BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

anton 1983
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anton 1983 » 07 mar 2013, 12:07

effe_sa je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Sad ste na 38 mjestu što je dovoljno za 3. šešor s tim da imate tendenciju rasta! :mrgreen:
Jesi to već izračunao da dovoljan broj ovih ispred neće u LP? :)
Čuj sad?!? Prije 3 mjeseca! Mislim da imaš čak i post u ovoj temi ili temi BUNDESLIGE :D Ja uvijek razmišljam 6 koraka u naprijed! Još kad vidim da su Bumen i HSV ispred Bvb-a :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 mar 2013, 12:27

anelkabvb je napisao/la:http://www.spox.com/de/sport/fussball/r ... ot-ab.html

Daj Boze da u ovome ima istinee,ali nesto se yebeno zakuhavaa :D :D :D

EDIN IN SCHWARZ-GELB
Evo neki ugledni ekspert - novinar iz Engleske kaže da je sazn'o da je posao s Edinom već završen. BVB čelnici su bili u Manchesteru nakon utakmice s QPR i da je sve dogovoreno. :) 8-)

„Mir wurde gesagt, dass der Wechsel von Džeko zu Dortmund so gut wie durch ist. Verantwortliche beider Klubs trafen sich nach dem Spiel ManCity gegen QPR zu offiziellen Verhandlungen in London“
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... hern_35110" onclick="window.open(this.href);return false;

Tako jeee... :)
anton 1983 je napisao/la:Ja uvijek razmišljam 6 koraka u naprijed!
To te najviše i iz*eba. :) ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 mar 2013, 12:34

Semir bvb je napisao/la:To te najviše i iz*eba. :) ;)
Kako koji puta. Neki puta steknem nedostižnu prednost.

Što se više priča o tom Džekinom transferu to više počinjem vjerovati u nemoguće! Uspije li bvB u tom naumu, to će pomaknuti grancie nogometa i BvB će narasti za jednu stepenicu! U tom slučaju neće biti niti bitno za koliko će prodati Lewandovskog...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 07 mar 2013, 12:56

nesto se opasno suska uvezi dzeksona
nemoguce da se tema provlaci vec mjesecima, jedni druge hvale ... a da nema istine

evo i sky i spox vele da je vec FIX`?
pozivaju se na nekog Honigsteina (novinar) koji je nafato info od dzekinog menadzera?

uz to nam je i diouf blizu, a i za hermana smo zakacili i nekog talenta iz partizana (Ninkovic)
ova prva trojca bi bili EXTRICA, uz njih jos samo pouzdanog treceg stopera i grossonju povuc na bekove
a levat nek se h'ebe....

izgleda watzke ozbiljno naumio 40-50 miliona istrest :mrgreen:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 mar 2013, 13:19

Niko sretniji od mene kada bi transfer Dzeke u BVB bio gotova stvar, jer bi to i po reprezentaciju i po Bundesligu bila odlicna stvar, ali mi ovi mediji koji prenose ovu info ne dijelu bas ozbiljno.

Ja cekam da vidim koji ce komentar BILD-a na sve ovo biti, jer npr. Fussballtransfers je zabranjen kao izvor informacija kada je TM u pitanju.
Sto se tice tog novinara moguce je da ima nekih informacija, ali je neki pokemon isto prije par dana rekao da je transfer Santane u HSV gotova stvar.

Treba sacekati vidjenje stvari BILD-a i Kicker-a kako razocaranje na kraju ne bi bilo ogromno, ali isto tako sam ubjedjen da bi BVB sa Dzekom bio 50% jaci nego li je trenutno sa Lewandowskim.

PS: Na Aerodromu u Dortmundu je doslo do fizickog obracuna navijaca BVB-a i Schalke-a i policija je mora intervenirati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 07 mar 2013, 13:36

Slazem se s @amerom mada su mi moram priznati popravile dan ove ajmo reci spekulacije!
Povlaci se to vec mjesecima ali kad god neka nova info izadje a da je u vezi transfera Dzeksona u BvB iznova se pozitivno iznenadim! ;)
Ne zelim ni da se radujem pa da ostanem razocaran,iako mora nesto biti ovdje,nebi se bas ovoliko tamburalo oko svega!
Dzekson i Biram dolaze,Lewa i Schibi out,e to bi bilo vec idealno! 8-) Toliko o zeljama vidjet cemo kako ce se sve odvijati,molimo Boga da je ovaj novinar-strucnjak(kako vec) upravu i da ne baljezga bezze! ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 mar 2013, 13:53

Lewata ćemo u ManUtd! Treba im novi napadač, jer kako čitam Rooney je na prodaju za 28 mil eura. Ona glasina od prije par dana da je Utd spreman dati 21 mil eura za Lewandowskog postaje sve logičnija. :)
amerosm je napisao/la:ali isto tako sam ubjedjen da bi BVB sa Dzekom bio 50% jaci nego li je trenutno sa Lewandowskim.
+1
Lewat je odličan igrač, ali ne toliko dobar kao Džeko. On je mini Džeko... :)
amerosm je napisao/la:PS: Na Aerodromu u Dortmundu je doslo do fizickog obracuna navijaca BVB-a i Schalke-a i policija je mora intervenirati.
U zraku se već osjeti da najveći njemački derbi dolazi... :) 8-)

Kehl definitivno propušta, Bender vrlo vjerovatno. Vrlo moguće da Sahin dobije priliku. Tako je najavljeno na oficijelnoj stranici Bundeslige:
slika
Lokos19 je napisao/la: uz to nam je i diouf blizu, a i za hermana smo zakacili i nekog talenta iz partizana (Ninkovic)
ova prva trojca bi bili EXTRICA, uz njih jos samo pouzdanog treceg stopera i grossonju povuc na bekove
a levat nek se h'ebe....
Džeko, Diouf, Herrman plus recimo Dragović i Jung i to bi bilo to... 8-) :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 mar 2013, 14:02

Ja sam ovde prije već pisao da imam taj osjećaj da bi Džeko mogao doći u BVB i taj osjećaj je i dalje prisutan. :)
Nekako već odavno se situacija odvijala u tom nekom smijeru, njegova želja da se vrati u Bundesligu, pa to spominjanje i potraga napadača (razmišljanje o novom napadaču) kod BVB-a i tako bilo još nekih indicija.
Hajmo reći da su neki izgledi za taj transfer i 60 %.

S amerom se slažem, da ovi trenutni izvori nisu nešto toliko pouzdani, ali ovo gore temeljim na nekim drugim stvarima. Znači definitivno postoje šanse, ali da je sigurno nije, jer opet zavisi i od razvoja situacije u Cityju. Zavisno kako se tamo budu stvari razvijale (po pitanju trenera između ostalog) će se znati dal se ovaj transfer može teže ili lakše realizovat.
A što se njegove plate tiče, znam pouzdano da on nije halapljiv momak, mislim da tu njegov menadžer gluposti pravi dižući platu u nebesa. On i treba da brine oko njegove plate, ali mora malo da misli i oko njegove cjelokupne perspektive.. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 07 mar 2013, 14:10

ljudi a o čemu vam ja govorim i trubim već mjesecima da je to gotova stvar, neki su mi se i smijali ali izlazi na vidjelo da je istina i neću se više ponavljati, čekam definitivnu potvrdu i citiram što sam rekao još sredinom prvog mjeseca kada je zapravo već sve bilo jasno...nisam bosanac ali Edin mi je drag i sretan sam što će od iduće sezone zabijati za BVB a mi ćemo se veseliti skupa s njim...

pozdrav dragi moji BVB-ovci širom kugle zemaljske

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 07 mar 2013, 14:51

Hans-Joachim Watzke: Gerüchte um Edin Dzeko „kompletter, blanker Unsinn“ :cry:

„Das ist wohl leider eine Ente“, sagte auch BVB-Coach Jürgen Klopp auf einer Pressekonferenz: „Dzeko ist ein guter Spieler, aber liegt leider außerhalb unserer Möglichkeiten.“ :(
BvB Echte Liebe !!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 mar 2013, 14:59

Damir_BvB je napisao/la:Hans-Joachim Watzke: Gerüchte um Edin Dzeko „kompletter, blanker Unsinn“ :cry:

„Das ist wohl leider eine Ente“, sagte auch BVB-Coach Jürgen Klopp auf einer Pressekonferenz: „Dzeko ist ein guter Spieler, aber liegt leider außerhalb unserer Möglichkeiten.“ :(

Watzke sta je god rekao, bilo je suprotno. Lik jednostavno uvijek pili naopako. Ne treba se nadati pretjerano da ce doci, da se ne razocaramo, ali treba ostaviti mogucnost i da ce doci. Dzeko je pametan decko, nije ni on glup pa da ne vidi da ga u Cityju gledaju ko kitu. Neku noc ukrade loptu i doda je do Teveza koji dadne gol i protrci pored Dzeke ko da ga nema na terenu :roll: . Koliko god da dadne golova u sezoni, nikada ga nece cijeniti u Engleskoj...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 mar 2013, 15:00

@Damire isto je bilo i za Sahina. :)

09.01.
Aufgrund der mangelnden Perspektive des Mittelfeldspielers soll Borussia Dortmund an einer Rückholaktion interessiert sein. Für die Verantwortlichen des amtierenden Deutschen Meisters steht die Personalie Şahin derzeit allerdings nicht zur Debatte. „Das kann ich nicht bestätigen. Das löst bei mir teilweise Belustigung und Kopfschütteln aus“, erklärt BVB-Geschäftsführer Hans-Joachim Watzke im Trainingslager des Revierklubs in La Manga gegenüber der ‚WAZ‘.
11.01.
Sahin potpis'o za BVB. :)

Nema veze to što demantuju, ipak je to veliki transfer (ako do njega dođe) i tako nešto se čuva za ljeto, a ne u pola sezone. ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 mar 2013, 15:00

Ne znam zašto BvB ako baš želi Džeku ne izdvoji 20-25 mil i ponudi mu istu platu kao u Cityu.Od prihoda ove sezone mislim da bi financijski mogli pokriti ovaj transfer.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 mar 2013, 15:20

Semir bvb je napisao/la: BVB čelnici su bili u Manchesteru nakon utakmice s QPR i da je sve dogovoreno. :) 8-)
Što bi rekao ugledni bosanski poduzetnik Zijad T: "A ima li svjedoka?" :lol:
Saurman je napisao/la:Ne znam zašto BvB ako baš želi Džeku ne izdvoji 20-25 mil i ponudi mu istu platu kao u Cityu.Od prihoda ove sezone mislim da bi financijski mogli pokriti ovaj transfer.
Zato što on ne može imati duplo veću plaću od duplo boljih igrača koji su još k tome već poprilično zadužili klub.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 07 mar 2013, 15:56

KSIVLE je napisao/la: Što bi rekao ugledni bosanski poduzetnik Zijad T: "A ima li svjedoka?" :lol:
:lol: :lol: :lol:
ili onaj lik iz nisa "a gdje je pecat" ? :mrgreen:

kad smo kod youtube-hitova. "sta reci? koju posluku porati...?"
jedino sto znam da je watzke namazan svim i svacim... nebi me cudilo da nasa trojka prave svjesno ovaj cirkus iako je dzeko vec fix... kako bi u pozadini i u miru priveli kraju neke druge transfere... tipa dioufa ili hermana

watzke laze dok zine :mrgreen:
samo da se nezajebe oko natezanja za platu i odstetu
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 mar 2013, 16:18

Lokos19 je napisao/la: watzke laze dok zine :mrgreen:
On nikad ne laže, samo nekad ne govori istinu. ;)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 07 mar 2013, 16:27

Saurman je napisao/la:Ne znam zašto BvB ako baš želi Džeku ne izdvoji 20-25 mil i ponudi mu istu platu kao u Cityu.Od prihoda ove sezone mislim da bi financijski mogli pokriti ovaj transfer.
Zato da bi deb.il poput tebe imao sta napisat ;)
Da si malo mozak ukljucio znao bi odgovor ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 mar 2013, 16:29

HzBvB je napisao/la:
Zato da bi deb.il poput tebe imao sta napisat ;)
Da si malo mozak ukljucio znao bi odgovor ;)
Čoban poput tebe drugačije i ne zna odgovoriti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 mar 2013, 16:30

Odmorite se obojica.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 07 mar 2013, 16:54

Ja sam cijelo vrijeme tvrdio kako Dzeko nece doci u BvB iz razloga sto BvB nema moguncosti (finansijski) da ga dovedee. Nije stvar u visini odstete, to sigurno svaki klub ima na svijetu iz lige petice, nego je stvar u njegovoj plati.

E sada ne zelim reci da sam pogrijesio te da bi Dzekas mogao doci u BvB-e, nego hocu da kazem da s obzirom na situaciju u City-u, sanse za Dzekin odlazak su se povecale na nekih 50% u odnosu na proslu sezonu kada je Bayern bio zainteresovan za njega.

City ukoliko ostane bez trofeja ove sezone, a 99% su vec ostali, mislim da ce se okrenuti nekim drugim,novim i nadasve skupljim rijesenjima i tako da ce se vrata za Dzekin odlazak sirom otvoriti.

BvB nije jedini klub koji ce biti zainteresovan za njegove usluge, kao sto smo rekli cijena odstete nece biti problem,nego ce biti kljucna njegova plata!!! I DALJE TVRDIM UKOLIKO DZEKO BUDE INZISTIRAO NA PLATI KAO U BAYERNU DA GA NECETE DOVESTI, jer ima dosta vecih riba kojima nije problem ponuditi tu platu koju on zeli!!!
Stern des Südens

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.