Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

JHam
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la JHam » 04 sep 2013, 22:33

fanatic je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Jbt gledajuci ove ostale utakmice nase grupe,pa mi smo imali ubjedljivo najgoru podrsku navijaca!Kakva ironija! :roll: :oops:
Al bas', za ne povjerovat' :oops:

Nego kontam nesto, ako smo vec morali izgubit', bolje ovako nego da je bila tijesna zavrsnica kao kod makedonaca. Njima valja do sutra izbit iz glave zadnjih par napada, dok nasi poslije danasnje blijede patrije ce bit' itekako nabrijani da dokazu da znaju igrat' kosarke..
Njima valja izbit iz glave par napada, a nasima citavu utakmicu :lol: :lol:

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 04 sep 2013, 22:37

JHam je napisao/la:
fanatic je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Jbt gledajuci ove ostale utakmice nase grupe,pa mi smo imali ubjedljivo najgoru podrsku navijaca!Kakva ironija! :roll: :oops:
Al bas', za ne povjerovat' :oops:

Nego kontam nesto, ako smo vec morali izgubit', bolje ovako nego da je bila tijesna zavrsnica kao kod makedonaca. Njima valja do sutra izbit iz glave zadnjih par napada, dok nasi poslije danasnje blijede patrije ce bit' itekako nabrijani da dokazu da znaju igrat' kosarke..
Njima valja izbit iz glave par napada, a nasima citavu utakmicu :lol: :lol:
Pa lakse puno nasim :mrgreen:

Evo srbi uzese litvance, veceras nek' dobro tu pobjedu proslave i sutra udju u tekmu "lako cemo" :D

basketg
Kontakt:

Post Postao/la basketg » 04 sep 2013, 23:01

Gledajuci danasnje utakmice iz nase grupe najlosije izgledamo. Latvijci protiv nas odlicni,strasan ritam drze,fizicki perfektni,tehnicki vrlo dobri,ali vidjecemo njihovu snagu protiv malo jacih timova. Crnogorci isto tako vrlo dobri,Sehovici odlicno igraju,steta sto ne igraju za nas,a mogli su samo da se tad neko u savezu malo potrudio.Crnogorci ce se sa Latvijom i iskusnom i kompaktnom Makedonijom boriti za trece mjesto. Srbija odlicna,sipaju sa svih strana,,odbrana od granita.
Litvanija ce tek da se pokaze,imaju odlican tim i dobro igraju ali veceras nije isao sut.
A mi izgledamo dosta lose,Teletovic se ispucava,ne mozemo da organizujemo smislen napad,jedino sto je djedovic nesto odigrao (kakav bi to igrac bio da ima sut),ostalo sve teski prosjek,srednja klasa Jadranske lige.Nedostajao je Stipanovic ali tesko da bi rezultat bio bolji i da je on igrao.Aco se nije bas pokazao sto se tice pripremljenosti ekipe,izgledaju ne motivisano,dosta lose.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 sep 2013, 23:50

A šta ćeš to je ta naša poznata dijaspora iz Slovenije, koja je većinom zaboravila domovinu :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 05 sep 2013, 00:31

Jbg ne bore se momci , nema neke emocije i jos najmrze mi kad je himna (ovo pratim vec 4-5 utakmica) svima podignuta glava , gledaju prema zastavi .. Al Ante i jos par uvijek obore glavu . Daj malo respect , ako si dosao da bi se prodao mrs !

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 sep 2013, 00:54

Prije prvenstva negdje jedno oko dva mjeseca sam cak mislim i ovdje napisao da su nam sanse negdje oko deset posto za prolaz dalje. Danas smo svi vidjeli u Jesenicama kako je ovo strasna i nezgodna grupa. Cak i da smo dobili Latviju, ne bi isli dalje. Ali, mnogo drugih stvari su nas nanervirale. Ovi momci su po drugi put imali sve idealne uslove za rad. Znaci tu je bilo sest avionskih letova koji su kostali masne pare, onda sve bilo vrhunski od hotela, pa do suplementacije, lijekova, ishrane i svih sitnih stvari. Omoguceno im je da prije prvenstva cak osjete Arenu u Jesenicama, pravljen im ispracaj, sve im uradjeno.

A onda se danas desio jedan krah i potop. Iskreno, ocekivao sam da ih jurimo cijelo vrijeme, ali da ne mozemo da ih natjeramo na rezervnu varijantu u igri, e to nisam. Vrtili su cijelo vrijeme pick, pa repick ako ne prodje i cijelo vrijeme na isti nacin igrali. Nismo imali svjezine isto kao da je cetvrta utakmica prvenstva, a to se nije smjelo dogoditi. Bez borbe i bez zalaganja. Najveci problem napada je bio taj sto Mirza jednostavno nije covjek koji moze igrace oko sebe uciniti boljim. Jednostavno nije. Crni opet nije napadao kos, samo u prvom dijelu utakmice je bio agresivan i to je to. Samo u prvoj cetvrtini, sve ostalo je bilo cista letargija. A bez njega pravog, mi nazalost nemamo sta da trazimo. Pomalo degutantno bi sad bilo rastavljati i secirati dijelove igre koji nisu valjali. Znali smo se vracati i iz tezih situacija, ali momci trebaju pogledati jedni druge u oci i krenuti dalje. Toliko mnogo se dalo za njih, a nazalost malo, premalo su danas vratili..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 05 sep 2013, 01:03

Zbog tog nedostatka svjezine i to vec u prvoj utakmici je kriv Aco i niko drugi, kao sto je kriv i za povredu jedinog nam pravog centra koji bi se mogao kako tako mogao nositi sa ovim teskasima.
Bitno je da je on isforsirao glavne igrace na pripremama, sad sto oni ne mogu da hodaju kad treba nije vazno.
Stipana nece biti ni sutra a Aca nema plan B, jedino da nas ludjacka serija suteva krene a srbe stane u napadu. Jedino tako mozemo dobiti tj na ludu srecu
15.10 - 15.06 ...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 sep 2013, 08:37

Bosna i Hercegovina gajila igru "gov.no k'o doda"
:lol: :lol: :lol:
http://www.****/web/article.asp ... 4581f02d1f
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 05 sep 2013, 09:08

Kevin je napisao/la:
pa u pravu su 100%, sramota je da dva igraca potrose 50% napada, ja prvi ne bih igrao niti se trudio kad znam da ce neko uzeti loptu i pucati s pola terena, da ce neko pokusati na silu dati poene, da ce taj neko radije opucati preko ruke nego tebi dodati loptu iako si ti sam. Broj asistencija koji smo ostvarili sve govori, a jos veca sramota ako je 75% asistencija djelo jednog covjeka. Danas protiv Srbije ocekujem nekih 20 + razlike za srbe.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 05 sep 2013, 09:46

Kevin je napisao/la:
:lol: :lol: :lol:
http://www.****/web/article.asp ... 4581f02d1f
A ko je gajio "go.vno ko ubaci u koš"?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 05 sep 2013, 10:08

Dajte ljudi dodjite danas i podrzite svoju reprezentaciju.Ulaznice mozete kupiti ispred arene malo je bilo rasprodato za juce i danas ce jedino ako Srbi ne kupe sve ulaznice ili se desi cudo pa nasa skrta dijaspora sjete se da je njihova dRžava BiH.

Ako ne mozemo igracki pobjediti Srbiju hajmo makar navijacki :)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 sep 2013, 10:09

neno#4 je napisao/la:Prije prvenstva negdje jedno oko dva mjeseca sam cak mislim i ovdje napisao da su nam sanse negdje oko deset posto za prolaz dalje. Danas smo svi vidjeli u Jesenicama kako je ovo strasna i nezgodna grupa. Cak i da smo dobili Latviju, ne bi isli dalje. Ali, mnogo drugih stvari su nas nanervirale. Ovi momci su po drugi put imali sve idealne uslove za rad. Znaci tu je bilo sest avionskih letova koji su kostali masne pare, onda sve bilo vrhunski od hotela, pa do suplementacije, lijekova, ishrane i svih sitnih stvari. Omoguceno im je da prije prvenstva cak osjete Arenu u Jesenicama, pravljen im ispracaj, sve im uradjeno.

A onda se danas desio jedan krah i potop. Iskreno, ocekivao sam da ih jurimo cijelo vrijeme, ali da ne mozemo da ih natjeramo na rezervnu varijantu u igri, e to nisam. Vrtili su cijelo vrijeme pick, pa repick ako ne prodje i cijelo vrijeme na isti nacin igrali. Nismo imali svjezine isto kao da je cetvrta utakmica prvenstva, a to se nije smjelo dogoditi. Bez borbe i bez zalaganja. Najveci problem napada je bio taj sto Mirza jednostavno nije covjek koji moze igrace oko sebe uciniti boljim. Jednostavno nije. Crni opet nije napadao kos, samo u prvom dijelu utakmice je bio agresivan i to je to. Samo u prvoj cetvrtini, sve ostalo je bilo cista letargija. A bez njega pravog, mi nazalost nemamo sta da trazimo. Pomalo degutantno bi sad bilo rastavljati i secirati dijelove igre koji nisu valjali. Znali smo se vracati i iz tezih situacija, ali momci trebaju pogledati jedni druge u oci i krenuti dalje. Toliko mnogo se dalo za njih, a nazalost malo, premalo su danas vratili..
Vidim da neces mnogo karti da otkrijes i potpuno te razumijem, no iz svega ovoga se po meni jasno da naslutiti da je atmosfera u reprezentaciji losa i da ne postoji timski duh. Mislim da je na to utjecalo vise faktora, mozda navodno Mirzino dizanje nosa, malo Acin sistem, malo sukob na relaciji Aco - Mirza itd. Kad sve to udrobis, dobijes poparu koja zaudara...

Dusan Ivkovic: Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina je tim koji „na trenutke igra jako čudnu košarku, a onog trenutka kada se Teletović razvije znaju biti izuzetno neugodni i kvalitetni“.

sta reci na ovo :oops:
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 05 sep 2013, 10:42

Sad sam pisao mail i j....o mater ovim na Federalnoj TV. Pa zar se nije mogla napraviti emisija posvećena prvenstvu, dovesti neke goste, stručanjake...?! Koji je to šljam, **** ti život!
Juče prebacim na RTRS, tamo emisija,gosti, pregled ostalih grupa, da ne kažem koliko je slika kvalitetnija i jasnija. Od Federalne TV sam sebi ufur'o da imam mrenu na očima.
Sramota je to i nazvati Javnim servisom.
Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je to sve samo plod policijske mašte.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 sep 2013, 10:42

Srbija-BiH 1,20-4,60 :o
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 05 sep 2013, 10:44

tepsija je napisao/la:Srbija-BiH 1,20-4,60 :o
Pa dobro je , ja sam kontao biće 8 kvota na nas. :lol:
Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je to sve samo plod policijske mašte.

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 05 sep 2013, 10:45

Sa onakvom igrom ne bi me iznenadilo -20 :?
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!

There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 sep 2013, 10:49

Ovo je nerealno visok koeficijent.Tolika razlika nije.Ali,kladioničari prate formu pa su jučerašnja pobjeda Srbije protiv Litve i naš poraz,uvelike pridonijeli ovakvoj raspodjeli koeficijenata.Da smo mi juče dobili,a Srbi izgubili,bilo bi potpuno drugo stanje.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 05 sep 2013, 10:57

Ma mi ako nastavimo da trazimo Teletovica 3 cetvrtine, da bi on iz 15 pokusaja ubacio 16 poena(sto Ivkovic i zeli, i ovim komentarom lozi Mirzu da jos vise digne nos i forsira...) gubimo veceras(a i ostale) 100%!
Ne smije ni jedna repka da zavisi od jednog igraca ma koliko dobar taj igrac bio!!
I jos jedna stvar koja mi nije jasna, zasto u kontrama 2vs1 ili 3vs1 se nasi stimaju na sut za 3 poena?? Pa jbt nije termin vec europsko prvenstvo!! Zar mislimo da smo toliko jaki sto se tice trica da moramo sutati i kad su situacije nemoguce??
Veceras ako Sinanovic ne bude igrao Krstic ima da nas unisti, a i oni imaju dosta dobrih trojkasa, jos kako nasi igraju odbranu nebi me cudilo da im svaki sut bude otvoren...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MrPink i 12 gostiju.