Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Gifron
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la Gifron » 03 nov 2016, 12:17

tuzlak1987 je napisao/la:
Gifron je napisao/la: I Tuzla ima kino, kino Kaleidoskop.[/b]
Nije to pravo kino kakvo treba biti, kao ni ova mini koja Bingo pravi. To su sve improvizacije. Nama treba zgrada kina, ogromna koja moze primiti veliki broj ljudi i koja je prelijepa (i s vana sa zanimljivim arhitektonskim idejama, a i u sali).
Tebi je kino zgrada i ambijent, meni je kino otici i pogledati film.
Jedan grad, jedna ljubav!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 nov 2016, 12:20

Gifron je napisao/la:
Gifron je napisao/la: I Tuzla ima kino, kino Kaleidoskop.[/b]
Nije to pravo kino kakvo treba biti, kao ni ova mini koja Bingo pravi. To su sve improvizacije. Nama treba zgrada kina, ogromna koja moze primiti veliki broj ljudi i koja je prelijepa (i s vana sa zanimljivim arhitektonskim idejama, a i u sali).
Tebi je kino zgrada i ambijent, meni je kino otici i pogledati film.
Meni to nije to. Ona mala sala u Kaleidoskopu nema toplinu koja treba, ne ostavlja uspomene. Jedan grad mora imati valjanu zgradu za kino gdje ce se kroz kratko vrijeme dobiti kultura dolazaka u kino. Bas zato jer je zgrada impresivna i jer je lijepo boraviti u njoj.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 03 nov 2016, 12:22

tuzlak1987 je napisao/la: Nije to pravo kino kakvo treba biti, kao ni ova mini koja Bingo pravi. To su sve improvizacije. Nama treba zgrada kina, ogromna koja moze primiti veliki broj ljudi i koja je prelijepa (i s vana sa zanimljivim arhitektonskim idejama, a i u sali).
Ma daaj :lol: U sve jednom gradu, u kojem sam bio, sam isao u kino tipa Bingo-vog, jer su jednostavno to najbolja kina :kafa:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 nov 2016, 12:27

FrantoBauzek je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la: Nije to pravo kino kakvo treba biti, kao ni ova mini koja Bingo pravi. To su sve improvizacije. Nama treba zgrada kina, ogromna koja moze primiti veliki broj ljudi i koja je prelijepa (i s vana sa zanimljivim arhitektonskim idejama, a i u sali).
Ma daaj :lol: U sve jednom gradu, u kojem sam bio, sam isao u kino tipa Bingo-vog, jer su jednostavno to najbolja kina :kafa:

slika

Pravo kino.

slika

Kofol kino.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 nov 2016, 12:29

Eto sad ce se otvoriti Cinestar pa ostavljaj tu uspomene
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 nov 2016, 12:31

pinoglavi je napisao/la:Eto sad ce se otvoriti Cinestar pa ostavljaj tu uspomene

I to ce izgledati ovako nekako kao Kaleidoskop, opet nidje veze.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 03 nov 2016, 12:37

pinoglavi je napisao/la:Eto sad ce se otvoriti Cinestar pa ostavljaj tu uspomene

I to ce izgledati ovako nekako kao Kaleidoskop, opet nidje veze.
Sve Bosnji smeta...
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 03 nov 2016, 12:38

@Tuzlak1987

Kino u Ljubljani?

Ne znam, jesi li svjestan, da je Ljubljana najkulturniji grad na podrucju bivse Jugoslavije. Nije najveci, ali je daleko najkulturniji. Sa strane balkoni su tipicna gradnja iz Austro-Ugarske za ove prostore, tako ti izgleda vecina zgrada kulture na podrucju gdje se prostirala Austro-Ugarska, izmedju ostalog zgrada pozorista u Sarajevu. (nama je nisu gradili)

Zgradu u ovom stilu da izgradis treba ti onih 40 milki za koje stadion moras prodati. Ako nije ostala iz onog doba, batali.

Nas grad je dosta propatio zbog slijeganja tla, gdje je mnogo tih lijepih zgrada iz austrougarskog doba nestalo. Obnova istih bi kostala preko 100 milki za centar grada.

Volio bih ja, ali jedno su zelje a drugo realnost. Ta kritika ne stoji :nene:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 nov 2016, 12:48

FrantoBauzek je napisao/la:Tuzlak1987 ne znam, jesi li svjestan, da je Ljubljana najkulturniji grad na podrucju bivse Jugoslavije. Nije najveci, ali je daleko najkulturniji. Sa strane balkoni su tipicna gradnja iz Austro-ugarske, tako ti izgleda vecina zgrada kulture na podrucju gdje se prostirala Austrougarska, izmedju ostalog zgrada pozorista u Sarajevu. (nama je nisu gradili)

Zgradu u ovom stilu da izgradis treba ti onih 40 milki za koje stadion moras prodati. Ako nije ostala iz onog doba, batali.

Nas grad je dosta propatio zbog slijeganja tla, gdje je mnogo tih lijepih zgrada iz austrougarskog doba nestalo. Obnova istih bi kostalo preko 100 milki za centar grada.

Volio bih ja, ali jedno su zelje a drugo realnost. Ta kritika ne stoji :nene:
Ja ne znam kako je se nasla ta brojka od 40 miliona za stadion. Nema na svijetu te budale koja bi za ono dala vise od 10 mil sa zemljistem jer je zemljiste sumnjivo za gradnju, a sve tribine su neuslovne. A za 20ak miliona eura se prave top stadioni od 10-15 hiljda sjedecih mjesta.

Imamo i mi iz AU perioda zgradu, Kino Centar. Neka ponovo istu zgradu naprave kao i Barok. Zgrada je zavrsena 1911. godine. Imala je balkone, loze i parter. Imala je sezdesetih godina preko 1 mil posjetilaca.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 03 nov 2016, 13:00

Ja ne znam kako je se nasla ta brojka od 40 miliona za stadion. Nema na svijetu te budale koja bi za ono dala vise od 10 mil sa zemljistem jer je zemljiste sumnjivo za gradnju, a sve tribine su neuslovne. A za 20ak miliona eura se prave top stadioni od 10-15 hiljda sjedecih mjesta.

Imamo i mi iz AU perioda zgradu, Kino Centar. Neka ponovo istu zgradu naprave kao i Barok. Zgrada je zavrsena 1911. godine. Imala je balkone, loze i parter. Imala je sezdesetih godina preko 1 mil posjetilaca.
To je rekao ovaj ciko na tvom avataru :) Imamo, samo je problem sto tu imaju imovinsko-pravni problemi sa jedne strane, finansijska sredstva sa druge. Imas eno i kapiju od tuzlanske medrese na skveru, ali ni za to se ne moze pronaci lova.

Trebalo bi dijasporu ukljuciti u te procese :mrgreen:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 nov 2016, 13:04

Probisvjet je napisao/la: I sta dobise ovi sto se naguzise Jasminu? Sta dobise slobodasi koji se naguzise Jasminu? Stadion, jak klub, sposobnu upravu, postenu upravu, pun stadion,... sta navedi? Qurko su dobili, ne moze se prodati 100 karata na utakmici. :rol:
Nakon sto se slegla prasina i predizborna pompa, ispostavilo se da je Bego Gutic obecao Husicu stadion ako on zabije k. Imamovicu. Siguran sam da je njega Imamovic levatio, ali na hinjski nacin zabiti k. Imamovicu tik pred izbore je los potez Husica :thumbdown:

Nije se trebao mijesati :idea:

Vrijednosti Imamovica i Husica: Imamovic ima vlast, Husic firmu i lovu.

Husic napada svim snagama Imamovicevu jedinu vrijednost koju ima u svom posjedu, vlast i uticaj u gradskim institucijama. Neuspjesno :!:

Sad Husic sjedi utucen i sva vrata su mu zatvorena, jer je otisao korak dalje. Imamovic jest prekrsio dogovor koji je imao sa Husicem, ali je zato Husic otisao i napao svu vrijednost koja je u posjedu Imamovica.

Primjer: Ti i ja se dogovorimo da cemo zajedno ulagati u novu prodavnicu, a samo ti ulazes. Ti se iznerviras sto sam prekrsio dogovor i nisam ulagao te odes i zapalis mi kucu.

Vezano za stadion: Taj stadion je spasen od strane grada. Da nije, ne bi danas ni postojao. Grad je ulozio neku lovu u taj stadion, ali to je sad nebitno.

Danasnji fakti su da je taj stadion u vlasnistvu grada Tuzle. S obzirom da je u vlasnistvu svih gradjana Tuzle, a ne samo navijaca Slobode, realno je da se nekim plebiscitom svi gradjani Tuzle glasaju i odluce, da li zele stadion da poklone fudbalskom klubu Sloboda.

Ako lokacija vrijedi 40 milki, po rijecima Husica, onda gradjani trebaju da kazu da li zele da se ta lokacija rasproda i toliko love pokloni FK Slobodi.

Svaka cast na ulozenim parama i uspjehu, koji smo imali sa predsjednikom u ostavci, Husicem. Najvise bih volio da se njih dvojica pomire, ali to ce biti tesko. Jer moraju obojica da zrtvuju svoj ego za dobrobit FK Slobode, a to ocigledno nisu u stanu da urade.

Samo istina nas moze spasiti :thumbup:
To spasavanje stadiona je samo fikcija. Nema tu istine ni 1%. Kada je nekom klubu i gdje oduzet stadion zbog dugova i na njemu napravljeno nesto drugo?
Nije valjda da bi to bio jedini primjer u Evropi i u svijetu. Laz!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 03 nov 2016, 13:15

Probisvjet je napisao/la: I sta dobise ovi sto se naguzise Jasminu? Sta dobise slobodasi koji se naguzise Jasminu? Stadion, jak klub, sposobnu upravu, postenu upravu, pun stadion,... sta navedi? Qurko su dobili, ne moze se prodati 100 karata na utakmici. :rol:
Nakon sto se slegla prasina i predizborna pompa, ispostavilo se da je Bego Gutic obecao Husicu stadion ako on zabije k. Imamovicu. Siguran sam da je njega Imamovic levatio, ali na hinjski nacin zabiti k. Imamovicu tik pred izbore je los potez Husica :thumbdown:

Husic napada svim snagama Imamovicevu jedinu vrijednost koju ima u svom posjedu, vlast i uticaj u gradskim institucijama. Neuspjesno :!:

Sad Husic sjedi utucen i sva vrata su mu zatvorena, jer je otisao korak dalje. Imamovic jest prekrsio dogovor koji je imao sa Husicem, ali je zato Husic otisao i napao svu vrijednost koja je u posjedu Imamovica.

Primjer: Ti i ja se dogovorimo da cemo zajedno ulagati u novu prodavnicu, a samo ti ulazes. Ti se iznerviras sto sam prekrsio dogovor i nisam ulagao te odes i zapalis mi kucu.

Vezano za stadion: Taj stadion je spasen od strane grada. Da nije, ne bi danas ni postojao. Grad je ulozio neku lovu u taj stadion, ali to je sad nebitno.

Danasnji fakti su da je taj stadion u vlasnistvu grada Tuzle. S obzirom da je u vlasnistvu svih gradjana Tuzle, a ne samo navijaca Slobode, realno je da se nekim plebiscitom svi gradjani Tuzle glasaju i odluce, da li zele stadion da poklone fudbalskom klubu Sloboda.

Ako lokacija vrijedi 40 milki, po rijecima Husica, onda gradjani trebaju da kazu da li zele da se ta lokacija rasproda i toliko love pokloni FK Slobodi.

Svaka cast na ulozenim parama i uspjehu, koji smo imali sa predsjednikom u ostavci, Husicem. Najvise bih volio da se njih dvojica pomire, ali to ce biti tesko. Jer moraju obojica da zrtvuju svoj ego za dobrobit FK Slobode, a to ocigledno nisu u stanu da urade.

:rol: :rol: :rol: mijenjaj dilera, losu ti gudru utrpo :urnebes:
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 nov 2016, 13:21

Sjedi Husic sav utučen.... Ahahahahahahahahahahahahahahahahha.... Pa ti si stari lud za medalje, jbt
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 03 nov 2016, 13:22

Probisvjet je napisao/la: To spasavanje stadiona je samo fikcija. Nema tu istine ni 1%. Kada je nekom klubu i gdje oduzet stadion zbog dugova i na njemu napravljeno nesto drugo?
Nije valjda da bi to bio jedini primjer u Evropi i u svijetu. Laz!
Ako klub nema love da isplati svojim potrazivacima, onda oni uzmu imovinu koju klub posjeduje (u ovom slucaju stadion) i rasproda na aukciji. Od tih para, za koje je prodana imovina, se isplate prvo dugovi, a ostatak ide klubu. (imas google: hipoteka)

S obzirom na dobro poznata dugovanja prijasnjih uprava, tada je stadion "oduzet" klubu a ustvari izuzet od rasprodaje tadasnje imovine FK Slobode. Taj stadion je spasen iz ralja dugova od strane gradske vlasti ;)

Bitno je napisati: Laz! a sto to nema nikakve poveznice sa realnoscu i nema nikakvo utemeljenje, to je nebitno. Zato i jesmo, gdje smo :kafa:
staragarda je napisao/la: Sjedi Husic sav utučen.... Ahahahahahahahahahahahahahahahahha.... Pa ti si stari lud za medalje, jbt
Brate, mislis da Husicu nije zao sto vise nije u Slobodi? Ja imam druge informacije :kafa:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 nov 2016, 13:30

Stadion se prvo morao staviti pod hipoteku da bi ga tako uzeli. Oni mogu zaplijeniti samo pokretnu imovinu, kao banke kada ljudi duguju kredite koji nisu hipotekarni. Barem koliko ja znam ovako ide.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 03 nov 2016, 13:35

Aerials je napisao/la:Stadion se prvo morao staviti pod hipoteku da bi ga tako uzeli. Oni mogu zaplijeniti samo pokretnu imovinu, kao banke kada ljudi duguju kredite koji nisu hipotekarni. Barem koliko ja znam ovako ide.
Zaplijeniti se moze i pokretna i nepokretna imovina.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 nov 2016, 13:55

Aerials je napisao/la:Stadion se prvo morao staviti pod hipoteku da bi ga tako uzeli. Oni mogu zaplijeniti samo pokretnu imovinu, kao banke kada ljudi duguju kredite koji nisu hipotekarni. Barem koliko ja znam ovako ide.
Franto daj primjer kome je zaplijenjen stadion pa na njemu izgradjeno nesto drugo? Znaci primjer yebo ga krv! Daj primjer! Guglaj!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 nov 2016, 14:08

Probisvjet je napisao/la:
Franto daj primjer kome je zaplijenjen stadion pa na njemu izgradjeno nesto drugo? Znaci primjer yebo ga krv! Daj primjer! Guglaj!
Guglaj guglaj, qurac ces izguglati! :rol: :rol:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 03 nov 2016, 14:15

Ja u Dubaiju po salama gostovao, po trznim centrima kino sale pune ljudi, omladine, parova, druzenje, a Tuzlaku cinestar bezvezan. Ma daaj ba, ko u 19. vijeku da smo.

To isto kao sto se prica o Tusnju kako treba i istocna tribina, kako ne treba odstupati od postojece makete, a mi ne mozemo napuniti 8000 j3bote. Tako nam treba i zgradurina sa kino salom, retro fasadom i old school natpisom Kino Tuzla, j3bes cinestar i savremene fazone.
Kaleidoskop jeste bezvezan, nemoderan, 3D naocale ko runje, ali sad dobijamo konkurenciju i to je to.

Koliko vas je otislo u Pozoriste, hajde budite iskreni? U BKC mnogi otisli sa srednjom skolom jednom i to je to. U biti, seru i Jasmin i Gutic. A Gutic ce uvijek trpati Tuzli i Tuzlacima, sve dok bude na vlasti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 03 nov 2016, 14:33

Ne znam i ne trazi mi se. Znam samo da ako nemas novce da platis a imovinu imas, bio ti fizicko ili pravno lice, onda se imovina pretvara u novce prodajom imovine i od tih novaca se isplate potrazivanja. Ako je tada stadion bio imovina kluba, to je bilo logican slijed, jer je to jedino sto je bilo vrijedno u klubu i jedini nacin da se isplate dugovanja.

I nas predsjednik u ostavci je govorio o vrijednosti tog zemljista i namjeri, da ako on ostane, da ga proda i izgradi nam stadion na nekom drugom mjestu. Zasto to ne bi moglo na aukciji?

PS: Zelja mi je da se izbalansirano razmislja. Kritika je uvijek dobrodosla, ali treba biti realan u svemu, pa i u kritici. Ima forumasa poput Beduina, koji razmislja i ne libi se reci sto misli, a ne slijepo birajuci stranu i prikazivati situaciju kao iskljucivo dobro ili lose, crno ili bijelo.

Svi smo mi Slobodasi i u to nema sumnje. Mozemo se razilaziti u misljenju ali smo svi ko jedan za Slobodu :salut:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.