staragarda je napisao/la:Franto, ja neznam brate sta je sa tobom i demagogijom... Jel ti razumiješ samo jednu stvar....poseri i Azmira više al jel tebi jasno da Husic ne traži od grada nesto sto nije OBECANO.... da ti znaci ponovim.... GRAD JE OBECAO DA CE NA SEBE UZET REPROGRAM DUGA PREMA PORESKOJ UPRAVI.... Znaci,Husić je dobio garancije da će GRAD STATI IZA SERVISIRANJA TOG DUGA a on će na sebe uzet prvi tim opremu, pripreme i sve ostalo sto stoji kluba....jbt, nekom bas lakše metar u guzicu nego cent u glavu
Sjecam se da su mediji to govorili, ali ja nigdje nisam cuo iz usta nekog iz grada da je rekao: "Da, mi preuzimamo obaveze."
- Ostajem, idemo na titulu! – poručio je Husić putem ovih dana najviše eksponiranih medija, koji su zaboravili da je slične poteze povlačio u januaru ove godine, te još nekoliko puta tokom trogodišnjeg mandata.
Što je konkretno gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obećao Slobodi, nije saopćeno. "Procurilo" je, međutim, da će Grad preuzeti garancije vezane za otplatu oko 2,4 miliona maraka na ime godinama neizmirenih obaveza Poreznoj upravi Federacije BiH.
Također je izbilo navidjelo da Grad već Slobodi iz budžeta daje oko 720.000 maraka, što je više od polovice godišnjeg budžeta namijenjenog za sport.
Nije poznato da li je Gradska uprava odlučila stadion Tušanj vratiti Slobodi, mada ga taj klub uglavnom koristi sa svim pratećim sadržajima i to bez naknade. Svojedobno je Općinsko vijeće Tuzle gradski stadion proglasilo javnim dobrom građana, predupređujući time mogućnost njegovog privatiziranja od pojedinih interesnih skupina iz sfere biznisa.
Predsjednik Slobode Azmir Husić najavio je dovođenje inozemnih biznismena da bi se stadion doveo u stanje kakvo traži UEFA, te da Sloboda u slučaju plasmana u neko od evropskih takmičenja, svoje utakmice ne bi igrala u Zenici ili drugdje, kao što se desilo 2003. i 2004. godine, kada je domaće utakmice u Intertoto kupu igrala u Ugljeviku.
Pitanje je, da li je to konkretno obecano?
Staragarda brate, meni je FK Sloboda najbitnija. Boli mene ona stvar za Jasmina, ali mi smeta navodna alternativa njemu. Napravljen je vjestacka dilema, Jasmin ili Azmir. Svi znamo da ce se Azmir vratiti poslije izbora, neovisno ko pobjedi. I dok god on zeli dobro Slobodi, ja zelim da je tu. Ne zelim nikog da idealiziram i da jednog predstavljam kao apsolutno zlo, a drugog kao apsolutno dobro. I neki novi gradonacelnik nece nista biti bolji prema FK Slobodi, jer ne moze, ma koliko god mi to htjeli. Realnost nasa je takva, siromasna smo zemlja. Bajke se sad pricaju, ali svi znamo koliko su te bajke samo bajke.
Dajte da pruzimo podrsku Alenu Gadzi, covjek koji je u praksi pokazao da ima muda da se obracuna sa kriminalnim strukturama.