:03

westernboy je napisao/la:Pa vidite kakve igrace imate taj Adilovic meni se cini igrao je u Livarju iz Ivancne gorice koji su u 3 ligi slovenackoj ligi Zeba bio u Mariboru pa nije bio dosta dobar Ja gledam kako vi igrate nogomet pa vi ste totalni muljatori secam se svetskog prevenstva 90 u italiji igrali razni vasi muljatori zbog Osima a na klupi jedan Boban Suker Prosinecki savicevic itd vi ste za mene bili najgori futbaleri u Yu igrali ste neki staromodan spor football
Trolu razguli sa teme 8-)
FORZA NAPOLI

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 jul 2012, 12:04

westernboy je napisao/la:Pa vidite kakve igrace imate taj Adilovic meni se cini igrao je u Livarju iz Ivancne gorice koji su u 3 ligi slovenackoj ligi Zeba bio u Mariboru pa nije bio dosta dobar Ja gledam kako vi igrate nogomet pa vi ste totalni muljatori secam se svetskog prevenstva 90 u italiji igrali razni vasi muljatori zbog Osima a na klupi jedan Boban Suker Prosinecki savicevic itd vi ste za mene bili najgori futbaleri u Yu igrali ste neki staromodan spor football
Ajde razguli malo decko, naucio pricati pa se vrati, muljatoru.
Ta reprezentacija je igrala cetvrtfinale sa Argentinom ravnopravno sa igracem manje.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 jul 2012, 12:07

@Fc Željo je dosta toga dobrog napisao i skoro bi se sa svime složio.. ;)

Izgubljen je ovaj duel u drugom poluvremenu u Mariboru, tad nam je ekipa pukla po šavovima, niz amaterski grešaka je izronio i to je to. Velika šteta, tada mi je bilo žao, jer generalno prije ako se sjetimo svih onih uspješnih evropski utakmica, znamo kad ekipa povede da se to dobro i završi, sjetit ćemo se toga od Lilestroma , Anorthosisa i ostalih utakmica.

Ove tvrdnje da se Željo bruka u Evropi su presmiješne naravno, jer znamo da je u ovim evropskim takmičenjima Željo dosta toga dobrog napravio. Prošle godine smo se uspješno nosili i sa jednim Sherifom koji je po potencijalu mnogo jači klub od Želje, kada gledamo finansijsku situaciju, infrastrukturu. Naše uspješne igre još prije protiv Lilestroma i drugih klubova su isto bile veliko čudo, jer mnoge su te ekipe bile jače od naše. U ovim duelima smo faktički po tim ključnim karakteristikama bili jedino jači u duelima protiv jednog Akranesa i slično. Ove ostale ekipe su većinom imale ogroman potencijal, rade ljudi u drugim uslovima. Tako da je Željo do sada mnoga čuda napravio u Evropi.

Problem je u tome što smo često nerealni. Na primjer mi očekujemo da razbijemo Maribor i to ekipu koja je pobjeđivala Rangerse, Palermo i druge slične ekipe. Isto tako taj Maribor je bio u grupno fazi Lige prvaka i ljudi raspolažu s mnogo više novca nego Željo. E sad kako tu očekivat onda rastavljanje protivnika na proste faktore? Da li smo zaista realni? Ovde svi govore o tom Mariboru kao o nekoj luksemburškoj ekipi, a eto i luksemburška ekipa je izbacila jedan Red Bull Salzburg (a et dobro se vidi u imenu kakav je sponzor te ekipe).

Znači ne treba sve gledat crno, sasvim je realno da se možda sljedeće godine prođe jedno ili 2 pretkola, ali onaj ko očekuje da Željo ubrzo bude u grupnoj fazi LP, taj sa svojim apetitima je pogriješio i ne vidi realno stvari. Bilo bi lijepo za 2-3 godine doći do grupne faze EL. A ako smo već prije mogli do prvog kola Kupa Uefa kada se igralo protiv Malage, onda i ovaj cilj nije daleko.
Međutim, ima i druga strana medalje, uvijek može i gore i naravno da se treba prestat zanosit i treba se na protivnike bolje pripremit, jer nekako je Maribor olako dočekan, oni nas pročitali totalno, a mi njih skoro pa nikako. One stvari ko u drugom poluvremenu u Mariboru se ne smiju događat, znači samo 2-3 greške da su nekako izbačene, da se nisu desile, to je sve moglo bolje izgledat i sjajan bi rezultat imali pred revanš.

Maribor ima fizički spremniju i jaču ekipu igrački, ali je Željo sa određenom mudrom, pametnom, skoncentriranijom igrom mogao napravit podvig. Samo nikako se ne može reči da smo ih morali dobit. Mi smo ih mogli uz maksimum svoje igre dobit, ali mroali nismo, jer ne možeš za takvog protivnika reči da ga moraš dobit, kad je taj protivnik u određenim stvarima ispred tebe.
Pristup i treba da bude, kakav god protivnik da je, da ideš s punom snagom i trudom da ga dobiješ, ali je pogrešan pristup kako ćemo mi lako i kako smo mi već prošli prije nego što se počelo igrat. Jedino možda smo stvarno umislili sebi da je ova ekipa Želje jača od Palerma i drugih ekipa koje su Slovenci dobijali.
Uvijek nekako imamo čudnu percepciju. A eto toliko su se naši u timu zalijepili za taj Maribor, hoće Maribor pa hoće Maribor, eto izvukoše ga i dobiše po ušima. Bilo je tu još , mislim bar jedna ili 2 ekipe od nositelja s kojima se Željo mogao nosit. Ali kod nas uvijek mora sve štimat, ni da put nije dalek, a i da je protivnik po mjeri, ali ovo nažalost nije emisija u kojoj se ispunjavaju muzičke želje, nego LP.

Ipak stoji da je sve moglo i s Mariborom biti bolje, uz malo spretnosti, malo još boljeg pristupa, nešto sreće. Sad je tako kako je i treba se budućnosti okrenut.
A i po pitanju naših stadiona se mora nešto učinit, pa masa ozbiljni ljudi i ne želi ići na stadione, zbog katastrofalnog pristupa stadionima. Koliko se puta priča o rekonstrukcijama na Grbavici, a neke se stvari ne pomjeraju s mrtve tačke. Pa često već na ulazu u stadion ti dođe kući da se vratiš, kada vidiš na šta to sve liči. Naravno na samom stadionu, nakon što prođeš noćnu moru ulaza izgleda sve bolje, ali daleko je to od normalnih evropski uslova. A onda moraš igrat na Koševu, koje opet nije toliko odmaklo od svega. S ovakvim stadionima i ne možeš stvorit pravu atmosferu za evropske utakmice.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 25 jul 2012, 12:07

Ovakvu glupost ne može napisati čistokrvni Slovenac, ovo samo može predstavnik "nebeskog naroda".

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 25 jul 2012, 12:10

YaSSaL je napisao/la:@fczeljo

Slazem se sa svakom recenicom koju si napisao, ali...

Opet pitam, zasto ostale ekipe iz BiH (a losije su od nas) u Evropi izgube, a Zeljo se obruka? Eto ne moramo ocekivati prolaz dalje s limitiranom i polovnom ekipom, ali zasto se brukamo vazda?
Kako misliš da drugi izgube a mi se obrukamo? Mi primili 6 golova od Maribora, Pitari primili 6 golova od Malte?!

Od toga su dva zabili da ih ni oni nisu planirali (zadnji u Sloveniji, a drugi ovdje kad smo imali 3 igrača manje; doduše i prvi ovdje su sretno zabili; + im dodaj njihov penal u SLO).

Mislim da smo imali bolji pristup nego što jesmo (posebno u SLO), da se uopšte ne bi obrukali i da bi imali solidne šanse i za prolaz.

Doduše, kada pogledaš, mi smo imali situaciju da moramo pobijediti 3:0 da bi prošli dalje i svi su to označili kao katastrofu. Pitari su puni elana i pozitivnog duha, a moraju dobiti 2:0. Nije baš velika razlika? To je naše balkansko shvatanje fudbala, da ne znamo realno sagledati situaciju.

Mi smo šampioni i prekucali smo sve redom u BiH pa su i očekivanja od nas najveća. Naravno da ima i onih dušmana koji će jedva dočekati da se okliznemo, ali nek se samo zamisle nad svojom sudbinom. Pogledaj Širokog prekuco predstavnik Irske?! FKS je već bilo prežaljeno kad su otišli u Bugarsku. Iskreno bi volio da prođu, ali daj bože. Mislim da su ih i Bugari olako shvatili, te da će vrlo teško zabiti 2 a da ne prime ni jedan. I na kraju ti to dođe na isto, ispali mi, ispali oni. Bitno je ko više iz ovog svega nauči.

Btw, treba istaći i korektno ponašanje navijača Maribora sinoć (grupe koja je bila na stadionu). Također i ekipa je bila manje-više OK i korektna. Meni je najveći žal što se moramo vratiti u našu divlju ligu i spustiti se na nivo palanke. Da smo pametniji, kopali bi i rukama i nogama i za regionalnu ligu i za bolje uslove rada pa da se izdignemo iz ove prašine.
Zadnja izmjena: fczeljo, dana/u 25 jul 2012, 12:16, ukupno mijenjano 1 put.

slovenc
Kontakt:

Post Postao/la slovenc » 25 jul 2012, 12:12

exbabilon je napisao/la:
slovenc je napisao/la: Ti znaš šta bi bilo, da bi bilo. Svaka čast... Molim te, napiši mi brojeve za loto, dobičeš pola, kunem se
Znam, znam za šta ste dobili penal u Mariboru, ja sam gledao utakmicu i sinoć i onu prošle sedmice, razlika u pristupu sudije je očita, to je morao svako da vidi. Ipak, bili ste bolji sa ili bez sudije, zaslužili ste prolaz, ali da je sinoć bilo sudijskih grešaka na našu štetu, bilo je!
I za ovo loto, pare sa Slovencem ne bih podjelio ni u ludilu, možda ni vaš loto ne mogu odigrat bez vašeg državljanstva ?!
Ajde ne serite više, kakve sudijske greške. Iz slike vidiš, da je bio ofsajd, al crvene kartone, za takve startove, dobio bi bilo koji tim, protiv bilokojeg tima. Jedina greška sudaca je bila, što nije bio penal za vas kad je Mejač u kaznjenom srušio vašeg igrača, al i vi bi trebali dobiti crveni več u drugoj minuti, za onaj start Ćolića, pa isto za prekršaj na Ibraimiju Kerle... Uvijek je tako, sad nešto gubiš, posle nešto dobiš

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.