Mislim da sem Bičakčića, Bohla , Henna (59+ 38+ 52 minute), Vrančića i Kruppkea niko drugi nije isprobao travnjake Bundeslige. Sa tolikim neiskustvo tesko do opstanka, ali tvrda su ekipa koja uz prava pojačanja može do tog podviga. Cifra od 36 mil eura je početna.Niko ne zna koliko će od prodaje karata zaraditi, od TV prava , od sponzora itd.Neutral je napisao/la:Da, no Bundesliga je potpuno novi nivo u kvaliteti. Kad se sjetim igrača Giovani Frederica što je trpao nemilice u Zweite pa dođe u BvB i nije mogao ništa. Biti će zanimljivo a Eintracht ima i ovako zanimljivu ekipu. 14-15 mjesto bi za njih bio veliki uspjeh u prvoj sezoni.
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 18 apr 2013, 16:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Zanimljivo je da jedan Furth vrijedi duplo više od Braunschweig-a po transfermarktu 
A Ermin ima samo jedan nastup u Bundesligi za Vfb

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Furth je najbolje vidio kako je teško igrati u Bundesligi, a kadar im je puno jači bar na papiru od Eintrachtovog.Neutral je napisao/la:Zanimljivo je da jedan Furth vrijedi duplo više od Braunschweig-a po transfermarktu
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Svaka njima čast, ali njihov opstanak u BL bi bio ravan čudu.FRANK RIBERY je napisao/la:Eintracht Braunschweig u novu sezonu ulazi sa budžetom od 36 mil eura.
Mi pušači marketinga navijamo za ligu bogatuna: Bayo, BVB, Scheisse, Vizekusen, Gladbach, HSV, Stuttgart, Wob, 18.99 Hoffa, 1860 Mjunik, Hannover, Kaiserslautern, Werder, Koln, Nurnberg, Hertha, Eintracht, Mainz.

Naša nada je

"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
* Voller je u Londonu gdje treba da dogovori transfer Schurrlea u Chelsea. Cijena koju bi CFC trebao platiti je 20 mil. plus De Bruyne na 1 god. posudbe. Ukoliko De Bruyne odbije Bayer, onda bi transfer Schurrlea trebao iznositi 22 mil. eura plus 2,5 mil. raznih premija zavisno od uspjeha kluba i igrača.
Mislim da je De Bruyneu dosta ovih loan angažmana i da će isti preći u BVB.
* Rumeni je iskazao zabrinutost da bi u budućnosti Bundesliga mogla biti slična Primeri zbog očigledne dominacije 2 kluba, te je najavio da bi volio da popriča s Watzkeom oko mogućih rješenja problema.
Klopp je rekao da će prije biti da je sličnost sa Škotskom ligom gdje dominira jedan klub. Klopp kaže da ukoliko Rumeni ne želi španjolske odnose u ligi onda ne treba da dovodi dodatna pojačanja te da proda neke od svojih postojećih igrača.
True story.
Prevelika ulaganja u odnosu na ostatak lige i nešto se žali k'o fol ne zna gdje je problem
. Šuti Rumenko i uživaj u svim blagodatima koje novac donosi. 
Mislim da je De Bruyneu dosta ovih loan angažmana i da će isti preći u BVB.

* Rumeni je iskazao zabrinutost da bi u budućnosti Bundesliga mogla biti slična Primeri zbog očigledne dominacije 2 kluba, te je najavio da bi volio da popriča s Watzkeom oko mogućih rješenja problema.
Klopp je rekao da će prije biti da je sličnost sa Škotskom ligom gdje dominira jedan klub. Klopp kaže da ukoliko Rumeni ne želi španjolske odnose u ligi onda ne treba da dovodi dodatna pojačanja te da proda neke od svojih postojećih igrača.

Prevelika ulaganja u odnosu na ostatak lige i nešto se žali k'o fol ne zna gdje je problem

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Uli je jedan veliki dobrotvor a to simpatizeri BvB najbolje znaju kao i ostali timovi, svaka liga bi željela jednog Ulija. 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Onda su i banke dobrotvorne ustanove. I one daju lovu, a ti je vraćaš s kamatama.Saurman je napisao/la:Uli je jedan veliki dobrotvor a to simpatizeri BvB najbolje znaju kao i ostali timovi, svaka liga bi željela jednog Ulija.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Uli ne uzima kamate, zato je Uli dobrotvor, živio nam 100 g.KSIVLE je napisao/la:Onda su i banke dobrotvorne ustanove. I one daju lovu, a ti je vraćaš s kamatama.Saurman je napisao/la:Uli je jedan veliki dobrotvor a to simpatizeri BvB najbolje znaju kao i ostali timovi, svaka liga bi željela jednog Ulija.

Samo u narodnim pričama sa pašnjaka Bavarske.Saurman je napisao/la:
Uli ne uzima kamate, zato je Uli dobrotvor, živio nam 100 g.
Što onda niste uzeli kredit od banke, nego ste došli na noge dobrotvoru Uliju da vam spašava klub, dao vam 2 tričava mil bez kamata i opet neznaju cijeniti dobrotu Uli Hoenessa hmm.KSIVLE je napisao/la:Samo u narodnim pričama sa pašnjaka Bavarske.Saurman je napisao/la:
Uli ne uzima kamate, zato je Uli dobrotvor, živio nam 100 g.

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Taj scenarij se neće dogoditi.Sad će Leipzig u ligu za 2-3 godina i eto nam novog ludila. 

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: VfB Stuttgart
Nakon sto su saznali da će igrati u Euroligi sljedeće sezone, Stuttgart je već u potrazi za pojačanjima. Navodno su spremni dati 8 mil eura za Zorana Tošića.
Milosrdni Samaritanac iz Bavarske, širokogrudni darovatelj i spasitelj njemačkog nogometa, Majka Tereza Bundeslige, te veliki altruist i borac za prava slabijih Uli H. se sam prijavio za utaju poreza. Očito ima dobre doušnike u odgovarajućim institucijama. 

Mogao bi Schalke ostati bez LP. Šta je sa Grkom, ne igra ima par mjeseci
Onaj Howedes bez veze igrač, a tanak je i Matip. Dva zadnja vezna ne zna ko je gori a Marica igra a nije ga bilo mjesecima, lutao po tribinama. Da je valjao ovaj Raffael ostao bi u Ukrajini. Katastrofalni su.

Onaj Howedes bez veze igrač, a tanak je i Matip. Dva zadnja vezna ne zna ko je gori a Marica igra a nije ga bilo mjesecima, lutao po tribinama. Da je valjao ovaj Raffael ostao bi u Ukrajini. Katastrofalni su.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Oho ti se sad kad ti dodje sarma i pocne dokazivati da su pare posudjene i da nije bio kredit...KSIVLE je napisao/la:Milosrdni Samaritanac iz Bavarske, širokogrudni darovatelj i spasitelj njemačkog nogometa, Majka Tereza Bundeslige, te veliki altruist i borac za prava slabijih Uli H. se sam prijavio za utaju poreza. Očito ima dobre doušnike u odgovarajućim institucijama.
Danasnje utakmice - prva trojka nastavlja rutinski privoditi sezonu kraju, dok se borba za ostala mjesta koja vode u Evropu jos vise zahuktava!
I ne kontam ovaj Eurosport nikako. U prethodnim kolima prenose yayerna, pa danas Borusiju, a u isto vrijeme igraju Frankfurt - Sapke. Mislim, hvala im za BVB, ali derbi za 4. mjesto i igranje LP iduce sezone, a oni to ne prenose

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Nisam mogao odoliti.kraljttbvb je napisao/la: Oho ti se sad kad ti dodje sarma i pocne dokazivati da su pare posudjene i da nije bio kredit...

Ako sutra Freiburg ne dobije, oni, Scheisse, Eintracht, HSV i Gladbach će biti u 2 boda. Scheisse danas ukakhao dobro izgubivši od Eintrachta kojem su falila 4 ponajbolja igrača (Trapp, Jung, Schwegler i Meier). Tako im i treba kad nami pokušavaju uzeti igrača.kraljttbvb je napisao/la:Danasnje utakmice - prva trojka nastavlja rutinski privoditi sezonu kraju, dok se borba za ostala mjesta koja vode u Evropu jos vise zahuktava!

To ti je tako, uvijek su najbolji zanimljiviji. I u Španjolskoj bi prenosili Barcu ili Real, pa makar da recimo Valencia i Sevilla igraju za CL.kraljttbvb je napisao/la:I ne kontam ovaj Eurosport nikako. U prethodnim kolima prenose yayerna, pa danas Borusiju, a u isto vrijeme igraju Frankfurt - Sapke. Mislim, hvala im za BVB, ali derbi za 4. mjesto i igranje LP iduce sezone, a oni to ne prenose
Inače, ovi likovi što na ES2 prenose BL su živa katastrofa. Ajd što krivo izgovaraju imena, ali kad pored takve dostupnosti podataka kakva danas postoji ti iznosiš krive podatke (Werner najbolji strijelac Augsburga, Kiessling zabio 28 golova u BL, Allofs prešao iz Woba u Werder iako kad ovaj daje izjavu uz njegovo ime stoji znak Woba) ili kad pola utakmice igrača koji se preziva Svensson oslovljavaš kao Larsson, to je katastrofa od novinarstva.

- legenda reala
- Kontakt:
Kako je loš ovaj Werder ne mogu dati gola jednom Wolfsburgu na svom terenu
Šta je razlog ovako lošem stanju u Werderu
Nekad drugi klub Njemačke sad kanta 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Nemoj tako, ovaj lik što je danas radio je ugodan za slušati, a Kislingove golove je ispravio,
samo što je Bo Svenson bio i ostao Bo Larson.
Danas mu je loš dan, ali inače je vrlo dobar,
a ostali su nastrojeni kontra Bayerna, a za Dortmund,
i kada je to tako šta onda od istih da očekuješ.
A zanimljivi su svi za pratiti, ono što griješe su na neki način pozitivne greške i drže atmosferu ugodnom i opuštenom,
recimo kad se ona dva lika počnu svađati, onaj jedno-onaj drugo, a ni jedan nije upravu.
Poštapalica "Ajoj" je zaštitni znak,
ili onaj što radi sam, nagoni malo na nos, ne prati radnju na terenu, čita nešto, a onda kad se okrene vidi mreža se trese, pa kaže:"Auuu".
A taj lik je poznat i po tome što izuzetno poznaje anatomiju, garant je to studir'o
,
pa često spominje:koljena, laktove, nadlaktice, potkoljenice, kukove, ramena, nos, oči, stomak...
Uglavnom ni jedan faul ne može proći bez ono:"Naslonio mu je ruku na kuk",
"Udario ga po potkoljenici", "I zaista izgleda da ga je zakačio po nosu", "Žali se na oči, vjerovatno ima problema sa fokusom"...
A ostalo mi je u pamćenju prošle godine kad je Šalke gostovao na westfalenu,
i Holtby se izležava, krade vrijeme, na njega ona rulja, a lik kaže:
"Evo ga navijač Evertona provocira navijače Dortmunda".
samo što je Bo Svenson bio i ostao Bo Larson.

Danas mu je loš dan, ali inače je vrlo dobar,
a ostali su nastrojeni kontra Bayerna, a za Dortmund,
i kada je to tako šta onda od istih da očekuješ.

A zanimljivi su svi za pratiti, ono što griješe su na neki način pozitivne greške i drže atmosferu ugodnom i opuštenom,
recimo kad se ona dva lika počnu svađati, onaj jedno-onaj drugo, a ni jedan nije upravu.

Poštapalica "Ajoj" je zaštitni znak,
ili onaj što radi sam, nagoni malo na nos, ne prati radnju na terenu, čita nešto, a onda kad se okrene vidi mreža se trese, pa kaže:"Auuu".

A taj lik je poznat i po tome što izuzetno poznaje anatomiju, garant je to studir'o

pa često spominje:koljena, laktove, nadlaktice, potkoljenice, kukove, ramena, nos, oči, stomak...
Uglavnom ni jedan faul ne može proći bez ono:"Naslonio mu je ruku na kuk",
"Udario ga po potkoljenici", "I zaista izgleda da ga je zakačio po nosu", "Žali se na oči, vjerovatno ima problema sa fokusom"...

A ostalo mi je u pamćenju prošle godine kad je Šalke gostovao na westfalenu,
i Holtby se izležava, krade vrijeme, na njega ona rulja, a lik kaže:
"Evo ga navijač Evertona provocira navijače Dortmunda".

Nisam gledao klasu, nego na osnovu svega vidjenog u ovoj sezoni, a i malo sam gledao kicker, goal da vidim koliko moje misljenje odudara od njihovih.Mozda sam previse ocekivao od Pisceka od ove sezone, pogotovo nakon sto je proslu odigrao majstorski.Sada me on licno malo razocarao sa svojim partijama, pa blagu prednost dajem Karvalahu, zna se ko je od njih dvojice visa klasa.Trebace Karvalahu konstantnost, a sledece sezone kao sto sam napomenuo pre mesec dana mozda se vrati u Real sto je vrlo realna varijanta.KSIVLE je napisao/la: Slažem se da ovdje u BL nema široke konkurencije. Lahm i Piszczek odskaču poprilično (uostalom, oni su i u svijetskim okvirima top), iza njih su Jung i Carvajal koji su ove godine iskočili, a po meni top 5 zatvara Rafinha koji bi u većini klubova u BL bio starter. Zac u Japanu daje i Uchidi prednost pred Sakaijem, a valjda on bolje zna od nas, pa stoga...Ostatak desnih bekova je po meni tu negdje.
Tascija sam ove sezone gledao koliko i Sakaija - protiv najjačih Bundesligaša i u EL, a to su ugl bile utakmice u kojima je Stuttgart bio inferioran protivniku. Opet, kakav got bio ove sezone, ja bih radije uzeo njega nego Westermanna.![]()
A gledaj, zadržati trenera kojeg su lovili i jači, te najbolje (poprilično sexualne) igrače iz perspektive trenutnog Eintrachta nije mala stvar. Na to nek dovedu dikojeg boljeg BL igrača (aktualan je Volland), te posude još kojeg takvog i eto poprilično fine momčadi.
Ja jučer na Kickerovoj stranici tipovao ostatak sezone i u EL mi se plasiraše baš Eintracht i Freiburg.I to, Freiburg bješe samo bod iza Schalkea, s kojim su u zadnjem kolu po mojoj prognozi remizirali doma. Ako Freiburg ne doživi potop u sljedeća 2 kola kad gostuju kod Stuttgarta i Bayerna (između 2 meča sa Barcom), mogli bi realno i do 4. pozicije.

Tog trenera je trazio samo jedan klub i on je procenio da je najbolje za njega da ostane u klubu.Salke ima duplo veci budzet u odnosu na njih, a i kada mu pogledas njegove skorije angazmane nakon Stutgarta gde god da su se od njega ocekivali rezultati on je podbacio.Poznato je da on uglavnom produzuje ugovore na jednu sezonu, tako da ako sledece sezone napravi nesto(a ne verujem da ce biti takav slucaj) preci ce u veci klub.Nema sanse da se Ajntraht probije ka vrhu, jer je prevelika tu konkurencija.Jung je produzio ugovor samo zbog Veha, ali samo do 2015 sto dovoljno govori koliko je to ozbiljan projekat u dugom roku.Od Volanda nece biti nista jer su stipse i nema sanse da ce izdvojiti 6-8 miliona evra za jedno pojacanje.Tanki su oni na vise pozicija, znaju i oni gde treba da se pojacaju.Moguce je da ce par igraca dovesti na pozajmice, ali pitanje je koliko ce pojedinci prihvatiti niske plate, jer su Lakica jedva ubedili da prihvati niza primanja(koliko sam cuo).
Ne verujem da ce da prezime Evropu, stavise mislim da se nece plasirati ni u grupnu fazu.Ne volim ni njih ni Frajburg sto ce igrati Evropu.I jedni i drugi nece imati sta da traze sledece sezone.A ako se Frajburg domogne 4 mesta, to ce tek biti tragikomedija.Zanimljivo je to da ce Frajburg u poslednjem kolu docekati Salke koji se po meni danas obrukao od rivala koji je bio oslabljen neigranjem par bitnih igraca.Stavise ne znam ni kako ce oni da zadrze cetvrtu poziciju.
Bogami ukoliko smetljari ovako nastave igrati u posljednje cetiri utakmice mogli bi lahko zavrsiti u Cvajti. U preostala cetiri kola igraju protiv Leverkusena (A) koji se bori da osigura direktan plasman u LP, Hoffenheima (H) koji se takodjer bori za opstanak, odnosno baraz, zatim Eintrachta (H) koji se bori za izlazak na Evropsku scenu i u posljednjem kolu protiv Cluba (A) koji sanja o Evropi, iako ce do iste tesko, tako da mogu igrati rasterecen.
Ukoliko ne podigunu svoj nivo igre, Bogami im se crno pise. Schaaf je nakon utakmice izjavio ukoliko je on problem da ce odmah odsupiti sa svoje duznosti, a uprava kluba o tome ne zeli cuti ni rijec. Ipak se nadam da ce uzeti 4 boda u ova posljednja cetiri kola sto bi mislim bilo dovoljno za opstanak, jer koliko god oni meni bili mrski ruku na srce Bundesliga bez njih ne bi bila ista.
Ukoliko ne podigunu svoj nivo igre, Bogami im se crno pise. Schaaf je nakon utakmice izjavio ukoliko je on problem da ce odmah odsupiti sa svoje duznosti, a uprava kluba o tome ne zeli cuti ni rijec. Ipak se nadam da ce uzeti 4 boda u ova posljednja cetiri kola sto bi mislim bilo dovoljno za opstanak, jer koliko god oni meni bili mrski ruku na srce Bundesliga bez njih ne bi bila ista.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.