FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Pa glesaj juce udaranja nasih igraca jos sudija pusta. Lik 4 puta u 20 min rukama rahmanovica hvata i ne pusta jednm se objesio za njega, ne dobija zuti. Kad je rahmanu puko film i izbacio lakat odmah zuti. Poserem se na ligu i sudjenje.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
pise u postu vec.zagor1987 je napisao/la: ↑17 sep 2020, 12:07Kako znas uopste da su bojkotovali?fera je napisao/la: ↑17 sep 2020, 11:58Izvini drug al za bojkot koji je donio onakvu sramotu im i dan danas svima treba psovati i zasluzili su kaznu i suspenziju. Nije ok da to jedan profesionalac radi ikad a ne na derbiju i navijacima najvaznijoj utakmici. Malo poslije kad je trener otjeran nakon prve dobre partije tatar kaze eto vidite da znamo kad hocemo.
Gori ste mi vi kojim su takve stvari ok ako cemo iskreno.
Rahman i Tatar posebno su nasi najbolji igraci u to nema sumnje al ta im mrlja ostaje jer ne smije se namjerno sramotiti ime kluba nikad, kad su mangupi trebali su bojkotovati trening i tako tjerati trenera a ne osramotiti klub na derbiju.
Benjo je izgleda naucio lekciju a sa rahmanovicem je svaki trener imao problema a imace i naredni.
Za hiljadu stvari se mogu prozvati ljudi na forumu i na sjeveru al za ovo ko tvrdi da je ok pustiti derbi ne znam stvarno sta pojedinci razmisljaju...ono odo nekog prozvati dok dobro ide nije bitno ima li smisla ja se sjetio da se neko tjerao il kritikovao...
Izvini brate malo sam se iznervirao kad se sjetim tog perioda nije ovo nista protiv tebe.
Iskreno nisam uopste toliki fan husrefa i drago mi je sto sad nije trener ali koliko god to nekim ljudima smetalo on je nas najtrofejniji trener i prvi s duplom krunom a ima zasluge i za proslu titulu koliko i bilo koji igrac.
Nije ni meni drago sto nam je ihtijarevic najtrofejniji igrac kao sto od naredne sezone mom prijatelju @samozdravlje nece biti drago sto je to krste al tako je kako je da ga pljujem svaki dan i izmisljam bajke to nece nista promijeniti.
Ovdje se od njega i sjevera prave najveci neprijatelji kluba gori nego jesic ili hurtic kojima je jedini posao bio da razhebu klub i otjeraju određene igrace...
Sjetite se malo sta se izdesavalo na startu prosle sezone koliko su tada svi zakazali morao Tan uskakati da spasava stvari, igraci nisu htjeli na pripreme, kasnije ih dio bojkotovao trenera i imas izjave tatara tipa PUSTIMO ih na mostu dobijemo na cupriji i za sve to je kriv bio samo jedan covjek cijim su odlaskom svi drugi amnestirani.
Podrzavam upravu, vinka, igracima mislim da nikad nisam psovao jedino bekicu mozda al da su svi grijesili jesu i to mi je normalno jer niko nije savrsen.
You are someone else I am still right here
Glupo mi da govorim o suđenju kad nas dobro ide al mi smo u europi ove sezone obje utakmice imali uzasno suđenje.
Ovo juce me na vels podsjetilo sto se kriterija tice.
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
nisam siguran jel se on moze i svrstati u kategoriju igraca

-
- Kontakt:
badboy je napisao/la: ↑17 sep 2020, 07:19Vrati se unazad 6 mjeseci, prije korona pauze i jos malo duze pa ces naci dosta toga (ako ti se da trazit). Tacno je da ima ljudi koji su ga hvalili i tad, ali generalno je puno vise onih koji ili samo neosnovano pljuju, ili idu iz jednog extrema u drugi zavisno na koju nogu ustanu ili u kojem smjeru krene prica taj dan.
Da ne mislis da sad mjesam babe i zabe, ista ti je situacija sa Rahmanovicem od bolikurca, glupana, siledzije, placenika i sta vec do najboljeg igraca lige, kako koji dan i utakmica prodje.
Ne znam odakle ti ovo. 22.02- 07.03. 2020 dao golove TC , dva Borcu i MDK onaj odlucujuci. Ako ti je cilj bio zakuhati i temu vratiti na Husrefa uspjeo si. Mozda si i bio u pravu, mozda ga se i osudjivalo, ali je to moglo biti godinu prije kad je sve licilo na "igru bez igre".
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Sto se Ajnadzicu zuri prije izbora da zavrsi stadion,ceko je 4 god zadnji mjesec
Sad kad se malo zakuhalo prvenstvo, kad smo imali priliku da vidiko kako ekipa izglleda u praksi i koliko koji igrac moze dati, mislim da se može dati neka ocjena kadra kojeg imamo (i rada Emira kao SD). Za početak odma da naglasim da je i meni skakao po živcima zbog nedolaska špica (pogotovo nakon sve priče o Beciraju) ali da sagledamo stvari objektivno.
Evo šta imamo:
GOLMANI. imamo najboljeg mladog golmana u državi i dvije savršene rezerve na klupi. Nikom ne trebaju 3 Neuera u ekipi. (Popunjenost 10/10)
STOPERI imamo 3 super stopera (za ovu ligu) i jednog juniora sa velikim potencijalom. Sasvim dovoljno da povede ili kartoni ne izazivaju raspad ekipe. (10/10)
SREDINA mislim da ne treba previse objasnjavati. Ako vidiimo ko su alternative okosnici. Andrej/Pejovic/Rahma, jasno je da je ovo 10/10
BEKOVI. Po meni (subjektivno) Oremuš fantastičan na beku. Sa njim desno i Pidrom lijevo, kao prirodnim bekovima, ova preostala 3 na klupi su vise nego dobri (8/10)
KRILA uz Tatara u životnoj formi i Fanima za kojeg mislim da ce bit fantastičan mislim da smo i tu fino popunjeni sa dobrim alternstovama (9/10)
NAPAD zabijao ili ne zabijao Ahmo je jos uvijek nebeska sila za ovu ligu. Samom svojom pojavom veže odbranu protivnika i omogućava ostatku ekipe da se razmaše. Na žalost Hare ne može to zamjeniti. Dobar je kao joker ponekad ali ne mjenja Ahmu. Jedina pozicija na kojoj nemamo alternativu (6/10).
Po meni ovo nije loše. Vidi se rezultat nekoliko godina sistematskog rada a ne rasipanje para na silu. Mislim da samo treba nastaviti u dobrom smijeru, grupne faze su na dohvat ruke. Saamo jos godina-dvije laganog rasta ekipe i dominacije ovom ligom.
Evo šta imamo:
GOLMANI. imamo najboljeg mladog golmana u državi i dvije savršene rezerve na klupi. Nikom ne trebaju 3 Neuera u ekipi. (Popunjenost 10/10)
STOPERI imamo 3 super stopera (za ovu ligu) i jednog juniora sa velikim potencijalom. Sasvim dovoljno da povede ili kartoni ne izazivaju raspad ekipe. (10/10)
SREDINA mislim da ne treba previse objasnjavati. Ako vidiimo ko su alternative okosnici. Andrej/Pejovic/Rahma, jasno je da je ovo 10/10
BEKOVI. Po meni (subjektivno) Oremuš fantastičan na beku. Sa njim desno i Pidrom lijevo, kao prirodnim bekovima, ova preostala 3 na klupi su vise nego dobri (8/10)
KRILA uz Tatara u životnoj formi i Fanima za kojeg mislim da ce bit fantastičan mislim da smo i tu fino popunjeni sa dobrim alternstovama (9/10)
NAPAD zabijao ili ne zabijao Ahmo je jos uvijek nebeska sila za ovu ligu. Samom svojom pojavom veže odbranu protivnika i omogućava ostatku ekipe da se razmaše. Na žalost Hare ne može to zamjeniti. Dobar je kao joker ponekad ali ne mjenja Ahmu. Jedina pozicija na kojoj nemamo alternativu (6/10).
Po meni ovo nije loše. Vidi se rezultat nekoliko godina sistematskog rada a ne rasipanje para na silu. Mislim da samo treba nastaviti u dobrom smijeru, grupne faze su na dohvat ruke. Saamo jos godina-dvije laganog rasta ekipe i dominacije ovom ligom.
50 i kusur utakmica na Koševu i 17 razbijenih prozora na porodilistu
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
U svemu se slažem sa tobom osim u napadu koji je 3/10 za sada najgora stvar u ekipi koja neštima da nema tatara i rahmana mi bi pobjedili jedino krupu i olimpik sa ovakvim napadom.hase73 je napisao/la: ↑17 sep 2020, 13:09Sad kad se malo zakuhalo prvenstvo, kad smo imali priliku da vidiko kako ekipa izglleda u praksi i koliko koji igrac moze dati, mislim da se može dati neka ocjena kadra kojeg imamo (i rada Emira kao SD). Za početak odma da naglasim da je i meni skakao po živcima zbog nedolaska špica (pogotovo nakon sve priče o Beciraju) ali da sagledamo stvari objektivno.
Evo šta imamo:
FKS
Slažem se za napadačku linijual eto Vinko i Emir znaju najbolje znaju. Možda i jeste ovo cilj da imaš dva napadača (Ahmo i Handža) kojima će primarna uloga biti da vežu protivničku odbranu za sebe pa da Tatar/Fanimo/Jukić sa krila te Rahman iz drugog plana dejstvuju
1.5 na nas protiv Slobode
Činjenica da u svakoj utakmici primimo barem jedan go govori da nam odbrana bas i nije tako sjajna kako mu mislimo, nađite mi utakmicu zadnju u kojoj smo sačuvali svoju mrežu ( mislim na premier ligu )? Svakako da bi odbrana morala bolje da radi svoj posao pa možda čak i vezni red u defanzivi malo steka prema naprijed je super.
12. igrač kluba iz Titove 38b
Poraditi na odbrani prekida, šteta je da imamo 1 gol po utakmici primljen iz prekida.
Zavrsit cemo sezonu bez poraza ove godine 

Mislim da golove primamo više zbog ofenzivne postavke a ne zbog loše odbrane (jedino sto se stvarno treba poraditi na odbrani prekida). Zadnjih par utakmica počinjemo bez defanzivnog veznog, stoperi grade napad do centra skoro, lopta se iznosi be panike, bekovi konstantno uskacu u napad, iza njih ostane rupa ponekad.Hztesanj je napisao/la: ↑17 sep 2020, 13:34Činjenica da u svakoj utakmici primimo barem jedan go govori da nam odbrana bas i nije tako sjajna kako mu mislimo, nađite mi utakmicu zadnju u kojoj smo sačuvali svoju mrežu ( mislim na premier ligu )? Svakako da bi odbrana morala bolje da radi svoj posao pa možda čak i vezni red u defanzivi malo steka prema naprijed je super.
Sve je ovo stvar odluke' ne mozemo očekivati da dajemo 3-4 gola po utakmici a da ne primamo nikad ni jedan. Meni se ovo svidja. Ima se šta vidjeti na našim utakmicama.
I sto je jos važnije, izgledamo kao šampionska ekipa. Nekad je rezultat tu, nanizu se pobjede ali vidis da to nije to, da prvak tako ne izgleda. Ova ekipa izgleda kao šampion i kad igra lošije.
- ElCartel11
- Kontakt:
Ma bice i poraza sta vam je. Utuvite u glavice svoje, da nismo Bayern, da ne bi bilo yebavanja posle svega igracima.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Aleksandar Pejović pretrčao je najviše među fudbalerima Sarajeva na utakmici protiv Borca, dok je najveću brzinu od 31.66 km/h ostvario Mersudin Ahmetović.
Veznjak koji je nedacno stigao na Koševo iz Radničkog iz Niša i već od starta se nametnuo kao ozbiljno pojačanje prešao je 12.13 km, a iza njega slijede Benjamin Tatar – 11.47 km i Mersudin Ahmetović sa 10.70 km.
Zanimljivo, vetaran Ahmetović je ostvario i najveću brzinu od 31.66 km/h, objavio je FK Sarajevo.
Sad pozdravljam odluku SD i SS sto nije angazovala Beciraja ili Ozegovica. Ono sto nam pruzaju Rahmanovic i Tatar je uveliko zasluga Mersudina. Za Mersu se pricalo i prica da je pravi covjek za stvaranje dobre klime u klubu. Dovodjenjem jednog od dvojice gore spomenuti Merso bi na klupu.Ma nikad. On ili ce igrati, a nadam se da hoce i naredno prvenstvo ili ce reci "hvala i dovidjenja". Poslije povrede zabio 2 i 1 neopravdano ponisten. Drugi gol u Velsu je bar 40% Mersudinov.
Jesu klasni napadaci Beciraj i Ozegovic, ali kako bi se uklopili u igru sa Rahmanom i Tatarom ? Koliko bi "orobili kasu"? Mislim da ovaj trio ne treba dirati dok god ih mozemo drzati na okupu. Zabit ce Mersudin jos 20-30 golova u FKS i mozda i treci put biti strelac PL.
Vise cemo znati 30.06."21 g. dan "D" za FKS . Mozda se ne slazemo,ali mozemo reci sta mislimo. Tebi pozz

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ja još nmg da prebolim ona 2 izgubljena boda protiv Mladosti... 

| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], boki86, galia95, johntravolta123, misstianopenaldo, mnon46 i 74 gosta.