FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 16 sep 2016, 11:02

pinoglavi je napisao/la:
ado075 je napisao/la:ako je neko jutros gledo na TK gostovanje Azmira sve ce mu biti jasno , lik rece da ceka da se izabere nova vlast pa ako budu spremni da pregovaraju da ucestvuju 50 % u godisnjim izdatcima odma ce se vratit na mjesto predsjednika , sto znaci da je ovo sve mrtva politika i da ovo nema veze sa fudbalom a jasko je ovim sebi sam zabio autogol i tako smanjio sanse da odbrani mjesto gradonacelnika
Bolje da nisi ovo pisao, sad ce krenut svako za svog lobirat. Ovaj hoce Batu, drugi Gadzu, treci ce reci dobar je i Jasmin... :puke:
Treba sve kandidate pritisnuti nek se oglase u vezi Slobode a ne gluposti lupetati i pozivati na nekakav bojkot i gasenje kluba
Sta ćeš bolan pritiskat kandidate kad ce ti sve do jedan obećati pomoć Slobodi.... Faraon je imao mogućnosti da to uradi i nije...idemo sljedeći
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 sep 2016, 11:09

staragarda je napisao/la: Sta ćeš bolan pritiskat kandidate kad ce ti sve do jedan obećati pomoć Slobodi.... Faraon je imao mogućnosti da to uradi i nije...idemo sljedeći
Od svih kandidata mozda bi jedan ili eventualno dvojica uradila nesto za Slobodu. Evo Azmir hoce da grad 50% finansira, lijepe su to pare, nece svako pristati da tolike pare daje u fudbalski klub
Nad tobom sunce najljepše sja

SOLINA
Kontakt:

Post Postao/la SOLINA » 16 sep 2016, 11:12

Šta je uslov da bi ja usto: Možda jedino šta ja znam da mi mi ponude da se ugasi republika srpska, to je ponuda koju ne bi mogao ispustiti! "Azmir Husić"

:mrgreen: :bih:
Solina navija za Slobodu!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 16 sep 2016, 11:17

Ma klub treba privatizovati i otkaciti od grada, to je jedino rjesenje na duge staze i korak ka Evropi. Toliko negative je prosuto u zadnjih par dana da mi se uopste nije ni ulazilo na temu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

cadillac
Kontakt:

Post Postao/la cadillac » 16 sep 2016, 11:20

Hoće li si i dalje pjevat "a za sve p.ičke režimske"? bojim se da se neko od ovih "privrednika" ne prepozna :mrgreen:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 sep 2016, 11:23

cadillac je napisao/la:Hoće li si i dalje pjevat "a za sve p.ičke režimske"? bojim se da se neko od ovih "privrednika" ne prepozna :mrgreen:
Auch :rol:
Fakat ljudima nista nije sveto, za marku bi roditelje prodao.
Grad bez sporta je mrtav grad,a nama je samo Sloboda ostala :zviz:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 16 sep 2016, 11:24

pinoglavi je napisao/la:
staragarda je napisao/la: Sta ćeš bolan pritiskat kandidate kad ce ti sve do jedan obećati pomoć Slobodi.... Faraon je imao mogućnosti da to uradi i nije...idemo sljedeći
Od svih kandidata mozda bi jedan ili eventualno dvojica uradila nesto za Slobodu. Evo Azmir hoce da grad 50% finansira, lijepe su to pare, nece svako pristati da tolike pare daje u fudbalski klub
Na tih ulozenih 50% imao bi zaradu 150%. Nije zarada samo od ulaznica, ko je radio u iole ozbiljnijem fudbalskom klubu zna koje su cifre u pitanju.
al braco moj, ako ne ulozis ne mozes ocekivati ni da zaradis.
samo je fazon sto zarada nece doci preko noci, mnogo godina se crpilo iz Slobode, varali i krali, uzimali i sakom i kapom. Sad to sve valja prvo sanirati pa tek onda poceti zaradjivati.
Sloboda je ko i Panonika ko i Aerodrom. Zna se gdje je zarada, neces sigurno zaraditi i progitirati od lokalaca i penzionera od prodatih ulaznica na Panonici vec od strani turista, al treba ih privuci jos nedto im ponuditi osim jezera.
Aerodrom nece moci funkcionisati samo od WizzAira i putnickog saobracaja, Na Cargu je profit i zarada ali treba napraviti brzu cestu do autoputa i povezati se sa koridorom VC, Budimpešta.-Ploče i doci ce i investitori.
poenta je da se MORAJU STVORITI USLOVI!!
Ako hoces zaraditi moras ruku u dzep zavuci ali ne tako sto ces praviti ćuprije za nigdje

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 16 sep 2016, 11:29

pinoglavi je napisao/la:
Kažem ti.da će sve i jedan obećati sve živo samo je Faraon bio na vlasti, obećao da će gurat i nije.... Za ostale ne znamo sta bi jer nisu bili u prilici, jel tako
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 sep 2016, 12:03

pinoglavi je napisao/la:
Razumijem ovu Azmirovu pricu 50-50 on i grad, ali u narednih godinu dana dok se reprogram i ostali dugovi ne vrate, ali ako Azmir misli da se svake godine ide milion na milion onda sam ja prvi protiv toga. Ogromne su to pare i klub kojeg prati 2-3000 ljudi ne zasluzuje te pare. Takodjer Azmir ako zeli Evropsku Slobodu da pravo onda neka pravi, ali ne da grad pravi Evropsku Slobodu uz pomoc Azmira, ili obratno.
Vracanje duga od strane grada DA, ali daljnje enormno ulaganje NE. Imamo mi previse problema u gradu i bez Slobode.

Mene samo zanima, kako vecina gleda na ove izbore i kandidate za gradonacelnika, kroz prizmu Slobode ili grada kao jedne cjeline i sve pratece problematike?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 16 sep 2016, 12:15

Beduin je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Razumijem ovu Azmirovu pricu 50-50 on i grad, ali u narednih godinu dana dok se reprogram i ostali dugovi ne vrate, ali ako Azmir misli da se svake godine ide milion na milion onda sam ja prvi protiv toga. Ogromne su to pare i klub kojeg prati 2-3000 ljudi ne zasluzuje te pare. Takodjer Azmir ako zeli Evropsku Slobodu da pravo onda neka pravi, ali ne da grad pravi Evropsku Slobodu uz pomoc Azmira, ili obratno.
Vracanje duga od strane grada DA, ali daljnje enormno ulaganje NE. Imamo mi previse problema u gradu i bez Slobode.

Mene samo zanima, kako vecina gleda na ove izbore i kandidate za gradonacelnika, kroz prizmu Slobode ili grada kao jedne cjeline i sve pratece problematike?
Znas li koliko ljudi prati Široki ili Zrinjski a koliki su njihovi budžeti, prihofi vs rashodi?
milion na milion je smiješna cifra u ovom biznisu. Smijesna u odnosu na to koliko se moze dobiti ali pametnim ulaganjem i poslovanjem, al hajd, mi imamo ionako luzerski mentalitet, vazno je ucestvovati i nek se ne puca a po defoltu bi trebali i investitori doci jer ipak smo mi najstariji grad na Balkanu, sa najljepsim jezerima a k tome jos multikulturalni

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 sep 2016, 12:20

costacurta08 je napisao/la: Znas li koliko ljudi prati Široki ili Zrinjski a koliki su njihovi budžeti, prihofi vs rashodi?
milion na milion je smiješna cifra u ovom biznisu. Smijesna u odnosu na to koliko se moze dobiti ali pametnim ulaganjem i poslovanjem, al hajd, mi imamo ionako luzerski mentalitet, vazno je ucestvovati i nek se ne puca a po defoltu bi trebali i investitori doci jer ipak smo mi najstariji grad na Balkanu, sa najljepsim jezerima a k tome jos multikulturalni
Sve dobro receno :thumbup:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 sep 2016, 12:25

Costacurta - ti si za to da grad svake godine izdvaja milion KM + odrzava stadion i placa komunalije?

Azmir je jos davno izjavio da od grada trazi vecu potporu samo dok se dugovi ne pivracaju, tj. on ce preuzeti odgovornost na igrace i vodjenje tima, a grad na dugove zbog kojih je i sam direktni krivac. To mi je fer deal, a da svake godine grad izdvaja milionske cifre na jedan klub, a grad u velikoj dubiozi i nezaposlenost je jedina koja cvjeta u Tuzli, to mi je nerezonski i nelogicno ocekivati, pogotovo imajuci u vidu koliko zaista se Sloboda voli i prati kod nas.
Pa jedan Zeljo onda zasluzuje barem 2mil svake godine od grada Sarajeva, ali ljudi furaju da imaju svoj stadion, da ih niko ne handri, idu na samoodrzivost a ne na gradsku milostinju.
Ako je Radnik imao onakvu sezonu sa budzetom od cirka 500.000, onda nama ni ne treba Azmir, vec samo te gradske pare i sposobnog trenera koji nece svaku usranu pauzicu bjezati u etno sela i sto dalje od Tuzle da bi imali potreban "mir" i opet igrali lose i losije.
Jbm li ti Husrefe.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 16 sep 2016, 12:26

Beduin je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:

Ja ti mogu reći iz perspektive nekoga ko je pod Jasminovim vodstvom živio u ruralnim predjelima (da se tako izrazim) opštine i mogu ti potvrditi da ni jedne sekunde se nije mrdnulo da se nešto napravi tu (pa barem da se sanira put par puta, a ne samo kada su izbori), pa je i dalje dobijao podršku. I opet su ljudi glasali za njega iz nekih razloga. A onda kreneš od grada i pogledaš kako su ti obične kante za smeće razdvojene na 1000 metara, pa jadan držiš onaj omot od čokoladice ko mahnit tražeći gdje da ga baciš. Istina je da Tuzli treba promjena, a ja lično mislim da niti jedan od kandidata ne može pružiti išta bolje, ni za grad, a ni za Slobodu. Znam da zvučim dosta crno, ali sam se pomirio sa činjenicom da jednom kada neko dođe na vlast, sve će raditi da tu i ostane, umjesto da poboljša mnoge aspekte društva, među kojima je naravno i sport. Jasmin će najvjerovatnije pobijediti, jer to želi velika većina ljudi, jer smo mi u Tuzli izgleda odlučili da držimo na vlasti socijalističku opciju, a nažalost, SDP je sve, samo nije socijalistička stranka. Ima ono S u svom imenu i to je to. Nažalost, Slobodi se ne piše dobro - zapravo, čudo treba da se desi da bi klub uopšte funkcionisao bez Azmira, koliko god mi želili da to nije istina. Ko god da dođe na vlast, pa čak i ako se Jasmin zadrži na poziciji gradonačelnika, mora svaku svoju zamisao provesti preko OV-a, a tu će se struktura najvjerovatnije promijeniti zbog koalicije SDA-SBB, i čisto sumnjam, čak i u slučaju da se htjedne intenzivno pomoći klubu, da će išta biti sprovedeno. Neće se najvjerovatnije moći dogovoriti oko nekih bitnijih stvari, jer će kočiti jedni druge na svakom koraku, a kamoli oko naše Slobode.

Znam da sam crnjak napisao, ali ja mislim da sam pokušao biti realan što je više moguće. I neću više o politici da ne bih dobio ban :mrgreen:
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 16 sep 2016, 12:27

Onog trenutka kada sam vidio fotografiju sa sastanka u faraonovoj grobnici odlucio sam da moja noga vise nece krociti na Tusanj......do nekih boljih vremena pozdrav raji sa foruma.....Izvinjavam se ako sam nekoga ovdje na ovom forumu na bilo koji nacin uvrijedio, nije bilo sa namjerom... :salut:

P.S. Veliko hvala gospodinu Azmiru Husicu za sve lijepe trenutke sto nam je pruzio i sto sam bio ponosan na nasu Slobodu......jos jedno veliko hvala Azmire. :bow:
🔴⚫️

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 sep 2016, 12:28

Svaki investitor hoce slobodu u radu.
Konkretno zeli stadion na raspolaganju i klub,da nikoga nemora pitati moze li uopste trenirati taj dan.
Zeli slobodu da gradi i razvija bez nasih vjecnih stranackih igracki i peripetija.
Nebitno ko je taj covjek,kod ne dodje ulagac koji ce imati porpunu slobodu, nama je samo "bitno je ucestvovati"i mozda i gasenje.
Ne mora to biti Azmir,ali ja mislim da se raspisali o politici bas zbog toga sto podsvjesno znamo da nam je sistem nakaradan i kao takav neda napredovati.
Gdje pise da grad mora davati novac.Ne mora ali daj uslove da neko drugi ulaze.Vrati stadion u vlasnistvo Slobodi,neka skupstina promjeni statut i omoguci ulagacka prava,i otvori put investitorima.Pa da vidimo,uradite bar nesto.
Iz tog ugla gledano Azmir je upravu.Sve bi oni ali da i klub i stadion ostaju njihova igracka vecinom politicka,a da neko to plati.Ne ide to tako,Evo bice skupstina i o tome nece biti rijeci. ...Kao ni o reprogranu niti bilo kojoj bitnoj stvari.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 16 sep 2016, 12:32

Beduin je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:

druze nesmalzem se stobom, covjek daje svoje pare za nesto sto nije njihovo, a grad daje novac u nesto sto je njegovo i cime se diči a nepomaze ga, pa ako nemoze pratit nek ga izdvoji iz SD Sloboda, uredi upravljacka prava i da nekome ko to zeli i moze. Nemogu shvatit da zaposlajava jednog licu ili secera, koji je tuzio taj isti klub a oni su vlasnici kluba,

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 sep 2016, 12:33

Beduin je napisao/la:Costacurta - ti si za to da grad svake godine izdvaja milion KM + odrzava stadion i placa komunalije?

Azmir je jos davno izjavio da od grada trazi vecu potporu samo dok se dugovi ne pivracaju, tj. on ce preuzeti odgovornost na igrace i vodjenje tima, a grad na dugove zbog kojih je i sam direktni krivac. To mi je fer deal, a da svake godine grad izdvaja milionske cifre na jedan klub, a grad u velikoj dubiozi i nezaposlenost je jedina koja cvjeta u Tuzli, to mi je nerezonski i nelogicno ocekivati, pogotovo imajuci u vidu koliko zaista se Sloboda voli i prati kod nas.
Pa jedan Zeljo onda zasluzuje barem 2mil svake godine od grada Sarajeva, ali ljudi furaju da imaju svoj stadion, da ih niko ne handri, idu na samoodrzivost a ne na gradsku milostinju.
Ako je Radnik imao onakvu sezonu sa budzetom od cirka 500.000, onda nama ni ne treba Azmir, vec samo te gradske pare i sposobnog trenera koji nece svaku usranu pauzicu bjezati u etno sela i sto dalje od Tuzle da bi imali potreban "mir" i opet igrali lose i losije.
Jbm li ti Husrefe.
Nemamo mi Krstajica. Mi bi sa 500 hiljada bankrotirali za dva mjeseca, a u ligi bi bili vjerovatno zadnji. U Federalnoj bi sa tim parama izborili opstanak ..

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 16 sep 2016, 12:54

Beduin je napisao/la:Costacurta - ti si za to da grad svake godine izdvaja milion KM + odrzava stadion i placa komunalije?

Jbm li ti Husrefe.
Ciji je klub FK Sloboda? Gradski! Onda bi trebao i da ulaze vise nego Azmir. Grad ako ne moze treba klub rijesiti sa ulagackim pravima, pa do privatizacije. To je jedino rjesenje! U ovom slucaju grad je vlasnik i normalno da cu kriviti vlasnike. Samo privatizacija, pa kom obojci, kom opanci! :salut:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 16 sep 2016, 12:56

tuzlak1987 je napisao/la:

Jbm li ti Husrefe.
Nemamo mi Krstajica. Mi bi sa 500 hiljada bankrotirali za dva mjeseca, a u ligi bi bili vjerovatno zadnji. U Federalnoj bi sa tim parama izborili opstanak ..
Pa kada nam sjede ovakvi biznismeni kao sada, cemu se nadati osim bankrotu i lopovluku.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 16 sep 2016, 12:56

Skver je napisao/la:Onog trenutka kada sam vidio fotografiju sa sastanka u faraonovoj grobnici odlucio sam da moja noga vise nece krociti na Tusanj......do nekih boljih vremena pozdrav raji sa foruma.....Izvinjavam se ako sam nekoga ovdje na ovom forumu na bilo koji nacin uvrijedio, nije bilo sa namjerom... :salut:

P.S. Veliko hvala gospodinu Azmiru Husicu za sve lijepe trenutke sto nam je pruzio i sto sam bio ponosan na nasu Slobodu......jos jedno veliko hvala Azmire. :bow:
Bojim se da je to misljenje vecine, ali isto tako imam trunku nade da ovo jos nije gotovo.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.