Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
ma mi iz bosne smo ponaosob maksuz baksuz
jbg, biće bolje..samo mi nije jasno kako neki zabogate preko noći
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Lahko je krasti ali mnogi imaju hvala Bogu obraz 
jedino što sam ukr'o jest olovka na fakultetu, trebalo mi za ispita
položio sam ga i vratio olovku

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Evo moderni vid života:
nezz jesi li gled'o onog novog supermena, man of steel, al me nekad zivot podsjeća na onu njihovu planetu kripton, svi su programirani i svi imaju svoju ulogu u društvu, odabranu od strane nekog/nečeg 
Borg
Mi smo dio sistema iz kojeg jednostavno nema izlaza. BiH je odlična, kakve su ostale države gdje imaš keša ali nemaš ništa drugo. Šta imaš od 5000 eura mjesečno ako dođeš sa posla umoran, te jedeš i obučeš pidžamu pa pravac spavanju. Ljudi previše vode brigu o materijalnim stvarima a u tome nema sreće. Banalni primjer, želiš neki mobitel, kupiš ga, sretan si par dana i onda ti dosadi ili postaje dio svakodnevnice. Kasnije izađe još bolji i ti ga naravno želiš.
Ovako uživaš u čitanju knjiga gdje bježiš od realnosti koja je tako tmurna i crna.
Mi smo dio sistema iz kojeg jednostavno nema izlaza. BiH je odlična, kakve su ostale države gdje imaš keša ali nemaš ništa drugo. Šta imaš od 5000 eura mjesečno ako dođeš sa posla umoran, te jedeš i obučeš pidžamu pa pravac spavanju. Ljudi previše vode brigu o materijalnim stvarima a u tome nema sreće. Banalni primjer, želiš neki mobitel, kupiš ga, sretan si par dana i onda ti dosadi ili postaje dio svakodnevnice. Kasnije izađe još bolji i ti ga naravno želiš.
Ovako uživaš u čitanju knjiga gdje bježiš od realnosti koja je tako tmurna i crna.
zato ima vikend slobodan, uzme produzeni vikend, ima godisnji, regres, sva moguca prava, ima to i ovdje u par firmu, koje mozes na prste jedne ruke nabrojat i to da su u drzavnoj reziji, u privatnom sektoru cisto sumnjam. Heh, u jednom postu pises kako je u BiH lijepo, sljedeca recenica kako volis citat knjige da pobjegnes od tmurne i crne realnosti.
Tek si usto Neutrale, lagano samo
Tek si usto Neutrale, lagano samo
Vjeruj mi da nisam tek ustao
Ima sva moguća prava ali mentalitet je potpuno drugačiji. I pored toga što zarađuje toliki novac čovjeku je žao dati 1KM za ulaz na neka mjesta (turističko, ne svi, ali mnogi).
BiH je lijepa po tom pitanju, po mentalitetu kada i pored slabe plate čovjek ipak ima osmijeh na licu i gleda optimistično na stvari. Ne žali i kuka kako mu je loše nego zna da ima i težih slučajeva.
A bježanje od realnosti je ulazak u neki fantasy world gdje uživaš. Za mene su to romani, nekome je to football manager ili neka druga igrica, na to sam mislio
Ima sva moguća prava ali mentalitet je potpuno drugačiji. I pored toga što zarađuje toliki novac čovjeku je žao dati 1KM za ulaz na neka mjesta (turističko, ne svi, ali mnogi).
BiH je lijepa po tom pitanju, po mentalitetu kada i pored slabe plate čovjek ipak ima osmijeh na licu i gleda optimistično na stvari. Ne žali i kuka kako mu je loše nego zna da ima i težih slučajeva.
A bježanje od realnosti je ulazak u neki fantasy world gdje uživaš. Za mene su to romani, nekome je to football manager ili neka druga igrica, na to sam mislio
E jest lijepo kad si mlad pa te boli tuki za problemima. 
Buraz ti za 5000 eura mjesecno mozes kupit minimalno 2000 dobrih knjiga,poslije prve plate bi ti dosadile knjige.
BHF Bosanska Krajina!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Gdje imaju knjige tako jeftino?
Gdje god hoces.DukeOfWellington je napisao/la:Gdje imaju knjige tako jeftino?
BHF Bosanska Krajina!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Za dvije i po' marke? Ma daj...
Dodji u Zenicu odakle je kolega.Imas po 1-2 km uzet knjiga i to ekstra dobrih.DukeOfWellington je napisao/la:Za dvije i po' marke? Ma daj...
BHF Bosanska Krajina!
- samo_lijevo
- Kontakt:
moze li tacna lokacija?apocalyps je napisao/la:Dodji u Zenicu odakle je kolega.Imas po 1-2 km uzet knjiga i to ekstra dobrih.DukeOfWellington je napisao/la:Za dvije i po' marke? Ma daj...
poznajem Zenicu ali ne tako detaljno.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Od Bosanke prema Londzi.samo_lijevo je napisao/la:
moze li tacna lokacija?
poznajem Zenicu ali ne tako detaljno.
P.S Ako ti sta treba javi se na pp.
BHF Bosanska Krajina!
Pa eto, ljudi ne znaju gdje će sa parama pa imaju po par kuća i stanova 
- legenda reala
- Kontakt:
bagrcaviiiiiii 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Kontam da ćete mi najprije ovdje odgovorit.
U Sarajevu bio svega jedanput. Ovaj put imam se oko neke papirologije zezat po opštini Centar, a dolazim busom.
Dakle kontam da ću izaći na autobuskoj stanici u Sarajevu i onda mi valja do Opštine Centar? Šta savjetujete, kako najjednostavnije pješke doći (ili da uzmem taxi, koliko uzimaju)? Gledam na google earthu razdaljinu, rekao bih ne veća od 2km, navodno bih trebao ići Kranjčićevom ulicom i onda skrenuti u Hamza Hume... Jel mi to najlakše? A onda bih se trebao naći s jednom trebom kod Vijećnice, koliko kontam idem samo obalom Miljacke i doći ću iako je i to poprilično udaljeno?!
Ako nekom nije problem da pojasni, putujem sam pa da se bezze ne takmičim u brzom hodanju...
U Sarajevu bio svega jedanput. Ovaj put imam se oko neke papirologije zezat po opštini Centar, a dolazim busom.
Dakle kontam da ću izaći na autobuskoj stanici u Sarajevu i onda mi valja do Opštine Centar? Šta savjetujete, kako najjednostavnije pješke doći (ili da uzmem taxi, koliko uzimaju)? Gledam na google earthu razdaljinu, rekao bih ne veća od 2km, navodno bih trebao ići Kranjčićevom ulicom i onda skrenuti u Hamza Hume... Jel mi to najlakše? A onda bih se trebao naći s jednom trebom kod Vijećnice, koliko kontam idem samo obalom Miljacke i doći ću iako je i to poprilično udaljeno?!
Ako nekom nije problem da pojasni, putujem sam pa da se bezze ne takmičim u brzom hodanju...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Na zeljeznickoj sacekaj tramvaj br. 1 tzv. Kec
Pitaj nekog da ti kaze kad bude stanica Skenderija. Mislim, mozes i sam uociti, vidi se plato Skenderije iz tramvaja. Izadjes na toj stanici i vidjet ces ispred sebe jedan mali parkic
Odmah iznad tog parka, prva zgrada, ti je zgrada Opcine Centar 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 118 gostiju.