AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

celikmilan
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la celikmilan » 17 okt 2022, 00:06

Da me ne bi neko kaznio ili bilo šta drugo samo ću reći 1:2.

Za one koji ne znaju a mnogi to ni ne znaju trener Verone je bivši igrač koji je iz Spartaka Moskve 2015. godine odigrao 9 utakmica na posudbi u Milanu. Prije 3 dana je dobio posebnu dozvolu od lige da vodi Veronu u trajanju od 30 dana. I jedna takva Verona nas je ovoliko namučila.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 17 okt 2022, 09:05

Gledam sad produžene sažetke i kontam koliko su užasni bekovi bili u odnosu na stopere. Tomori čak što više extra, a i Gabbia uprkos nesigurnosti u par navrata je imao ok partiju. Mada sam i ja za to da se sa Thiawom počne iduća. Samo ne kontam kako Kalulu ima bolju sezonu u uporedi kada pruži ovakvu partiju koja još jednom prolazi nezapažena. Često se nije moglo izaći iz odbrane jer se polagalo na dodavanja Teu i Pieru da povežu sa veznim i to ugl. nisu mogli. A i u završnici su bome bili višak. Većina napada protivnika je bas zapocinjana iz širih pozicija. Tomori je uradio max u neutraliziranju kontri kroz ovog nekad našeg Verdija i Hrustića imho i još uz to je držao ovog Henrya koji i nije loš napadač. Većina nedostataka u igri Fikre mora ići na sistem tačnije na mistera. Ne znam šta čovjek treba da radi kada ti u tekmama postoje ovakve rupe u fazi odbrane a to je sve jer ćelo misli da može uspješno igrati prekopirani sistem bez Francka. Jbš me ako bi prime Maldini, Baresi i Nesta ovdje mogli igrati do svojih mogućnosti. Jednostavno ne vidim da je moguće.
Nije da F.T. igra na istom nivou kao prošle god. ali brt nije ni propuha ko što se ovdje zna nekad okarakterizirati. Nadam se samo da će im se u repki malo dozvati pameti i zamijeniti Coadya, McGa i slične tarabe za SP pa da se i najbolje pokaže ovo što trubim danima. :)
I koliko god mi opleli po Benu (ja prvi), on je space shuttle za Krunića i slične. Ovakve tekme to najbolje pokazuju.
U suštini, nisu ovdje igrači krivi koliko je priprema zakazala. E sad nez koliko je pametno ostaviti Stefana i graditi ekipu za ovaj sistem ili totalno riskirati sa novim i onda ko zna gdje ćeš biti. Jer u tom slučaju onda nama treba više nego samo AMR i ST. Ali eto, o tome možemo nakon 6. kola UCLa.
Da i... Davide je kroz ove silne nedostake na RBu indirektno pokazao svoje umijeće i koliko znači timu. Za mene nezamjenjiv u istoj mjeri ko i Theo. Underrated af

Enivej, daj nam @meepo malo o precijenjenom J.Davidu. :mrgreen: Momčina bolje otvorio sezonu od Mpaypala, bar statistički. Vjerujem da ide na +20 :salut:
Unico amore sei!
❤️🖤

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 17 okt 2022, 10:20

Svake godine period Oktobar-Novembar je najgori za ekipu, evo već 3. godinu zaredom.

Malo smo svi pretjerali sinoc kad nisu igrali dobro, ali to je odlika ekipa sa pobjednickim mentalitetom, pobjedjuju i kad uzasno igraju.

Pioli ima problema s ekipama sa novim trenerima u momcadima, jer nema dovoljno utakmica da postavi taktiku, ali i on je u nekim stvarima jako tvrdoglav.

Vrancx mi djeluje kao kompletan veznjak, sa odlicnim fizikalijama i tehnikom, ali ne dobija minute zbog Krunica, koji mi je drag, ali ne moze i ne smije startati utakmice

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 okt 2022, 10:59

Krunićeva pozicija je iza napadača, sve ostalo je prinudno i ne može ponuditi najbolje od sebe. I sinoć se to pokazalo kao i mnogo puta do sada tačnim. Druga stvar što su treneri ponekad tvrdoglavi i šablonski reagiraju.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 17 okt 2022, 11:15

Visočijeg golmana, a lošijeg kod visokih lopti mislim da svijet ne pamti. Nije mi jasno kako sa onakvom visinom (1,98 cm) može biti onako loš kod visokih lopti. Još on sav nekakav paničari, krene pa stane pa opet krene. Meni Gabie iskreno žao. Par puta Ciprian se javi krene pa stane, pa jadni Gabia mora intervenisati spretno ili nespretno pitanje je. Sa onakvim reakcijama Ciprian bi Maldinija zbunio, a kamoli Gabiu.
Valjda se Mike vrati, ali definitvino treba novi rezervni golman, ne znam kakav je onaj Danac koji je treći golman.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 17 okt 2022, 11:21

U Seriji A, Milan samo ima dva poraza u cijeloj 2022. godini, jedan protiv Spezije, drugi protiv Napolija. Svi znamo kakve su to utakmice bile. Koliko god lose odigraju utakmicu, jako je teško pobijediti Milan, osim ako nisi Chelsea :mrgreen:

U ligi ce, jos malo, godinu dana biti neporaženi. Uz sve nedostatke i ponekad gluposti sto rade, svaka im cast

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 17 okt 2022, 11:30

Krunićeva pozicija je u sassuolu, veroni, torinu i sl. Prodat dok se još može uzeti 10m za njega, a i sačuvat 3m što bi bilo potrošeno na ugovor.
Unico amore sei!
❤️🖤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 okt 2022, 15:01

Jedina ekipa koja nije izgubila u gostima u 2022oj. Nije to mala stvar. Sve su to fine stvari za pročitati. Ali to ne smije biti povod za opuštanje i igranje sa mislima "hajde, lahko ćemo".
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 17 okt 2022, 15:16

mislim da Adlia nece biti u skorije vrijeme na terenu :mrgreen:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 okt 2022, 15:51

AjsKjub je napisao/la:
17 okt 2022, 09:05
Enivej, daj nam @meepo malo o precijenjenom J.Davidu. :mrgreen: Momčina bolje otvorio sezonu od Mpaypala, bar statistički. Vjerujem da ide na +20 :salut:
Kako je protiv PSG-a i Marseja odigrao ? Precijenjen jest jer ne vrijedi 50 miliona. Do 30-ak miliona bio bi ok transfer.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 17 okt 2022, 16:19

LegendKiller je napisao/la:
17 okt 2022, 11:15
Visočijeg golmana, a lošijeg kod visokih lopti mislim da svijet ne pamti. Nije mi jasno kako sa onakvom visinom (1,98 cm) može biti onako loš kod visokih lopti. Još on sav nekakav paničari, krene pa stane pa opet krene. Meni Gabie iskreno žao. Par puta Ciprian se javi krene pa stane, pa jadni Gabia mora intervenisati spretno ili nespretno pitanje je. Sa onakvim reakcijama Ciprian bi Maldinija zbunio, a kamoli Gabiu.
Valjda se Mike vrati, ali definitvino treba novi rezervni golman, ne znam kakav je onaj Danac koji je treći golman.
Donaruma?
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 okt 2022, 16:21

Nisam ga nešto plaho gledao al' znam da sam imao dvojbe u vezi njega jer je igrao u formaciji sa dva napadača, ali sad vidim da redovno igra kao jedina devetka u timu i da redovno zabija. Znači, može mu se i tako.

Ko zna, dečko možda ni nije loša opcija. Druga opcija bi bio Broja.

Nama treba napadač iduće ljeto, a izbor je tanak čak i ako amer otvori novčanik, a da ne pričam koliko će biti tanak ako se opet lupi limit na 30-35 miliona. Tako da jbg, budi spreman i pretplatiti ako hoćeš da ikoga dovedeš, a da valja. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 17 okt 2022, 17:03

U pravu je Rope, ne vidim ko bi mogao doći, ali da je odlican napadač. Stvarno na trzistu ne vidim nijednog potencijalno dobrog napadača i za tih 40M

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 okt 2022, 17:05

Da je bio normala budžet ljetos kao što nije, mogao se G.Jesus pokupiti za tu lovu.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 okt 2022, 19:22

U 10 utakmica postigli smo 20 golova, 2 po utakmici. I dalje dobro ferceramo u napadu s obzirom na tu nepostojecu desnu stranu te silne oscilacije te AMF pozicije od koje dosta zavisi ova formacija.

Odbrana, tu sljakamo. Primili smo 10 golova ali dosta je tu nesigurnosti i strepnje po navijace, LP da ne spominjem gdje smo u svakoj utakmici primili barem 1 gol. Jednostavno smo svi ovdje bili saglasni da zamjena za Roma treba, a da Gabbia uopste ne treba ovom tomu. Takodjer i Kessie je dosta doprinosio stabilnosti i sigurnosti nase odbrane, to je neospotno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 17 okt 2022, 20:24

U cijeloj Evropi jedina ekipa koja nije porazena u gostima. Golemo!!!
A odnis Krunic-Pioli je prica zā se, ne znam ko kome tu skida gace jer ja drugog razloga ne vidim.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 okt 2022, 00:02

Milan wins @GranGalaAIC award for the best club in Serie A
:clap:
Mike Maignan wins @GranGalaAIC award for the best goalkeeper in Serie A
Bravo Mike
Tomori and Theo Hernandez, along with Di Lorenzo and Bremer, has been named @GranGalaAIC ’s best defenders in Serie A
:clap:
Leao, along with Immobile and Vlahovic, has been named @GranGalaAIC ’s best forward in Serie A
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 okt 2022, 00:52

nextterrain je napisao/la:
17 okt 2022, 11:21
U Seriji A, Milan samo ima dva poraza u cijeloj 2022. godini, jedan protiv Spezije, drugi protiv Napolija. Svi znamo kakve su to utakmice bile. Koliko god lose odigraju utakmicu, jako je teško pobijediti Milan, osim ako nisi Chelsea :mrgreen:

U ligi ce, jos malo, godinu dana biti neporaženi. Uz sve nedostatke i ponekad gluposti sto rade, svaka im cast
Ovdje si ti nesto pobrkao ali nema veze oprosteno ti je, gore si fino napisao da imamo dva poraza u kalendarskoj 2022 :)

U gostima nismo izg tekmu do sada u kalendarskoj 2022

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 18 okt 2022, 10:08

ronaldo99 je napisao/la:
18 okt 2022, 00:52
nextterrain je napisao/la:
17 okt 2022, 11:21

Ovdje si ti nesto pobrkao ali nema veze oprosteno ti je, gore si fino napisao da imamo dva poraza u kalendarskoj 2022 :)

U gostima nismo izg tekmu do sada u kalendarskoj 2022
A mislio sam u gostima, ali izgleda da nisam napisao :mrgreen:

Ako se ne varam, zadnji poraz u gostima je bio u novembru 2021.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 okt 2022, 10:13

Jeste, u ludoj utakmicu protiv Fiorentine, dok je Vlahovic igrao jos u ozbiljnom klubu :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 5 gostiju.