A napredovat cemo bas kada kada izgubimo ili odigramo lose i pocnu price ala " Dejanovic je katastrofa, platio je za poziv" ili " ma mi smo ove utakmice prodali ". Taj isti Dejanovic je jedan od najzaslusnjih za nas plasman na ovom SP. Odigrao kljucnu ulogu protiv Islanda kada se utakmica lomila i sasvim je zasluzeno na spisak. Inace brani u Spaniji ali eto nije kvalitet i platio za poziv. Svakako je treci golman i dobio tek sansu kada smo se oprostili od druge runde. A ovo da smo prodali utakmice je bas smijesno. Dok mi ne prestamo na OVAJ nacin razmisljati nema nama napretka.invincible1921 je napisao/la:Dokle je god price (vadione) "BOSNA SE VOLI I KAD GUBI I KAD VODI", krivljenja svih drugih za nuspijehe osim nas samih i komentatorske izlizane fraze NE TREBA BITI NEZADOVOLJAN ....necemo napredovat ni u cemu
A ovo da se Bosna voli i kada gubi to je normala. Normalno da se voli. I za ovo krivljene drugih, niko nije nikog krivio osim protiv Tunisa gdje nas je sudija fakat ukopao onim iskljucenjem Toromanovica isto kada nas je sudija ukopao sa sviranjemm penalom u Francuskoj(situacija Nasri-Spahic). Sa Austrijom i Makedonijom smo bili u egalu i imali smo ih ali u kljucnim trenucima smo prokockali pobjedu i to nas je debelo kostala i niko nije govorio da je neko drugih kriv osim Tunisa sto jest sudija. Ove ostale utakmice nismo odigrali dobro ali tada je vec bilo gotovo i nemam sta zamjeriti, to nije mjera naseg kvaliteta i glupost je pricati da su igraci levati i da Marka treba dobiti otkaz. Nismo dobro odigrali ove zadnje ali isto tako smo bili 5 minuta od prolaska u drugu rundu zato ovi sto pisu da smo se obrukali nigdje veze. Ovo je bilo jedno veliko iskustvo momcima pogotovo psihicki i bez psihe nema uspjeha , kada je najteze kada treba najvise onda moras biti najjaci ali isto tako hladan. Lazarov je izjavio da se vidilo da nasi momci igraju sa previse zelje, ali to je normalno posto smo prvi put tu i Dejan Malinovic je sam reko da su htjeli da pobjede i da nas obraduju pobjedama, a mi na ovakav odvratan nacin vracamo. Svi smo i vidili Malinovice suze i Nikolovu I Ivanovu reakciju i lice drugim igracima to je bio pshicki pad ali ljude misle da je to tako lagano zaboravit pogotvo kada si prvi put tu i hoces da cijelu naciju obradujes i pobjedis i jos tako blizu svega toga i onda krah. Ali eto strucnjacima je to nista, sta je to igraj samo nema veze, kao da nikada se niste sportom bavili.
Uglavnom mislim da je ovo dobra skola i iskustvo i da ce momci sa sobom ponjeti ovo iskustvo i biti jos bolji i rasturiti i Litvance i Bjeloruse i osigurati EP. Jos nam se tada vraca Panic i Savic pa ce i Karacic i Prce biti u boljoj formi i oporavit se skroz posliej ovih povreda sto su imali prije SP.
Jos jednom momci svaka vam cast i zacepiti usta misevima