aleksandar_veliki je napisao/la:
Oni su dostigli svoj maksimum, o tome ti ja pricam. Treniraju oni dovoljno, ali igrac sa 20 i kusur godina ne moze dobiti na brzini. Ne mozes ti nauciti nekog da brze razmislja, u krajnjem slucaju zbog tih nedostataka i igra u Zelji, a ne igra u Lokerenu recimo. Zanosimo se glupostima, poderes sabaniju i mislis najbolji si. Ozbiljne ekipe trose mjesecno 10.000 ivise eura na dodatak prehrani, imaju ljude koji im odredjuju sta i kako jesti, sta smiju sta ne smiju, a sta Zeljo kao realno jedan od najorganizovanijih klubova u BiH ima od toga. Nista i tu bi prica mogla biti zavrsena.
Zato se treba misliti na vrijeme, ispašće sad da ja palamudim, ali igrače tipa Vila, Hodžić su trebali zadržati.
Evo imamo Zolotića, a vidio si kakav je gol dao Hodžić tamo u Lpoolu, od njega bi se dalo izvući nešto, ali avaj. Bolje dovest i Bukvića iz Olimpica, nego stavit na klupu Kjosevskog, bolje imat nekog Nikolića na posudbama tamo negdje, i onog Pehilja, i slat i njega, a nek se naša djeca kale u juniorima. Ja da sam s amarom, gurno bi djecu u vatru pa šta bude. (govorim djeca jer su podmladak, a istih smo godina

). Neki bismo to prihvatili, po cijenu i tih titula, a neki ne bi, i to dođe problem. Al eto

Nezz, imaju pametne ljude, vjerovatno su svi visokoobrazovani

a i ovi treneri su nam vrhunski, msm na kondicione i to
PS: šta bi nam falilo negdje na periferiji( Hadžići, tamo ona mjesta prema Vogošći, Rakovica, bilo šta, samo udaljeno od grada) napraviti trening centar? Bolan to je maximalno 5-10 mil. maraka, nije čaj da daš 50mil € za ovo ? Trebalo bi se radit' i na tome, napravit' željinu "La Masiu". evo ti čist primjer lijepog trening grounda, još dodaš iza zgradu malu, za prostorije trening centra koje bi podrazumj. sale za učenje (jeste u savremenom fudbalu ona dječurlija i uči neke stvari), sale za odmor, sobe, teretanu (ne da djeca umiru pod tegovima, nego ono da rade na nogama, konstituciji, razvoju mišića), i ko hoće da postane fudbaler od djece, tu se prijavi i školuje i sve to, jednostavno nauči živit tim životom, s tim da bi morali imat onda ljude stručnjake zadužene za ishranu, treninge, odmaranje, fizioterapeute...na duže staze bi se isplatilo.

Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.