Fudbalska Reprezentacija Engleske

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Koliko daleko može Engleska?

Osmina finala
3
14%
Četvrtfinale
1
5%
Polufinale
1
5%
Finale
7
32%
It's coming home
10
45%

Ukupno glasova: 22

reds
Kontakt:

Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske

Post Postao/la reds » 14 okt 2012, 00:41

BigBigBang je napisao/la:Ne mogu oni ni uigravati mlade igrace dok ne promjene cijeli koncept i fudbalsku filozofiju tj. skole fudbala dok ne usavrse uvijek ce biti donji. Stas ti uigravati kad je pola njih operisano od modernog fudbala.
Slažem se. Zato sam i napisao da Njemačka i Španija prije svega imaju odličan i usavršen stil igre, u kojem već sada igra veliki broj mladih igrača i da bez problema mogu zamijeniti pola tima i opet će igrati na isti način i ostvarivati iste rezultate.
FK Pjetlovi

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 14 okt 2012, 13:06

Engleski izbornik Roy Hodgson u kvalifikacijskom susretu koji njegova reprezentacija u utorak igra u Poljskoj, neće moći računati na Thea Walcotta koji je zaradio ozljedu prsa u susretu protiv San Marina...

Susret protiv San Marina Royu Hodgsonu nije donio ništa dobroga. Engleska je u tom susretu mogla samo izgubiti, a ovaj put i je i to ne bodove već igrača. Protiv reprezentacije kao što je San Marino bodove je teško izgubiti, no zato je ostala bez Thea Walcotta koji je ozlijeđen u sudaru s protivničkim vratarom.
Napadač Arsenala je ozlijeđen u ranoj fazi utakmice sa San Marinom nakon čega je ostao ležati na travnjaku pri čemu je bilo očito da ima problema s disanjem. Ubrzo je prebačen u bolnicu gdje je ostao preko noći te je odlučeno da ne konkurira za nastup protiv Poljske.
"Ne vjerujem da se može išta promijeniti. Theo je ostao u bolnici na promatranju i možemo se samo nadati da nije riječ o teškoj ozljedi. Dobio je prilično neugodan udarac" potvrdio je Hodgson.
Inače, brojni engleski analitičari su nanizali kritike za nastup reprezentacija poput San Marina u kvalifikacijama. Englezi su dominirali, imali 25 udaraca na gol, 17:0 u kornerima i 86 posto vremena loptu u posjedu i pitaju se koja je svrha nastupa reprezentacija poput San Marina.
Hodgson je za razliku od brojnih kolega odbio napasti goste i njihovo sudjelovanje u kvalifikacijama.
"Fifa i Uefa odlučuju tko će u njihova natjecanja, a San Marino je tu već godinama. Oni igraju koliko mogu i daju sve od sebe, svi znamo da protiv njih imamo jednosmjerne utakmice. No gledao sam ih protiv Crne Gore i Moldavije i nije to bila isključivo jednosmjerna utakmica. Oni ne igraju prljav nogomet, napravljen je taj jedan nesretan prekršaj zbog kojeg je sada nastala buka, ali ne mislim da im se zbog toga treba zabraniti nastup. Oni ipak predstavljaju svoju državu", rekao je Hodgson.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 okt 2012, 13:27

A gdje tu Italija ? Pa i Portugal koji je jaci od Engleske .. ?

Spanija je ubjedljivo najjaca.
Pogledajte njihove mlade nade ( Alcantara, Isco, Muniain, Martinez, Montoya, Sarabia, Canales, Deulofeu, Tello, Alba, Koke .. )
Pa i ovaj sastav bi bio medju prvim favoritima za osvajanje EP-a ..

Njemacka i Italija su tu negdje. Prvi imaju bolje mladice, drugi imaju kvalitet, iskustvo i Pirla :mrgreen:

Portugal je po meni duplo jaci od Engleske, a i Francuska igra bolji i lijepsi fudbal ..

Dakle, englezi nisu ni medju 5 najjacih :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 14 okt 2012, 13:40

@M4kaveli, ja sam uzeo te dvije reprezentacije kao primjer i kao najbolje trenutno i kao one koje se ne trebaju brinuti za budućnost. Naravno da ima još nekoliko reprezentacija koje su bolje od Engleske.
FK Pjetlovi

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 okt 2012, 13:59

Njemci su istinski dominatori, samo im fali iskustva zbog kojeg su ispali nesretno od Italije koja se obrukala u finalu. da je Njemacka prosla Italijane izdominirali bi Spaniju cije osvajanje svjetskog prvenstva je jedna velika pljacka, od osmine pa do finala sudije su imale samo jednog favorita i on je to osvojio, evropsko su zasluzeno uzeli. Vecina tih nabrojanih spanskih talenata ce biti zestoki flopovi poput tog Alcantare koji ce veoma brzo otici putem Krkica, Dos Santosa i drugih mnogobrojnih prenapuhanih talenata koji ce kad tad zavrsiti u Turskoj. Od tih igraca samo taj Isco, Martinez, i Alba ce biti konkurentni igraci al Spanija se ne mora brinuti dok god su igraci poput Silve, Cazorle, Mate, Inieste tu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 okt 2012, 14:06

BigBigBang je napisao/la:Njemci su istinski dominatori, samo im fali iskustva zbog kojeg su ispali nesretno od Italije koja se obrukala u finalu. da je Njemacka prosla Italijane izdominirali bi Spaniju cije osvajanje svjetskog prvenstva je jedna velika pljacka, od osmine pa do finala sudije su imale samo jednog favorita i on je to osvojio, evropsko su zasluzeno uzeli. Vecina tih nabrojanih spanskih talenata ce biti zestoki flopovi poput tog Alcantare koji ce veoma brzo otici putem Krkica, Dos Santosa i drugih mnogobrojnih prenapuhanih talenata koji ce kad tad zavrsiti u Turskoj. Od tih igraca samo taj Isco, Martinez, i Alba ce biti konkurentni igraci al Spanija se ne mora brinuti dok god su igraci poput Silve, Cazorle, Mate, Inieste tu.
mogu se samo složit sa prvom rečenicom. teške su riječi kad kažeš da su na jednom tako velikom natjecanju sudije gurale bilo koju ekipu. što se tiče tih navodnih "flopova", alcantara bi već sad mogao bit prvotimac u 95% timova. itekako je bolji igrač od isca, samo što to u barseloni nije u stanju pokazat, s obzirom na konkurenciju. pogledaj malo utakmice u dresu mlade reprezentacije... takav igrač može samo postat bolji.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 okt 2012, 14:09

Ko sto je Krkic mogao biti svugdje najbolji napadac osim u Barceloni, kao i Dos Santos sto je mogao biti svugdje glavni igrac osim u ekipi u kojoj igra Ronaldinho. Uvjeravam siri auditorijum da ce taj Alcantara u roku od dvije godine zavrsiti u Turskoj ili nekoj jacoj ligi na posudbu pa ce poslije toga u Tursku, sjetite se ovih rijeci.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 14 okt 2012, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 okt 2012, 14:09

M4kaveli je napisao/la: Pa i ovaj sastav bi bio medju prvim favoritima za osvajanje EP-a ..
Na pocetku sam mislio da si ozbiljan forumas, ali sad vidim ustvari kakav si. Cuj favorit za osvajanje EP? Smijesno.

Dobro Paja i rece, vecina njih ce zavrsiti kao sto su zavrsili Dos Santosa, Krkic i slicni. Ne zaboravite da je nakon Messija Krkic bio proglasen najboljim talentom La Massije, pa sta se desi.

@azTer Za odlicnog igraca se nije tesko probiti. Ako se ne varam i Messi je imao poprilicno jaku konkurenciju, pa se probio. Samim tim sto su doveli Cesca, Barca je mozda indirektno rekla kako ne racuna na Alcantaru. Ni jednog.
Celik!3,2,2.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 okt 2012, 14:19

BigBigBang je napisao/la:Ko sto je Krkic mogao biti svugdje najbolji napadac osim u Barceloni, kao i Dos Santos sto je mogao biti svugdje glavni igrac osim u ekipi u kojoj igra Ronaldinho. Uvjeravam siri auditorijum da ce taj Alcantara u roku od dvije godine zavrsiti u Turskoj ili nekoj jacoj ligi na posudbu pa ce poslije toga u Tursku, sjetite se ovih rijeci.
živi bili, pa vidjeli. poštujem mišljenje, ali se ne slažem.

AllGunsBlazing je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la: Pa i ovaj sastav bi bio medju prvim favoritima za osvajanje EP-a ..
@azTer Za odlicnog igraca se nije tesko probiti. Ako se ne varam i Messi je imao poprilicno jaku konkurenciju, pa se probio. Samim tim sto su doveli Cesca, Barca je mozda indirektno rekla kako ne racuna na Alcantaru. Ni jednog.
tvoje mišljenje ima logike, ali mislim da nije tačno. ako su indirektno išli na to, zašto su mu digli cijenu kao igraču, digli cijenu otkupa dok je pod ugovorom i produžili mu ugovor? očito je da ga žele zaštitit. drže ga na klupi, igra manje bitne utakmice i utakmice u kojima nea, recimo xavija ili inieste, ali na njega se ozbiljno računa kad dvojica spomenutih (pogotovo prvi) počnu muku mučit sa povredama ili starosti.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 okt 2012, 14:34

Wilshere, Sterling, Gibbs i Chamberlain. Cleverley, Jones i Smaling muku muče sa povredama (ako budu zdravi u budućnosti, biće sigurno u klubu 50 što se tiče utakmica za repku), od Kellyja i Shelveya ne očekujem neke hvale vrijedne karijere, a ovim bih još dodao "malog" iz Cityja - Rodwella. Možda nekog "mašam", al' u ovom trenutku ne mogu se sjetiti onih koji već u ovom trenutku igraju zapaženiju ulogu u nekom boljem klubu. Ne znam da l' je moguće iskopati određene statističke parametre, al' ja bih se smio kladiti da je u posljednjih 15-ak godina Engleska imala puno "igrali smo dva-tri puta i nećemo nikad više" reprezentativaca, dok se mlađim da šansa u jednoj od 20 situacija. :?

Što neko reče, moraće oni odbaciti staromodni fudbal i uz trku koristiti i tehniku. Ne znam, ali ja ni u narednih 10 godina (ako sve bude teklo "po planu") Englesku ne vidim u poodmaklim fazama Evropskih i Svjetskih prvenstava. No, njima je najbitnije da je liga i dalje broj 1 i što se toga tiče, neće imati nikakvih problema da ostanu na toj poziciji. Tu i tamo će se Španci (zahvaljujući Barceloni i Realu) približiti, ali opet će liga kao liga ostati iza Premiershipa.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 okt 2012, 14:39

Ne znam, ali ja mislim da bas zbog nedostatka tih velikih igrackih imena mogu dalje otici. Do sad su tu igrali igraci koji su bili imena u svjetskom fudbalu, sad ce preuzeti mladji, moraju, jer nema vise ko igrati. Oni mozda i ostvare bolje rezultate.
Celik!3,2,2.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 14 okt 2012, 15:28

Mladi španci su se ljetos pokazali.....
Vođa zna.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 okt 2012, 16:55

BigBigBang je napisao/la:Njemci su istinski dominatori, samo im fali iskustva zbog kojeg su ispali nesretno od Italije koja se obrukala u finalu. da je Njemacka prosla Italijane izdominirali bi Spaniju cije osvajanje svjetskog prvenstva je jedna velika pljacka, od osmine pa do finala sudije su imale samo jednog favorita i on je to osvojio, evropsko su zasluzeno uzeli. Vecina tih nabrojanih spanskih talenata ce biti zestoki flopovi poput tog Alcantare koji ce veoma brzo otici putem Krkica, Dos Santosa i drugih mnogobrojnih prenapuhanih talenata koji ce kad tad zavrsiti u Turskoj. Od tih igraca samo taj Isco, Martinez, i Alba ce biti konkurentni igraci al Spanija se ne mora brinuti dok god su igraci poput Silve, Cazorle, Mate, Inieste tu.
Necu se smijat pa cu ti odgovorit.

1. Njemacku je Italija rasturila ne zbog iskustva nego zbog same igre. Prandelli je nadmudrio Loewa i to je to.
Po kvaliteti su tu negdje ali Italija nikada nije odgovarala svabama i uvijek su ih derali na velikim takmicenjima ..

2. Necu reci da bi ih Spanija rasturila, ali definitivno bi osvojila EP.
Vrlo moguce da bi ih i rasturila .. jer su klasu iznad svih.

3. Alcantara moze postati najbolji na svojoj poziciji a moze se desiti da mu karijera propadne. To niko ne zna sta ce biti.

4. Mislim da Krkic igra u Romi i onih par njegovih tekmi sto sam gled'o, bio je veoma dobar .. jedan od najboljih.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 okt 2012, 16:58

krkić je u milanu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 okt 2012, 17:04

Eo bas sam maloprije skont'o kako su ga oni otkupili ..

Uglavnom, nije on tolko los kolko je imao jaku konkurenciju u Barceloni.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 okt 2012, 17:33

Italija Njemacku nije rasturila, Italijani nikad nikog nisu rasturili...pobjedili su najvise zahvaljujuci neiskustvu Njemaca a igrom nisu bili nista bolji od njemca, samo su za razliku od njih iskoristili pruzeno. 2 godine ce biti dovoljno da ova generacija Njemackih razvije svoj mentalitet pobjednika do kraja a to kad se desi vjerujem da ce u Brazilu uzeti naslov.

O Krkicu ne treba trositi slova, prosjecan igrac kojeg su svi proglasavali slijedecom velikom zvijezdom fudbala, ni prvi ni poslednji.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 okt 2012, 17:43

Italija ih je takticki nadigrala i to je to.

I opet cu ponoviti da je Spanija za klasu bolja od svih i da ce biti iznenadjenje ako ne osvoje i SP u Brazilu.
Jedino ih motivacija moze kostati da ne uzmu to takmicenje, nista vise !

Krkic mozda i jeste prosjecan igrac ali ako su ga proglasavali nekom velikom zvijezdom, imali su milion razloga ..

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 okt 2012, 17:46

krkić jeste prosječan igrač, ali je u ono vrijeme bio ogroman potencijal. svako ko je imalo pratio mlađe kategorije barse, mogao je uvidjeti kakav je igrač. obećavao je više nego messi. ali pogrešno doziranje i nepažnja sa njegovim uvođenjem u prvi tim doveli su do toga da izgori u želji da se dokaže. kad se na to doda i relativno krhko tijelo, on nea šta tražit u najboljim ekipama svijeta.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 okt 2012, 17:49

Kad si jaci za klasu ne trebaju ti penali da prodjes Portugal, svjetsko prvenstvo nevidjena sudijska lakrdija od osmine pa do finalu, nisu trebali ni portugal ni paragvaj proci pa su osvojili, to nije tim koji je za klasu ajci od ostalih.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 okt 2012, 17:57

Il ih mrzis il stvarno ne znas ..

Kako onda sa Italijanima u grupi odigrase 1-1 a u finalu ih rasturise 4:0 ?
Ok, imali su igraca vise, ali i bez toga bi bila deracina ..

Toliko su mocni da su se prosetali EUROM sa pola snage.
I to bez napadaca.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 2 gosta.