Nekad su tu bili vinogradi, voćnjaci i ledine, tek 60tih godina prošlog stoljeća počinju se praviti zgrade.Staro Veležovo je sad centar tzv. zapadnog Mostara a igralište bilo do 60 i neke.Zna se koje su stare mostarske mahale , stare po 400-500 godina.cipiripi je napisao/la:Aj ti pripazi malo sta pricas o tim zgradama,o tom dijelu grada kad si vec tako iskusan mostarac. Vec si jednom pisao u smislu kenjam se ja na te zgrade sto je soko pravio... Samim time govoris da mrzis taj dio grada sto znaci da ne volis mostar kao cjelinu vec da si **** ogranicen.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Antifa ma pusti brate on i ostali su mostarci iz zgrada koje je soko i druge firme pravio 70-ih i naseljavao radnicima iz ruralnih podrucja hercegovine a ti si seljak koji zivi u blizini starog mosta u nekoj 300godisnjoj mostarskoj mahali. Stipu tebra nema to potrebe objasnjavati nekome samo ces ban popusit. Geografija sve kaze
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
E nek' ga ti voliš.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Volis li ti stari mostcipiripi je napisao/la:Aj ti pripazi malo sta pricas o tim zgradama,o tom dijelu grada kad si vec tako iskusan mostarac. Vec si jednom pisao u smislu kenjam se ja na te zgrade sto je soko pravio... Samim time govoris da mrzis taj dio grada sto znaci da ne volis mostar kao cjelinu vec da si **** ogranicen.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Antifa ma pusti brate on i ostali su mostarci iz zgrada koje je soko i druge firme pravio 70-ih i naseljavao radnicima iz ruralnih podrucja hercegovine a ti si seljak koji zivi u blizini starog mosta u nekoj 300godisnjoj mostarskoj mahali. Stipu tebra nema to potrebe objasnjavati nekome samo ces ban popusit. Geografija sve kaze
Zadnja izmjena: cipiripi, dana/u 16 mar 2016, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.
''Neka me mrze samo da me se boje''
Soko propao, ko ce napraviti te zgrade kad same struhnu i pocnu da propadaju?
Vecina ih je zrelih za minirat kao sto se radi u naprednim dijelovima svijeta. Mozda aluminijski...ali i oni propadaju...
Nego ovo gore nije tema nase emisije . Mislim da bi trebali smanjiti premier ligu na 10-11 klubova. Najpostenije rjesenje.

Nego ovo gore nije tema nase emisije . Mislim da bi trebali smanjiti premier ligu na 10-11 klubova. Najpostenije rjesenje.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Bitno je da vi imate ove banane koje u potpisu navode da su prvaci 'šugave' zemlje,i da su sa zapada....to nisu šuge,to su gube...a i Goranci su zapadno .Definitivno,politički športski kolektiv taj zrinsky.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
U BiH ima samo jedan velikan.fedeltafrotta je napisao/la:vidim poteže se priča o nekoj veličini klubova, ko je veći i tako...
u BiH: Željezničar, Sarajevo, Velež... ostalo sitna buranija
Ovi ostali kako su dopustili da neke nove tvorevine budu trofejniji od njih su izgubili status velikana.
NO PYRO NO PARTY
ako bi mislili da se u BiH fudbal igra od 96 onda kod nas nazalost nema nijedan velikan,a ako u obzir uzmemo cijelu historiju BiH onda su to realno Velez,Zeljo i Sarajevo neka prva kategorija,pa onda Borac Celik i Sloboda neka druga kategorija.Ali mislim da i ostalim (ovim manjim) treba odati priznanje za trud koji ulazu u ovim teskim vremenimaBuu je napisao/la:U BiH ima samo jedan velikan.fedeltafrotta je napisao/la:vidim poteže se priča o nekoj veličini klubova, ko je veći i tako...
u BiH: Željezničar, Sarajevo, Velež... ostalo sitna buranija
Ovi ostali kako su dopustili da neke nove tvorevine budu trofejniji od njih su izgubili status velikana.

.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Šuge ,gube ......zanima me mišljenje admina o ovakvim izjavama i pridjevima.Vidim Werlija su banovali i zbog benignijih pisanja ali očito aršini nisu isti.tepsija je napisao/la:Bitno je da vi imate ove banane koje u potpisu navode da su prvaci 'šugave' zemlje,i da su sa zapada....to nisu šuge,to su gube...a i Goranci su zapadno .Definitivno,politički športski kolektiv taj zrinsky.
Pastrmka ,ti definitivno nisi mostarac jer onaj tko je rođen i živi u Mostaru i osjeća ga kao svoj grad , ne može ga dijeliti na neke "stare" mahale i neka "nova" koja su naseljena seljacima.Seljaci su jedno (pošteni i vrijedni ljudi koji svoj kruh zarađuju svojim rukama) a seljačine su nešto sasvim drugo.Prozivate ultrase zbog pjesama o zapadnom Mostaru a vama je svaka druga Mostar u srcu ....Koji Mostar, onaj dio oko tih starih mahala ( usput tko je živio u tim mahalama kad su turci dosli na ovo područje?).NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Antifa ma pusti brate on i ostali su mostarci iz zgrada koje je soko i druge firme pravio 70-ih i naseljavao radnicima iz ruralnih podrucja hercegovine a ti si seljak koji zivi u blizini starog mosta u nekoj 300godisnjoj mostarskoj mahali. Stipu tebra nema to potrebe objasnjavati nekome samo ces ban popusit. Geografija sve kaze
Kao što vidiš dole piše "volim Mostar pa makar i vaki" al ne možete vi to skontat , vi volite samo neke mahale u kojima živite 300 godina i iz njih očito slabo izlazite i slabo vidite.Mostar je i u Ilićima ,Zaliku,na BB , Rondou,Panjevini ,na Ogradi ,bulevaru ili bjelušinama samo vi to ne znate ili ne želite da znate ali to je vaš problem

A u subotu ne trebate se truditi oko cvijeća i poklona ,mi ćemo svoj poklon dobiti od naših igrača nakon tekme

VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI
Pa ako gledate povijest i tko je velikan. SASK i Slavija su takodjer imali jako zapazene rezultate. Ili se mozda velicina kluba mjeri po uspjesima od 1946.?
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Dosadni mostarci, i jedni i drugi... jedni sebi muda pojedose sto moraju komsijama spalir na vlastitom stadionu praviti, iako su to i sami prizeljkivali prije par kola, a ovi drugi jer uopsteno znaju da su manji klub od svojih poznatijih komsija... 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Odakle ti znaš ko je šta priželjkiv'o ? Inače, upravu si da su dosadni. I jedni i drugi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Napisa baja_zvjerkica mala internet huligan... ;Baja_Zvjerka je napisao/la:Dosadni mostarci, i jedni i drugi... jedni sebi muda pojedose sto moraju komsijama spalir na vlastitom stadionu praviti, iako su to i sami prizeljkivali prije par kola, a ovi drugi jer uopsteno znaju da su manji klub od svojih poznatijih komsija...
Samo opušteno...
zrinjski postoji od 1905.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Bratefedeltafrotta je napisao/la:vidim poteže se priča o nekoj veličini klubova, ko je veći i tako...
u BiH: Željezničar, Sarajevo, Velež... ostalo sitna buranijamada nema potrebe to objasnjavati nekome za koga fudbal pocinje 20 godina sve kaze. Knjige istorija toliki broj utakmica fotografije snimci legende itd itd to same govore. Pusti tebra evo npr Zeljo-Sarajevo ili Velez-Sarajevo imaju utakmica ko neka tri engleska tima iz vrha tabele engleske premier lige
do 1939. vas je skoro pa redovno pobjedjivao
a i da postojimo 20 godina, u 20 godina smo 3 puta prvaci, jedan kup osvojili, imamo vise navijaca od tvog kluba s tradicijom.. nemoj opet pisati o tisucama kad si sam dokazao da niste igrali ni pred 5000 poslije rata

Sta ce znati, vidis da ga guz jos boli ima vec vise od dvije sedmice.. Neprocjenjivo...zizu1991 je napisao/la:Odakle ti znaš ko je šta priželjkiv'o ? Inače, upravu si da su dosadni. I jedni i drugi.

Vjerovatno.Od te godine se izgleda počelo mjeriti vrijeme.Signore je napisao/la:Pa ako gledate povijest i tko je velikan. SASK i Slavija su takodjer imali jako zapazene rezultate. Ili se mozda velicina kluba mjeri po uspjesima od 1946.?

FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
velicina jednog kluba se mjeri po medjunaronim rezultatima.nemozes reci za jednog Fljamuntarija da je velikan iako je neprikonoven u Albaniji jer ga u Evropi i ne poznaju.Nemozes gubiti utakmice od recimo konobara iz Luxemburga i mislit da si velik Na te sportske kriterije se misliMancini je napisao/la:Vjerovatno.Od te godine se izgleda počelo mjeriti vrijeme.Signore je napisao/la:Pa ako gledate povijest i tko je velikan. SASK i Slavija su takodjer imali jako zapazene rezultate. Ili se mozda velicina kluba mjeri po uspjesima od 1946.?
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Jest, ali shodno tome ne mozes usporedjivati klubove iz dvije razlicite drzave i dvije razlicite lige, van vremena je, u potpunosti.
U bivsoj drzavi tko je dolazio iz vece sredine i imao potporu tadasnje vlasti, a znas i sam da su ti regionalni centri maltene duzni bili ''servisirati'' svoj klub, imao je i rezultat naravno, a i zbog raznoraznih razloga, i bolju momcad, za to doba i u kudikamo drugacijoj ekonomskoj slici Europe, sto je jako bitno, stoga je imao i bolje rezultate u Europi.
Danas je nogomet otisao jako daleko, postao je znanost potpomognuta novcem iskljucivo, a ti dolazis iz drzave u kojoj je prosjecna placa tek djelic one iz ostatka Europe, samim time i sve sfere zivota su im daleko iznad, tako da i nogomet im je na puno visem nivou, bez obzira da li je to po necijem misljenju ili zamisljenu ''drzava s nogometnom tradicijom'', to je nebitno u potpunosti, ti ljudi upravo sada stvaraju svoju povijest i svoju tradiciju, nastupaju u Ligi Prvaka dok se ljudi ovdje i dalje prepiru ciji klub je MANJE LOS, jer ne moze se reci bolji, i sta su radili unazad pola stoljeca.
Ljudi imaju pare, ulazu i rade konstantno, a od ove price ''kad sam ja unazad 40 godina...'', nema nista, niti ce u buducnosti biti ista. Lijepo za prisjetiti se, i vazno je, ali ako neces nastaviti tim putem, bojim se da brojne ceka puno tuznija sudbina.
Ne mislim ni na koga pojedinacno, cisto onako generalno gledajuci.
U bivsoj drzavi tko je dolazio iz vece sredine i imao potporu tadasnje vlasti, a znas i sam da su ti regionalni centri maltene duzni bili ''servisirati'' svoj klub, imao je i rezultat naravno, a i zbog raznoraznih razloga, i bolju momcad, za to doba i u kudikamo drugacijoj ekonomskoj slici Europe, sto je jako bitno, stoga je imao i bolje rezultate u Europi.
Danas je nogomet otisao jako daleko, postao je znanost potpomognuta novcem iskljucivo, a ti dolazis iz drzave u kojoj je prosjecna placa tek djelic one iz ostatka Europe, samim time i sve sfere zivota su im daleko iznad, tako da i nogomet im je na puno visem nivou, bez obzira da li je to po necijem misljenju ili zamisljenu ''drzava s nogometnom tradicijom'', to je nebitno u potpunosti, ti ljudi upravo sada stvaraju svoju povijest i svoju tradiciju, nastupaju u Ligi Prvaka dok se ljudi ovdje i dalje prepiru ciji klub je MANJE LOS, jer ne moze se reci bolji, i sta su radili unazad pola stoljeca.
Ljudi imaju pare, ulazu i rade konstantno, a od ove price ''kad sam ja unazad 40 godina...'', nema nista, niti ce u buducnosti biti ista. Lijepo za prisjetiti se, i vazno je, ali ako neces nastaviti tim putem, bojim se da brojne ceka puno tuznija sudbina.
Ne mislim ni na koga pojedinacno, cisto onako generalno gledajuci.
...Život za Široki...
Volis li ti stari most[/quote]
@pastrmka
Zašto nebo volio stari most?????
To je moj grad koliko i tvoj.....ti nastavi zugat po sokolovim zgradama to je tvoj problem.
Ja volim čitav grad,volim musalu gdje sam rodjen Volim stari grad.
Ali nevolim price koje potenciraju da ga neko mrzi. "Izroniti ce stari za ONE sto ga vole"
Iz tih razloga je ljudima Možda postalo odbojno.
Svi smo možda dozivili pokoju neugodnost na "ovoj ili onoj" strani i glupo je reci ali mislim da ih manje ima na zapadu jer tu živi oko 10 tisuća muslimana. Na istoku mislim da nema ni 100 povratničkoj obitelji. I da se razumijem ne kažem da ste za to vi krivi. Nego politička situacija.
Jednom prilikom ja u fejicevoj i jedna me poznanica sa kojom sam jako dobar skontala i sa pola ulice me doviknuo imenom I svi se okrenuše i gledaju u mene....ccc to mi je najbolji primjer koliko se seljaka nakotilo.
A ovo sto se hakamo i vrijedjamo.....jbg razočarao bi se da nismo to je Mostar
Znate one naslove iz novina pred derbi "Gradjani u strahu ne mogu po kruh i mlijeko"
@pastrmka
Zašto nebo volio stari most?????
To je moj grad koliko i tvoj.....ti nastavi zugat po sokolovim zgradama to je tvoj problem.
Ja volim čitav grad,volim musalu gdje sam rodjen Volim stari grad.
Ali nevolim price koje potenciraju da ga neko mrzi. "Izroniti ce stari za ONE sto ga vole"
Iz tih razloga je ljudima Možda postalo odbojno.
Svi smo možda dozivili pokoju neugodnost na "ovoj ili onoj" strani i glupo je reci ali mislim da ih manje ima na zapadu jer tu živi oko 10 tisuća muslimana. Na istoku mislim da nema ni 100 povratničkoj obitelji. I da se razumijem ne kažem da ste za to vi krivi. Nego politička situacija.
Jednom prilikom ja u fejicevoj i jedna me poznanica sa kojom sam jako dobar skontala i sa pola ulice me doviknuo imenom I svi se okrenuše i gledaju u mene....ccc to mi je najbolji primjer koliko se seljaka nakotilo.
A ovo sto se hakamo i vrijedjamo.....jbg razočarao bi se da nismo to je Mostar
Znate one naslove iz novina pred derbi "Gradjani u strahu ne mogu po kruh i mlijeko"

Zizu je korektan momak i u pravu je.Sutra je tekma i treba se okrenuti sportskom aspektu uz malo podyebavanja onog naseg klasicnog mostarskog.Vec vidim naslove na portalima nakon utakmice:"Objektivna mostarska publika ovacijama docekala jedinog mostarskog sampiona" ili izjava trenera Veleza nakon utakmice : "Ovo je za nas ocekivan poraz , oni su sampioni pa nisu oni Zeljo".
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
E kako mudro zbori ovaj trener Rudara,prvo kaze da utakmica za zeljeznicar nema znacaja a ako izgube zavrsice cetvrti u suprotnom treci,teoretski mogu ostati i bez Evrope,drugo nada se da ce sve biti regularno i da ce opstati,jel realnije da Travnik uzme bod Borcu koji se raspao u zadnjih 10 utakmica ima 8 poraza ili da Rudar pobjedi sampiona drzave„Sad smo bliži opstanku nego što je to bio slučaj prije pet kola. Da budem jasan, mene ne zanimaju rezultati sa drugih utakmica, već me interesuje samo ono što će se dešavati na našem terenu. Mi moramo pobijediti Željezničar za kojeg ovaj susret nema nikakav takmičarski značaj,“ rekao je trener Darko Nestorović i dodao:
„Ako je suđeno da ispadnemo onda ćemo se preseliti u niži stepen takmičenja. Ja se iskreno nadam da će sve biti regularno i da će Rudar sačuvati status premijerligaša.“

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.