Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

aseemic
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la aseemic » 23 maj 2009, 13:17

Huh, sto ce biti iznenađenja...
Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.

aseemic
Kontakt:

Post Postao/la aseemic » 23 maj 2009, 13:21

Jos bi da dodam ovo:

Die Toten Hosen - Bayern

Es gibt nicht viel auf dieser Welt
Woran man sich halten kann.
Manche sagen "die Liebe"!
Vielleicht ist da was dran.
Und es bleibt ja immer noch Gott,
Wenn man sonst niemand hat.
And're glauben an gar nichts,
Das Leben hat sie hart gemacht.
Es kann so viel passieren,
Es kann so viel geschehen, Nur eins weiss ich hundertprozentig:
Nie im Leben würde ich zu Bayern gehen!

Ich meine, wenn ich 20 wär
Und supertalentiert,
Und Real Madrid hätte schon angeklopft
Und die Jungs aus Manchester.
Und ich hätt auch schon für Deutschland gespielt
Und wär mental topfit
Und Uli Höneß würde bei mir auf der Matte stehen;
Ich würde meine Tür nicht öffnen,
Weil's für mich nicht in Frage kommt,
Sich bei so Leuten wie den Bayern seinen Charakter zu versauen!

Wir würden nie zum FC Bayern München gehen!

Das woll'n wir nur mal klarstellen,
Damit man uns richtig versteht.

Wir haben nichts gegen München,
Wir würden nur nie zu den Bayern gehen

Muss denn sowas wirklich sein,
Ist das Leben nicht viel zu schön,
Sich selber so wegzuschmeißen
Und zum FC Bayern zu gehen?

Was für Eltern muss man haben
Um so verdorben zu sein,
Einen Vertrag zu unterschreiben
Bei diesem Scheißverein??

(Niemals zu den Bayern geh'n)
Wir würden nie zum Fc Bayern München gehen!
(Nie zu den Scheiß-Bayern gehn)
Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.

BegA_SA
Kontakt:

Post Postao/la BegA_SA » 23 maj 2009, 15:37

Misimovim Mismovic
Zvjezdane...!!!!!!!!!! :D :D
1:0
SARAJEVO=Evropski Jerusalem :P

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 maj 2009, 17:08

Neka je Wolfsburg nakantao bremena i revansirao za poraz :D
Al´ sto mi je herta danas draga, ma to je cudo :lol: :D
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

sajko
Kontakt:

Post Postao/la sajko » 23 maj 2009, 17:14

secer je napisao/la:Neka je Wolfsburg nakantao bremena i revansirao za poraz :D
Al´ sto mi je herta danas draga, ma to je cudo :lol: :D
nedaj bože da su izvukli LP

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 23 maj 2009, 17:49

Bravo Wolfsburg 8-)
010 ISN'T JUST A CODE

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 23 maj 2009, 18:01

danas salihovic nije bio ni u prvoj postavi ni na klupi hoffenhajma

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 maj 2009, 18:03

zenicanin je napisao/la:danas salihovic nije bio ni u prvoj postavi ni na klupi hoffenhajma
I mene to zanima???
Znas li zasto?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

aldin-8
Kontakt:

Post Postao/la aldin-8 » 23 maj 2009, 18:08

Sejo u prosloj dobio zuti karton, pa mozda zbog kartona :?

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 23 maj 2009, 18:11

secer je napisao/la:
zenicanin je napisao/la:danas salihovic nije bio ni u prvoj postavi ni na klupi hoffenhajma
I mene to zanima???
Znas li zasto?
neznam, samo sam na stranici bundeslige vidio da ga nema

BegA_SA
Kontakt:

Post Postao/la BegA_SA » 23 maj 2009, 18:15

Jeli Misimovic nosio nasu zastavu? Nisam gledao do kraja pa zato pitam!
SARAJEVO=Evropski Jerusalem :P

aseemic
Kontakt:

Post Postao/la aseemic » 23 maj 2009, 19:24

1. Bundesliga 2008/2009

Liga prvaka:
Wolfsburg
Bayern M.

Play-off neprvaka za Ligu prvaka:
Stuttgart

Europska liga:
Hertha
HSV (Trochowski u 90. minuti)
Pobijednik kupa (Bayer L. ili Werder)

Ispali:
Karlsruhe
Arminia B.

Play off za ostanak:
Energie Cottbus

U prvu ligu su ušli:
Freiburg
Mainz ili Nurnberg

Play-off za prvu ligu će igrati:
Mainz ili Nurnberg (protiv Cottbusa)

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 23 maj 2009, 22:48

BegA_SA je napisao/la:Jeli Misimovic nosio nasu zastavu? Nisam gledao do kraja pa zato pitam!
Pa imao je covjek citavo vrijeme znojnicu na ruci sa nasom zastavom,sad ako poslije tekme nije nosio zastavu pa sta,ovdje je prije svega igrao Wolfsburg a ne nasa repka i,nemojte pokusavati da trazite dlaku u jajetu,dosta vise toga takmicenja koje veci patriota,uradite neke konkretne stvari pa onda isto zahtjevajte da i drugi ucine!!!!!!!!

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 23 maj 2009, 22:54

Sis....... ga Uliiiiiiii !!!!!!!!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 23 maj 2009, 23:42

zenicanin je napisao/la:
secer je napisao/la:
I mene to zanima???
Znas li zasto?
neznam, samo sam na stranici bundeslige vidio da ga nema
Pa trebao si vidjeti da je u prosloj utakmici dobio 10-ti zuti karton, sto znaci pauza.

Osvojise ga Wolfsi, zasluzeno nema sta. Kad se samo pogleda koje su sve rekorde oborili, dovoljno!
Cestitke, veoma mi je drago zbog naseg dvojca, isto mi je drago da je "moj" Bayern drugi, da posle tmurne sezone nije fasovao Kup Uefa.
Sada cemo sa nestrpljenjem cekati ko ce doci a ko otici, ne znam da li biti velike "cistke", a da ce biti dobrih pojacanja, u to sam pa gotovo siguran.
Vom Jäger zum Gejagten

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 23 maj 2009, 23:43

Malo retrospektive:
PostPostao/la NoName dana uto mar 03, 2009 1:46 pm
Ove godine aBd osvaja Wolfsburg. I ovo je navijački ali i argumentirano.

1. Wolfsi imaju odigrati 7 utakmica kući a 5 u gostima a svi znamo kakvi su domaćini, iako su počeli prašiti redom i na strani
2. Wolfsi protiv svih direktnih konkurenata, izuzev Štutgarta, igraju kući a sa slabijim ekipama na strani (vidi raspored dole).
3. Konkurenti su apsolutno van forme. Tu prije svega mislim na Hertu i HSV kojima nije ni mjesto među prvih 5 (gol razlika Herte je +9, HSV +3 dok ostali konkurenti svi redom imaju preko +14 i više. Prednjače Hoffenhaim i Wolfsburg.
Postao/la calcio dana uto mar 03, 2009 2:27 pm
pa promjenili bi ime grada u Felixburg umjesto Wolfsburg ako osvoje titulu :lol:
bili su maltene pred ispadanjem kad ih je on preuzeo prije par sezona. mada ima logike to sto kazes, imaju laksi raspored i sve...
Ovaj mi je najdraži:
Postao/la Rz88 dana uto mar 03, 2009 4:16 pm
@no name

Ovo ti sada ozbiljno pisem i govorim, ne samo sto sam navijac bayerna ili nesto slicno, Bayern ce ti biti prvi, sada pocinje od hanocera nasa serija, i biti cemo laganini prvi, vukovi ako ovako anstave mogu biti 2 ali sumnjam jer hsv je tu takodjer hoffenheim, ali leverkusen je posebna prica kako god sada nkon kontanja analize i ostatka mislim bayern 1, drugi hsv vukovi 3 hera 4 ili 5 sa hoffenheimom ce se boriti i to je to.
Raduj se Bosno jer imaš Džeku i Misimovića....A bogami i ostale mladiće koji će za par godina aBd harati Evropom!
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 23 maj 2009, 23:50

Geronimo, tebi stvarno svaka čast na realnosti! Komentari su ti, manje - više, iako navijački, u principu uvijek na mjestu!

P.S. Hvala na čestitkama koje si uputio navijačima Wolfsa. Još samo da ti se pridruže Ribery i onaj RZ88 sve će biti potaman. Možda iduće sezone budemo navijali za isti klub u BL ako Džeko ili Miske ili čak obojica postanu stanovnici Minhena....
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 24 maj 2009, 00:00

@ bezimeni, cestitka se podrazumijeva, ne moram je ni napisati. Svaka im cast, zasluzili su 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 maj 2009, 00:02

Eh evo malo moje analize

1. Wolfsburg - kada neko obori sve moguce rekorde i kada igra najbolji fudbal, kada postigne najvise golova, kada u svojim redovima ima dvojcu najboljih strijelaca i najboljeg asistenta je zasluzio titulu prvaka Njemacke.

Buducnost kluba: Sljedeca godina ce biti veoma vazna za Wolfsburg. Ukoliko bude prodaje par igraca (Dzeko) mislim da ce upasti u crnu seriji i da ce im biti uspjeh plasman u EL, jos na sve to dolazi novi trener gdje ce trebati vremena da igraci shvate njegovu filozofiju.

2. Bayern - koje imao onakvih glupih kikseva kao sto je imao Bayern (pogotova na domacem terenu protiv Schalke-a i Bochuma) nije zasluzio da bude prvi. S tim da je Bayern ovu sezonu odmah na pocetku prodao i moglo se znati da ce Njemacka dobiti novog prvaka, jer je za Klinsmann-vu filozofiju trebalo vremena kojeg Bayern nije imao. Kad se sve sabere direktan plasman u LP je veliki uspjeh.

Buducnost kluba: Bayern je doveo kvalitetnog trenera i jos uz par kvalitetnih pojacanja vratit ce se na onih pet do sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu. S tim da Bayern treba imati na umu da ostali klubovi ne spavaju i da moraju popraviti svoju politiku oko dovodjenja igraca, jer ako vako nastave za dvije godine ce trebati izmjeniti cijelu ekipu.

3. Stuttgart - mislim da su i oni sami zadovoljni ovom pozicijom ako se zna gdje su se nalazili u jesenjem dijelu prvenstva. Mislim da je vise nego sto je Babbel i uprava ocekivali.

Buducnost kluba: Klub dosta ovisi o Gomez-u i u slucaju njegove prodaje mislim da ce Stuttgart upasti u sredinu tabele Bundeslige, jer je tesko naci takvog kvalitetnog igraca kao sto je Gomez koji moze sam rijesiti utakmicu.

4. Hertha - ja mislim da su vec krenuli u posjetu svim vjerskim objektima i ljudima koji su zasluzni sto su oni imali onoliku srecu ove sezone. Realno mjesto im je u donjem dijelu Bundeslige, ovo je za njih kao titula prvaka.

Buducnost kluba: Hertha je po prirodi siromasan klub i prodajom Voronina i Pantelica, nemaju igraca koji moze dati gol, a isto nemaju para da kupe takvog igraca. Jedini kvalitetni igrac u ekipi je Friedrich, ali on igra odbranu. Mislim da ce se sljedece godine vratiti tamo gdje im je i mjesto, sredina tabele Bundeslige.

5. Hamburg - mislim da su oni najveci gubitnici ove sezone. Mogli su uzetii tri titule ali su na kraju dobili ovu poziciji koja je realno neuspjeh. Ekipa koja je predstavljala Njemacku u najboljem mogucem svijetlu (mislim na Europska takmicenja) i bila 3/4 sezone Bundeslige medju top 3 je zaslizila malo bolji plasman. Ako se jos na to doda da su rekorderi po pogodenim preckama i stativama (20 ukupno) vidi se koliko su imali nesrece, ali im se danas donekle to vratilo je je treci gol Trochowskog bio iz nedozovoljene pozicije.

Buducnost kluba: Ako Martin Jol dobije igrace koji mu se nalaze na lisit zelja (Affelay, Elia, Berg, Katsouranis) i dobor uigra ekipu mislim da su sljedece godine pored Bayern-a najveci favorit za osvajanje titule.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 maj 2009, 00:13

NoName je napisao/la:Geronimo, tebi stvarno svaka čast na realnosti! Komentari su ti, manje - više, iako navijački, u principu uvijek na mjestu!

P.S. Hvala na čestitkama koje si uputio navijačima Wolfsa. Još samo da ti se pridruže Ribery i onaj RZ88 sve će biti potaman. Možda iduće sezone budemo navijali za isti klub u BL ako Džeko ili Miske ili čak obojica postanu stanovnici Minhena....
Hvala prijatelju, i kada su navijacki, to je vise iz revolta ili iz zezancije, radi ovih pojedinih mrguda koji ne mogu smisliti Bayern, a i sami ne znaju zasto! ;)

Koliko ja mogu primjetiti, tebe vise zanima BL nego L'pool (razlog mi je jasan).
Ako neko od pomenutih predje u Bayu, ti slobodno zamjeni avatar i prikljuci se ceti bavaraca, bicemo znatno jaci. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.