FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Sariel
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Sariel » 22 sep 2016, 06:20

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Azmir je neko ko obozava Slobodu. Covjek je dosao sa SVOJIM parama i zeli da gleda Slobodu kakvu niko do sad nije gledao. Tako da ga u potpunosti razumijem. Da sam na njegovom mjestu, ne bi birao sredstva i nacine da uspijem uraditi sa Slobodom ono sto neko nikad uspjet nece.

Finis santificat media :salut:

P.S.
HAHAHAAHHHAHHAHAHAHA Mosnik najjaci.
slika
Ovo nije istina :urnebes: :urnebes:
Jos digo ruke a hahahahaha
Da se i nAsmijemo

P.s Azmir Husic jedan je od nas :salut:

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 22 sep 2016, 06:26

tuzlak1987 je napisao/la:Djidic napustio Tuzlu, Karic rekao da nije spreman da igra ..
Dzida je pi meni odigrao dobru utaomicu onu u zenici i mozda jos koje poluvrijeme.
Nije to to vise vidi se.
Steta samo sto ovako zavrsava.
Jebga
:salut:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 sep 2016, 07:08

staragarda je napisao/la:Kamen te j e b o cijela sportska BIH bruji o odlasku Husica, ko se ikad sastao sa tim Husicem za njega ima samo riječi hvale, poštuju ga ljudi u Americi, poštuje on njih, svaki sportski radnik i novinar u ovoj napaćenoj zemlji kaže da je čovjek super korektan, Slobodas mrtvi koji je po kiši išao gledat neku prijateljsku tekmu Slobode, prvi predsjednik Slobode koji brine o klubu o svom ličnom trošku, dogovara transfere, plaća igrace i opremu, plaća pripreme, j e b e svoje živce oko decenijskih krađa, svaki j e b e n i fudbaler koji je potpisao za Slobodu a neko je m u d o i neka zvjezdica naše lige hvali čovjeka i kaze da je direktan otvoren, srdačan i da ispostuje sve sto obeća NAMA STOKI NIJE DOBAR, NIJE DOBAR NASEM "J E B A V O SAM VAS 16 GODINA PA CU JOS 4"GRADONACENIKU I SENADU" PLATA NEMA "TOM CAT -u TE LEGENDI SLOBODE DŽEVADU " JA SAM GAZDA STADIONA "SECERBEGOVICU... E svaka nam čast... Mi tačno zaslužujemo ovog varalicu... Umjesto da se u subotu dignemo ko jedan jer nam je to zadnjih 90 minuta za spas Slobode nama se poturaju spinovi o Husicu lopovu iz SDA koji je eto gledo kako će smiješnog Citroëna klepit.... A čovjek klubu AUTOBUS KUPIO,LED TE J E B O.... Kad se za koji dan spusti faraonova zavjesa i predstava bude gotova smijat će vam se opet u lice kao što su se danas u Janji smijali njegovi igrači veliki Moke, Senco i denis a klub će vama i meni u frižider do boljih vremena... Kao KK
Bas kao sto kazes. Medjutim ovaj put ne sjedimo bas skrstenih ruku. Imam obecanje bar pedesetak ljudi koji su nekada glasali za SDP i Jasmina da ce sada dati glas nekome drugom. Dosta je, svima je prekipilo! Jasmin se mora maknuti! :salut:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 22 sep 2016, 07:17

FrantoBauzek je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:Da, Azmir nam je subliminarnim porukama implementirao tu misao tako genijalno da jednostavno moramo glasati za SDA/SBB. Čak je i faraonu natovario reprogram znajući da će ga ovaj zeznuti i tako zarolati ovu čitavu priču. :crazy:
Opet zamjena teza. SDA/SBB je na listi, a ne Azmir. Ovako je ta recenica trebala glasiti:

"Da, SDA/SBB nam je subliminarnim porukama implementirao tu misao tako genijalno da jednostavno moramo glasati za SDA/SBB."
Znači SDA/SBB su "poturili" reprogram faraonu ako zamjenimo i tu tezu. :lolno:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 sep 2016, 07:27

@FrantoBauzek @superior1982 Providno djeluju.
:urnebes: :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 22 sep 2016, 08:02

Probisvjet je napisao/la:@FrantoBauzek @superior1982 Providno djeluju.
Komunjara ba osjeti se u zraku :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
DRŽAVA TUZLA!!

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 22 sep 2016, 08:26

jel ovo za Džidića i Karića zvanično ili se nagadja ?
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 22 sep 2016, 08:45

wobly92 je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:Da, Azmir nam je subliminarnim porukama implementirao tu misao tako genijalno da jednostavno moramo glasati za SDA/SBB. Čak je i faraonu natovario reprogram znajući da će ga ovaj zeznuti i tako zarolati ovu čitavu priču. :crazy:
Opet zamjena teza. SDA/SBB je na listi, a ne Azmir. Ovako je ta recenica trebala glasiti:

"Da, SDA/SBB nam je subliminarnim porukama implementirao tu misao tako genijalno da jednostavno moramo glasati za SDA/SBB."
Znači SDA/SBB su "poturili" reprogram faraonu ako zamjenimo i tu tezu. :lolno:
Namjerno izvrces stvari. Ali dobro, koji je grad jos potpisao repogram u ime recimo Zelje, Sarajeva i slicno?

Nejasno mi je da neko, ko ima puno vecu financijsku moc poput kantona ili federacije, nije stao iza FK Slobode. Tu prvenstveno mislim na kanton. Svako ko se sjeca onih obracanja gospodina Imamovica prema gospodinu Husicu, bila je prica da kanton stane iza FK Slobode. Donosili su zakone na nivou kantona, smanjivali pomoc sportu dok nisu na kraju stali na izdvajanja za sport do 1%. Znaci moze biti i jedna marka, jer je do 1%.

Samo da napomenem, da Tuzlanski kanton ima ravnomjernu raspodjelu javnih prihoda, o cemu sam ranije pisao. To je sasvim uredu i tako bi trebalo da bude i na nivou drzave. U ovom konkretnom slucaju, iako Tuzla u zajednicki budzet Tuzlanskog kantona uplati 60% budzeta, njoj se prema jasno utvrdjenim parametrima vrati 25%. Zasto se iz tog novca ne finansira taj reprogram?

Svi znamo ko je na vlasti na kantonalnom nivou, a FK Sloboda je daleko najveci brend naseg kantona. Sa druge strane, grad nema toliki budzet za FK Slobodu. Ima li neko statistiku koliko gradovi u BiH i regionu izdvajaju za lokalni fudbalski klub i koliki je budzet tih gradova?
League Cup winners
Yugoslavia - ★

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 sep 2016, 08:58

Franto, ja neznam brate sta je sa tobom i demagogijom... Jel ti razumiješ samo jednu stvar....poseri i Azmira više al jel tebi jasno da Husic ne traži od grada nesto sto nije OBECANO.... da ti znaci ponovim.... GRAD JE OBECAO DA CE NA SEBE UZET REPROGRAM DUGA PREMA PORESKOJ UPRAVI......Nije Azmir moljakao faraona i plako nego su sjeli i Husic ga je pitao sta grad može uzet na sebe...Znaci,Husić je dobio garancije da će GRAD STATI IZA SERVISIRANJA TOG DUGA a on će na sebe uzet prvi tim opremu, pripreme i sve ostalo sto stoji kluba....jbt, nekom bas lakše metar u guzicu nego cent u glavu
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 22 sep 2016, 09:12

staragarda je napisao/la:Franto, ja neznam brate sta je sa tobom i demagogijom... Jel ti razumiješ samo jednu stvar....poseri i Azmira više al jel tebi jasno da Husic ne traži od grada nesto sto nije OBECANO.... da ti znaci ponovim.... GRAD JE OBECAO DA CE NA SEBE UZET REPROGRAM DUGA PREMA PORESKOJ UPRAVI.... Znaci,Husić je dobio garancije da će GRAD STATI IZA SERVISIRANJA TOG DUGA a on će na sebe uzet prvi tim opremu, pripreme i sve ostalo sto stoji kluba....jbt, nekom bas lakše metar u guzicu nego cent u glavu
Sjecam se da su mediji to govorili, ali ja nigdje nisam cuo iz usta nekog iz grada da je rekao: "Da, mi preuzimamo obaveze."
- Ostajem, idemo na titulu! – poručio je Husić putem ovih dana najviše eksponiranih medija, koji su zaboravili da je slične poteze povlačio u januaru ove godine, te još nekoliko puta tokom trogodišnjeg mandata.

Što je konkretno gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obećao Slobodi, nije saopćeno. "Procurilo" je, međutim, da će Grad preuzeti garancije vezane za otplatu oko 2,4 miliona maraka na ime godinama neizmirenih obaveza Poreznoj upravi Federacije BiH.

Također je izbilo navidjelo da Grad već Slobodi iz budžeta daje oko 720.000 maraka, što je više od polovice godišnjeg budžeta namijenjenog za sport.

Nije poznato da li je Gradska uprava odlučila stadion Tušanj vratiti Slobodi, mada ga taj klub uglavnom koristi sa svim pratećim sadržajima i to bez naknade. Svojedobno je Općinsko vijeće Tuzle gradski stadion proglasilo javnim dobrom građana, predupređujući time mogućnost njegovog privatiziranja od pojedinih interesnih skupina iz sfere biznisa.

Predsjednik Slobode Azmir Husić najavio je dovođenje inozemnih biznismena da bi se stadion doveo u stanje kakvo traži UEFA, te da Sloboda u slučaju plasmana u neko od evropskih takmičenja, svoje utakmice ne bi igrala u Zenici ili drugdje, kao što se desilo 2003. i 2004. godine, kada je domaće utakmice u Intertoto kupu igrala u Ugljeviku.
Pitanje je, da li je to konkretno obecano?

Staragarda brate, meni je FK Sloboda najbitnija. Boli mene ona stvar za Jasmina, ali mi smeta navodna alternativa njemu. Napravljen je vjestacka dilema, Jasmin ili Azmir. Svi znamo da ce se Azmir vratiti poslije izbora, neovisno ko pobjedi. I dok god on zeli dobro Slobodi, ja zelim da je tu. Ne zelim nikog da idealiziram i da jednog predstavljam kao apsolutno zlo, a drugog kao apsolutno dobro. I neki novi gradonacelnik nece nista biti bolji prema FK Slobodi, jer ne moze, ma koliko god mi to htjeli. Realnost nasa je takva, siromasna smo zemlja. Bajke se sad pricaju, ali svi znamo koliko su te bajke samo bajke.
Dajte da pruzimo podrsku Alenu Gadzi, covjek koji je u praksi pokazao da ima muda da se obracuna sa kriminalnim strukturama.
Zadnja izmjena: FrantoBauzek, dana/u 22 sep 2016, 09:12, ukupno mijenjano 1 put.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 22 sep 2016, 09:12

staragarda je napisao/la:Franto, ja neznam brate sta je sa tobom i demagogijom... Jel ti razumiješ samo jednu stvar....poseri i Azmira više al jel tebi jasno da Husic ne traži od grada nesto sto nije OBECANO.... da ti znaci ponovim.... GRAD JE OBECAO DA CE NA SEBE UZET REPROGRAM DUGA PREMA PORESKOJ UPRAVI......Nije Azmir moljakao faraona i plako nego su sjeli i Husic ga je pitao sta grad može uzet na sebe...Znaci,Husić je dobio garancije da će GRAD STATI IZA SERVISIRANJA TOG DUGA a on će na sebe uzet prvi tim opremu, pripreme i sve ostalo sto stoji kluba....jbt, nekom bas lakše metar u guzicu nego cent u glavu

Čeka ba komunjara direktivu iz centrale KP Kine i Sjeverne Koreje i gradske kuće šta da misli i piše o Slobodi.
Zna da ti nisi iz tih prelijepih komunističkih sistema a nisi ni crveni iz gradske uprave pa te nikako ne konta :lol: :lol:
DRŽAVA TUZLA!!

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 22 sep 2016, 09:19

@NjonjVam Za razliku od tebe, razmisljam svojom glavom. Ti i dalje slusaj floskule jednih i drugih, i pokusavaj od svoje SDA centrale da si uzimas za pravo da pises, sta je ko i kako je ko.

Ako je Sloboda zaista tvoja ili nasa stranka, ajmo onda o svemu da pricamo. Nijedan pravi Slobodas, ne moze da zaboravi sto je SDA ucinila FK Slobodi. Nikad :!: Pa makar se umotala u najljepsi poklon papir, sa tufnicom na vrhu. To je kao da das glas Dodiku, da spasi Bosnu.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 22 sep 2016, 09:21

I znam da vas SDA kadrove boli sto je FK Sloboda nastala kao komunisticki klub, nije ni cudo sto ste sve ucinili i pokusali da ga ugasite i zamijenite sa FK Zmaj od Bosne.

Ti kao navijac FK Slobode si takodjer komunjara :lol:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

SOLINA
Kontakt:

Post Postao/la SOLINA » 22 sep 2016, 09:28

U koliko sati je utakmica u subotu?
Solina navija za Slobodu!

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 22 sep 2016, 09:36

Biban25 je napisao/la:Alen Gadžo je nedavno pozvao trenutnog g.načelnika na FaceTV da se kao kandidat povuče sa lokalnih izbora i pri tome javno zamoli svoje glasače da glasaju za DF-ovog kandidata jer će samo tako ljevica sigurno osvojiti mjesto gradonačelnika Tuzle. Sve drugo vodi do grčevite borbe između Hadžiefendića i Imamovića jer do sada mnogi koji su do sada glasali za Jasmina još uvijek traže zamjenu za istoga a to gosp. Alen Gadžo nije jer nema dovoljan broj glasača iza sebe. Zbog toga se traže mane kod gospodina Husića koji je naprasno napustio klub dvije hefte prije izbora i tim potezom zadao težak udarac trenutnim šefovima našeg grada. Nebi me čudilo da mu prekopaju prošlost i nađu u arhivi nekog doma zdravlja da je kao petogodišnjak pišao u gaće zbog psihičkih problema koje i danas ima (premda nije kandidat na ovim izborima). Prema pričama koje kruže po ćaršiji gosp. Imamović se grdno zeznuo sa odnosom prema TZ sportu (redom Solari i labudice, Aida i dita, odbojkašice i evo sada prema svetinji), jer se godinama sakuplja bijes građana Tuzle i zbog toga bi mogao sići sa trona ove godine.

Sloboda je bila veoma jaka u poslijeratnim godinama na čelu sa legendom rahmetli Hukom sa našom djecom i dodatnim pojačanjima sa strane poput cileta gašija bajrovića itd, ali uvijek je u tim godinama bio neko bolji, Čelik Lukavac Željo Bosna Visoko, itd. Kako smo krenuli te sezone možda bi uzeli prvenstvo kada su odustali od play off-a zbog toga što Velež nije mogao nastupati pod BB. U ostalim prvenstvima osim kupa nismo bili nešto blizu osvajanja prvaka federacije BiH.

Potezi koji seovih dana vuku u klubu podsjećaju na sezonu kada smo ispali, nadam se da će se ipak naći rješenje za trenutne probleme. Kvalitetne igrače i Azmira smo imali par sezone, najlakše je sada to rasturiti i vratiti na staro (plata može bit bidne u ponedeljak).
Jel te Gadžo poslao?
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 22 sep 2016, 09:41

NjonjoVam je napisao/la:
Pojma vi nemate.Boli vas istina.Mehidić pravi raskol u ekipi i glasnogovornik je Azmirov.Uostalom vrijeme će pokazati ko je kakav...progovoriti će i igrači,nisu svi HULJE,samo polako...
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 22 sep 2016, 09:44

superior1982 je napisao/la:
NjonjoVam je napisao/la:
Pojma vi nemate.Boli vas istina.Mehidić pravi raskol u ekipi i glasnogovornik je Azmirov.Uostalom vrijeme će pokazati ko je kakav...progovoriti će i igrači,nisu svi HULJE,samo polako...
I sta ako je ? Samo kontra grobara Slobode :opaopa:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 sep 2016, 09:44

Franto doktore samo u kost. I stvarno se ne da citati tema, dosta novih stranackih nickova a i neki stariji forumasi lobiraju za neke svoje favorite. U sta se pretvori tema :puke: Daj poserem se i na faraona i ostale politicke stranke koje su bile lose po Slobodu, i umjesto da nadjemo najmanje zlo vi za svoje lobirate
Ode Dzidic, a i jest jedva cekao da se ispali, onolika qurcobolja je rijetko gdje vidjena.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 22 sep 2016, 09:46, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 sep 2016, 09:45

superior1982 je napisao/la:
NjonjoVam je napisao/la:
Evo,progovorio je Dzidic... Sta ćemo sad
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 sep 2016, 09:56

aleksandar_veliki je napisao/la:Momci tema nece biti prva linija fronta SDP i SDA jurisnika. Necu dozvoliti da se tema FK Sloboda, jebote kako to ime zvuci, pretvori u politicki kurvarluk. Jos jednom cu ponoviti, politika kod nas na veliku zalost ima veze sa sportom, ali agitovanja za bilo koga ovdje nece biti. Imate tuzlanski chat i tamo slobodno nastavite. Ovdje mozemo recimo otvoriti raspravu o izjavi Dzidica.
Treba brisati postove kada god se neosnovano uzdize neki kandidat. Tipa dobar je Gadzo, pio od mog brata komsija kafu s njim, kaze ulagati ce u Slobodu. I tako za svakog kandidata, ovo sam samo bezveze primjer uzeo.

Ali kad neko nesto konkretno za FK Slobodu izjavi mislim da je ok da se diskutuje o tome. Trenutno najvise komentarisu oni sa clanskim karticama nekr stranke :puke:
Nad tobom sunce najljepše sja

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.