FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

rammstein
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la rammstein » 20 sep 2014, 23:36

a jel ti ocekujes da imamo bolta ?
i nije on ispao 1 na 1 nego ga je frajer uzeo u sprintu sto je logicno jer je svjez usao a i brz je po prirodi, dok je kallasi 90 minuta sprintao gore dole i imao najvise oduzetih lopti do tada...
llogicno je da ce u tim trenutcima biti brzi ali je kallasi uradio sve po PS-u i ispratio igraca i skratio mu maksimalno prostor za centarsut... to sto je lopta prosla kroz peterac :thumbdown: pored TRI nasa igraca, to je drugi par cipela, ja ponavljam, zamisli da nase lopte ovako prolaze protivnike stopere :D pa mi bi svaku tekmu 10-1 dobili :mrgreen:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 20 sep 2014, 23:41

Dobar je Kallasi bio danas,ali ne treba od njega sad pravit najboljeg desnog beka na svijetu,polako..Kriv je za gol,isto koliko i stoperi i Dejo,jer je Pandza primio loptu kod aut linije,u trenutku kad je ubacio bio je na par metara od gola...I neki kazu Bandovic bio dobar danas ? :rol: :rol: Pa mi jos nismo svjesni kakvu karinu imamo na golu,svaku utakmicu 3-4 puta zapliva u prazno,negdje on izlijece,oce da kupi lopte a zaboravi da je visok 1.20m..Hitno nam je potreban golman,inace cemo nastaviti primati golove svaku tekmu

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 20 sep 2014, 23:43

Izgleda da mi trebamo igrati utakmice u dnevnom terminu nocne nam ne leze :D :D

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 20 sep 2014, 23:44

Sabinho je napisao/la:
rammstein je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Ramo ovo je pola Kalasijev gol. Nije smio dopustiti da igrac uputi loptu u peterac. Da je ovo bio Dzemo vristali bi kako je njegov gol. Hajmo malo realnosti. :pray: :)
znaci da trazimo beka koji nece dati protivniku da centrira? :mrgreen:
ja ti ponavljam, bek treba da maksimalno smanji prostor za centarsut i da sprijeci centarsut
1. na 7-8 metara od gola i na povratnu na 16 ili 11
lopta koja ide u 5 metara MORA biti ili golmanova ili stoperova... to sto se nasi ne znaju postaviti na loptu to je drugga stvar
Pa pogledaj samo gdje je lopta gdje je dejo....
pogledaj gdje je dupovac, koga čuva?
tatomirovic uopste nie pokrio prostor nego pokrio dupovca ....

a kallasi je ispratio igraca do kraja i maksimalno mu smanjio prostor za centasut
Ramo ne trazimo ali je covjek ispao u igri 1 na 1 i onda pokusao stici i popusio i on i mi. Nije to bila neka duga lopta za ovoga frajera vec je on pored Kalasija stvorio sebi odlican prostor za ostru loptu.
Ma kalasija vratiti nazad u siriju ,,,,, i dzemu vratiti na teren,,,bice puno bolje,,,kao i do sada

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la Aragon » 20 sep 2014, 23:45

mirzatele je napisao/la:Dobar je Kallasi bio danas,ali ne treba od njega sad pravit najboljeg desnog beka na svijetu,polako..Kriv je za gol,isto koliko i stoperi i Dejo,jer je Pandza primio loptu kod aut linije,u trenutku kad je ubacio bio je na par metara od gola...I neki kazu Bandovic bio dobar danas ? :rol: :rol: Pa mi jos nismo svjesni kakvu karinu imamo na golu,svaku utakmicu 3-4 puta zapliva u prazno,negdje on izlijece,oce da kupi lopte a zaboravi da je visok 1.20m..Hitno nam je potreban golman,inace cemo nastaviti primati golove svaku tekmu
X
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 20 sep 2014, 23:47

rammstein je napisao/la:da jos jednom ponovim, kallasi NIJE ispao kod njihovog drugog gola, on je ispratio igraca i skretio mu max ugao centarsuta... ne postoji bek na svijetu koji moze krilo zaustaviti da 90 min ne centrira, ali mu mora smanjiti ugao centarsua... kallasi je to uradio, medjutim nasa dva stopera i golman su se postavili KATASTROFALNO
evo :)
slika

dakle crvena linija je prostor koji je kalasi pokrio
crveni krugovi njihovi igrac
upitnici

jedan je dupovac koji cuva ....nista
drugi je tatko koji je morao ici blize golmanu
treci je bandovic koji u trenutku kada lopta prolazi kraj njega jos uvijek se nije pomakao sa mjesta
cetvrti upitnik je prazan prostor u odbrani koji bi, po meni, trebao krppiti puzigaca... ili dupovac koji je ostao pozada da cuva?

dakle, ahmad je uradio sav posao kako treba a ako mislite da psotoji na svijetu bek pored kojeg niko nikad nece centrirati, javite mi da odem do ibraka da mu ga predlozim
to sto nasi stoperi su "uigrani" pa se ne znaju postaviti na ovakve lopte je druga stvar... mi na tekmama imamo 40 ovakvih ubbacaja i ni jedan ne bude gol, jer se stoperi postave školski i ovo izbiju ko iz pi..ce
Ovo je trebao Tatomirović da pokupi, lopta je prošla bukvalno pored njega...
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la Aragon » 20 sep 2014, 23:49

farukzidane je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
rammstein je napisao/la: znaci da trazimo beka koji nece dati protivniku da centrira? :mrgreen:
ja ti ponavljam, bek treba da maksimalno smanji prostor za centarsut i da sprijeci centarsut
1. na 7-8 metara od gola i na povratnu na 16 ili 11
lopta koja ide u 5 metara MORA biti ili golmanova ili stoperova... to sto se nasi ne znaju postaviti na loptu to je drugga stvar
Pa pogledaj samo gdje je lopta gdje je dejo....
pogledaj gdje je dupovac, koga čuva?
tatomirovic uopste nie pokrio prostor nego pokrio dupovca ....

a kallasi je ispratio igraca do kraja i maksimalno mu smanjio prostor za centasut
Ramo ne trazimo ali je covjek ispao u igri 1 na 1 i onda pokusao stici i popusio i on i mi. Nije to bila neka duga lopta za ovoga frajera vec je on pored Kalasija stvorio sebi odlican prostor za ostru loptu.
Ma kalasija vratiti nazad u siriju ,,,,, i dzemu vratiti na teren,,,bice puno bolje,,,kao i do sada
Sorry, ali to nije niko rekao. Nemoj gurati ljudima rijeci u usta koje nisu rekli. Ako neko smatra da je Kalasi sukrivac za gol, ne znam cemu ironija. Zaista ga jeste 1na1Olimpicov igrac uzeo i centrirao. To je cinjenica.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 sep 2014, 23:51

E moj rukfas od covjeka u tvojim godinama bi se ocekivao neki zreliji komentar. Razumijem da si lika najavljivao godinu i vise i predstavljao kao veliko pojacanje medjutim on to sad treba da potvrdi i niko nije rekao nista lose protiv momka.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 20 sep 2014, 23:53

Problem Kallasija sto ne poznaje protivnicke igrace , sta on zna ko je Pandza i dali je brz , Kallasi je usao u duel malo opustenije sto je ovaj iskoristio , al sto se kaze ipak je 80 minut a kallasi je pretrcao mnogo za razliku od pandze ...
Zadnja izmjena: mravojed, dana/u 20 sep 2014, 23:54, ukupno mijenjano 1 put.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 20 sep 2014, 23:54

dzaba ja pricam jarane kad ne kontaju da je sasvim normalna stvar da ograc centrira loptu samo sto je problem npr ako bek dopusti da ovaj centrira gdje hoce... ali ako mu centarsut mora biti u 5 metara to ne smije proci pored stopera.stopera i golmana...
dakle , pitanje za one koji misle da je kallasi kriv, nije da se svadjam nego pitam i konstruktivan odgovor bih htio, kako to da mi imamo 20 ovakvih lopti i nijedan gol?
drugo, je li to bek ne smije dopustiti protivniku da centrira?
ako je tako, neka nam je bog na pomoci :D jer sa druge strane centriraju svaki put ito bez ovakvog skracivanja prostora :mrgreen: primjera mnogo

"Sorry, ali to nije niko rekao. Nemoj gurati ljudima rijeci u usta koje nisu rekli. Ako neko smatra da je Kalasi sukrivac za gol, ne znam cemu ironija. Zaista ga jeste 1na1Olimpicov igrac uzeo i centrirao. To je cinjenica "
evo vidim i dalje ovo smatrate uzimanjem... uzimanje je kad prodje igraca i napravi asistenciju bez problema dok ovaj stoji na centru (ala berberovic vs travnik-kosonja) a ako igrac isprati protivnika i skrati mu prostor za centarsut tako da moze jedni opalkiti u 5 metara pa sta bog da, to nije greska niti ""uzimanje" :)

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 20 sep 2014, 23:55

Hajde ostavite Kallasija , idemo sad slijedecu utakmicu a to je drina ili siroki ? U srijedu protiv koga igramo ??

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 sep 2014, 23:55

rammstein je napisao/la:dzaba ja pricam jarane kad ne kontaju da je sasvim normalna stvar da ograc centrira loptu samo sto je problem npr ako bek dopusti da ovaj centrira gdje hoce... ali ako mu centarsut mora biti u 5 metara to ne smije proci pored stopera.stopera i golmana...
dakle , pitanje za one koji misle da je kallasi kriv, nije da se svadjam nego pitam i konstruktivan odgovor bih htio, kako to da mi imamo 20 ovakvih lopti i nijedan gol?
drugo, je li to bek ne smije dopustiti protivniku da centrira?
ako je tako, neka nam je bog na pomoci :D jer sa druge strane centriraju svaki put ito bez ovakvog skracivanja prostora :mrgreen: primjera mnogo

"Sorry, ali to nije niko rekao. Nemoj gurati ljudima rijeci u usta koje nisu rekli. Ako neko smatra da je Kalasi sukrivac za gol, ne znam cemu ironija. Zaista ga jeste 1na1Olimpicov igrac uzeo i centrirao. To je cinjenica "
evo vidim i dalje ovo smatrate uzimanjem... uzimanje je kad prodje igraca i napravi asistenciju bez problema dok ovaj stoji na centru (ala berberovic vs travnik-kosonja) a ako igrac isprati protivnika i skrati mu prostor za centarsut tako da moze jedni opalkiti u 5 metara pa sta bog da, to nije greska niti ""uzimanje" :)
I onda neki napadaju Vrsajevica. :damn: :mrgreen:

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 20 sep 2014, 23:57

Sabinho je napisao/la:E moj rukfas od covjeka u tvojim godinama bi se ocekivao neki zreliji komentar. Razumijem da si lika najavljivao godinu i vise i predstavljao kao veliko pojacanje medjutim on to sad treba da potvrdi i niko nije rekao nista lose protiv momka.
da bi da neki zreliji ili,,kako vec god,,,hoces da nazoves komentar,,,onda moras bitti zreliji,,da to shvatis,,uostalom,,brate ti prati i gledaj utakmicu kako hoces,,i kako mislis, da treba,,,tvoje savjete nemam potrebe da uzimam za ozbiljno,,pozz

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 sep 2014, 23:58

farukzidane je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:E moj rukfas od covjeka u tvojim godinama bi se ocekivao neki zreliji komentar. Razumijem da si lika najavljivao godinu i vise i predstavljao kao veliko pojacanje medjutim on to sad treba da potvrdi i niko nije rekao nista lose protiv momka.
da bi da neki zreliji ili,,kako vec god,,,hoces da nazoves komentar,,,onda moras bitti zreliji,,da to shvatis,,uostalom,,brate ti prati i gledaj utakmicu kako hoces,,i kako mislis, da treba,,,tvoje savjete nebam potrebe da uzimam za ozbiljno,,pozz
Nisam to ni trazio od tebe vec na jednu finu polemiku upadnes i napises ono sto si napisao. :wave:

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 21 sep 2014, 00:01

Hvala ti boze na pobjedi, e ovako svi su bili dobri osim dupovca, deje i milosa ;) , nista okrecemo se drini i nova tri boda upisat i idemo na veoma tesko gostovanje mislim na dva teska i tu cemo vidjet nase momke kako ce se dokazat.
04.10.2009 !!

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 21 sep 2014, 00:02

vrsajevic je u istoj situaciji stajao metar i pol od gola aut linije i okrenuo guzu dok je kalasi uklizao 20 cm od protivnika :) lose poredis :) Padza nije mogao centriraati nigdje , ali nigdje osim u 5 metara po zemlji... to sto nasa tri igraca ne znaju to mrtvi hladni izbiti je drugi par cipela,ili sto bi iskreni rekao, UGIRANI STOPERSKI PAR :urnebes:

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 21 sep 2014, 00:08

rammstein je napisao/la:vrsajevic je u istoj situaciji stajao metar i pol od gola aut linije i okrenuo guzu dok je kalasi uklizao 20 cm od protivnika :) lose poredis :) Padza nije mogao centriraati nigdje , ali nigdje osim u 5 metara po zemlji... to sto nasa tri igraca ne znaju to mrtvi hladni izbiti je drugi par cipela,ili sto bi iskreni rekao, UGIRANI STOPERSKI PAR :urnebes:
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: iskreni strucnjak :D :D :D :D

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 sep 2014, 00:08

Dovesti golmana,stopera i zadnjeg veznog..Zadnjeg veznog koji ce biti kvalitetan i defanzivno orijentisan,razbijac..Radovac na klupu,davati mu lagano po pola sata,nekad ce naravno igrati i od pocetka..Rijesiti se Bandovica,Dupovca i Bilbije ili Velkoskog...Ova igra Stojceva u zadnjih par utakmica je zabrinjavajuca,nadam se da je samo kraca kriza i da cemo opet gledati njegove majstorije

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 21 sep 2014, 00:10

rammstein je napisao/la:vrsajevic je u istoj situaciji stajao metar i pol od gola aut linije i okrenuo guzu dok je kalasi uklizao 20 cm od protivnika :) lose poredis :) Padza nije mogao centriraati nigdje , ali nigdje osim u 5 metara po zemlji... to sto nasa tri igraca ne znaju to mrtvi hladni izbiti je drugi par cipela,ili sto bi iskreni rekao, UGIRANI STOPERSKI PAR :urnebes:
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: iskreni strucnjak :D :D :D :D

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 21 sep 2014, 00:13

Mi smo od Stojceva i previse ocekivali... On jeste majstor, ali da je neka klasa ne bi sa 27 godina u najboljim danima bio u nasoj ligi... I prije Sarajeva fakticki nigdje nije ostavio neki trag. Uz sve to lik nema konkurenta u ekipi.
Cuj da se rijesimo Velkoskog... Nije momak kriv sto ga neznalica mjesecima forsira na krilu i ubije ga u pojam...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: FRANK RIBERY i 17 gostiju.