Romariooo je napisao/la:Seceru, kad sam ja bio u pubertetu, davno je to bilo, to je bilo kad su u Bayernu igrali Ziege i Babel bekove. Ne znam sta vas je toliko zabolilo ovo oko Lahma, on je dobar igrac ja nikad nisam rekao da nije, a zato sto je i dobar volio bi ga vidjeti u Barci. Vi se vjerovatno ne sjecate, ili se ne zeliti sjetiti, da se mnogo pricalo o tom transferu u proslom i pretproslom prelaznom roku, ne zelite se sjetiti vjerovatno i njegovih izjava da bi zelio preci, al ja to razumijem, vi volite Bayern i to vam para uši, a ja samo govorim ono sto su cinjenice. Da je Lahm imao mjesta u Barci vjerovatno bi i presao. Sad ovo oko Alvesa, cijela fudbalska javnost u svijetu slaze se u tome da su dva najbolja desna bea svijeta upravo Alves i Maicon. Lahm je solidan na toj poziciji, al moje misljenje je da je njegova prirodna pozicija lijevi bek, prema tome svaka njemu cast, ali reci da je bolji od Alvesa je apsurdno. A na lijevom beku mi imamo Abidala, taj covjek je dosao u Barcu kao zvanicno najbolji lijevi bek svijeta, jos dok je u Lionu igrao. On je i danas bolji igrac od Lahma, pogotovo u defanzivnom dijelu igre gdje je Lahm prilicno i tanak. Lahm je mozda bolji u ofanzivi gdje je vjerovatno dosta prodorniji, ali sveukupno, svako normalan ce reci da je Abidal bolji igrac. Lahmov najveci kavalitet je sto moze igrati i lijevo i desno, Barci tu trebaju zamjene za bekove, prema tome mozda se odluce dovesto upravo Lahma, da jednim potezom dva problema rijesimo, Abidal ulazi vec u godine i sklon je postao povredama, iako je Lahm malo potanak u odbrambenim zadacima, to se u Barcinoj napadackoj igri ne bi ni osjetilo toliko i dobro bi se snasao. Ali imamo mi tu i druge opcije kao sto su Klisi i neki drugi.
Ovo je sasvim normalna diskusija, barem sa moje strane, ne znam sta se trzate, sagledajte malo objektivnije stvari pa cete vidjeti nikakve gluposti nisam rekao.
Mi samo zelimo argumentovanu raspravu. Kada kazes da bi on zelio preci u Barcu, onda moras imati argumente za to. Ja ti iznosim odgovor na to pitanje iz onog famoznog intervjua za kojeg je Lahm platio kaznu 50 000 EUR.
N: Da li vam je žao što ste produžili ugovor sa Bayernom, te niste prešli u Barcelonu?
PL: Sigurno ne žalim, jer sam uvjeren da se Bayern može vratit na stare staze slave. I zašto bi otišao, kada tu imam sve što želim, tu mi je dom, Bayern je moj klub, tu sam odrastao? Ali naravno sada su tu problemi koji se trebaju analizirati, kritizirati i naravno riješiti.
Ovo je odgovorio kada je Bayern bio u jako losoj situaciji, odnosno kada se sezona prelomila. Zamisli koliko mu je ovaj stav sada cvrsci.
Moras da shvatis da bi se Lahm jako tesko odlucio za odlazak iz Bayerna, a kamoli jos da bude rezerva. To je ono sto bi zaparalo usi svakom normalanom, kako ti kazes, poznavaocu fudbala.
Prirodna pozicija Lahma je desna strana, zato sto je ljevak. To sto on moze igrati i na lijevom boku, to je samo dodatni plus za njega.
Sto se tice poredjenja Lahma i Alvesa ne zelim uopste ulaziti detaljnije. Samo zelim reci da je u ovom trenutku Lahm u mnogo boljoj formi. Ovako generalno gledajuci, slican su tip igraca.