KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

bhsport
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la bhsport » 28 feb 2014, 14:47

Imamovic, Selimovic, Becirevic, nemaju sta da traze u svemu ovome. Pocasni clan takodjer, sta treba da mi vodi talente da igraju za Tursku, ma voz bagro.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 feb 2014, 15:18

bhsport je napisao/la:Imamovic, Selimovic, Becirevic, nemaju sta da traze u svemu ovome. Pocasni clan takodjer, sta treba da mi vodi talente da igraju za Tursku, ma voz bagro.
imamovic i nekako jer on jeste zas.ao, ali za razliku od drugih on je davao novac i to ne samo ASA-in (koja je usput ostala duzna naspram onoga sto je obecala, a sto je bio nihadov zaj.eb)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 01 mar 2014, 19:07

imate prenos u pola osam na RTVTK

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 01 mar 2014, 19:12

djulba je napisao/la:imate prenos u pola osam na RTVTK
djaba kad nemam programa,a bas mi se gleda.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 01 mar 2014, 19:21

vidi ima li na njihovoj web stranici

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 08 mar 2014, 10:36

Komentar o ljekarskim pretragama na račun KK Bosna
Lidija Čelik: Predsjednik kluba mi je omogućio pregled

U jučerašnjem broju našeg lista otkrili smo da je Lidija Čelik na račun Košarkaškog kluba Bosna BH Telecom obavila ljekarski pregled u Poliklinici "Sunce", koji je koštao čak 566 KM, dok su prvotimci sarajevske ekipe osuđeni da o vlastitom trošku i privatnim vezama rješavaju svoje zdravstvene probleme.

Našu redakciju pozvala je Čelik, inače TV voditeljica na Pinku BH i nesuđeni portparol "Studenata", kako bi iznijela svoje viđenje ovog, blago rečeno, neuobičajenog događaja.

Ništa čudno

- Budući da me je uvrijedio, tačnije uznemirio tekst koji je objavljen u sportskoj rubrici i na naslovnoj stranici vašeg lista, radi istine, pozivam se na Zakon o informiranju i želim reći pod kojim se okolnostim dogodio ovaj pregled, kao i ponuda za moj angažman u KK Bosna.

Nije ništa neubičajeno, u sklasu sa mojim kvalifikacijama, da mi se ponudi posao PR-a ili bilo koji drugi posao i to je bilo prije više od pola godina - kaže Čelik te dodaje da do saradnje nije došlo zbog privatnih okolnosti koje joj nisu odgovarale.

O tome ko joj je omogućio da na Bosnin račun obavi pregled, kaže:

- Uoči svega toga hitno su mi trebali ljekarski pregledi i predsjednik kluba (Fuad Bajraktarević, op. a.), koji mi je ponudio i posao, rekao mi je da nije problem da se uradi u okviru firme.

Poslovna saradnja

Pristala sam, jer sam smatrala da ćemo poslovno sarađivati, nisam smatrala da će moji ljekarski pregledi bilo koga uznemiriti. Savjest mi je mirna, a žao mi je ako stvari tako loše stoje u klubu i ako se to na bilo koji loš način odrazilo na igrače. Na neki način se osjećam oštećeno kroz ovu priču i kontekst kroz koji sam provučena - nastavlja Čelik, tvrdeći da je cijela priča bila čisto poslovne prirode.

- Nije bilo nikakvih privatnih stvari, u okviru poslovne ponude su odrađeni i ljekarski pregledi, ne zalazim u to kome su omogućeni, a kome ne. Što mi je ponuđeno, to sam prihvatila, na pošten način i ne miješam se dalje - kaže Lidija.

Čengić: Interes pojedinca, a ne Bosne

Predsjednik Nadzornog odbora KK Bosna BH Telecom i bivši predsjednik Upravnog odbora "Studenata" Safudin Čengić bio je nemalo iznenađen našom jučerašnjom informacijom da je TV voditeljica Lidija Čelik na račun kluba obavila nimalo jeftini ljekarski pregled u Poliklinici "Sunce".

- To nije u interesu kluba, može biti samo interes pojedinca, a sve ostalo je bezvezna priča. Generalno, sve što se troši mimo sportskog kolektiva je apsurd, da ne ulazim u detalje. U svakom slučaju, uskoro će biti prilike da i o tome govorimo i postavimo pitanje svakog feninga koji je utrošen - jasan je Čengić.

Sponzorski ugovor

Saznajemo da je KK Bosna imao sponzorski ugovor kojim je definirano da ekipa može koristiti usluge Poliklinike "Sunce" u visini od 5.000 KM.

No, nakon što je stigla informacija o tome da je više od deset procenata ove sume otpalo na pregled osobe koja nije član Bosne, ljudi koji su bili zaslužni da Bosna uopće i dobije ugovor, odustali su po njegovom isteku od nastojanja da ga pokušaju produžiti sa Poliklinikom.

Iznos računa govori da se ne radi samo o rutinskom pregledu,po iznosu bi se dalo posumnjati da je urađena i određena ljekarska intervencija.Nažalost na računu nema specifikacije urađenih usluga...

Nisam bio ni svjestan da nam vodeći ljudi u klubu imaju i dodatne "skills".I mene su iznenadili :lol: Sapunica zvana KK Bosna se nastavlja...Još malo...
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 08 mar 2014, 11:07

Abortus?
Sport je lijek za tijelo i duh.

hala10
Kontakt:

Post Postao/la hala10 » 08 mar 2014, 16:22

http://sportsport.ba/bh_kosarka/bukva-n ... pjeha/5529" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo šta je Bukva naslijedio..

hala10
Kontakt:

Post Postao/la hala10 » 08 mar 2014, 16:32

Nisu odjednom sponzori počeli bježati od KK Bosna..Trebalo je samo malo vremena i puno laži prema svima..Igračima,trenerima, menadžerima, vlasnicima stanova u kojima su živjeli igrači..Ima li iko da ga Bukva nije izlagao i prevario.Što je najcrnje..momak izgleda pristojan..ne poznajem ga lično ali svi koji kontaktiraju s njim a ja ih znam..kažu da je nesposoban,površan i poglup za ono čime se bavio 6 punih godina..Kad samo pomislim kako su se brojni sponzori otimali da imaju reklamu na dresu KK Bosna muka mi je. Najveći zločin počinio je prema Omladinskom pogonu kojeg je gotovo ugasio..Ovi igrači i treneri su veoma hrabri...vjerovatno više nije moglo pod kožu..
KK Bosna...novi početak..Kakav..ko će biti u upravi...ko je novi direktor..i šta će biti s Bosnom..

Jedno je sigurno..Njega više nema i gore ne može..
P.S Ko zna šta je ovo sa ovom Lidijom Čelik...ja ovo ništa ne kontam..Otkud potreba za P.R službom kad para nema ni za igrače i trenere..

nacho
Kontakt:

Post Postao/la nacho » 09 mar 2014, 11:36

Djevojka je naocita i sarmantna :lol:

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 10 mar 2014, 16:16

hala10 je napisao/la:Nisu odjednom sponzori počeli bježati od KK Bosna..Trebalo je samo malo vremena i puno laži prema svima..Igračima,trenerima, menadžerima, vlasnicima stanova u kojima su živjeli igrači..Ima li iko da ga Bukva nije izlagao i prevario.Što je najcrnje..momak izgleda pristojan..ne poznajem ga lično ali svi koji kontaktiraju s njim a ja ih znam..kažu da je nesposoban,površan i poglup za ono čime se bavio 6 punih godina..Kad samo pomislim kako su se brojni sponzori otimali da imaju reklamu na dresu KK Bosna muka mi je. Najveći zločin počinio je prema Omladinskom pogonu kojeg je gotovo ugasio..Ovi igrači i treneri su veoma hrabri...vjerovatno više nije moglo pod kožu..
KK Bosna...novi početak..Kakav..ko će biti u upravi...ko je novi direktor..i šta će biti s Bosnom..

P.S Ko zna šta je ovo sa ovom Lidijom Čelik...ja ovo ništa ne kontam..Otkud potreba za P.R službom kad para nema ni za igrače i trenere..
Hala 10, meni se cini da ti Bukvu znas......vidim dobro si informiran o stanju u klubu i oko kluba. Sta je sa Fudom, nestao covjek, nigdje ga?

hala10
Kontakt:

Post Postao/la hala10 » 11 mar 2014, 19:30

malitraktor je napisao/la:
hala10 je napisao/la:Nisu odjednom sponzori počeli bježati od KK Bosna..Trebalo je samo malo vremena i puno laži prema svima..Igračima,trenerima, menadžerima, vlasnicima stanova u kojima su živjeli igrači..Ima li iko da ga Bukva nije izlagao i prevario.Što je najcrnje..momak izgleda pristojan..ne poznajem ga lično ali svi koji kontaktiraju s njim a ja ih znam..kažu da je nesposoban,površan i poglup za ono čime se bavio 6 punih godina..Kad samo pomislim kako su se brojni sponzori otimali da imaju reklamu na dresu KK Bosna muka mi je. Najveći zločin počinio je prema Omladinskom pogonu kojeg je gotovo ugasio..Ovi igrači i treneri su veoma hrabri...vjerovatno više nije moglo pod kožu..

Hala 10, meni se cini da ti Bukvu znas......vidim dobro si informiran o stanju u klubu i oko kluba. Sta je sa Fudom, nestao covjek, nigdje ga?
Ne poznajem ga ali ne treba previše pameti da vidiš zna li neko ili ne zna raditi svoj posao.Druga stvar imam puno prijatelja među košarkašima, sudijama i svi tvrde isto..

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 12 mar 2014, 08:46

hala10 je napisao/la:
malitraktor je napisao/la:

Ne poznajem ga ali ne treba previše pameti da vidiš zna li neko ili ne zna raditi svoj posao.Druga stvar imam puno prijatelja među košarkašima, sudijama i svi tvrde isto..

Ok drug. Sta kazu kosarkasi, sudije i ostali, gdje Fudo utekao, Bukva se pojavio na utakmici, jbg Fudo kao Janukovic razliogu ;)

hala10
Kontakt:

Post Postao/la hala10 » 12 mar 2014, 18:45

Trenerske smjene u KK Bosna
Predrag Radan novi trener "Studenata"
Samir Lerić: Smijenjen s pozicije trenera
FOTO: Arhiva
Predrag Radan novi trener "Studenata"

Odgovor na nikad gore stanje u klubu Upravni odbor KK Bosna BH Telecom potražio je u tome što je danas odlučio smijeniti kompletan stručni štab. Umjesto velikana bh. košarke Samira Lerića i njegovih pomoćnika Armina Čengića i Senada Redžića, UO je za novog kormilara imenovao Predraga Radana, košarkaša koji je prije više od dvije decenije nosio dres Bosne, a do sada se nije bavio trenerskim pozivom.
Lerić nam je kratko rekao da je obaviješten o smjeni usmenim putem, ali i da čeka zvaničnu obavijest klupskog rukovodstva.

Ništa manje važna nije vijest da prvotimci "Studenata" jučer i danas nisu trenirali jer im klub nije izmirio dugovanja.

S obzirom da je Bosna tri kola prije kraja u nezavidnoj situaciji na tabeli, jasno je da "Studente" očekuje žestoka bitka za opstanak u najvišem rangu. A s obzirom na situaciju, ugrožena je i sama budućnost kluba.

AL OVI SRLJAJU...KO SU OSIM TOG FUDE OSTALI LJUDI U UPRAVI BOSNE....KO SU JADNICI KOJI ŠTITE TUPANA I GLUPANA..

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 mar 2014, 15:23

mladen jojic imenovan za novog trenera bosne
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 mar 2014, 15:59

KK_Bosna je napisao/la:mladen jojic imenovan za novog trenera bosne
koga je on zadnji put trenirao :mrgreen:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 mar 2014, 17:22

nerminh74 je napisao/la:
rumuniju valjda :mrgreen:

no, nece trenirati ni bosnu... njegovim imenovanjem otislo je sve u tri pm (igraci su jasni - ako leric ne bude trener, oni svi napustaju klub i nece igrati do kraja prvenstva), tako da mozemo zakljuciti da je nazalost kk bosna prestala i zvanicno da postoji.

- bosna nema upravu
- bosna nema trenara
- bosna nema igrace

hvala nihade, hvala dino, hvala admire i na kraju - hvala ti fudo. tim redosljedom.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 13 mar 2014, 17:27

KK_Bosna je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
rumuniju valjda :mrgreen:

no, nece trenirati ni bosnu... njegovim imenovanjem otislo je sve u tri pm (igraci su jasni - ako leric ne bude trener, oni svi napustaju klub i nece igrati do kraja prvenstva), tako da mozemo zakljuciti da je nazalost kk bosna prestala i zvanicno da postoji.

- bosna nema upravu
- bosna nema trenara
- bosna nema igrace

hvala nihade, hvala dino, hvala admire i na kraju - hvala ti fudo. tim redosljedom.
sigurno me se mnogi sa ove teme i ne sjecaju vise al sigurno ima onih koji mogu potvrditi da sam ja jos prije 2-3 godine tvrdio da je ovo jedino rjesenje... nazalost pokazalo se kao tacno.
ja sam od kad su ubili bosnu a po meni se to nije desilo tek sad nego prije nekoliko godina prestao pratiti kosarku jer meni je bosna bila sinonim za kosarku. pogledao sam par utakmica reprezentacije i to je to.
You are someone else I am still right here

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 13 mar 2014, 18:32

Koliko god paradoksalno zvučalo, možda je to da se Bosna ugasi i najbolje rješenje, jer ovo ovako se može još godinama tapkati ispod prosjeka, jer je ovo šta su ova gamad uradila od kluba jednostavno takva jedna metastaza iz koje se nemoguće izvući i ostati živ. Tragično jeste, ali ako svaki kraj ujedno predstavlja i novi početak, barem znamo da stvari od ove tačke mogu samo postati bolje, jer gore od ovoga više ne može. Tradicija jeste u neku ruku bitna, ali od nje se ne živi. Ako bi se pojavio neko da investira u novoosnovani kolektiv koji se također može zvati Bosna i u kome bi se krenulo od nule, ne vidim nijedan razlog zašto bi bilo ko od Bosninih navijača trebalo da bojkotuje takav jedan projekat, ukoliko se ispostavi da je iole zdrav. Krenuti ispočetka od najmlađih kategorija i planirati na duže staze, pa nek se do Jadrana dogura za 10 godina, opet je bolje nego da se nerealno srlja, kao što su to radili kriminalci iz prethodnih uprava, naravno pretpostavljajući svemu drugome svoju ličnu korist i promociju. Uostalom siguran sam da postoji neka pravna zavrzlama po kojoj se naknadno novoformirani klub može imenovati nasljednikom tradicije prethodnog, onda kada već dugovi zastare ili se na neki način likvidiraju, ili već propadnu i sami ti kojima se duguje...

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 13 mar 2014, 18:56

Jedino rijesenje za Bosnu je da uradi kao sto je Sloboda dita uradila, danas OKK Sloboda stabilan klub. Pratim kosarku vec dugo godina i mislim da bi to bilo najbolje sto se tice Bosne jer ce tavorit kao Sloboda prije ako to ne uradi borit ce se za opstanak svake godine.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.