HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Pasha

Baloteli
Kontakt:

Re: HŠK Zrinjski

Post Postao/la Baloteli » 29 okt 2012, 21:32

ZrinjskiMostar je napisao/la:
rodjak je napisao/la:[
ne znam je li se obracas meni,ali evo da ti pokusam odgovoriti :?

Delegat je mozda rekao da ce se utakmica sutra najvjerovatnije ponoviti,ne vjerujem da je tvrdio da ce se 100% sutra igrati nova utakmica jer on nema tu dozvolu da sam odlucuje.Kao sto vjerovatno znas, nakon svake prekinute utakmice mora se sastati takmicarska komisija koja zasjeda po hitnom postupku i koja donosi odluku u vezi prekinute utakmice.Ni delegat ni sudija ni niko drugi nemaju mandat da oni sami odluce hoce li biti nova utakmica ili nece,oni imaju samo mandat za tu utakmicu (za koju su delegirani)da odluce da li da nastave ili da je prekinu ;) Zato ne vjerujem da je delegat tvrdio da ce se igrati nova utakmica,nego je vjerovatno rekao u smislu da on misli da ce se najvjerovatnije igrati novi susret.Eto care,mislim da ti je sada malo jasnije ;)
Pozz.

Realno trebas procitati Pravilnik u kojemu pise da se igra nova utakmica!
Oba prekida je visa sila (prvi prekid je nestanak napajanja semafora, a drugi kisa i potop), a isto je jasno prikazano Pravilnikom. Rudar je jucer bio bolji od HŠK Zrinjski, no utakmica nije zavrsena i ista se mora ponoviti u cilju odrzavanja regularnosti prvenstva.

Nadam se da ce razum i pravo pobijediti, u suprotnom necemo imati regularno prvenstvo

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 okt 2012, 22:07

pa ako je odigrano 76 minuta kako vi kazete onda JESTE proslo 80% UTAKMICE koliko mora da se odigra da bi se registrovala :? par puta sam citao i nigdje ne kaze 80 minuta da mora proci( mozda tu grijese) jer ako je 80%, onda 90 min je 100%, 1% je 90/100=0.9...80% je 0.9x 80=72 minute tako da mi ta racunica nikako nije jasna.

a tek sad vidim prvi prekid, eh sad pretpostavljam da je on trajao 10-ak min a vrijeme nije stajalo, tako da onda vjerovatno nije odigrano 80% meca i isti treba ponoviti ako je prekid zbog struje i semafora trajao vise od 4 minute.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 29 okt 2012, 22:15

Problem je u tome što je njihova matematička formula podešena malo drugačije.
Oni računaju 80% od regularnog vremena utakmice znači 90 minuta !!!
Prekide , reflektor puste vrijeme da ide i onda kaže odigrano je 80 % utakmice i završena priča...
Evo hipotetički još jedne situacije!
Domača ekipa recimo povede sa 1:0 u 50 minuti i nakon toga ugase reflektore 14 minuta i onda uključe reflektore 1 minut nakon čega ih opet isključe 16 minuta i sudija prekida utakmicu... Delegat unosi u svoj dnevnik da je odigrano 81 minut utakmice ali je prekinuta jer je bio prekid duži od 15 minuta zbog nestanka električne energije udara groma pošto je odigrano 80% utakmice završava sa rezulataom 1:0 za domaču ekipu...

Mislim d aima još raznih hipotetičkih scenarija na ovu temu ali ovo je recimo jedan primjer....

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 29 okt 2012, 22:18

Ma i da se nastavilo ja mislim da bi vas Rudar oderao jer sam cuo da su vas posteno saprali i to kako... ;) Bilo kako bilo ja sam uvjeren da ce to ostati 1 2 jer ko je jos prosao sa nekim zalbama... Ja mislim da je donesena prava odluka eh sad ko je u pravo to me ne interesuje bitno da je moj Rudar uzeo 3 boda vama srecno u nastavku i sve najbolje. 8-)
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 29 okt 2012, 22:23

ultrasstyle_tz je napisao/la:pa ako je odigrano 76 minuta kako vi kazete onda JESTE proslo 80% UTAKMICE koliko mora da se odigra da bi se registrovala :? par puta sam citao i nigdje ne kaze 80 minuta da mora proci( mozda tu grijese) jer ako je 80%, onda 90 min je 100%, 1% je 90/100=0.9...80% je 0.9x 80=72 minute tako da mi ta racunica nikako nije jasna.

a tek sad vidim prvi prekid, eh sad pretpostavljam da je on trajao 10-ak min a vrijeme nije stajalo, tako da onda vjerovatno nije odigrano 80% meca i isti treba ponoviti ako je prekid zbog struje i semafora trajao vise od 4 minute.
Da, skontao si o cemu se radi! Reflektror se upalio za 8-10 minuta nisam siguran i to je taj prekid a puste vrijeme da ide a neračuna 80 % od ukupnog vremena sa nadoknadom. U drugom poluvremenu se igralo samo 22minute po mom mišljenju!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 okt 2012, 22:25

ZrinjskiMostar je napisao/la:Problem je u tome što je njihova matematička formula podešena malo drugačije.
Prekide , reflektor puste vrijeme da ide i onda kaže odigrano je 80 % utakmice i završena priča...
Domača ekipa recimo povede sa 1:0 u 50 minuti i nakon toga ugase reflektore 14 minuta i onda uključe reflektore 1 minut nakon čega ih opet isključe 16 minuta i sudija prekida utakmicu... Delegat unosi u svoj dnevnik da je odigrano 81 minut utakmice ali je prekinuta jer je bio prekid duži od 15 minuta zbog nestanka električne energije udara groma pošto je odigrano 80% utakmice završava sa rezulataom 1:0 za domaču ekipu...

Mislim d aima još raznih hipotetičkih scenarija na ovu temu ali ovo je recimo jedan primjer....
Mislim da i za tako sta imaju pravila koja su vrlo jasna. Mislim da se mora odigrati minimum 2/3 utakmice da bi se ista mogla registrovati trnutnim rezultatom ali sve zavisi zbog cega je prekid. Mislim da nije isto prekid zbog vremenskih neprilika ili prekid zbog divljanja navijaca itd.. Ulavnom nisam siguran za navedeno pa sve to uzmite sa dozom opreza.

„Donesena je jednoglasna odluka da se prekinuti susret u Mostaru registruje rezultatom 2:1 u korist Rudara. Po zapisniku, utakmica je prekinuta u 76.minuti. Ukoliko vremenski uslovi utiču na prekid, da bi se registrovala utakmica postojećim rezultatom potrebno je da prođu 72.minute. Fudbalsko vrijeme se ne zaustavlja, već nadoknađuje, pa prekid od osam minuta zbog nestanka električne energije na stadionu Pod Bijelim brijegom službena lica su okarakterisala kako i treba, tokom susreta. Da nije došlo do prekida zbog vremenskim nepogoda bilo bi nadoknađeno 8 minuta“, kazao je za SC, potpredsjednik TK Milorad Lale.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 29 okt 2012, 22:26

Prijedor je napisao/la:Ma i da se nastavilo ja mislim da bi vas Rudar oderao jer sam cuo da su vas posteno saprali i to kako... ;) Bilo kako bilo ja sam uvjeren da ce to ostati 1 2 jer ko je jos prosao sa nekim zalbama... Ja mislim da je donesena prava odluka eh sad ko je u pravo to me ne interesuje bitno da je moj Rudar uzeo 3 boda vama srecno u nastavku i sve najbolje. 8-)
Tvoje da misliš i imaš pravo na to ! Ja bih bo sretan da ste dobili sa 5:0 a ne ovu blamažu od pojedinih organa..
P.S. Kolko ono završi u kupu utakmica ??

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 29 okt 2012, 22:28

Ja i ????

zeljocity je napisao/la:
ZrinjskiMostar je napisao/la:Problem je u tome što je njihova matematička formula podešena malo drugačije.

Mislim da i za tako sta imaju pravila koja su vrlo jasna. Mislim da se mora odigrati minimum 2/3 utakmice da bi se ista mogla registrovati trnutnim rezultatom ali sve zavisi zbog cega je prekid. Mislim da nije isto prekid zbog vremenskih neprilika ili prekid zbog divljanja navijaca itd.. Ulavnom nisam siguran za navedeno pa sve to uzmite sa dozom opreza.

„Donesena je jednoglasna odluka da se prekinuti susret u Mostaru registruje rezultatom 2:1 u korist Rudara. Po zapisniku, utakmica je prekinuta u 76.minuti. Ukoliko vremenski uslovi utiču na prekid, da bi se registrovala utakmica postojećim rezultatom potrebno je da prođu 72.minute. Fudbalsko vrijeme se ne zaustavlja, već nadoknađuje, pa prekid od osam minuta zbog nestanka električne energije na stadionu Pod Bijelim brijegom službena lica su okarakterisala kako i treba, tokom susreta. Da nije došlo do prekida zbog vremenskim nepogoda bilo bi nadoknađeno 8 minuta“, kazao je za SC, potpredsjednik TK Milorad Lale.

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 29 okt 2012, 22:30

Prijedor je napisao/la:Ma i da se nastavilo ja mislim da bi vas Rudar oderao jer sam cuo da su vas posteno saprali i to kako... ;) Bilo kako bilo ja sam uvjeren da ce to ostati 1 2 jer ko je jos prosao sa nekim zalbama... Ja mislim da je donesena prava odluka eh sad ko je u pravo to me ne interesuje bitno da je moj Rudar uzeo 3 boda vama srecno u nastavku i sve najbolje. 8-)
Tvoje da misliš i imaš pravo na to ! Ja bih bo sretan da ste dobili sa 5:0 a ne ovu blamažu od pojedinih organa..
P.S. Kolko ono završi u kupu utakmica ??
'ebes kup BiH kad se tesko tu sta moze napraviti... Kad je uostalom Rudar daleko dogurao u kupu? NIKAD. Bitno je da se gura kup RS gdje smo u 1/4 finala, a nagrada za pobjednika kupa je 200.000 KM. Lakse je to uzeti jer od ekipa koje su ostale Borac i Rudar su najbolje a to je krajiski derbi i 50-50% su sanse za osvajanje... Treba samo dogurati do finala a onda otom potom. Nadigrali smo vas u Mostaru i sami ste rekli, u LIGASKOJ UTAKMICI... Zajebi kup. ;)
? &

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 okt 2012, 22:37

Sta i ?????? Sve regularno i opet pises sta i ??? Jel tu objasnjeno sve? Jeste, i nema se tu sta vise pricati. Eto jedan od vas kaze da su drugom pouvremenu igralo max 22min pa 45 + 22 + te minute zbog kise itd.. izadze koliko?
Who is your čampion??

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 okt 2012, 22:45

eh sad je to kljucno, kako se u pravilima tretira taj prekid zbog reflektora , vjerujem da je pokriven i taj dio samo treba naci. Da li se vrijeme "zaustavlja" ili se to racuna u sudijsku nadoknadu sto samim tim implicira da se ne racuna NA ovih 90 minuta osnovice od kojih se trazi 80% , a ne kao dio istih...

po meni je to pravilo glupo jer bi znacilo da ako se odigra 2 minute i bude 72 minute prekida zbog struje i padne kisa utakmica se moze registrovati, ali opet vjerujem da je taj dio preciziran. Opet kazem sve zavisi kako se klasificira taj prekid , da li se pusti da vrijeme ide i racuna se na nadoknadu koja ne ulazi u 80% ili se gleda "efektivni" tok..

sta bi sa opcije da se tekma nastavi od te 76.minute i nadoknadi 8.min prekida?
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 29 okt 2012, 22:52

ultrasstyle_tz je napisao/la:eh sad je to kljucno, kako se u pravilima tretira taj prekid zbog reflektora , vjerujem da je pokriven i taj dio samo treba naci. Da li se vrijeme "zaustavlja" ili se to racuna u sudijsku nadoknadu sto samim tim implicira da se ne racuna NA ovih 90 minuta osnovice od kojih se trazi 80% , a ne kao dio istih...

po meni je to pravilo glupo jer bi znacilo da ako se odigra 2 minute i bude 72 minute prekida zbog struje i padne kisa utakmica se moze registrovati, ali opet vjerujem da je taj dio preciziran. Opet kazem sve zavisi kako se klasificira taj prekid , da li se pusti da vrijeme ide i racuna se na nadoknadu koja ne ulazi u 80% ili se gleda "efektivni" tok..

Vrijeme se ne prekida i ulazi u sudijsku nadoknadu !
Znači 90 + 8 = 98 minuta ( ovo 8 je vrijeme kolko nije bilo struje) i spada 78 minuta a zapisniku piši da je prekid bio u 76 minuti. Struje je nestalo u 68 minuti...

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 okt 2012, 22:58

ultrasstyle_tz je napisao/la:eh sad je to kljucno, kako se u pravilima tretira taj prekid zbog reflektora , vjerujem da je pokriven i taj dio samo treba naci. Da li se vrijeme "zaustavlja" ili se to racuna u sudijsku nadoknadu sto samim tim implicira da se ne racuna NA ovih 90 minuta osnovice od kojih se trazi 80% , a ne kao dio istih...

Znaci u vezi pravilnika se ne moze raspravljat medzutim ono sto bi po meni moglo da se uradi ili moglo se uraditi je da se tekma nastavi od 76min posto je Rudar bio i dalje u Mostaru itd.. ali eto..
Who is your čampion??

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 29 okt 2012, 23:01

već sam pisao da je to rupa u pravilniku gdje nisu definirane okolnosti. Na ovaj način se isto tretira kao da je došlo do povrede igrača ( recimo teža povred i traje 10 minuta) kao i nestanak struje a vrijeme ide dalje i naravno to ide u sidijsku nadoknadu... Ali po tome realno je se treba odigrato 80% od ukupnog vremena sa nadoknadom jer ako nije tako lako se može dovesti u neregularnost ova liga...

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 29 okt 2012, 23:03

Željocity i tebi je to regularno?

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 29 okt 2012, 23:07

ZrinjskiMostar je napisao/la:već sam pisao da je to rupa u pravilniku gdje nisu definirane okolnosti. Na ovaj način se isto tretira kao da je došlo do povrede igrača ( recimo teža povred i traje 10 minuta) kao i nestanak struje a vrijeme ide dalje i naravno to ide u sidijsku nadoknadu... Ali po tome realno je se treba odigrato 80% od ukupnog vremena sa nadoknadom jer ako nije tako lako se može dovesti u neregularnost ova liga...
Kažeš pravilnik je regularan ajde nađi mi u pravilniku gdje piše da se ova situacija može nastaviti. Po meni bi isto bilo realno da se nastavi od minute prekida ali gdje piše u pravilniku to...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 okt 2012, 23:09

ma ljudi ovo je nešto sumnjivo da bog kaže, s brda s dola, to samo kod nas ima. da upitate ove u savezu i delegata šta se desilo, ne bi nam znali reći, žalosno........ :shock:

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 29 okt 2012, 23:10

ZrinjskiMostar je napisao/la:Željocity i tebi je to regularno?
Baš si se raskukao i recimo da te razumijem. Ali nije bilo frke kada je bila očita neregularnost u utakmici Olimpic - Rudar (decidno napisano u pravilniku da moraju biti 3 mlađa od 21 godine). Zašto, valjda što je Olimpic mali. Sada bi svi trebali plakati nad sudbinom Zrinjskog, a ove koje zovemo malima ismijavati kada pozivaju na poštovanje pravila.

I još dodatak FIFA i neću se više petljati u ovu temu.

66. Da li sudija može odlučivati da li će se vrijeme izgubljeno zbog povreda ili
drugih razloga nadoknaditi ili ne?

- Ne. Sudija mora nadoknaditi izgubljeno vrijeme u svakom dijelu utakmice za
onoliko vremena koliko je izgubljeno. Međutim, o dužini izgubljenog vremena odlučuje
sudija po diskrecionom pravu.
Zadnja izmjena: ekran, dana/u 29 okt 2012, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 okt 2012, 23:25

ZrinjskiMostar je napisao/la:već sam pisao da je to rupa u pravilniku gdje nisu definirane okolnosti. Na ovaj način se isto tretira kao da je došlo do povrede igrača ( recimo teža povred i traje 10 minuta) kao i nestanak struje a vrijeme ide dalje i naravno to ide u sidijsku nadoknadu... Ali po tome realno je se treba odigrato 80% od ukupnog vremena sa nadoknadom jer ako nije tako lako se može dovesti u neregularnost ova liga...
Kažeš pravilnik je regularan ajde nađi mi u pravilniku gdje piše da se ova situacija može nastaviti. Po meni bi isto bilo realno da se nastavi od minute prekida ali gdje piše u pravilniku to...
Pa ako to ne pise u pravilima fino lijepo ce vam prihvatiti zalbu i nije frka. Pa valjda su i sami svjesni da jedan ovakav lapsuz nema mjesta u fudbalu iako je drzava katastrofa. Primjere koje ti uzimas su bez ljutnje smijesni. Eto igrac se povrijedi ali se utakmica ne prekida nego se igracu ukaze akutna pomoc i onda se iznese van terena pa kako god bilo. Pa eto zamisli ovo FK 1 zabije go FK 2 u 5min i onda napravi frku i sudija im iskljuci 5-6 igraca nije frka 3 boda se pisu FK 1???????????? Znaci olako ba dizete dzabe paniku, imate pravo zalbe i tamo sve fino odradite i nema frke. Ja opet kazem posto je Rudar ostao u Mostaru mogla se nastavit tekma dan poslije AKO SU POSTOJALI USLOVI a ne znam jer nisam iz Mostara. Uglavnom ne zelim da vise raspravljam o ovome.
Who is your čampion??

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 29 okt 2012, 23:26

zeljocity je napisao/la:
Pa ako to ne pise u pravilima fino lijepo ce vam prihvatiti zalbu i nije frka. Pa valjda su i sami svjesni da jedan ovakav lapsuz nema mjesta u fudbalu iako je drzava katastrofa. Primjere koje ti uzimas su bez ljutnje smijesni. Eto igrac se povrijedi ali se utakmica ne prekida nego se igracu ukaze akutna pomoc i onda se iznese van terena pa kako god bilo. Pa eto zamisli ovo FK 1 zabije go FK 2 u 5min i onda napravi frku i sudija im iskljuci 5-6 igraca nije frka 3 boda se pisu FK 1???????????? Znaci olako ba dizete dzabe paniku, imate pravo zalbe i tamo sve fino odradite i nema frke. Ja opet kazem posto je Rudar ostao u Mostaru mogla se nastavit tekma dan poslije AKO SU POSTOJALI USLOVI a ne znam jer nisam iz Mostara. Uglavnom ne zelim da vise raspravljam o ovome.
Kako su mi rekli momci koji su otisli na gostovanje samo su se reflektori ugasili a okolina stadiona tj cijeli Mostar je imao struju, i na stadionu gdje su igraci krenuli je bilo struje cak je i semafor radio samo su se reflektori ugasili sto je jako sumnjivo... ;)
? &

Zaključano

Natrag na “HŠK Zrinjski”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.