Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
- Scouser1892
- Kontakt:
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Znaci u top 5 smo najgorih repki na ovom prvenstvu. Po meni veoma realan plasman,nemamo kvalitet za nesto vise,ko zna kad cemo opet igrati na nekom velikom takmicenju.
Sa većinom bih se složio osim ovog sa krilima.Krila su nam loša i prespora za poziciju koju igraju..pogotovo Vražalić.Moraju biti hrabri,brzi,sa više rješenja prilikom šuta.Znam da nam se igra nije zasnivala preko krila,ali i ono što su imali su pa sada da bubnem 50% fulali.E to nije kvalitetno krilo,niko nije bacio šaraf,nije neki dobar šut uputio.Sve se svodi na to da je bubne i to po sredini gdje većinom pogodi golmana u tijelo.Krila nam nisu ni solidna nego extra loša,pravo krilo mora imati procenat od bar80 % učinkovitosti.O odbrani neću ni da pričam,nisu uspijevali zatvoriti svoje bokove,najviše tehničkih grešaka su pravili Ovčina i Vražalić tako da šta je - tu je.Ako boljih nemamo trpi ono što moraš.hurem je napisao/la:Ove zadnje 3 utakmice nisu nikakvo mjerilo...da su nam Karacic i Prce bili spremni za SP siguran sam da bismo prosli grupu....
Mi imamo vrlo dobru reprezentaciju, nedostaje nam samo jos jedan MALINOVIC I GOLMAN, svaka cast Buricu i Grahovcu, ali nama ne treba golman koji ce biti dobar svaku petu utakmicu a ostalih 4 ga nema nigdje...nadam se da ce se odnekle izroditi novi Tahirovic...i sve nam nekakvi mrsavi golmani, daj nadji nekog debeljucu da ga protivnicki igraci ne mogu promasiti![]()
Mislim da ne trazim puno.
krila su nam solidna (za buducnost) iako su zakazala na ovom prvenstvu...s tim da bih ja ipak Mikica prije ovcine.
Trenutni kadar + novi "Malinovic" + novi "Tahirovic" i to je to.
Svaka cast Markovicu, ali jedan je DEMIROVIC, covjeka su otjerali u trenutku kada smo bili najbolji.
- sigurnoable
- Kontakt:
Tako je momcinohakkaDunne je napisao/la:Nema veze glavu gore prvi macici se u vodu bacaju.. sad se okrenuti kvalifikacijama dobiti Bjelorusiju i opet ce ovi sto kritikuju dizati vas u nebesa Volim te Bosno i Hercegovino![]()

Pa bolje je da igramo u Dvorani Mirze Delibasica tamo atmosfera uvijek dodje do tacke kljucanja

Haj ti meni momčino objasni, što ti imaš kompleks prema glavnom gradu? Eto, Katar organizovo SP u rukometu u glavnom gradu. Sigurno njima seru o tome kako je trebalo negdje drugo. To što ne možete da se domognete šehera, nije naš problem.

Cuj imam komplekse prema glavnom gradu, Boze sacuvaj samo govorim realnosti, nekome je bitnija sminka i vozenje babinih auta po Sarajevu dok neko voli istinski podrzati svoju repku (mislim na Tuzlu i Cazin).... . Naravno da bi i ja bio ponosniji kad bi vidio Dvoranu Mirze Delibasica krcatu ali sta ces takva su vremena dosla izgleda. To sto ne mogu da se domognem sehera je problem upravo politicara koji su vecinom iz Sarajeva pa ne ulazu da i ja jednom stignem u seher za 2 ili 3 sata a ne za 6 sati ali ko hebe nas Krajisnike mi smo potrebni samo kad zagusti

Kada igramo kvalifikacije sa Litvancima i Bjelorusima ?
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
-
- Kontakt:

- Consigliere
- Kontakt:
Da se citiram. Grupa nam je jednostavno bila odron, sto je vec vise nego jasno, i zato se cini da se nismo obrukali, ali ustvari apsolutno jesmo.Consigliere je napisao/la:Upravo. Jednostavno, nedostatak kvaliteta i losa igra. Izgubili smo tri utakmice od ekipa koje su izletile sa prvenstva na prvoj ozbiljnoj prepreci.Sveti je napisao/la:Loši smo jednostavno. Što prije skontamo da ovi momci nemaju kvalitet za nešto veće bit će nam lakše. Hvala vam što ste mi dopustili da navijam za svoju domovinu na prvenstvu, ali smo realno, ako ne najlošija, onda jedna od najlošijih. Bara bara s iranom.
Nema smisla traziti opravdanja u psihi, neiskustvu i sl.
Plasman i pobjeda nad Islandom je jednostavno cudo, ako gledamo iz ove perspektive. Sve nam se poklopilo pa cak i to da covjek ispadne lopta u zadnjem napadu.
Hvala momcima.

Al, onda skontas da u napadu igramo najcesce sa 2-3 igraca, pa onda ovo sve i nije lose

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Sljedeće godine ?Scouser1892 je napisao/la:Znaci u top 5 smo najgorih repki na ovom prvenstvu. Po meni veoma realan plasman,nemamo kvalitet za nesto vise,ko zna kad cemo opet igrati na nekom velikom takmicenju.

- Scouser1892
- Kontakt:
Ja se nadam,ali iskren da budem pesimista sam u vezi tog plasmana,prvo sto smo prokockali vodstvo protiv Bjelorusije tamo,a drugo igrat ce im najbolji igrac rutenka u drugom mecu koji daje neku novu sliku o toj repci. Uz to sve valja dobit litvance oba puta.BelminM23 je napisao/la:Sljedeće godine ?Scouser1892 je napisao/la:Znaci u top 5 smo najgorih repki na ovom prvenstvu. Po meni veoma realan plasman,nemamo kvalitet za nesto vise,ko zna kad cemo opet igrati na nekom velikom takmicenju.
Kakvih jadnika ima na ovom forumu majko mila 

- Papastathopoulos
- Kontakt:
sta je bilo sa reprezentacijom koju je Danska jedva dobila 2 razlike ? gdje je ta borba za dres ?
ovo su sve kritike, ne pljuvanje, al cinjenica je da ovaj turnir bio sramotan, nijedne akcije mi nismo imali kao sto neko rece..
al eto, valjda bude bolje u kvalama za EP
ovo su sve kritike, ne pljuvanje, al cinjenica je da ovaj turnir bio sramotan, nijedne akcije mi nismo imali kao sto neko rece..
al eto, valjda bude bolje u kvalama za EP

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- invincible1921
- Kontakt:
Dokle je god price (vadione) "BOSNA SE VOLI I KAD GUBI I KAD VODI", krivljenja svih drugih za nuspijehe osim nas samih i komentatorske izlizane fraze NE TREBA BITI NEZADOVOLJAN ....necemo napredovat ni u cemu
=\_1921_/=
- hakkaDunne
- Kontakt:
Cuj imam komplekse prema glavnom gradu, Boze sacuvaj samo govorim realnosti, nekome je bitnija sminka i vozenje babinih auta po Sarajevu dok neko voli istinski podrzati svoju repku (mislim na Tuzlu i Cazin).... . Naravno da bi i ja bio ponosniji kad bi vidio Dvoranu Mirze Delibasica krcatu ali sta ces takva su vremena dosla izgleda. To sto ne mogu da se domognem sehera je problem upravo politicara koji su vecinom iz Sarajeva pa ne ulazu da i ja jednom stignem u seher za 2 ili 3 sata a ne za 6 sati ali ko hebe nas Krajisnike mi smo potrebni samo kad zagusti.
Ne znam, ali pregledaj meč od 22.8.2014. godine. Bosna-Britanija (košarka). Dovoljno je da pogledaš samo slike i da ti se ugasi sve ono što si pričao.

High jump is not just a sport. It's way of life. TRACK AND FIELD!
Bosnian all the way!1921!
Bosnian all the way!1921!
- hule_barca
- Kontakt:
Bolje smo igrali ove utakmice kvalifikacija nego ijednu na SP. Kod nas čim je pritisak, nema nas nigdje. Najbolje ne zadavati nikakve ciljeve i biće bolje nego što se očekuje. Što se tiče kvalifikacija za EP, Bjeloruse recimo u Tz sa onakvom atmosferom možemo dobiti kao i Litvance. Ne znam kvalitet Litvanaca, ali se nadam da bi ih mogli i u gostima dobiti.
Mes Que Un Club
- plavipatriota
- Kontakt:
loše svjetsko prvenstvo, ove zadnje utakmice sramotne, ali treba smiriti strasti, igrat ćemo mi aBd sljedeće evropsko!!! i to će nas krila odvesti na EP 

Po prvi put smo bili na velikom takmičenju, ja sam bio zadovoljan i samim plasmanom, jer znam kako teško je ostvaren, nismo mi toliko kvalitetna reprezentacija koliko nas je srce odvelo na prvenstvo, a onda nam se desi povreda Panića, pa roviti Prce i Karačić, povreda Savića, loša forma Vražalića. Pored svega i neiskustvo igranja ovakvog sistema takmičenja, ali kad se sve sagleda zadovoljan sam prvim dijelom SP (do utakmice sa Hrvatskom).
Utakmica sa Hrvatskom i ove poslije su loše bile, ali naši igrači su se i fizički i psihički istrošili do tih utakmica, naravno da je teško opravdati ova izdanja u zadnje dvije utakmice, ali Bjelorusija, Rusija su redovni učesnici ovakvi takmičenja, tako su oni navikli na ovakve stvari, dok smo se mi prvi put susreli sa istim, tako da se ne možemo porediti sa njima.
Nakon svega sjesti i napraviti analizu SP, vidjet gdje smo bili loši, popraviti neke segmente igre, vidjeti gdje najviše škripi pokušati pronaći neke nove momke da se pojača konkurencija i kvalitet u ekipi i spremiti se za veliki okršaj protiv Bjelorusije u junu i uvezati dva velika takmičenja. Sad će se stvari gledati malo drugačije, jer ne smije biti alibi plasirali smo se na prvenstvo, od sad očekujemo da budemo češće učesnici EP i SP, pa možda i većih plasmana.
Ali na kraju kad vidimo da država daje 0KM za rukometnu, košarkašu selekciju onda tek shvatiš koliko su ovi momci napravili, i zapitaš se šta nas očekuje u budućnosti. A činjenica je i da smo na ovo prvenstvo otišli uz pomoć Katara , jer su snosili dobar dio troškova
Utakmica sa Hrvatskom i ove poslije su loše bile, ali naši igrači su se i fizički i psihički istrošili do tih utakmica, naravno da je teško opravdati ova izdanja u zadnje dvije utakmice, ali Bjelorusija, Rusija su redovni učesnici ovakvi takmičenja, tako su oni navikli na ovakve stvari, dok smo se mi prvi put susreli sa istim, tako da se ne možemo porediti sa njima.
Nakon svega sjesti i napraviti analizu SP, vidjet gdje smo bili loši, popraviti neke segmente igre, vidjeti gdje najviše škripi pokušati pronaći neke nove momke da se pojača konkurencija i kvalitet u ekipi i spremiti se za veliki okršaj protiv Bjelorusije u junu i uvezati dva velika takmičenja. Sad će se stvari gledati malo drugačije, jer ne smije biti alibi plasirali smo se na prvenstvo, od sad očekujemo da budemo češće učesnici EP i SP, pa možda i većih plasmana.
Ali na kraju kad vidimo da država daje 0KM za rukometnu, košarkašu selekciju onda tek shvatiš koliko su ovi momci napravili, i zapitaš se šta nas očekuje u budućnosti. A činjenica je i da smo na ovo prvenstvo otišli uz pomoć Katara , jer su snosili dobar dio troškova

1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
Samo jedan primjer..Fudbalska repka na SP je igrala utakmicu sa Nigerijom za prolaz dalje i izgubila,uz to tesko ostecena od strane sudija,dakle emotivno sigurno bila srozana,istrosena..Posljednju utakmicu smo igrali bezveze,nikakav znacaj za nas nije imala osim prestiza i obraza sto bi se reklo,dok je Iran tom utakmicom dobijao puno..I momci su pobjedili..
Sta zelim da kazem? Kad se nosi drzavni dres ne mora se uvijek pobjediti naravno,nekad nisi dovoljno dobar,nekad druge stvari na to uticu i ja nemam s tim problem..Ali moras i trebas uvijek dati od sebe 100% i igrati max. ozbiljno kad god nosis taj dres svoje drzave..Rukometna repka je to radila sve do tekme sa drugom postavom Hrvatske-lavoski se borili,izgarali,nisu pobjedili ali svi smo im cestitali na tome,bar sam ja to radio..Ali za ove posljednje 3 utakmice nema opravdanja,jednostavno nedopustivo je igrati ko kakvi amateri i biti kanta za nabijanje,jbg,ja to ne mogu opravdati ni shvatiti..Vidim po izjavama da su i sami svjesni toga,nadam se da ce im i to biti skola za ubuduce..
Jos jednom hvala im za plasman na SP-o,nadam se da cemo ih gledati i na Euru..
Sta zelim da kazem? Kad se nosi drzavni dres ne mora se uvijek pobjediti naravno,nekad nisi dovoljno dobar,nekad druge stvari na to uticu i ja nemam s tim problem..Ali moras i trebas uvijek dati od sebe 100% i igrati max. ozbiljno kad god nosis taj dres svoje drzave..Rukometna repka je to radila sve do tekme sa drugom postavom Hrvatske-lavoski se borili,izgarali,nisu pobjedili ali svi smo im cestitali na tome,bar sam ja to radio..Ali za ove posljednje 3 utakmice nema opravdanja,jednostavno nedopustivo je igrati ko kakvi amateri i biti kanta za nabijanje,jbg,ja to ne mogu opravdati ni shvatiti..Vidim po izjavama da su i sami svjesni toga,nadam se da ce im i to biti skola za ubuduce..
Jos jednom hvala im za plasman na SP-o,nadam se da cemo ih gledati i na Euru..

Zadnja izmjena: Rios, dana/u 27 jan 2015, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Kako je da je. Ova poslednja tri meca su bacila mrlju na pocetak prvenstva. Medjutim slijede nam kvalifikacije. Pobjede u narednim mecevima nam se namecu kao imperativ . Kada bi ovaj dvomec sa Litvancima rijesili u nasu korist kakvo bi samo ludilo u Mejdanu bilo tog 10-11.06.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE
- DonCorleone
- Kontakt:
Ova rukometna reprezentacija je trenutno reprezentacija za podyebavanje. Pih, kada citam ovu temu pomislim da imaju kakav takav kvalitet, kada ukljucim TV vidim tek koliko su limitirani.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ove zadnje tri utakmice su mjerilo neozbiljnosti.hurem je napisao/la:Ove zadnje 3 utakmice nisu nikakvo mjerilo...
Nama kada se poljulja psiha onda tonemo do kraja. Nakon Tunisa sve se srušilo i više niti jedna utakmica nije odigrana na jednom normalnom nivou. Iako ove zadnje dvije za plasman, nisam gledao, ali evo samo se da zaključiti.
Činjenica je da smo 20. i da je tih 19 reprezentacija koje su ispred nas i jače od naše reprezentacije.
Ova reprezentacija je premašila očekivanja i samim plasmanom. Pa imali smo prije i jače selekcije u rukometu koje nisu odlazile na velika takmičenja.
Momci su napravili podvig plasmanom na prvenstvo, a za nešto više nedostaje kvaliteta, iskustva i sl. Problem je što mi odmah maštamo o medalji, na startu prvenstva, prije prvenstva...Mnogi od nas maštaju, a mnogi nisu upućeni kolike su mogućnosti naše rukometne reprezentacije.
U drugi krug, tačnije osminu finala smo nekako mogli, da nas sudije debelo ne pokradoše protiv Tunisa. I to je činjenica. Ali opet je činjenica, da tu fali još više kvaliteta da bi se otišlo među 16 najboljih. Jednostavno našu reprezentaciju bi svaka repka koja nas je mogla zapast u osmini finala rasturila sa nekih 10-15 golova razlike. Bar 14 od tih 16 reprezentacija je za nekoliko nijansi jače.
A opet ovoj reprezentaciji treba odati priznanje, jer je nadomjestila nedostatak individualnog kvaliteta, posebno u baražu protiv Islanda. I meni je opet draže i da se plasiraju, pa da tamo gube, nego da se nikako ne plasiraju. A nekad će se pročepiti, da se ode i dalje.
Samo ne smijemo zaboraviti, da je rukomentnoj reprezentaciji najveći podvig otići na ovakvu smotru, jer ona je gledajući po imenima dosta slabija i od naše košarkaške a i naše fudbalske reprezentacije. Zato i nije imala neku obavezu, da napravi nešto čudesno....U fudbalu imamo Džeku, u košarci Teletovića, a kalibri u rukometnoj repki su daleko ispod toga...Tu treba malo pogledati isitini u oči...
Činjenica je da smo 20. i da je tih 19 reprezentacija koje su ispred nas i jače od naše reprezentacije.
Ova reprezentacija je premašila očekivanja i samim plasmanom. Pa imali smo prije i jače selekcije u rukometu koje nisu odlazile na velika takmičenja.
Momci su napravili podvig plasmanom na prvenstvo, a za nešto više nedostaje kvaliteta, iskustva i sl. Problem je što mi odmah maštamo o medalji, na startu prvenstva, prije prvenstva...Mnogi od nas maštaju, a mnogi nisu upućeni kolike su mogućnosti naše rukometne reprezentacije.
U drugi krug, tačnije osminu finala smo nekako mogli, da nas sudije debelo ne pokradoše protiv Tunisa. I to je činjenica. Ali opet je činjenica, da tu fali još više kvaliteta da bi se otišlo među 16 najboljih. Jednostavno našu reprezentaciju bi svaka repka koja nas je mogla zapast u osmini finala rasturila sa nekih 10-15 golova razlike. Bar 14 od tih 16 reprezentacija je za nekoliko nijansi jače.
A opet ovoj reprezentaciji treba odati priznanje, jer je nadomjestila nedostatak individualnog kvaliteta, posebno u baražu protiv Islanda. I meni je opet draže i da se plasiraju, pa da tamo gube, nego da se nikako ne plasiraju. A nekad će se pročepiti, da se ode i dalje.
Samo ne smijemo zaboraviti, da je rukomentnoj reprezentaciji najveći podvig otići na ovakvu smotru, jer ona je gledajući po imenima dosta slabija i od naše košarkaške a i naše fudbalske reprezentacije. Zato i nije imala neku obavezu, da napravi nešto čudesno....U fudbalu imamo Džeku, u košarci Teletovića, a kalibri u rukometnoj repki su daleko ispod toga...Tu treba malo pogledati isitini u oči...

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.