Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Civa
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Civa » 06 jun 2016, 12:23

Ja bih evo odmah prihvatio tih kao navodnih 60m od PSG i 50 bi odmah gurnuo Realu za James R. Ovaj nije u prvim planovima kod Zizua i msm da bi i Real prihvatio ovu ponudu jer imaju namjeru trošit ovo ljeto. Sad bi sve bilo na Kloppu i Jamesu :mrgreen:
Uglavnom Coutinho sumnjam da će ići ako ne dođe neka cifra od 50+ miliona.
Mada po meni prioritet ne znam tog Zelenog Poljaka nisam ga gledao, ali mislim da se jedan kvalitetan veznjak mora dovesti. Can jeste za prve postave, ali mora tu neko još doći. Po meni pa opet bi probao sa timom koji nam je uzeo pare već nek uzme još. Wanyama :mrgreen:
Tako blizu, a tako daleko.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 06 jun 2016, 12:32

YNWA je napisao/la:Ne sjecam se situacije oko Alonsa, nikad mi nije bio nesto drag igrac pa mi njegov odlazak nije toliko tesko pao, ali ako je imao visegodinsji ugovor, mogao se zadrzati. Masch se nije mogao zadrzati, jer smo tada bili u teskoj situaciji, pregovori oko novih vlasnika, i on se morao pustiti i ne gledam toliko na taj period sa starim vlasnicima.
Torres se mogao zadrzati, i na kraju je vrijeme pokazalo da se morao zadrzati, i Sterling se morao zadrzati, to sam pisao cijelo vrijeme, dzaba nama 50 miliona funti, kad se znalo da cemo ih baciti na debile.
Odlazak Alonsa je takav udarac za klub, da se ni danas nisu oporavili od istog. Još uvijek se čeka igrač kao Alonso na sredini terena. Jedino je Stevie u sezoni 13/14 odradio dobar posao na toj poziciji. Sve ostalo tokom sezona su bili promašaji i loše partije.
U zadnjoj rečenici si samo potvrdio što je Liverpool neozbiljan klub. Izgubili su praktično od Kuyta jedino krilo koje je nešto valjalo + klub već godinama ima deficit igrača na tim pozicijama i kao zamjenu koga su doveli? Nikoga.
Igrac ima ugovor, niko ga nije natjerao da taj ugovor potpise, i osim ako ne ulazi u zadnju godinu ugovora, budi siguran da ce on davati maksimum na terenu, nece ni on rizikovati karijeru, evo primjer Coutinho, ima ugovor ako se ne varam do 2020, ako nema neke klauzule da moze ici za određen iznos, onda je njemu taj ugovor odraditi do kraja ako to Liverpool zeli.
Naravno ima igraca koje je najbolje pustiti, pustio je i United Di Mariu, ali ne moze to biti svaki igrac po kojeg dođe neki bogatiji klub, pogotovo to ne mozemo mi uraditi, jer nemamo kupovnu moc da zamijenimo tog igraca, zato sam sad protiv prodaje Coutinhoa, pa makar ponuda bila predobra, jer moramo jednom pokazati zube.
Ja ponavljam opet, ne možeš ti na silu zadržati svakog igrača. Možda ćeš uspjeti jednom ili dva puta da nekoga tako zadržiš, ali zar stvarno misliš da se sad desi sukob Coutinha i kluba i ovaj završi na tribinama, da recimo nakon odlične sezone i dobre ponude sljedeće sezone Firmino ne bi tražio transfer?
Liverpool je izgubio povjerenje i respekt svih. Počevši od navijača preko igrača i svojih i protivničkih. Liverpool neće moći promijeniti situaciju drastično osim ako ih ne kupi neki bogataš. Mogu se okrenuti pravljenju ekipe od manje atraktivnih igrača i ukoliko se desi odlazak bitnijeg igrača mora se odmah mijenjati na kvalitetan način. Ponavljam, valjda i skauti trebaju nešta odraditi. Ako ode Coutinho nije nikakva garancija da ćeš dovođenjem Gotzea za 30m ovog prvog nadomjestiti i biti još jači. Rizik postoji pri svakom transferu, negdje veći, negdje manji.

Liverpool ne umije da zamjeni igrača i nema dugoročni plan. To je poenta. Nije najbitnija kupovna moć u svemu tome.

To sto ti pises rade u Dortmundu i kako vidimo to ne prolazi, a pogotovo nece prolaziti kod nas, u ligi gdje imas 2-3 Bajerna, kako da budemo konkurenti ako prodajemo najbolje igrace ?
Koje tačno?

Tottenham gubi igrače, Arsenal također. City zbog ogromne financijske moći može odbiti ponudu za najboljeg igrača, mada je i to pitanje i bilo bi zanimljivo vidjeti šta bi se desilo kad bi Real ili Barca došli sa ponudom za Aguera recimo. Za Chelsea u biti ista stvar. Misliš da bi Hazard ostao u Londonu, da Real pusti Ronalda i traži njegovu zamjenu i dođe sa adekvatnom ponudom (80+ m)? United je na vrhuncu moći gubio igrače od Reala. Misliš da će United moći da zadrži Martiala? Tu dolazimo do financijske i sportske nemoći Liverpoola i onoga što sam pisao da ipak nije isto Cityu odbiti ponudu za Aguera i Liverpoolu za Suareza.

Zašto bi neko igrao za City ili Chelsea, ako za recimo isti novac može igrati u jednom od dva najveća kluba na svijetu? Naravno tu dolazimo i do individualnih mišljenja samih igrača. Ja kažem da će 90% pakovati stvari i ići put Španije.

Koliko vidim Pogba je jos u Juventusu, a cisto sumnjam da nije imao ponude bogatijih klubova, znaci da se ipak Juventus drzi, ne skidaju gace na prvu ponudu, a itekako je bitno to sto oni mogu pokupiti sve najbolje u Italiji, cak privuci i neke igrace van Italije. Da mi mozemo tako odmah bi potpisao prodaju Coutinho iako mi je drag igrac.
Opet nisi pogodio srž. Ono što ja govorim od početka, da ukoliko klub dobije zadovoljavajuću ponudu, kao i sam igrač, jako su male šanse da ga klub zadrži (pomenuti gen Buffona, Tottija i ostalih). Pitao bih te ja koliko bi Pogba ostao u Juvetu da se Perez pojavi sa 100m i njemu platom od 12m. Cijenio je i Lyon Benzemu na 100m pa su ga na kraju prodali za skoro 3 puta manje novca. Želje i teorija su jedno, realnost i praksa sasvim drugo.

Sasvim je jasno da igraci zele ici tamo gdje im je bolje, ali zato ti obezbijedis igracima uslove da oni mogu biti zadovoljni u Liverpoolu, a to neces moci ako prodajes najbolje igrace, i sasvim je jasno da nikad necemo biti nivo Barse i Reala, ali nama klubovi koji su nas rang, financijski i slabiji uzimaju igrace ispred nosa, a to se mora promijeniti i dok se ne promijeni najbolje igrace na sve nacine pokusati zadrzati u klubu. A kad ti budes mogao dovesti Maria, onda nece biti toliki problem pustiti najboljeg igraca u Barsu ili Real za veliku cifru.
:thumbup: Slažem se apsolutno za sve. Treba probati zadržati svakog igrača ukoliko je vrijedan na sve moguće načine, ali definitivno nisam za neke radikalne opcije.
Napiši ti konkretan primjer koliko je to igrača iz timova poput Liverpoola odbilo Real, Barcelonu i Bayern pa da vidimo.
FK Pjetlovi

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 06 jun 2016, 13:33

Ja sam o ovome pricao, bas bas davno, i nekako mi mrsko da se ponavljam oko ove price zadrzavanja igraca, mada radim to s vremena na vreme, ali znajte da su Barca, Bayern i Real, trenutno apsolutni vrh, i da jedini timovi koji mogu apsolutno zadrzati svoje igrace, to su oni. Jbg, to je tako i treba se navici na to i prihvatiti realnost. A opet, to je na kraju krajeva veoma racionalno.

Eto tu je i PSG zbog enormne kolicine novca, ali cak i oni ne verujem da su u mogucnosti zadrzati bas sve igrace, jer nekad ima nesto sto je jace od novca. Bas sumnjam da bi iko zeleo do kraja zivota da igra u PSG i francuskoj ligi.

Cela poenta je oko zamene, tj dobre transfer politike, o onome o cemu @reds prica celo vreme. Pogotovo zamena igraca koji su zamenljivi.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 06 jun 2016, 16:14

@reds
Odbio je Gerrard :D
I sasvim je normalno da 99 % igraca zeli igrati za Real ili Barsu, najveci klubovi na svijetu i to ne sporim. Ali mora se nesto i klub pitati, ne mozes se samo predati jer su oni dosli po igraca. a na kraju ako i oni dođu to nije tolika katastrofa, katastrofa je kad igraca pustis u Chelsea i City, ne moze me niko uvjeriti da nismo mogli zadzati Sterlinga, Meirelesa i Torresa, i da je bolje sto smo ih prodali jer dobili smo dobru lovu, ne vrijede toliko, nema sumnje da nisu vrijedili, ali mi smo vise izgubili time sto smo ih pustili, nego sto smo dobili i u tome je problem i zbog toga ne bih pustio sad nijednog igraca makar i Barsa dosla po njega. Pa makar doslo to toga da karijeru unsitimo igracu.
Naravno slazem se sa tim da ne mozes zadrzati svakog igraca, ali ne mozes svakog pustiti, pa jedino smo uspjeli zadzati Gerrarda i Aggera a i to zahvaljujuci tome sto su oni htjeli ostati, nisu htjeli cuti za transfer.

Vece su sanse da Firmino podnese zahtjev ako mi prodamo Coutinhoa, jer prodajom najboljih igraca se ne mozes boriti za trofeje niti igrati LP, a samim tim ne mozes potpisivati jake sponzorske ugovore kao ostali klubovi,

Imas Chelsea(nesto su sad pali ali nema sumnje da ce se vratiti), City i United, svi oni se mogu boriti sa Bajernom za igrace, jer imaju tu financijsku moc. Pusti Real i Barsu, oni su drugi svijet za sve, a ni oni nece moci tako lahko doci do Hazarda i Aguera, sumnjam da bi i mogli. A United je pustao igrace nakon sto je sa njima sve osvojio, tako da je to sasvim OK politika kluba, iskoristis ih i onda ih odlicno prodas, a vracamo se na to da imas mogucnost dovesti WC igrace kad prodas najboljeg igraca.
Želje i teorija su jedno, realnost i praksa sasvim drugo.
upravo tako, lijepo je zeljeti dobiti Maria i Manea za Coutinhoa, ali to nije moguce, nego ce biti onako kao sto smo navikli, kao sto smo Torresa zamijenili Carollom, tako cemo i Coutinhoa nekim novim Lallanom. I dok mi ne budemo u mogucnosti privuci igrace kao sto je Mario, najbolje igrace ne bih pustao.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 06 jun 2016, 17:35

YNWA je napisao/la:@reds
Odbio je Gerrard :D
I sasvim je normalno da 99 % igraca zeli igrati za Real ili Barsu, najveci klubovi na svijetu i to ne sporim. Ali mora se nesto i klub pitati, ne mozes se samo predati jer su oni dosli po igraca. a na kraju ako i oni dođu to nije tolika katastrofa, katastrofa je kad igraca pustis u Chelsea i City, ne moze me niko uvjeriti da nismo mogli zadzati Sterlinga, Meirelesa i Torresa, i da je bolje sto smo ih prodali jer dobili smo dobru lovu, ne vrijede toliko, nema sumnje da nisu vrijedili, ali mi smo vise izgubili time sto smo ih pustili, nego sto smo dobili i u tome je problem i zbog toga ne bih pustio sad nijednog igraca makar i Barsa dosla po njega. Pa makar doslo to toga da karijeru unsitimo igracu.
Naravno slazem se sa tim da ne mozes zadrzati svakog igraca, ali ne mozes svakog pustiti, pa jedino smo uspjeli zadzati Gerrarda i Aggera a i to zahvaljujuci tome sto su oni htjeli ostati, nisu htjeli cuti za transfer.
Sve što si ti napisao i sad i prije je sasvim uredu, sa velikom većinom se slažem.

Međutim, ti pišeš sve teoretski i neku idealnu varijantu. Ja pričam ono što se događa u praksi i naveo sam ti neke primjere za to. Ne vidim razlog zbog čega nastavljaš pisati da ne treba pustiti nijednog igrača kad mi nisi naveo primjer koliko je to igrača i timova odbilo veće i bolje od sebe, a prvenstveno Real i Barcelonu koji su uzeli Liverpoolu 3 igrača u zadnjem periodu?

Znam da bi morao itekako dobro da zasučeš rukave i opleteš po googleu da bi našao eventualno neke primjere za to.

Vece su sanse da Firmino podnese zahtjev ako mi prodamo Coutinhoa, jer prodajom najboljih igraca se ne mozes boriti za trofeje niti igrati LP, a samim tim ne mozes potpisivati jake sponzorske ugovore kao ostali klubovi,
Arsenal, Atletico, Borussija i Juventus kažu da možeš.

Imas Chelsea(nesto su sad pali ali nema sumnje da ce se vratiti), City i United, svi oni se mogu boriti sa Bajernom za igrace, jer imaju tu financijsku moc. Pusti Real i Barsu, oni su drugi svijet za sve, a ni oni nece moci tako lahko doci do Hazarda i Aguera, sumnjam da bi i mogli. A United je pustao igrace nakon sto je sa njima sve osvojio, tako da je to sasvim OK politika kluba, iskoristis ih i onda ih odlicno prodas, a vracamo se na to da imas mogucnost dovesti WC igrace kad prodas najboljeg igraca.
Nije glavna poenta mogu li City ili ovi drugi uzeti prije Bayerna nekog igrača, već može li City uzeti Bayernu igrača?

Šta misliš kolike su šanse da recimo City uzme Robbena u prajmu, a kolike da Bayern uzme Aguera? Chelsea da uzme Riberya, a Bayern Hazarda? United Lewandovskog, a Bavarci Martiala?

Priznaćeš jako teško bilo šta od ovoga, ali su veće šanse da će prije važnog igrača uzeti Bayern nekome od ovih timova nego obratno. Drugi je stvar cipela što Bayern neće da kešira nekog igrača 60+ miliona, za razliku od Engleza.

upravo tako, lijepo je zeljeti dobiti Maria i Manea za Coutinhoa, ali to nije moguce, nego ce biti onako kao sto smo navikli, kao sto smo Torresa zamijenili Carollom, tako cemo i Coutinhoa nekim novim Lallanom. I dok mi ne budemo u mogucnosti privuci igrace kao sto je Mario, najbolje igrace ne bih pustao.
Nije moguće zato što je uprava nesposobna i neinteligentna. Moguće je, samo su levati.

Klub je trebao stati na noge kad je bio na vrhuncu. Poslije Istanbula pa tu negdje do 2010. godine. Trebali su podmladiti ekipu, nadograditi onu koja je već bila tu i adekvatno zamijeniti igrače koji su otišli. Znači ne moraš dovesti top igrača i keširati ga da bi bio uspješan i da bi zamijenio. Dovodio je Real i prije najveće igrače svijeta i zvjezde i keširao koliko je stigao i gdje je stigao, pa su redovno ispadali u 1/8 finala i to nekoliko godina zaredom.

Treba dovesti igrača koji bi se mogao uklopiti i po karakteru i po igri u klub. Ponovo se vraćam na posao koji bi skauti trebali da obavljaju. U vremenu kad milioni ljudi širom svijeta ganjaju loptu i kad se svaki amater snima i dostupno je sve na netu, hoćeš da kažeš da je nemoguće naći zamjenu za nekog igrača, a taj neki igrač je tipa Coutinho? Ne možeš je naći za Messija, Ronalda, Iniestu i slične. Takvi se rode u nekoliko decenija. Coutinho i njemu slični se vjerovatno rađaju svakih par mjeseci.

Koliko je klub "proizveo" mladih igrača u zadnjoj deceniji? Kad je situacija takva kakve jeste, da ne možeš ravnopravno se boriti na tržištu okreni se domaćoj proizvodnji.

Problem kluba Liverpoola jeste ta katastrofalna transfer politika i neadekvatno reagovanje u situacijama kada su gubili igrače i neplanski rad. Imali su sjajnu ekipu, brend, atraktivnost na globalnom nivou, respket od svih, taj momentum nakon Istanbula pa i Atine i iz svega toga je proizašao nikad lošiji Liverpool.

Ostale su samo legendarne priče o velikom, neuništivom Liverpoolu i Anfield.
FK Pjetlovi

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 06 jun 2016, 22:21

Ljudi koga zaebava ovaj bein sports. Kažu da smo blizu dovođenja Higuaina. Kakav su oni inače izvor?

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 06 jun 2016, 22:38

@ reds
Arsenal poceo osvajati trofeje kad su doveli Ozila i poceli graditi ekipu, koga su to oni prodali u zadnjih nekoliko godina ?Atletico se jos drzi ali nece dugo, uskoro ide pad, i Borusija je bila pala, pa se sad malo digla, ali nedovoljno, nema trofeja, a Juventus ne treba spominjati, oni su ko dinamo, najjaci u drzavi, i lahko je Atleticu, a pogotovo Borusiji i Juventusu biti dobri u svojim ligama, kad nemaju neku jacu konkurenciju, mislim na financijsku moc klubova u tim ligama.

Sam si napisao da je skoro nemoguce da dođe do transfera između tih klubova, i sanse su im iste, znaci u 90% slucajeva Bajern nece moci uzeti igraca tim klubovima, niti ce oni Bajernu. Ne bi ni Engleski klubovi placali igrace po 60+ miliona, da mogu pokupiti sve sto vrijedi u ligi za manju lovu.

Mi nismo mogli rasti poslije Istanbula zbog vlasnika, ali nema potrebe da pisem sta se sve desilo, odlicno to znas, i u kakvoj smo situaciji bili prije dolaska ovih vlasnika.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 06 jun 2016, 22:58

Kao prvo, drago mi je da je @reds ponovo počeo redovno pisati. Drugo, i jedan i drugi su u pravu, mislim u vezi prodaje Coutinha.
Ipak, pomalo je naivno porediti kutijicu sa Suarezom, Alonsom, Torresom... To sto je on trenutno nas najbolji igrač samo govori u kakvoj je situaciji klub. I ne zavaravajte se, Klopp se zove Jürgen, a ne Merlin. Nema ni čarobni štapić pa da odjednom riješi sve probleme. Kupovina, i to dobrih ce biti, muslum da sebi Jürgen neće dozvoliti da u sezonu udje nespreman. I ptice na grani znaju da on voli igru preko krila, a mi krila nemamo. Dalje, svako je vidio da Moreno nije fantastično rješenje na beku, i zašto uopste mislimo da to Klopp ne vidi. Takodjer, iz aviona se vidi da nam treba još jedan kreativan veznjak, i ako Klopp misli da je Zielinski ili Dahoud rješenje, zašto mi sumnjamo?
Hoću reci, konačno imamo pravog menadžera ( ne trenera ), i imamo pravo biti pozitivni.
Čvrsto sam ubijedjen u povratak u top4, iako ce biti teze nego ikad. Puno para, puno dobrih ekipa, igrača i trenerska elita je iduće sezone u BPL-u, ali vjerujem u izboren plasman u CL.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 06 jun 2016, 23:39

meksicke novine kao i fox sports tvrde da smo dog s herrerom iz porta,ako je istina kakav je ovaj ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 06 jun 2016, 23:47

nerkolfc je napisao/la:Ljudi koga zaebava ovaj bein sports. Kažu da smo blizu dovođenja Higuaina. Kakav su oni inače izvor?
Odlican, ali sumnjam da su uopste ista rekli vec je neko na twitteru podmetnuo buvu. Ma nema trika da cemo dati i pola love koliko traze ovi.
A evo Express pise da ce i Barca krenuti po Coutinha. Pa to je sjajno.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 07 jun 2016, 02:44

YNWA je napisao/la:@ reds
Arsenal poceo osvajati trofeje kad su doveli Ozila i poceli graditi ekipu, koga su to oni prodali u zadnjih nekoliko godina ?Atletico se jos drzi ali nece dugo, uskoro ide pad, i Borusija je bila pala, pa se sad malo digla, ali nedovoljno, nema trofeja, a Juventus ne treba spominjati, oni su ko dinamo, najjaci u drzavi, i lahko je Atleticu, a pogotovo Borusiji i Juventusu biti dobri u svojim ligama, kad nemaju neku jacu konkurenciju, mislim na financijsku moc klubova u tim ligama.
Da su se naosvajali trofeja nisu, ali dobro. Ne mogu poreći da je Ozil dao sasvim novu dimenziju Arsenalu.
Pitaš li se što nisu prodali nikoga u zadnjih nekoliko godina? Odgovor je vrlo jednostavan. Nemaju koga. Koga je to Arsenal "izbacio" od igrača u posljednjim godinama?

Ono što je Wengera i Arsenal krasilo godinama, atraktivan fudbal i masa mladih i kvalitetnih igrača je naprosto isparilo. Wenger koji je bio poznat tako što je od animusa pravio odlične i vrhunske igrače i prodavao ih za više-manje dobru lovu, od trenera koji je važio za klasu, postao je predmet šprdancije i neko ko je počeo da skuplja igrače od koje nema nikakve koristi poput Diabya, Rosickog i sličnih. Arsenal ima veliki broj igrača koji su svoje najbolje dane ostavili iza sebe i jedino što je "vruća roba" u ovoj ekipi je donekle Bellerin. Pri ovome mislim na nekoga ko bi mogao već ovo ljeto da ode. Šta misliš koliko će dugo trebati da ga Barca ili neko drugi uzme? Sad na ljeto, godina, dvije maksimalno? Uhvatiće se noge i Ozil i Sanchez nastavi li Arsenal da se razvija u ovom pravcu i dođe li adekvatna ponuda.

Padali su i mnogo veći nego što je Atletico i mnogo više. Čak i ukoliko padnu, ljudi su uspjeli ono što je graničilo sa nemogućim, a to je da su uzeli titulu pored Barcelone i Reala na vrhuncu moći i u 3 godine igrali dva puta finale LP. Uzeli su kup Španije i 2 puta LE. Dovoljno za narednih 10 godina da tavore u sredini tabele ako treba. Dokaz da se uz kvalitetan rad može sve.

Borussija je na jednu sezonu pala i munjevito se vratila. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji učinak u ligi ikada, finale kupa i 1/4 finale LE. Teško, skoro nemoguće je ovakvom Bayernu uzeti trofej, a ovakva Borussija bi vjerovatno bila konkurent u posljednjim godinama za sve trofeje u EPL.

Juventusu je lahko sad jer su postali step by step najbolji u državi. Ne zaboravi da su ljudi bili izbačeni iz lige, otišlo dosta igrača, Inter recimo bio na vrhuncu moći, pa se uz kvalitetan rad postiglo to što se postiglo - totalna dominacija koja će još trajati sa fantastičnim igračima. Nije im sa neba palo da su najbolji u državi.

Ne znam kako Atleticu i Borussiji može biti lahko. Kao i Juvetu, nije im palo sa neba. Težak su put prevalili da bi sada mogli biti to što jesu. I ne zaboravi, Atletico ispred sebe ima 2 jača kluba koja kupe sve što valja i po Španiji, a Dortmund jednog, ali vrijednog. :D Znači da ne mogu dovoditi koga hoće.

Sam si napisao da je skoro nemoguce da dođe do transfera između tih klubova, i sanse su im iste, znaci u 90% slucajeva Bajern nece moci uzeti igraca tim klubovima, niti ce oni Bajernu. Ne bi ni Engleski klubovi placali igrace po 60+ miliona, da mogu pokupiti sve sto vrijedi u ligi za manju lovu.
Poštujem mišljenje, ali se ne mogu složiti. Mislim da bi Bayern sigurno prije uzeo igrača nekom klubu i EPL-a, nego obratno. Poenta je da Bayern nije klub koji toliko troši, ali mogu stati na crtu sa bilo kim. Klub koji je gigant u svakom smislu i mogao bi bez problema keširati ako treba Hazarda 100m. Ono što ne ide u prilog Bayernu jeste manje atraktivna liga, ali je zato klub kao klub sigurno atraktivniji i pruža veću mogućnost osvajanja LP od bilo kojeg sa Otoka. Međutim, sve dok se ne desi konkretno nešto na ovoj relaciji ostajemo na šbbkbb.
Mi nismo mogli rasti poslije Istanbula zbog vlasnika, ali nema potrebe da pisem sta se sve desilo, odlicno to znas, i u kakvoj smo situaciji bili prije dolaska ovih vlasnika.
Klub je trebao stati na noge kad je bio na vrhuncu. Poslije Istanbula pa tu negdje do 2010. godine.
Nigdje ja nisam napisao da je klub trebao rasti. Samo su trebali da normalizuju situaciju i probaju spriječiti, ublažiti ili barem usporiti ono što će se kasnije desiti - raspad Liverpoola (dalo se naslutiti zbog financija). Financijska situacija je bila loša i to je razlog zbog kojeg je Liverpool prodavao, ali imali su momentum nakon Istanbula kada su sigurno bili najpoznatiji klub na planeti. Siguran sam da je broj navijača naglo povećan, da je klub dobio na vrijednosti jer se mjesecima poslije te noći pričalo o Liverpoolu.

Klub je trebao, morao da nađe nekog jakog sponzora, da nađe neke investicije, da urade bilo šta što bi dalo financijsku potporu Liverpoolu.

Poteze za budućnost i promjene treba da sprovodiš dok si na vrhu, a ne kad doživiš potop.
ackeey je napisao/la:
Kao prvo, drago mi je da je @reds ponovo počeo redovno pisati. Drugo, i jedan i drugi su u pravu, mislim u vezi prodaje Coutinha.
Ipak, pomalo je naivno porediti kutijicu sa Suarezom, Alonsom, Torresom... To sto je on trenutno nas najbolji igrač samo govori u kakvoj je situaciji klub. I ne zavaravajte se, Klopp se zove Jürgen, a ne Merlin. Nema ni čarobni štapić pa da odjednom riješi sve probleme. Kupovina, i to dobrih ce biti, muslum da sebi Jürgen neće dozvoliti da u sezonu udje nespreman. I ptice na grani znaju da on voli igru preko krila, a mi krila nemamo. Dalje, svako je vidio da Moreno nije fantastično rješenje na beku, i zašto uopste mislimo da to Klopp ne vidi. Takodjer, iz aviona se vidi da nam treba još jedan kreativan veznjak, i ako Klopp misli da je Zielinski ili Dahoud rješenje, zašto mi sumnjamo?
Hoću reci, konačno imamo pravog menadžera ( ne trenera ), i imamo pravo biti pozitivni.
Čvrsto sam ubijedjen u povratak u top4, iako ce biti teze nego ikad. Puno para, puno dobrih ekipa, igrača i trenerska elita je iduće sezone u BPL-u, ali vjerujem u izboren plasman u CL.
Pozdrav druže. Ma ovo je više usput, naletiću ja opet nekad kad mi nadođe. :)
Inače, korektan post.
FK Pjetlovi

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 jun 2016, 07:51

Paradajz je napisao/la:
nerkolfc je napisao/la:Ljudi koga zaebava ovaj bein sports. Kažu da smo blizu dovođenja Higuaina. Kakav su oni inače izvor?
Odlican, ali sumnjam da su uopste ista rekli vec je neko na twitteru podmetnuo buvu. Ma nema trika da cemo dati i pola love koliko traze ovi.
A evo Express pise da ce i Barca krenuti po Coutinha. Pa to je sjajno.
Aha. Pa vrlo lako moguće.

A Express piše da Marca piše da izvori kažu.

Bdw. Klopp je gledao utakmicu Argentine sa Higuainovim agentom. Postavio bih sliku ali na mobitelu sam.

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 07 jun 2016, 09:36

Evo slika
slika
Klopp left immediately after Gonzalo Higuain was substituted in the 74th minute.

Kuha se nesto :D

http://www.empireofthekop.com/2016/06/0 ... in-sports/

kunalic
Kontakt:

Post Postao/la kunalic » 07 jun 2016, 10:43

Ovaj lik do Klopa je njegov sin navodno ..

Al opet se nadam da će bit nešto od ovog trasnfera :tokralju:

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 07 jun 2016, 11:33

Iako bi volio da ostane Cou više nego išta ipak mislim da će ići jer sve okolo upućuje na to i to je 80% da će tako završiti na kraju, ali može se i bez njega sa dobrom kupnjom sve se može upotpuniti, a ovo za Gonzala ne vjerujem jer ništa ne ide u prilog tome, iako je na vrhuncu karijere i igra strašno mislim da je previše kinte to i da se za te pare mogu dovesti 3 odlična igrača, još Jurgen ne rasipa pare tek tako,a li sve je moguće, treba vjerovati velikom stručnjaku koji zna nanjušiti :)

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 07 jun 2016, 12:56

kunalic je napisao/la:Ovaj lik do Klopa je njegov sin navodno ..

Al opet se nadam da će bit nešto od ovog trasnfera :tokralju:
To je brat i menadžer od Higuaina :)

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 07 jun 2016, 13:10

Ok, znamo defitivno da je Klopp bio na Copa Americi, i da je defitivno gledao mec Argentine i Chilea. I znamo da je ovaj na slici sin Kloppa, ali da nismo sigurni da je ovaj lik zapravo agent sa desne strane i to bas Gonzalov.
slika
Nema nijednog izvora, sem taj cudni izmesani od Fox Sportsa, koji javljaju da beIN sports javlja, da neki od izvora tamo nesto rekao, da ce deal za Higuaina uskoro biti gotov. :?

Tako da od ove price moze svasta da se napravi u novinama, ali i dalje ne verujem da je iole realna cela ova prica.
Higuain isn't a target & no bid or negotiations have taken place. Liverpool will pursue other avenues this summer to strengthen. #lfc (Echo)
Pa da, kao sto sam i mislio.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 07 jun 2016, 13:28

Hector Herrera? 11m funti navodno - Porto :hmmmmm: :think:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Liverpool FC

Post Postao/la JoseeMourinho » 07 jun 2016, 13:44

BeyKopites je napisao/la:Hector Herrera? 11m funti navodno - Porto :hmmmmm: :think:
Zar on nije sve završio sa napolijem? Bar sam očito nedavno da je ono haman gotovo :mrgreen:

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 07 jun 2016, 13:49

Navodno gostujući za iduću sezonu

slika

Čudi me da su ubacili tamnu varijantu za gostujući i treći dres.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.