Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 30 mar 2013, 23:22

Neutral je napisao/la: Gladbach me razočarao ove sezone, a i Stuttgart.
A što recimo Štutgart kad je sa najmutavijom ekipom najviše postigao u Ligi evrope? :?

Im'o nafaku, dobar ž(d)rijeb ili nešto treće?
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 mar 2013, 23:24

Mislim na Bundesligu, ne na Evropu.

Kad smo već kod Evrope, tu me i Gladbach razočarao, Dynamo nikad slabiji i ušli su u prvi meč sa previše respekta zato su i ispali. Šteta za njih, mogli su par miliona eura zaraditi.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 mar 2013, 23:37

Ah, onda je to već druga slika.

Od Švaba nisam nešto ni očekivao, ali da su podbacili, jesu.

Meni je malo žao Bremena (siroti Šaf :mrgreen: ) ali opet kad se sjetim onog kepeca u njihovoj upravi (koji se ponovo probudio) bude mi lakše. :mrgreen:

Najbitnije je da Rudari dođu do 4. mjesta, a za ostalo ćemo lako. :)

Šta kaže Favre....Punkt, punkt, oni su bolja ekipa, tehnički, igrački, bilo kako. Punkt! :D
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 mar 2013, 23:41

Ali koja je nepravda recimo što se Stefan nije zvao u repku. Jest ostario sada, ali ako je jedan Cacao mogao uvijek dobijati poziv što to ne bi mogao i Stefan.

Prve 4 pozicije bi trebali ostati kao sada, jedino zamjena Schalke i Leverkusena uz neku crnu seriju Bayera koji je poznat po tome pri kraju sezone.

Freiburg moram simpatizirati. Prodali su Cisse-a i kupili jeftino solidne igrače. Zaslužili su tu Evropu 8-)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 mar 2013, 23:48

Schalke grabi krupnim koracima prema CL što je odlično ali nikako mi se ne sviđa poredak za mjesta koja vode u EL. Poredak Mainz,Eintracht i Freiburg hmm ako postoje tri ekipe koje ne bi volio vidjeti u Europi to su definitivno ove.

Trenutno ne vidim kvalitetan tim koji bi mogao dostojno predstavljati Buli u EL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 mar 2013, 23:55

Proslava titule odgodjena za naredni vikend, no vidjecemo, mozda se to jos prolongira s obzirom da Bayern ide Eintrachtu koji se bori za Europu.
Saurman je napisao/la: Trenutno ne vidim kvalitetan tim koji bi mogao dostojno predstavljati Buli u EL.
Sve su ekipe tu, u nekoliko bodova, a do kraja ima jos puno da se igra tako da ja licno ocekujem Hannovera i Gladbacha medju putnicima za Europsku ligu a svoj udio u ovom takmicenju ce siguran sam traziti Stuttgart preko kupa.

Najveci gubitnik bi mogao postati Freiburg koji ima priliku da izbori Europu kroz dva takmicenja, ali isto tako ima priliku da prokocka tu sansu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Semir bvb
Kontakt:

Re: BL kviz

Post Postao/la Semir bvb » 31 mar 2013, 00:53

Koji klub je prvi u historiji Bundeslige poslao na teren 11 igrača u kojem nije bilo niti jednog Nijemca tj. svi su bili stranci :?:

To je novija historija. Dakle, od 2000. pa na ovamo :!:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 mar 2013, 01:06

Semir bvb je napisao/la:Koji klub je prvi u historiji Bundeslige poslao na teren 11 igrača u kojem nije bilo niti jednog Nijemca tj. svi su bili stranci :?:

Ja mislim da je u pitanju Energie Cottbus...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 31 mar 2013, 01:08

amerosm je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Koji klub je prvi u historiji Bundeslige poslao na teren 11 igrača u kojem nije bilo niti jednog Nijemca tj. svi su bili stranci :?:

Ja mislim da je u pitanju Energie Cottbus...
Bravo ti ga b'ate :!: :lol:

2001. protiv Wolfea.

Evo i sastava:
Tomislav Piplica - Faruk Hujdurovic, János Mátyus - Bruno Akrapovic, Andrzej Kobylanski, Moussa Latoundji, Vasile Miriuta, Laurentiu Reghecampf, Rudi Vata - Franklin, Antun Labak
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 mar 2013, 01:13

Koji je tim na jednoj utakmici dobio 4 crvena kartona ?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 mar 2013, 01:42

ST.Pauli

Koji je tim danas primio devet komada :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 mar 2013, 03:31

Nije St.Pauli..Evo da Vam olaksam pomenutu utakmicu je sudio Herbet Fandel.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 31 mar 2013, 09:37

Ne verujem da ce Frajburg igrati LE, u poslednjih par nedelja su ih mediji razapeli i sigurno ih nece stedeti u sledecih par nedelja.Ostaju bez Kruzea u Kalidjurija, a mozda ostanu i bez Baumana.Bice tu previse novih igraca kojima ce trebati vremena da se prilagode novoj sredini.Ne bi voleo da oni izbore LE.Ni oni ni Majnc mi u ovom trenutku ne deluju kao ekipe koje ce izboriti LE.U Ajntrahtu se danas dise i mislim da danas nece imati problema sa Firtom.Salke ima par nezgodnih gostovanja, tako da ne verujem da mogu bolje od cetvrtog mesta.Kuzen cak i ako izgubi u njihovom medjusobnom duelu, ima mnogo bolju gol-razliku i cisto sumnjam da ce u poslednjih 7 kola ispustiti ovu prednost.

A i juce su slavili kada je bilo za njih najpotrebnije, preostaje im da slave sve domace utakmice kao i da na na preostala tri gostovanja iscupaju koji bod.I Hanoveru i Gladbahu gostuje Bajern tako da ce morati tri boda potraziti na nekom gostovanju kako bi tu nadomestili bodove koje ce tesko u ovom slucaju osvojiti. :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 mar 2013, 11:55

Neutral je napisao/la:
Prve 4 pozicije bi trebali ostati kao sada, jedino zamjena Schalke i Leverkusena uz neku crnu seriju Bayera koji je poznat po tome pri kraju sezone.
A što bi ti tu zamjenu? Nek ostane po meni ovako, pa bolje da Schalke igra pretkolo, bolje je rangiran, dobit će lakšeg protivnika, a Lever bi prije mogao zahebat stvar u Quali. Ovako je najbolje...

Što se tiče 5. i 6. mjesta, skoro mi pa svejedno, možda bi Eintracht mogao biti na jednom od tih, bar toliko su zaslužili. Hannovera bi volio treći put za redom vidjet u LE, a možda i HSV (i pored toga što su jučer doživjeli katastrofu oni bi dostojno predstavili BuLi, a i naredne sezone mislim da će biti još jači i uštimaniji). Nemam ništa ni protiv Gladbacha.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 mar 2013, 12:44

Ko god bude 4 neka pošteno zasluži LP ma ko god im protivnik bio. Ako želimo jaču Bundesligu onda moraju i ostali dobijati jače ekipe a ne samo Bayern i BvB, te Schalke. Na to sam mislio.

Leverkusen je imao nesreću što su dobili u evropa ligi Benficu, nije moglo gore.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 31 mar 2013, 14:04

Je 'l to ova utakmica bila? :lol:

[youtube][/youtube]

Mislim da se radi o Ulmu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 mar 2013, 14:10

@ zdena

upravo ta. Igraci Ulma su naime dobili 4 crvena kartona od strane Fandela. ;) ;)

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 31 mar 2013, 14:18

amerosm je napisao/la:@ zdena

upravo ta. Igraci Ulma su naime dobili 4 crvena kartona od strane Fandela. ;) ;)
Nisam se tačno sjetio koja je to bila utakmica ali sam se sjetio ovog klipa :lol:
Meni su crveni kartoni bili opravdani a onda je na scenu stupio ovaj lik. :lol:
Vidi samo kako gura/udara onog zaštitara (ili šta je već) na kraju. :lol:

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 31 mar 2013, 16:39

golcina Olica
[youtube][/youtube]

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 mar 2013, 17:40

Golcinom Simonsa FCN se u nastavku susreta u potpunosti vratio u igru i za samo 6 minuta su ponistili prednost Wolfsburga iz prvog poluvremena i na kraju dosli do zasluzenog remija.

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.