secer je napisao/la:jaoooo, simpatizer prdalone naso da prica o bundeski.
pa vas voljeni krimoklub vec godinama tusi konkurente i uzima ponajveci dio kolaca zvanog lovina od tv prava.
koliko je vode proteklo ebrom otkako je neki drugi klub bio prvak?
za razliku od baye koji trosi svoje novce, prdalona trosi drzavne, bas ko i real.
i oni se nasli pricat o bundeski u kojoj zadnjih 10 godina 5 klubova otima ´salataru´.
Vidi kobasico.
Tu salataru su osvajali mizerni klubovi.Kad vidim da je jedan Wolfsburg bio prvak Njemacke dodje mi da zaplacem.Kakva je to liga u kojoj Grafite,Dzeko i Misimovic budu MVP prvenstva ?
Poredis Primeru koja jeste u dugovima ali miljama kvalitetom iznad Bundeske.
Barcelona i Real vecinu svojih resursa kupuju van Spanije.Dakle Engleska,Njemacka,Italija ili Juzna Amerika.
Zato imamo Atletico koji igrace nece prodavati a i ako dodje do toga to ce biti utusen Falcao arapima a dovedena dva ili tri igraca koji ce praviti jos bolji Atletico.Nije problem u tome sto Bayern dovodi igrace iz recimo Nurnberga,Fraiburga,Herte.Problem je kada dovodi igrace iz najvecih rivala.Tu prvenstveno mislim na Schalke i BvB.To je odraz moci Bayerna i apsolutne vladavine tom ligom.Desit ce se opet losija generacija Bayerna ali sve se ostalo vrti u krug

Postoji 12 smijesnih ekipa , 3 prosjek ekipe , 2 potencijalna kluba i Bayern
U Spaniji imamo Barcelonu i Real ali pored toga ima mnogo jakih klubova.Samo pogledaj igracki kadar prosjecne ekipe u Spaniji i prosjecne ekipe u Bundesligi i sve ce ti biti jasno.Jedan prosjecan klub iz Spanije je u stanju prodati svog igraca za 40 miliona Bayernu , dok top Njemacki klub prodaje najveceg talenta Njemacke jos od Klinsmana za manje pare.
Meni je iskreno krivo sto se ovo desava.Gotivim Bundesku ali ovo je monopol Bayerna i nista vise