ZrinjskiMostar je napisao/la:ne znam je li se obracas meni,ali evo da ti pokusam odgovoritirodjak je napisao/la:[![]()
Delegat je mozda rekao da ce se utakmica sutra najvjerovatnije ponoviti,ne vjerujem da je tvrdio da ce se 100% sutra igrati nova utakmica jer on nema tu dozvolu da sam odlucuje.Kao sto vjerovatno znas, nakon svake prekinute utakmice mora se sastati takmicarska komisija koja zasjeda po hitnom postupku i koja donosi odluku u vezi prekinute utakmice.Ni delegat ni sudija ni niko drugi nemaju mandat da oni sami odluce hoce li biti nova utakmica ili nece,oni imaju samo mandat za tu utakmicu (za koju su delegirani)da odluce da li da nastave ili da je prekinuZato ne vjerujem da je delegat tvrdio da ce se igrati nova utakmica,nego je vjerovatno rekao u smislu da on misli da ce se najvjerovatnije igrati novi susret.Eto care,mislim da ti je sada malo jasnije
![]()
Pozz.
Realno trebas procitati Pravilnik u kojemu pise da se igra nova utakmica!
Oba prekida je visa sila (prvi prekid je nestanak napajanja semafora, a drugi kisa i potop), a isto je jasno prikazano Pravilnikom. Rudar je jucer bio bolji od HŠK Zrinjski, no utakmica nije zavrsena i ista se mora ponoviti u cilju odrzavanja regularnosti prvenstva.
Nadam se da ce razum i pravo pobijediti, u suprotnom necemo imati regularno prvenstvo