Veleza je izabrao Sudo Hasic njegov inat i zelja da okupi sve biznismena sto vole Velez u upravu i da krene da napravi klub u inat onima koji su htjeli da ga uniste. Zato studiozno i planski radi, jer je svoje firme poslozio da mogu funkcionisat i bez njega, tj vode ih njegova djeca, on to ponekad obidje, a hobi i posao mu je trenutno i vjerovatno do kraja zivota iskljucivo Velez, jer je na stadionu po cijele dane i nadgleda od treninga, do radova na stadionu sve.
Znaci radi se o dovoljno jakom karakteru i covjeku koji moze deset slicnih okupit oko sebe i reci ok, ti ces donirat radnike i masine, ti ces donirat kablove za struju, ja cu platit sta treba, i niko ga ne pita sta i kako, nego jednostavno mu vjeruju i zato velez lagano i planski i napreduje.
To convict i slicni zapamtite i uokvirite i to je sva istina. Znam o celiku jednako i vise nego vi i sam celik i Velez ne mogu u istu recenicu, imali ste cist grad svu infraetrukturu, brdo firmi za sponzore i sve ste unistili nece niko od privrednika da zna za Celik. Zali boze uslovo koje imate, ali nemate pameti ljubavi i pametnog ljudstva da bilo sta pokrenete, to je vjerovatno zato sto kroz istoriju Celik nikad i nije navikao na nesto vise, pa ljudi smatraju da je i ovo onaj maksimum koji taj klub moze da ostvari.