Vakat se opet dijelit'?...ja sam mislio na Sarajevske klubove koji su do sad najbolje predstavili ovu zemlju i ovu ligu u Evropi... Nije ni Zeljo sto je nekad bio, kao ni Serif, ni Crvena Zvezda nije sto je bila....Ovdje je problem drugi, sto svi stvaraju infrastrukturu i idu naprijed, nama se "naprijed" svodi na ekscese i izuzetke! Logicno bi bilo da smo danas bar redovni ucesnici play off-a, ako smo tad i u tim uslovima uspjeli doci dotle... Al gdje prestaje logika, pocinje Bosna........NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Kad sam rekao "mi" mislio sam na Želju konkretno. Šerif jeste izuzetak, ali Šerif nije ono što je nekad bio, a prošle godine nam je došao kao tim koji nije prvak Moldavije nakon 10-ak godina. A Newcastle i to je druga priča, tad su igrali drugi igrači i to realno nema veze sa ovim što se događa u zadnje tri godine.damir_82 je napisao/la:Kad shvatimo svi da je izuzetak bio prolaz Sherifa, pa tekme sa Newcastleom, pa izuzetak je i bare-bare sa Malagom...Izuzetak je i ispadanje za Hadzicevu stativu protiv Cluja, izuzetak je Helsingborg, i Orebro i 2:2 u Istanbulu.... Pocesto smo mi izuzetak....Zalimo se na srecu, a da ulazemo i radimo koliko srece imamo, gdje bi nam bio kraj....Jos zadugo mi od nasih klubova ne mozemo nista zahtijevati osim borbenosti i casnog odnosa prema dresu u euro takmicenjima! Jer ih samo borbenost moze svrstat u "izuzetke", a nikako novac, znanje i kvalitet u euro-okvirima!NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Čudno je to kako su uvijek neki drugi izuzetak, nikako da mi to budemo...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Polako, @Aco shvatit će vremenom.
Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Mi ne ispadamo, mi se brukamo, u tome je cijela poenta. Nismo ispali dva put po 1:0, primamo po 5-6 golova od koga stignemo svake godine. RK Bosna je pobijedila HSV, to ti je u fudbalu jednako da Željo pobijedi Chelsea, nemoj to ni poredit.aleksandar_veliki je napisao/la: Ne kontam, ali fakat ne kontam. Jesam Bosanac, ali vala nisam toliko glup. Sta se dogadja zadnje tri godine? Umes trofeja i trofeja, ispadas od boljih u Evropi. Ne kontam sta se hoce, ovo me podsjeca na RK Bosnu. Ljudi dominiraju kuci, gube u LP od nekog Cimosa i onda standardan prica, ma sta ce oni, sta oni misle, kome oni igraju. Dosta tesko objasniti, mislim da se previce precijenjujemo, Janez jedan to dobro napisa.
Jel ponisten cist go i kad se nedosudi cisti penal a vama se u Mariboru svira presmijesan penal isto moderan fudbal???MB1960 je napisao/la:Zeljo igra previše staromodan fudbal bez trčanja i snage. Ovakve grube starte UEFA najmanje 10 godina ne tolerira, zato če uvjek suci biti krivi. Ne znam kako to igrate u Bosni... Svejedno Maribor ili Barcelona, sa tom stilom igre od jučer, rezultat bi bio verovatno bio isti, 6-2.
Želim vam bolje sutra
HMM Zanimljivo
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC
interesantno je da smo ove godine u domaćem prvenstvu bili ubjedljivo najbolja ekipa po fair playu, mislim da čak ni jedan jedini crveni nismo dobiliMB1960 je napisao/la:Zeljo igra previše staromodan fudbal bez trčanja i snage. Ovakve grube starte UEFA najmanje 10 godina ne tolerira, zato če uvjek suci biti krivi. Ne znam kako to igrate u Bosni... Svejedno Maribor ili Barcelona, sa tom stilom igre od jučer, rezultat bi bio verovatno bio isti, 6-2.
Želim vam bolje sutra
- inacefindecko
- Kontakt:
@MB1960
najlakše ti je sad kenjat kad su tvoji dobili,TRI PENALA NISU SVIRANA VEČERAS (1.start nakon prodora il svrake il čolića, onaj vaš sam sebe u ruku napucao u kaznenom i treći put igrač vam blokirao loptu u kaznenom rukom)
dati toliko žutih i crvenih, poništiti gol, pa nervozniji je on bio od naših, to je smiješno stvarno..
najlakše je sad kenjat kako smo mi idioti, a to što ti sudija bukvalno ne da da ga zabiješ to ništa!
najlakše ti je sad kenjat kad su tvoji dobili,TRI PENALA NISU SVIRANA VEČERAS (1.start nakon prodora il svrake il čolića, onaj vaš sam sebe u ruku napucao u kaznenom i treći put igrač vam blokirao loptu u kaznenom rukom)
dati toliko žutih i crvenih, poništiti gol, pa nervozniji je on bio od naših, to je smiješno stvarno..
najlakše je sad kenjat kako smo mi idioti, a to što ti sudija bukvalno ne da da ga zabiješ to ništa!
-
- Kontakt:
I to bi otprilike bilo to.Armageddon2012 je napisao/la:nece se skoro nekom bosanskom klubu otvoriti ovakva sansa da dodje do grupne faze preko maribora i dudelangea!!![]()
![]()
bez obzira koliko god se neki naprezali da dokazu da je to neka nepremostiva prepreka,to je ipak samo maribor!
prvak slovenije,za cijeg nijednog igraca niko od nas nije ni cuo,i ekipa koja je bila ovako dominantna u premijer ligi,oborila sve rekorde,je morala ovdje biti u igri za prolaz do zadnjeg sudijskog zvizduka....uvjeren sam da bi nas proslogodisnji sampionski tim sa vladom jagodicem ravnopravno odigrao sa njima,a ovaj tim zeljeznicara nije nimalo slabiji,vjerovatno je i bolji.
presudila je impresioniranost protivnikom i prilikom koja se ukazuje....da sad ponovo igraju dvomec zeljo i maribor,uvjeravam vas da se pobjednik ne bi znao do zadnje sekunde,jer su i igraci shvatili da oni nisu nikakav bauk....u prvoj utakmici su iz tri sanse dali cetiri gola,a veceras se mogu zahvaliti sudiji i nenormalnom ponasanju igraca zeljeznicara na koje sam upozoravao jos nakon nase zadnje prvenstvene utakmice,da bi u svakoj evropskoj ligi za onakvo ponasanje,psovanje i gazenje protivnickih igraca u svakoj normalnoj ligi zeljo zavrsio sa 8 igraca.
jako sam ljut i na fsrs koji jede g ovna sa stopiranjem smanjenja lige na 10 klubova,jer je ocito da nam svima fali vise jakih utakmica u sezoni.
- SarajlijaTM
Mnogo faktora se poklapa u svemu tome druze,pocevsi od lige u kojoj igras 5-6 jakih tekmi godisnje i 25 koje rutinski dobijas,pa preko ukivanja igraca u zvjezde do totalnog srozavanja preko noci.pa djeca kojima je u glavi kako ce na vopi poslje treninga ili kako ce sta zbariti,ako igra u zelji,sarajevu isl.aleksandar_veliki je napisao/la: Ne kontam, ali fakat ne kontam. Jesam Bosanac, ali vala nisam toliko glup. Sta se dogadja zadnje tri godine? Umes trofeja i trofeja, ispadas od boljih u Evropi. Ne kontam sta se hoce, ovo me podsjeca na RK Bosnu. Ljudi dominiraju kuci, gube u LP od nekog Cimosa i onda standardan prica, ma sta ce oni, sta oni misle, kome oni igraju. Dosta tesko objasniti, mislim da se previce precijenjujemo, Janez jedan to dobro napisa.
ma ima milion faktora,glavni od njih je nas gubitnicki mentalitet,eto ti repka cist primjer...
ovo nije samo poraz zelje,ovo je poraz lige,drzave,samo sto to pojedinci ne kontaju
tacno neko rece pametno,neki dan,treba izolovati generaciju koja se upravo radja,odvojiti ih od nasih standarnih gluposti,nacina zivota,pa mozda za 25 g budemo imali ekipu koja ce se moci suprotstaviti nekome,bez predrasude
a ako sjedis sa sirom,ubaci mu kroz usi da sve ovo rasproda i ulozi u stadion i trening kampove,mozemo mi u ovoj smjesnoj ligi izboriti evropu i bez pola ove ekipe.nek uzme pare dok moze,ako i sta moze sad uzeti...
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Izvini brate, al stvarno mi je glupo ponavljat.aleksandar_veliki je napisao/la: Ispasti od Maribora nije bruka, ne kontam te covjece. Jesi bio u Mariboru, jesi bio na stadionu, jesi bio u njihovim svlacionicama, pa i tople vode imaju. Sta predlazes, otjerati strucni stab, jbg, izgubili su cetiri utakmice u godinu dana ili imas nesto drugo na umu.
Nismo ispali bilo kako nego smo ispali 6:2 uz četiri crvena kartona, to nema veze sa mozgom, o tome ti pričam. Nije isto ispasti jedan ili dva razlike i ovako kako mi ispadamo tri godine za redom. Nadam se da sam sad shvaćen.
EDIT: Ne predlažem da se mijenja jedno što valja - stručni štab, to bi bilo glupo. Predlažem da prestanemo sa pričom o tome kako su Slovenci, Izraelci i ini neki bolji od nas u svemu, a da smo mi stoka neopjevana. Psiha kod Bosanca je čudo, a mi radimo na način da svojim igračima odmognemo na tom planu. Počevši od tebe, ako se ne ljutiš. Ako nam realnost ne odgovara, onda ćemo je uljepšati.
Zadnja izmjena: NedozvoljenaPozicija, dana/u 25 jul 2012, 01:32, ukupno mijenjano 1 put.
- Amoxicillin
- Kontakt:
SarajlijaTM je napisao/la: a ako sjedis sa sirom,ubaci mu kroz usi da sve ovo rasproda i ulozi u stadion i trening kampove,mozemo mi u ovoj smjesnoj ligi izboriti evropu i bez pola ove ekipe.nek uzme pare dok moze,ako i sta moze sad uzeti...

Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.
5 godina nismo vidjeli Evropu, trofej, 5 godina strahovali od ispadanja. Ljudi moji 3 godine je premalo za neki ozbiljan iskorak u Evropi, pogotovo kad ti uprava stalno kaska za ljudima na terenu. Mi imamo stadion koji jedva ispunjava uslove za PL, igraci nam se ne trijezne. Maribor, Dinamo i Partizan su miljama ispred nas, a opet i oni jedva izbore kvalifikacije. Jos mi trebamo pure jesti.
NO PYRO NO PARTY
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Eno editovo sam...aleksandar_veliki je napisao/la: I opet nije bruka, ljudi su bolji. Sta predlazes, baci karte na stol, ne znam cemu to uvijanje.
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Nisu bolji, i to nije samo inat i kontra tebi, mozda imaju bolje financijske uslove, bolju infrastrukturu i sve sto stoji pored fudbala, ali oni ni u jednoj utakmici nisu nadigrali nas, dali su 6 golova, od toga 5 zahvaljujuci nasim greskama, kada se te greske koriguju, budi uvjeren da ce Željo izbacivati i puno jace ekipe od Maribora, pozdrav.aleksandar_veliki je napisao/la:I opet nije bruka, ljudi su bolji. Sta predlazes, baci karte na stol, ne znam cemu to uvijanje.NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Izvini brate, al stvarno mi je glupo ponavljat.aleksandar_veliki je napisao/la: Ispasti od Maribora nije bruka, ne kontam te covjece. Jesi bio u Mariboru, jesi bio na stadionu, jesi bio u njihovim svlacionicama, pa i tople vode imaju. Sta predlazes, otjerati strucni stab, jbg, izgubili su cetiri utakmice u godinu dana ili imas nesto drugo na umu.
Nismo ispali bilo kako nego smo ispali 6:2 uz četiri crvena kartona, to nema veze sa mozgom, o tome ti pričam. Nije isto ispasti jedan ili dva razlike i ovako kako mi ispadamo tri godine za redom. Nadam se da sam sad shvaćen.
Za zivot cijeli!
- Amoxicillin
- Kontakt:
sam si naš'o uzrok problema, ne mora niko ništa reć'Buu je napisao/la:5 godina nismo vidjeli Evropu, trofej, 5 godina strahovali od ispadanja. Ljudi moji 3 godine je premalo za neki ozbiljan iskorak u Evropi, pogotovo kad ti uprava stalno kaska za ljudima na terenu. Mi imamo stadion koji jedva ispunjava uslove za PL, igraci nam se ne trijezne. Maribor, Dinamo i Partizan su miljama ispred nas, a opet i oni jedva izbore kvalifikacije. Jos mi trebamo pure jesti.

Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Sa svakim potpisom za naš klub treba se uvesti neki Kodeks ponašanja kojeg će igrači morati potpisati. Sve dok se to ne desi naši igrači će i dalje žariti i paliti sarajevskim kafanama.
Željezničar ale!
- SarajlijaTM
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
laku noc,mada nece san na oci
[youtube][/youtube]
laku noc,mada nece san na oci

- inacefindecko
- Kontakt:
OFFTOPIC: Večeras sam čuo priču od čovjeka koji ima veze sa dolaskom stranih vojnika u BiH, i dolazili Italijani i pričali mu da oni imaju posebne treninge kad dolaze u Bosnu, govore im tamo da ni s kim ne pričaju jer smo mi DIVLJACI, RURALNI, TEK IZAŠLI IZ ŠUMA, haman ko da nemamo televizije, ne znamo šta je internet. I ljudi su došli i šokirali se time što smo i mi CIVILIZACIJA, a nismo u rangu afričkih ravnica gdje se jedu sa divljim životinjama. I zamislite kad jedan stranac ili sudija dođe kod nas, on automatski očekuje i od igrača da budu takvi, jeebiga, tako smo predstavljeni evropi i svijetu. 

Zadnja izmjena: inacefindecko, dana/u 27 jul 2012, 00:46, ukupno mijenjano 1 put.
Imal' neko klip onog kuha poslije prvog gola (ponistenog).Ono nije normalno bilo ba 

Zadnja izmjena: Amar_TM87, dana/u 25 jul 2012, 01:55, ukupno mijenjano 1 put.
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Ja sam možda dosadan sa Dudelangeom, ali gledao sam utakmicu i vidio sve što sam trebao da vidim, pa ću ti objasniti. Prvo, kad su izvuki RB Salzburg, da su razmišljali o kampovima i svlačionicama koje je kompanija RB uredila da izgledaju kao apoteka sigurno ne bi ni izašli na teren. Dok igrači RB-a primaju desetne hiljada eura mjesečno, igrači Dudelangea primaju platu sa toplim obrokom i regresom za konobarisanje, popravljanje televizora i kuhanje u radničkim menzama. Da su kojim slučajem o tome razmišljali sigurno ne bi ni pogledali teren. To su strašno limitirani igrači koji u principu ne znaju sastaviti tri poštena pasa na praznom terenu, ali su u sred Salzburga na stadionu sa apoteka svlačionicama igrali takve akcije kakvih se ne bi postidila niti Barcelona. Situacija prva, Dudelange dolazi u vodstvo i prima u narednih pet minuta dva gola, od čega drugi čistom rukom. Da je neki naš klub u pitanju primio bi 19 golova do kraja utakmice, ali ne i Dudelange. Uspijevaju da se stabilizuju i odlaze sa 2:1 na poluvrijeme. Zatim (za razliku od Želje) čim se izašlo na teren daju gol, pa onda daju još jedan za 2:3. RB ne može meda na kašiku i onda se ponovo umiješao sudija koji na sumnjiv ofsajd daje drugi žuti karton igraču koji se drznuo da šutne loptu po golu par sekundi nakon njegovog debelo zakašnjelog zvižduka. Ni to nije dosta RB-u, pa uz to im se poklanja penal koji realiziraju i u slijedećoj minuti daju gol za 4:3. Znači 10 minuta do kraja plus sudijska nadoknada od 5 minuta da dadnu jedan jedini gol amaterima sa igračem manje i sudijom više. I nećeš vjerovat - ne mogu! A šta je maksimum igrača koji za svoju "igru" primaju platu i to vrlo dobru za naše uslove? Da dobiju tri crvena kartona u 10 minuta. Izvinućeš, al to nije njihov maksimum, to je meni čisto ispoljavanje nemoći nakon što im nije išlo onako kako su zamislili. Da su pružili maksimum u najgorem slučaju bi bili nadomak plasmana dalje i onda ti i ja ne bismo pričali ovu priču. Onda bismo pričali o tome da su presudili iskustvo ili bolji uslovi, pa ako hoćeš i sudija. Ovo večeras je daleko od našeg maksimuma, ma šta ti mislio o tome.aleksandar_veliki je napisao/la:Ne znam, realno, ti nabrojani jesu bolji od nas u svemu, bar tako kazu rezulatti na sportskom planu u zadnjih 20 godina. O razlozima mozemo naglabati nasiroki. Ti spominjes psihu, ja se necu sloziti sa tobom. Ja mislim da ovi igraci ne mogu vise, jednostavno ne mogu, naveo sam sto puta zbog cega tako mislim. I djaba njima milion psihologa, ovo je njihov maksimum. Pa evo uzmimo Bekrica, sci se kunu u njega, otisao do Koreje, svratio do Kazahstana i sta bi. Maksimum.NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Eno editovo sam...aleksandar_veliki je napisao/la: I opet nije bruka, ljudi su bolji. Sta predlazes, baci karte na stol, ne znam cemu to uvijanje.
Ofsajdu, imas podrsku. BRUKA nagoni na ovakva razocarenje i seciranja, ne castan poraz. Toliko.NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Mi ne ispadamo, mi se brukamo, u tome je cijela poenta. Nismo ispali dva put po 1:0, primamo po 5-6 golova od koga stignemo svake godine. RK Bosna je pobijedila HSV, to ti je u fudbalu jednako da Željo pobijedi Chelsea, nemoj to ni poredit.aleksandar_veliki je napisao/la: Ne kontam, ali fakat ne kontam. Jesam Bosanac, ali vala nisam toliko glup. Sta se dogadja zadnje tri godine? Umes trofeja i trofeja, ispadas od boljih u Evropi. Ne kontam sta se hoce, ovo me podsjeca na RK Bosnu. Ljudi dominiraju kuci, gube u LP od nekog Cimosa i onda standardan prica, ma sta ce oni, sta oni misle, kome oni igraju. Dosta tesko objasniti, mislim da se previce precijenjujemo, Janez jedan to dobro napisa.
Osim - drugo ime za Želju !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 72 gosta.