BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la dubrovnik » 08 okt 2015, 14:26

Daj boze da Anel smeta samo Welsanima a ne i nasim igracima. Ja osobno od njega ne ocekujem nista nego probleme i bit ce dobro ako ne fasujemo kakav gol njegovom krivicom. Siguran sam da ce igrati samo nisam
siguran na kojoj poziciji. Kakvo se ludilo oko ovog igraca vrti ne bi se zacudio i da zaigra na mjestu AM. Ja ga osobno ne zelim uopce na spisku reprezentacije i samo cekam momenat kada cemo platiti igranje ovog menadzerskog igraca. Daj boze da sam u krivu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 okt 2015, 14:26

Hmmm...

Vidite li vi Ronalda u mom prethodnom postu, pomozite Ajahu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 okt 2015, 14:28

Sta je sa ovim Susicem uvijek? Uvijek neke misteriozne povrede, mislim da je vise utakmica za reprezentaciju presjedio zbog povreda nego sto je bio spreman da igra... :problem:

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 08 okt 2015, 14:30

Kralju, pricas isto ko da igramo protiv Reala a ne hebenog Velsa. Bale treba lopte da bi bio prijetnja.
Ocekujem da cemo imati veliki posjed lopte i pobjedu u svakom slucaju. Cak vjerujem i sa 2+ razlike. Bilo bi pametno pokusavati izvuci prekrsaje u zoni suta. Onaj manijak ne zna promasiti u zadnje vrijeme :mrgreen:
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 okt 2015, 14:31

SlevinKelevra je napisao/la:Sta je sa ovim Susicem uvijek? Uvijek neke misteriozne povrede, mislim da je vise utakmica za reprezentaciju presjedio zbog povreda nego sto je bio spreman da igra... :problem:
I to bas u ovoj utakmici gdje je imao finu sansu da zaigra sa ovim svim povredama drugih igraca i Harisom koji ne iga za svoj klub. Samo ne vjerujem da je misteriozna. Sigurno bi on zelio da igra po meni.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 08 okt 2015, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 08 okt 2015, 14:31

Virtu4l je napisao/la:
Ajax je napisao/la:On je jedan od trojice najboljih igraca svijeta samo svejedno vazi ono sto sam rekao.
Nije ni među deset najboljih igrača svijeta. Messi, CR, Zlatan, Eden, Vidal, Suarez, Aguero, Yaya, Alexis, Lewa... svi su bolji od njega...

Samo sto imamo dvije verzije Bale-a...ona koja igra za klub i druga sto igra za reprezentaciju. Ova druga ,ne samo da je u top 10,vec je sigurno u top 3. Pa koji od ovih gore 10 nabrojanih vuce svoju reprezentaciju kao sto rade Bale??? Alexix i Lewa su tu u vrhu sa njim ali nisu bolji od njega
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2015, 14:32

Virtu4l je napisao/la:
Ajax je napisao/la:On je jedan od trojice najboljih igraca svijeta samo svejedno vazi ono sto sam rekao.
Nije ni među deset najboljih igrača svijeta. Messi, CR, Zlatan, Eden, Vidal, Suarez, Aguero, Yaya, Alexis, Lewa... svi su bolji od njega...
Ovo je govorio za Cristinu a ne za Balea :mrgreen:

Gledao sam Wales protiv Izraela, slabi, tehnički slabi, kad imaju loptu nemaju pojma šta će s njom. Samo se nadati da Bale neće biti na svom najvećem nivou i mi ćemo imati daleko više šansi. Jooooj Mume šta si uradio. Potrebniji si nam ti sad nego Džeko, potrebna su nam obojica ali kad bi morao birat izabrao bih Bešića. Vedo će nekako uspjeti dostojno Džeku zamjenit ali ne vidim da iko može Bešića.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 okt 2015, 14:38

@majestic24 ma nije niko ni napisao da je Bale u top3 nego Ronaldo. Napisao sam
Ajax je napisao/la:Doduse Ronaldo je jos bolji. On je jedan od trojice najboljih igraca svijeta samo svejedno vazi ono sto sam rekao.
Jos bolji naravno od Bale-a o kojem sam pisao par recenica iznad kao svijetskoj klasi. Znaci jedan od najboljih igraca svijeta. Samo ipak ne top3. Mada kao sto si rekao kada je bas u formi onda moze puno. Posebno ako potpise za Manchester United i oni krenu da grade igru oko njega. Onda bi trebao da bude jos bolji kao sto je prije Reala u Engleskoj bio nezaustavljiv. A ovako mu je tesko pored Ronalda da bude glavni igrac.

Sto se tice reprezentacije neznam igraca koji je bitniji za svoju reprezentaciju nego sto su on i Ronaldo za svoje. Ima puno dobrih reprezentacija samo ove vece imaju po vise odlicnih igraca. I Dzeko je jako bitan samo ova dvojica su bukvalno pola reprezentacije njihove.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 08 okt 2015, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 okt 2015, 14:42

majestic24 je napisao/la:Samo sto imamo dvije verzije Bale-a...ona koja igra za klub i druga sto igra za reprezentaciju. Ova druga ,ne samo da je u top 10,vec je sigurno u top 3. Pa koji od ovih gore 10 nabrojanih vuce svoju reprezentaciju kao sto rade Bale??? Alexix i Lewa su tu u vrhu sa njim ali nisu bolji od njega
I Džeko vuče našu reprezentaciju godinama, ako ćemo gledati na taj način, korisniji je od svih nabrojanih. Odličan pojedinac će se uvijek izdvajati u reprezentaciji prosječnih igrača. Do ovih kvalifikacija je zabio 12 golova za osam godina. To nam govori da se mnogo toga trebalo poklopiti da on eksplodira, prije svega vrhunska odbrana, što je njihov najjači adut u ovim kvalifikacijama.

Paklen je on igrač, ali nije igrač koji bilo koga može sam pobijediti. U ovim kvalifikacijama je zabio šest golova, dva Andori, dva Izraelu, jedan Kipru i jedan Belgiji.
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 okt 2015, 14:47

Bale bi u svakom klubu osim Reala, Barce i možda Bayerna bio najbolji igrač.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 okt 2015, 14:47

Unofficialpage je napisao/la:Vedo će nekako uspjeti dostojno Džeku zamjenit ali ne vidim da iko može Bešića.
Bas tako. Naravno da je Dzeko puno bolji samo nije ni Vedo ( kada je u formi ) los kada igra jedinog napadaca. Dzeko bi bio bitniji naravno ako bi imali pravog zadnjeg veznog koji je par 50% Besica. Samo takvog igraca nemamo trenutno. Mozda Grahovac bude nekada.

FaraonTM je napisao/la:Bale bi u svakom klubu osim Reala, Barce i možda Bayerna bio najbolji igrač.
Ako zaigra za Manchester United. Bice kod njih ono sto je Ronaldo u Realu. I tada bi stvarno bio jako blizu i za zlatnu loptu. A i lezi mu Engleska izgleda vise gdje ima status legende. Posebno ako bi United imao neke rezultate u ligi prvaka.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 okt 2015, 15:04

Sto se oduzilo ovo do utakmice nikad docekati. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 okt 2015, 15:16

@Ajax

Čovjek je klasa samo zahtjeva da se igra gradi na njemu što u Realu rijetko rade, a u reprezentaciji pokazuje klasu.

Nešto slično kao Pjanić samo što je situacija obrnuta.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 08 okt 2015, 15:18

Ubi me ova neizvjesnost oko Dzeke, pojede me ova neizvjesnost oko plasmana kad ce taj utorak da znam na cemu smo....joj joj Pape zdravlja ces me doci

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 okt 2015, 15:24

FaraonTM je napisao/la:Čovjek je klasa samo zahtjeva da se igra gradi na njemu što u Realu rijetko rade, a u reprezentaciji pokazuje klasu.
Ne znam koliko si puta gledao Vels, ali teško da se igra gradi na njemu. Igra se im se zasniva i gradi na čvrstoj odbrani. Ta klasa je prije ovih kvalifikacija zabila 12 golova u 45 utakmica, tri u prijateljskim.
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 okt 2015, 15:24

KenoRob je napisao/la:joj joj Pape zdravlja ces me doci
slika

:mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 okt 2015, 15:27

Virtu4l je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Čovjek je klasa samo zahtjeva da se igra gradi na njemu što u Realu rijetko rade, a u reprezentaciji pokazuje klasu.
Ne znam koliko si puta gledao Vels, ali teško da se igra gradi na njemu. Igra se im se zasniva i gradi na čvrstoj odbrani. Ta klasa je prije ovih kvalifikacija zabila 12 golova u 45 utakmica, tri u prijateljskim.
Govorim o igri u napadu. A sam način igre Velsa daje Baleu značajnu ulogu, branjenje i igranje na kontre gdje je on najjači. Ako to nije igra po njegovom "ukusu" onda ne znam.

Naravno velike reprezentacije veoma lako neutrališu ovu hajmo reći "one-man" reprezentaciju kao što neutrališu i Portugal. Mi još uvijek to nismo u stanju raditi.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 okt 2015, 15:33

FaraonTM je napisao/la:@Ajax

Čovjek je klasa samo zahtjeva da se igra gradi na njemu što u Realu rijetko rade, a u reprezentaciji pokazuje klasu.

Nešto slično kao Pjanić samo što je situacija obrnuta.
Najgore je sto ovi sto govore o nekoj statistici nikako da skontaju ono najvaznije.A to je sto se tice ovog igraca da on ima individualni kvalitet da odluci bitnu utakmicu protiv 90% timova. I to je ono najbitnije bez obzira na sve pa mozda cak i na trenutnu formu. Igrac takvog jednog kvaliteta je uvijek opasan ako je maksimalno motivisan. To dali je on dao manje ili vise golova za reprezentaciju to nije najbitnije. Njegova losija trenutna forma odnosno to da se vraca poslje povrede to moze biti bitno naravno.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 08 okt 2015, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 okt 2015, 15:38

FaraonTM je napisao/la:Govorim o igri u napadu. A sam način igre Velsa daje Baleu značajnu ulogu, branjenje i igranje na kontre gdje je on najjači. Ako to nije igra po njegovom "ukusu" onda ne znam.
Uvijek su se branili. Ne znam koliko je dao golova iz kontri, ali ovo što sam ja gledao nisu bile kontre, protiv Belgije se nije vratio na vrijeme i ni kriv ni dužan dobio loptu od belgijanaca, pa onda slobodnjak u Izraelu, prekidi... ne znam da li je i jedan zabio na taj način. Nisu to nikakvi sistemski i šablonski golovi, nisu bili lucidni, već su se jednostavno desili...
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 okt 2015, 15:43

Virtu4l je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Govorim o igri u napadu. A sam način igre Velsa daje Baleu značajnu ulogu, branjenje i igranje na kontre gdje je on najjači. Ako to nije igra po njegovom "ukusu" onda ne znam.
Uvijek su se branili. Ne znam koliko je dao golova iz kontri, ali ovo što sam ja gledao nisu bile kontre, protiv Belgije se nije vratio na vrijeme i ni kriv ni dužan dobio loptu od belgijanaca, pa onda slobodnjak u Izraelu, prekidi... ne znam da li je i jedan zabio na taj način. Nisu to nikakvi sistemski i šablonski golovi, nisu bili lucidni, već su se jednostavno desili...
Ma klinac su se desili, ništa se slučajno nije desilo. Da li se Džeki slučajno dešavaju golovi ili jednostavno ima instinkt da bude na pravom mjestu u pravo vrijeme. Biće teško zaustaviti Balea pogotovo bez Bešića i Kolašinca al' sreća u nesreći što se Bale vratio nakon povrede možda još uvijek igra pod ručnom, i isto tako što im treba bod iz dvije utakmice a u zadnjoj dočekuju amatere iz Andore.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAZIN, Normus90, prisonbreak, Scholl i 38 gostiju.