BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

zizu1991
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la zizu1991 » 04 sep 2013, 21:33

Ne sviđa mi se nikako ta opcija sa Medunjaninom. Jedno je igrati protiv " crvenih " a drugo protiv Slovaka.
Bojim se da bi mogli nastradati ako se ostvari ta zamisao.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 sep 2013, 21:38

„Zeleni“ su igrali u sastavu: Begović, Mujdža, Bičakčić, Spahić, Lulić, Pjanić, Medunjanin, Salihović, Misimović, Ibišević i Džeko.
Pocetna formacija (u defanzivi)

------------------------Begovic------------------
Mujdza------Bicackic------Spahic-------Lulic
Pjanic---Medunjanin---Salihovic----Misimovic
-----------Ibisevic ----- Dzeko----------------

Kada osvojimo loptu brza transformacija na ovu formaciju

-------------------------Begovic-------------------
---------Bicackic -------------------- Spahic--------
--------------------Medunjanin----------------
---------------------------Salihovic------------
Mujdza--------------------------------------Lulic
------------Pjanic--------Misimovic------------
--------------Ibisevic----------Dzeko----------

Tako nesto, ako je tacan ovaj sastav koji su prenijeli na ss.ba

MP8
Kontakt:

Post Postao/la MP8 » 04 sep 2013, 21:39

Pada Slovacka sigurno, kada im je jedan Lihtenstajn izvukao bod, gdje ce tek nama biti kraj, i ako ne mozemo dobiti ove slovake, onda i ne zasluzujemo da idemo u Brazil.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 04 sep 2013, 21:43

MP8 je napisao/la:Pada Slovacka sigurno, kada im je jedan Lihtenstajn izvukao bod, gdje ce tek nama biti kraj, i ako ne mozemo dobiti ove slovake, onda i ne zasluzujemo da idemo u Brazil.
Valjda igraci ovako ne razmisljaju jer ako izadju sa ovom mislju onda smo donji.Vjerovatno su Slovaci razmisljali protiv Lihtenstajna ovako:Ako im je tamo neka Bosna dala 9 komada i mi cemo 15 i onda ga zijanise (remi sa Lihtenstajnom je kao i poraz).
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 04 sep 2013, 21:51

calcio je napisao/la:
„Zeleni“ su igrali u sastavu: Begović, Mujdža, Bičakčić, Spahić, Lulić, Pjanić, Medunjanin, Salihović, Misimović, Ibišević i Džeko.

Bilo koja varijanta na kojoj je Lulic bek ne ide. Covjek u defanzivi 0.

Sejo je sigurno na beku. Svidjelo se to nama ili ne.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

MP8
Kontakt:

Post Postao/la MP8 » 04 sep 2013, 21:54

Otelo je napisao/la:
MP8 je napisao/la:Pada Slovacka sigurno, kada im je jedan Lihtenstajn izvukao bod, gdje ce tek nama biti kraj, i ako ne mozemo dobiti ove slovake, onda i ne zasluzujemo da idemo u Brazil.
Valjda igraci ovako ne razmisljaju jer ako izadju sa ovom mislju onda smo donji.Vjerovatno su Slovaci razmisljali protiv Lihtenstajna ovako:Ako im je tamo neka Bosna dala 9 komada i mi cemo 15 i onda ga zijanise (remi sa Lihtenstajnom je kao i poraz).
To stoji, i bitno je da oni ne razmisljaju tako, drugo je euforija koju pravimo mi navijaci, koje je kako sam primjetila dosta manje u odnosu na prosle utakmice, vjerovatno zbog eurobasketa koji prati vecina. Ali mi smo konacno sazreli kao ekipa, i najmanje sto nam treba jeste da imamo strah od slovaka, samo respekt, naravno da treba biti oprezan ali igraci su sami svjesni koliko je ovo vazna utakmica i koliki bismo korak napravili sa pobjedom, ja sam sigurna da ako ih ovdje uzmemo, da cemo i u Zilini slaviti. Mi imamo motiv, ali isto tako i pritisak, koji nam i slovacki igraci i selektor dodatno prebacuju sa nekim svojim izjavama. U utakmicu treba uci maksimalno oprezno, hladne glave, a ostalo ce doci samo od sebe.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 04 sep 2013, 21:57

BadrHari je napisao/la:
calcio je napisao/la:

Bilo koja varijanta na kojoj je Lulic bek ne ide. Covjek u defanzivi 0.

Sejo je sigurno na beku. Svidjelo se to nama ili ne.
Cak i da Lula zna u odbrani ovakvu transformaciju krila mogu igrati mozda 60 minuta i poslije toga pasti travu. Neznam kakve su kondicije Mujdza i Lula ali ovakva taktika zahtjeva nenormalan rad i napor krila i rijetko koje krilo to moze izdrzati 90 minuta. Narocito ne protiv opasne Slovacke. Ako se i postavi igra ovako morace se mjenjati u drugom poluvremenu.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 04 sep 2013, 21:59

calcio je napisao/la:Pocetna formacija (u defanzivi)

Pa neće Pjanić igrati po krilu ni u fazi odbrane ni u fazi napada.

Cijele kvalifikacije kada se branimo Ibišević je išao na desno krilo i pomagao Mujdži po toj desnoj strani, i to je funkcionisalo dosta dobro, pa bi tako trebalo biti i sad.
U napadu se Vedo prebacivao na poziciju desnog napadača dok je na krilo dolazio Mujdža koji nam je jako bitan igrač jer ima snage da puno trči i odigra dobro ne samo u odbrani, nego i prema naprijed.

Ukoliko Salihović bude igrao zadnjeg veznog (ono što svi očekujemo već godinu dana), onda ćemo imati 2 zadnja vezna s njim i Medunjaninom, te ispred njih Pjanića i Misimovića koji će imati dosta slobode s obzirom da će im ova dvojica konstantno čuvati leđa.

Svi znamo šta nam znači Rahimić, ali po meni je ovo dosta jača postava jer bi nam on dosta usporavao igru, a ovako ćemo imati probojne bekove (sjetite se samo Lulića protiv Rumunije), a i odlične tehničare na svakoj poziciji u veznom redu što znači da ćemo imati barem 60% posjeda i dosta brži protok lopte kroz čitavu utakmicu.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 04 sep 2013, 22:00

Ma neće Safet dozvoliti da se podcijene Slovaci,u ostalom zašto podcijeniti ekipu u kojoj igraju Hamšik,Škrtel i ostali?
Igrači su dokazali da imaju kvalitet i bogami borbenost,prema tome očekujem tešku utakmicu i naravno našu pobjedu jer ipak smo mi kvalitetniji.Možda smo malo mi navijači "razmaženi" od reprezentacije jer svima utrpaju 2-3 komada,pa očekujemo svku utakmicu laganu pobjedu.
Mislim da su svi svjesni koliko nam znači ova utakmica kako stručni štab,igrači i navijači i zato u petak svi da smo kao jedan.Ioni na terenu,i oni na tribinama,a bogami i ostali na trgovima,kafićima i svim ostalim mjestima gdje će se gledati utakmica.SRETNO ZMAJEVI,SRETNO BOSNO I HERCEGOVINO!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 04 sep 2013, 22:04

MP8 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
To stoji, i bitno je da oni ne razmisljaju tako, drugo je euforija koju pravimo mi navijaci, koje je kako sam primjetila dosta manje u odnosu na prosle utakmice, vjerovatno zbog eurobasketa koji prati vecina. Ali mi smo konacno sazreli kao ekipa, i najmanje sto nam treba jeste da imamo strah od slovaka, samo respekt, naravno da treba biti oprezan ali igraci su sami svjesni koliko je ovo vazna utakmica i koliki bismo korak napravili sa pobjedom, ja sam sigurna da ako ih ovdje uzmemo, da cemo i u Zilini slaviti. Mi imamo motiv, ali isto tako i pritisak, koji nam i slovacki igraci i selektor dodatno prebacuju sa nekim svojim izjavama. U utakmicu treba uci maksimalno oprezno, hladne glave, a ostalo ce doci samo od sebe.
U pravu si sa ovim sta govoris al igraci isto imaju net,vide sta mediji pisu,cuju sta narod prica i stvaraju si nesto u glavi.

Isto bi bilo da ti igras neku tekmu gdje je tvoje ekipa favorit i da odes na net i citas:Razbit ce ih,uvalit ce im 10 komada a da po gradu ti govore da ce te ubit Boga u njima i sl. Tebi bi se stvorila nekakva lagana tekma u glavi i odigrao/la opustenije no nasi igraci su vec iskusni i znaju se smirit.

Sve su to relativno veliki klubovi gdje su igrali dosta vaznih tekmi:Roma,Lazio,City,Bayer,Wolfsburg itd,itd...
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 04 sep 2013, 22:10

1. Salihovic igra lijevog beka, a Lulic lijevo krilo. Ne znam kakve kombinacije pravite da je Salihovic def vezni
2. Umjesto Misimovica treba ubaciti Rahimica i sigurna je pobjeda

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 04 sep 2013, 22:12

Ako budemo igrali kako pise tu sa svim veznjacima u sredini ja se bojim da necemo nista uradit dok ne uvede u drugom hajrovica i jos nekog na drugo krilo. Nase najvece su sanse po meni po krilima i onda ubacaji a ako budemo igrali sa salihovicem i medom u sredini i ispred njih opet u sredini bez krila nego u sredini miske i pjana nema od toga nista. Oni ce napravit bunker i nema prolaza. Mi smo u citavim kvalama uvijek najopasniji bili preko krila.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 04 sep 2013, 22:13

Otelo@ pa nisu djeca naravno da citaju portale itd nece se oni sad zbog teksta koji kaze da cemo dobiti 10-0 u glavi sebi tako stvoriti da ce pobijediti 10-0 mislim nide veze to su sve profesijonalci koji se ne obaziru na te stvari vec iskljucivi na ono sto trener kaze tako da kod njih euforije sigurno nece biti :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 04 sep 2013, 22:15

gotovo sam siguran da ce Hajrovic uci posljednjih 20-ak minuta, ne ranije. Mislim da ce se ipak pojacati sredina radi Hamšika koji melje, cisto sumnjam da Miske intenzivno moze odradjivat def zadatke

MP8
Kontakt:

Post Postao/la MP8 » 04 sep 2013, 22:17

Otelo je napisao/la:U pravu si sa ovim sta govoris al igraci isto imaju net,vide sta mediji pisu,cuju sta narod prica i stvaraju si nesto u glavi.

Isto bi bilo da ti igras neku tekmu gdje je tvoje ekipa favorit i da odes na net i citas:Razbit ce ih,uvalit ce im 10 komada a da po gradu ti govore da ce te ubit Boga u njima i sl. Tebi bi se stvorila nekakva lagana tekma u glavi i odigrao/la opustenije no nasi igraci su vec iskusni i znaju se smirit.

Sve su to relativno veliki klubovi gdje su igrali dosta vaznih tekmi:Roma,Lazio,City,Bayer,Wolfsburg itd,itd...
Slazem se, ali kao sto si rekao, oni su iskusni igraci i znaju se smiriti tako da ne vjerujem da ovo sto mi pisemo ima neki uticaj na njih. Ali ne sumnjam u to da ce utakmici pristupiti maksimalno ozbiljno, sa respektom prema protivniku, jesu oni kvalitetni, sa dosta kvalitetnih igraca, imaju dobre individualce ali nemaju neku timsku igru za razliku od nas, ali mi smo kvalitetniji, oni isto tako nemaju sta izgubiti, idu na sve ili nista, i mozda je tu nasa prilika ako se otvore sto i hoce, jer su najavili da dolaze po tri boda, oni se ne znaju braniti kao npr. Grcka. Sve u svemu, iskreno se nadam pozitivnom rezultatu, jer ovo je prilika, sad ili nikad, dosta je bilo baraza. :)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 sep 2013, 22:23

Sumnjam da Medo moze ganjati Hamsika i pokriti tu poziciju kako Rahimic zna. Nije defanzivno orijentisan igrac, ali istina, da rijetki kao i on znaju povuci loptu iz odbrane, i odmah zna sta i kako dalje proslijediti. Ali kad vec u vezi imas Misketa i Pjanica, Medunjanin je visak nazalost.

Znaci prakticno da bi imali 6 ofanzivaca u timu, sto je jako riskantno, moze se reci i 8, jer Mujdza i Sejo vole ucestvovati u igri prema naprijed.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 sep 2013, 22:29

znal neko tacno kada je sutra trening u hrasnici? :roll:
nema potpisa

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 04 sep 2013, 22:39

slika
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 04 sep 2013, 23:01

Selektor i igraci nikad ovako nisu bili optimisticni, pogotovo Pape. Nekako mi izgledaju uvjereni u pobjedu sto znaci da samopouzdanja nece falit, nema ni onog nekog naseg mentalnog straha gdje svi govore dacemo sve od sebe pa cemo pokusat, vec svi direktno govore jaci smo i pobjedjujemo u Zenici.

I meni su dali jos vise potrebnog duha da im vjerujem. A i kad pogledas nasu ekipu, stvarno nikad jacu reprezentaciju nismo imali.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 sep 2013, 23:17

Vidim vec su postavljenje formacije sa danasnjeg treniga, pa iste necu ponovo postavljati...
Ja mislim da je ova danasnja formacija sa treninga previse ofanzivna i da bi umjesto Medunjanina trebao igrati Rahimic, kao bi odbrana bila osigurana, dok u napadu imamo dosta drugih rijesenja.

Mene brine forma Mujdze koji je za mene licno danas bio najlosiji...Tokom cijelog treninga njegova strana je bila komplet otvorena i u par navrata je Pjanic na asistiranje Begovica istu morao zatvarati, a isto tako Visca ga je par puta prosao kao i da ne postoji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.