FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Zaslužena pobjeda u oba navrata. Iako je i Željezničar imao svoje šanse, čini seda su Tuzlaci više htjeli tri boda i da je voljni momenat, ali i zalaganje presudilo.
FK Tuzla City je objavio da je Lučić jučer zabilježio u jednom trenutku brzinu 33,4 kilometra na sat, drugi je u tom parametru bio Nukić s 33,2 km/h, a treći Mišić sa 32,7 km/h.
Što se tiče pretrčanih kilometara, prednjačio je Brkić sa 11.538 metara, pratili su ga Nukić sa 11.277 metara i Rustemović sa 11.062 metra.
FK Tuzla City je objavio da je Lučić jučer zabilježio u jednom trenutku brzinu 33,4 kilometra na sat, drugi je u tom parametru bio Nukić s 33,2 km/h, a treći Mišić sa 32,7 km/h.
Što se tiče pretrčanih kilometara, prednjačio je Brkić sa 11.538 metara, pratili su ga Nukić sa 11.277 metara i Rustemović sa 11.062 metra.
Najveći problem Tušnja je loš teren, posebice ako se u uzme u obzir da se tokom sezone na njemu igraju utakmice svakog vikenda.
Kroz nekoliko sedmica bi trebala početi rekonstrukcija glavnog terena što znači da Sloboda i Tuzla City finiš sezone neće dočekati na Tušnju.
Kako SportSport.ba saznaje tuzlanski rivali već traže alternativna rješenja gdje će odigrati svoje posljednje domaće susrete.
Ne isključuje se mogućnost da Sloboda sezonu završi na stadionu u Banovićima, dok bi Tuzla City završne domaće mečeve mogao igrati u Ugljeviku.
Inače, stadioni u Banovićima i Ugljeviku ispunjavaju licence za Premijer ligu te po tom pitanju ne bi trebalo biti problema.
Kroz nekoliko sedmica bi trebala početi rekonstrukcija glavnog terena što znači da Sloboda i Tuzla City finiš sezone neće dočekati na Tušnju.
Kako SportSport.ba saznaje tuzlanski rivali već traže alternativna rješenja gdje će odigrati svoje posljednje domaće susrete.
Ne isključuje se mogućnost da Sloboda sezonu završi na stadionu u Banovićima, dok bi Tuzla City završne domaće mečeve mogao igrati u Ugljeviku.
Inače, stadioni u Banovićima i Ugljeviku ispunjavaju licence za Premijer ligu te po tom pitanju ne bi trebalo biti problema.
Zvijezdi Tuzle misli su uz Senegal: Prizori iz rodnog grada čine ga tužnim čovjekom
Nekoliko ubijenih u Senegalu
Napadač Tuzla Cityja Badara Badji zabrinut je zbog dešavanja u njegovom rodnom Senegalu.
07.03.21. 08:16
E. Škorić

Zvijezdi Tuzle misli su uz Senegal: Prizori iz rodnog grada čine ga tužnim čovjekom
Badji je rođen u Dakaru, glavnom gradu Senegala, a upravo se tamo dešavaju sukobi policije demonstranata i u neredima su ubijene četiri osobe.
Demonstranti traže oslobađanje opozicionara Usmana Sonkoa. Vlasti su odlučile zadržati Sonkoa u pritvoru, ali su izbili veliki n eredi koji nisu viđeni dugo godina.
Protesta je bilo i u drugim senegalskim gradovima, no epicentar je Dakar, a sve to naravno zabrinjava i teško pada Badjiju, koji je još prije sedam godina otišao iz Senegala.
Nekoliko ubijenih u Senegalu
Napadač Tuzla Cityja Badara Badji zabrinut je zbog dešavanja u njegovom rodnom Senegalu.
07.03.21. 08:16
E. Škorić

Badji je rođen u Dakaru, glavnom gradu Senegala, a upravo se tamo dešavaju sukobi policije demonstranata i u neredima su ubijene četiri osobe.
Demonstranti traže oslobađanje opozicionara Usmana Sonkoa. Vlasti su odlučile zadržati Sonkoa u pritvoru, ali su izbili veliki n eredi koji nisu viđeni dugo godina.
Protesta je bilo i u drugim senegalskim gradovima, no epicentar je Dakar, a sve to naravno zabrinjava i teško pada Badjiju, koji je još prije sedam godina otišao iz Senegala.
Gubi li Amar Osim kontrolu nad Plavom lokomotivom?
Ispadanje iz kolosijeka
S pravom bi se moglo postaviti pitanje da li Osim gubi kontrolu nad Plavom lokomotivom koja u posljednje vrijeme često ispada sa kolosijeka pa nakon poraza od Tuzla Cityja i plasman u Evropu postaje upitan.
Čudna je ova ekipa Željezničara. Kada treba igrati za ponos kao što je to bilo u sarajevskom derbiju pokažu da znaju. Igra se srcem, hrabro, borbeno te ravnopravno od prve do posljednje minute. Međutim kada na drugoj strani nije zvučni protivnik sve to nestane. Tokom pauze angažovan je i sportski psiholog, ali sluteći po igri i govoru tijela igrača daleko je to od onog što navijači očekuju.
Željezničar naredni ispit ima u srijedu, opet protiv Tuzla Cityja i to u Kupu BiH. Pritisak će biti ogroman. Evenutalno ispadanje znači i neosvajanje Kupa BiH, a armija simpatizera Plavih je za 100. rođendan očekivala minimalno jedan trofej.
Nakon dva kola bodovni zaostatak za prvim mjestom je ostao isti, ali se nazadovalo na tabeli pa se Osim i saradnici trebaju zapitati šta se dešava iza i oko njih. Široki Brijeg i Zrinjski su već prestigli Željezničar, Velež ih je stigao, dok im za vratom puše i Tuzla City predvođen Husrefom Musemićem, a Evropa je na Grbavici minimum minimuma, barem za navijače.
S pravom bi se moglo postaviti pitanje da li Osim gubi kontrolu nad Plavom lokomotivom koja u posljednje vrijeme često ispada sa kolosijeka pa nakon poraza od Tuzla Cityja i plasman u Evropu postaje upitan.
Čudna je ova ekipa Željezničara. Kada treba igrati za ponos kao što je to bilo u sarajevskom derbiju pokažu da znaju. Igra se srcem, hrabro, borbeno te ravnopravno od prve do posljednje minute. Međutim kada na drugoj strani nije zvučni protivnik sve to nestane. Tokom pauze angažovan je i sportski psiholog, ali sluteći po igri i govoru tijela igrača daleko je to od onog što navijači očekuju.
Željezničar naredni ispit ima u srijedu, opet protiv Tuzla Cityja i to u Kupu BiH. Pritisak će biti ogroman. Evenutalno ispadanje znači i neosvajanje Kupa BiH, a armija simpatizera Plavih je za 100. rođendan očekivala minimalno jedan trofej.
Nakon dva kola bodovni zaostatak za prvim mjestom je ostao isti, ali se nazadovalo na tabeli pa se Osim i saradnici trebaju zapitati šta se dešava iza i oko njih. Široki Brijeg i Zrinjski su već prestigli Željezničar, Velež ih je stigao, dok im za vratom puše i Tuzla City predvođen Husrefom Musemićem, a Evropa je na Grbavici minimum minimuma, barem za navijače.
Nakon prve a pred drugu utakmicu protiv Željezničara.
- Jučer su momci Husrefa Musemića disciplinovano i odgovorno igrajući položili Željezničara na obje plećke.Tek su na trenutke gubili svoju igru a onda je ponovo vraćali.Prava prvenstvena utakmica kojom je FK TuzlaCity nagovijestio ljepše fudbalsko proljeće kad su momci u plavim dresovima u pitanju.
Ne može se kazati da se osjetilo ne igranje Kobija i Karjaševića.Time bi potcijenili momke koji su ih zamijenili.
- Jedna utakmica i tri boda su arhivirani i to ovaj puta brže nego ikada.Sa pištom sudije Petrovića.
- Razlog je poznat .Već u srijedu na Tušnju, novu,Kup utakmicu igrat će ista dva kluba TuzlaCity i Željezničar.
- Vidjeli smo jedno lice protivnika a kakvo će ono biti u srijedu?Još gore i opasnije za nas.Goropadnije.Oni su sad ranjeni lav.
- Može se pretpostavljati više načina na koji će oni pokušati do pobjede i prolaza.
- Jedan je da će smatrajući da mi itekako želimo pobjedu osokoljeni rezultatom od subote krenuti na juriš od prve minute jer sad smo ih malo bolje upoznali.U toj varijanti oni bi se oni kao povukli ,neznatno, vrebali priliku i kad je dočekaju zabili gol.
- Ovo je vrlo moguće i baš na ovo ne treba nasjesti.Nikakvi juriši ne dolaze u obzir.
- Druga utakmica i jednoj i drugoj ekipi nameće pobjedu kao imperativ.Njima možda i više jer se ozbiljno klimaju i po frontu i dubini.
Ove ostavke ili najave ostavki su obični šibicarski štosovi kako bi se stvorila šok terapija na igrače.Naime vidno je da neki momci iz Osimovog ansambla nisu na potrebnom stepenu motivacije.Biće da je zbog para.Pošto para nema onda se pribjegava ovim metodama kako bi se jednokratno za jednu utakmicu digao moral.Jer Kup je Kup i tu treba zaboraviti sve i dati sve od sebe.Nadalje 100 rođendan itd.
- Husref naravno ovo sve mnogo bolje zna i saopštit će svojim igračima da ne čitaju vijesti iz suprotnog tabora jer to može biti vrlo štetno.
- Mi smo se gledajući utakmicu u subotu uvjerili da je pod komandom Musemića naša ekipa klapa vrijedna svakog poštovanja.Po izrazu Osimovog lica imam dojam da je mislio proći makar sa remijem.Preostalo mu je da se tješi riječima da je 2-0 previsoka pobjeda.Biva ne odgovora odnosu snaga na utakmici.
- Da i mi da upotrebijemo ovu taktiku i da im ponudimo bijele figure?
Odgovor je odmah ne.Ono što je za očekivati je da će oni pokušati podići igru u smislu više trčanja i pri tom da zadrže visok stepen teničke dotjeranosti i učinkovitosti.Mi smo do duše to od njih očekivali i u subotu,ali je evidentno da su naši momci uspješno ispresijecali njihove kablovske veze.Potom su osvojivši loptu na zavidnom tehničkom nivou vladali istom.
- Dakle , očekujem uz neke ne bitno velike promjene istu utakmicu u smislu igre.Očekujem motiviranu igru naših momaka , imaju za to krupan razlog.Trčanje da pomoćni trener Ćosić očima ne vjeruje kad gleda u kompjuter.Neka Osi trombusi svoje lice koliko hoće i neka mu spadaju brkovi ali to je tako.Naravno ne treba gubiti iz vida kojegće sudiju bagra iz saveza poslatiu Tuzlu.Nebi bilo prvi put da pribjegnu savezništvu sa svojom bratijom iz rs i škutorije.Ko nije gledao tu famoznu utakmicu 7.marta 2020 na Grbavici ,kazati mu se ne može ,na šta su oni sve spremni samo da zgaze boljeg od sebe.Tu obraza niti fer pleja odavno nema.Eno pozivaju se na pok. Milana Ribara trenera sa kojim su 1972 bili prvi po nalogu partije.A taj Ribar forsirao je najgrublji mogući odbrambeni sistem igre.On je bio prije kondicioni trener i nije znao ništa o fudbalskom umijeću osim udri ,lomi u kost itd.
- Džaba je nama ako ne pobijedimo ovakvog Željezničara poslije cmizdrit u stilu boca je falila.
- Ja čvrsto vjerujem da naši momci mogu ponoviti igru od subote, mogu i više jer sad smo razmijenii prve udarce i nisu nam nepoznati protivnički igrači.Molim Dragog Boga da učvrsti nihove noge ,da ih ne obuzme strah nego da pametno i odvažno uđu u još jednu utakmicu sa posve hladnom glavom.Misliti unaprijed da si bolji je prvi korak u propast.Prepasti se unaprijed isto tako.Uz Božiju pomoć ,do velike pobjede i radosti za navijače.
- Jučer su momci Husrefa Musemića disciplinovano i odgovorno igrajući položili Željezničara na obje plećke.Tek su na trenutke gubili svoju igru a onda je ponovo vraćali.Prava prvenstvena utakmica kojom je FK TuzlaCity nagovijestio ljepše fudbalsko proljeće kad su momci u plavim dresovima u pitanju.
Ne može se kazati da se osjetilo ne igranje Kobija i Karjaševića.Time bi potcijenili momke koji su ih zamijenili.
- Jedna utakmica i tri boda su arhivirani i to ovaj puta brže nego ikada.Sa pištom sudije Petrovića.
- Razlog je poznat .Već u srijedu na Tušnju, novu,Kup utakmicu igrat će ista dva kluba TuzlaCity i Željezničar.
- Vidjeli smo jedno lice protivnika a kakvo će ono biti u srijedu?Još gore i opasnije za nas.Goropadnije.Oni su sad ranjeni lav.
- Može se pretpostavljati više načina na koji će oni pokušati do pobjede i prolaza.
- Jedan je da će smatrajući da mi itekako želimo pobjedu osokoljeni rezultatom od subote krenuti na juriš od prve minute jer sad smo ih malo bolje upoznali.U toj varijanti oni bi se oni kao povukli ,neznatno, vrebali priliku i kad je dočekaju zabili gol.
- Ovo je vrlo moguće i baš na ovo ne treba nasjesti.Nikakvi juriši ne dolaze u obzir.
- Druga utakmica i jednoj i drugoj ekipi nameće pobjedu kao imperativ.Njima možda i više jer se ozbiljno klimaju i po frontu i dubini.
Ove ostavke ili najave ostavki su obični šibicarski štosovi kako bi se stvorila šok terapija na igrače.Naime vidno je da neki momci iz Osimovog ansambla nisu na potrebnom stepenu motivacije.Biće da je zbog para.Pošto para nema onda se pribjegava ovim metodama kako bi se jednokratno za jednu utakmicu digao moral.Jer Kup je Kup i tu treba zaboraviti sve i dati sve od sebe.Nadalje 100 rođendan itd.
- Husref naravno ovo sve mnogo bolje zna i saopštit će svojim igračima da ne čitaju vijesti iz suprotnog tabora jer to može biti vrlo štetno.
- Mi smo se gledajući utakmicu u subotu uvjerili da je pod komandom Musemića naša ekipa klapa vrijedna svakog poštovanja.Po izrazu Osimovog lica imam dojam da je mislio proći makar sa remijem.Preostalo mu je da se tješi riječima da je 2-0 previsoka pobjeda.Biva ne odgovora odnosu snaga na utakmici.
- Da i mi da upotrebijemo ovu taktiku i da im ponudimo bijele figure?
Odgovor je odmah ne.Ono što je za očekivati je da će oni pokušati podići igru u smislu više trčanja i pri tom da zadrže visok stepen teničke dotjeranosti i učinkovitosti.Mi smo do duše to od njih očekivali i u subotu,ali je evidentno da su naši momci uspješno ispresijecali njihove kablovske veze.Potom su osvojivši loptu na zavidnom tehničkom nivou vladali istom.
- Dakle , očekujem uz neke ne bitno velike promjene istu utakmicu u smislu igre.Očekujem motiviranu igru naših momaka , imaju za to krupan razlog.Trčanje da pomoćni trener Ćosić očima ne vjeruje kad gleda u kompjuter.Neka Osi trombusi svoje lice koliko hoće i neka mu spadaju brkovi ali to je tako.Naravno ne treba gubiti iz vida kojegće sudiju bagra iz saveza poslatiu Tuzlu.Nebi bilo prvi put da pribjegnu savezništvu sa svojom bratijom iz rs i škutorije.Ko nije gledao tu famoznu utakmicu 7.marta 2020 na Grbavici ,kazati mu se ne može ,na šta su oni sve spremni samo da zgaze boljeg od sebe.Tu obraza niti fer pleja odavno nema.Eno pozivaju se na pok. Milana Ribara trenera sa kojim su 1972 bili prvi po nalogu partije.A taj Ribar forsirao je najgrublji mogući odbrambeni sistem igre.On je bio prije kondicioni trener i nije znao ništa o fudbalskom umijeću osim udri ,lomi u kost itd.
- Džaba je nama ako ne pobijedimo ovakvog Željezničara poslije cmizdrit u stilu boca je falila.
- Ja čvrsto vjerujem da naši momci mogu ponoviti igru od subote, mogu i više jer sad smo razmijenii prve udarce i nisu nam nepoznati protivnički igrači.Molim Dragog Boga da učvrsti nihove noge ,da ih ne obuzme strah nego da pametno i odvažno uđu u još jednu utakmicu sa posve hladnom glavom.Misliti unaprijed da si bolji je prvi korak u propast.Prepasti se unaprijed isto tako.Uz Božiju pomoć ,do velike pobjede i radosti za navijače.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 07 mar 2021, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
1/4 FINALA KUP BIH ,FK TUZLA CITY - FK ŽELJEZNIČAR Tuzla, 10.03.2021. 14:00
Sudija Sivac Ermin Zenica
A-1 Dujak Goran Odžak
A-2 Ibrišimbegović Senad Travnik
4 - sudija Jelić Frano Široki Brijeg
DELEGAT Omanović Ramiz
POSMATRAČ SUĐENJA Kaplan Semir - Stolac
Sudija Sivac Ermin Zenica
A-1 Dujak Goran Odžak
A-2 Ibrišimbegović Senad Travnik
4 - sudija Jelić Frano Široki Brijeg
DELEGAT Omanović Ramiz
POSMATRAČ SUĐENJA Kaplan Semir - Stolac
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 07 mar 2021, 15:06, ukupno mijenjano 2 puta.
ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ-ZALIMIN

....................SIVAC ERMIN

....................SIVAC ERMIN
Musemić: Ovdje imam mogućnost da radim, pritisak nije preveliki kao u Sarajevu
BIH07/03/2021 u 12:30 h

Trener Tuzla Cityja, Husref Musemić, govorio je u velikom razgovoru za ***********o svojoj karijeri, ali i fudbalu danas u Bosni i Hercegovini.
- Dugo godina sam trener i iskreno da kažem fudbal slabo napreduje, nažalost, bar u BiH. Ja imam običaj reći: mi hoćemo prvo da kupimo namještaj pa da pravimo kuću, a treba obrnuto. Nemamo redoslijed, ali talenata ima. Bilo je, biće i rađaće se. Samo treba postaviti zdrave temelje, da danas sutra postanu igrači kao što su Džeko, Pjanić., rekao je Husref Musemić.
Kaže da mu je lijepo u Tuzla Cityju.
- Gdje god sam do sada radio, nešto sam napravio. Ovdje imam mogućnost da radim, pritisak nije preveliki kao što je bio u Sarajevu, gdje se svake sezone ganjala titula. Za sada mi je lijepo, a vreme će pokazati šta sam napravio.
Trenerski posao i stres koji sa sobom nosi doprinio je da Husref Musemić operiše srce. Ali kako kaže, to ga ne spriječava da i dalje izuzetno stresno proživljava utakmice.
- Iskren da budem, nisam se promijenio. Ne mogu ja to. Svi koji me znaju, znaju da sam temperamentan i emotivan. Fudbal volim i ne mogu da se kontrolišem. Pa ja u toku jedne utakmice promijenim deset raspoloženja. Pokušao sam malo u početku, ali džaba. Do kad trajem - trajem.
BIH07/03/2021 u 12:30 h

Trener Tuzla Cityja, Husref Musemić, govorio je u velikom razgovoru za ***********o svojoj karijeri, ali i fudbalu danas u Bosni i Hercegovini.
- Dugo godina sam trener i iskreno da kažem fudbal slabo napreduje, nažalost, bar u BiH. Ja imam običaj reći: mi hoćemo prvo da kupimo namještaj pa da pravimo kuću, a treba obrnuto. Nemamo redoslijed, ali talenata ima. Bilo je, biće i rađaće se. Samo treba postaviti zdrave temelje, da danas sutra postanu igrači kao što su Džeko, Pjanić., rekao je Husref Musemić.
Kaže da mu je lijepo u Tuzla Cityju.
- Gdje god sam do sada radio, nešto sam napravio. Ovdje imam mogućnost da radim, pritisak nije preveliki kao što je bio u Sarajevu, gdje se svake sezone ganjala titula. Za sada mi je lijepo, a vreme će pokazati šta sam napravio.
Trenerski posao i stres koji sa sobom nosi doprinio je da Husref Musemić operiše srce. Ali kako kaže, to ga ne spriječava da i dalje izuzetno stresno proživljava utakmice.
- Iskren da budem, nisam se promijenio. Ne mogu ja to. Svi koji me znaju, znaju da sam temperamentan i emotivan. Fudbal volim i ne mogu da se kontrolišem. Pa ja u toku jedne utakmice promijenim deset raspoloženja. Pokušao sam malo u početku, ali džaba. Do kad trajem - trajem.
Na jučerašnjoj utakmici smo dobili i poruku da Kostić više nije u planovima Husrefa ni kao treći stoper.
Eto vidiš, kako se stvaraju novi štoperi.Mehidić nije ni sanjao da će ikada (osim možda ako je bio visok kao dječak), biti štoper.Dobro opet nam treba i četvrti makar za poneke utakmice.Nikad se ne zna.Neka i Kostića.
Osim je pod ogromnim pritiskom.Porazom u srijedu traži se njegova ostavka.To ne zvući loše za nas.Sjećam se da kad je Osim rušio Misimovića,bivšeg predsjednika Željezničara, tada je pok.Odović kao Misimovićev čovjek nakon poraza od nas na Grbavici(2:3) i Krupe podnio ostavku.
Haman će se "Burdušu" vratiti po onoj staroj:"kako siješ tako ženješ".No ,ovo je naša priča i nije za igrače Tuzla Cityja.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 07 mar 2021, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.
Ako ne slaže faraon.......
Vrijednost projekta oko 900.000 KM: Tušanj dobija travnjak poput onog na stadionu Grbavica
BIH07/03/2021 u 08:50 h
Uskoro počinju radovi na stadionu Tušanj
Travnjak stadiona Tušanj će uskoro biti renoviran što su odlične vijesti za tuzlanske premijerligaše koji godinama muku muče sa neuslovnosti tuzlanskog stadiona.
Prema projektu vrijednom oko 900.000 KM Tušanj bi dobio travnjak poput onog na stadionu Grbavica, domu FK Željezničar iz Sarajeva. Budući da pored istočne tribine stadiona Tušanj ide veliki cjevovod grijanja, plan je da se uvede i grijanje ispod terena.
Radovi su planirani za ljeto, a dotad bi Tuzla City i Sloboda, timovi koji svoje domaće utakmice igraju na stadionu Tušanj, svoje protivnike dočekivali na stadionima u Banovićima i Ugljeviku.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kritičan period će nastupiti kad se faraon sjeti da tu pored nepostojeće istočne tribine prolazi i sonovod.......

Vrijednost projekta oko 900.000 KM: Tušanj dobija travnjak poput onog na stadionu Grbavica
Travnjak stadiona Tušanj će uskoro biti renoviran što su odlične vijesti za tuzlanske premijerligaše koji godinama muku muče sa neuslovnosti tuzlanskog stadiona.
Prema projektu vrijednom oko 900.000 KM Tušanj bi dobio travnjak poput onog na stadionu Grbavica, domu FK Željezničar iz Sarajeva. Budući da pored istočne tribine stadiona Tušanj ide veliki cjevovod grijanja, plan je da se uvede i grijanje ispod terena.
Radovi su planirani za ljeto, a dotad bi Tuzla City i Sloboda, timovi koji svoje domaće utakmice igraju na stadionu Tušanj, svoje protivnike dočekivali na stadionima u Banovićima i Ugljeviku.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kritičan period će nastupiti kad se faraon sjeti da tu pored nepostojeće istočne tribine prolazi i sonovod.......

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 07 mar 2021, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.
Ova vijest me ne raduje posebno jer vjerovatno znači i da je Azmir odustao od vlastitog (našeg) stadiona i da je svoja sredstva odlučio da troši na teren Tušnja na kojem ćemo biti i dalje podstanari a to posljedično vuče i neke druge stvari.Tu kao da je postignuta neka vrsta sporazuma sa Imamovićem da Azmir može da dobije od Imamovića neke placeve za gradnju zgrada po Tuzli a da zauzvrat odustane od gradnje svog stadiona i da i dalje daje veliki novac za Tušanj i da pruža neke druge usluge Imamoviću (partijske,političke,izborne i finansijske).tuzlac je napisao/la: ↑07 mar 2021, 20:33Ako ne slaže faraon.......
Kritičan period će nastupiti kad se faraon sjeti da tu pored nepostojeće istočne prolazi i sonovod.......
Interesi su čudo.istina ako dođe do ove rekonstrukcije u koju ja ne vjerujem, onda nema treninga na tom terenu.Tu se samo može igrati službena i prijateljska utakmica.Mada ja mislim da ćemo dobiti još jedan "dan rupe".Kad povežem sve laži te budale nije teško zaključiti da svaki broj pomnožen sa nulom daje rezultat nula.Njemu je bitno da iskopa ono što je narodni heroj Pašaga Mandžić izgradio 1957.A poslije......Prije će biti da mi polako ostajemo bez Tušnja.Jednom lažov uvijek lažov.Azmir plati debelo svaki dunum koji kupi za gradnju objekata.Nikakvu on uslugu njemu ne čini.On još daje veće pare nego drugi ponuđaći.CityCity je napisao/la: ↑07 mar 2021, 20:59Ova vijest me ne raduje posebno jer vjerovatno znači i da je Azmir odustao od vlastitog (našeg) stadiona i da je svoja sredstva odlučio da troši na teren Tušnja na kojem ćemo biti i dalje podstanari a to posljedično vuče i neke druge stvari.Tu kao da je postignuta neka vrsta sporazuma sa Imamovićem da Azmir može da dobije od Imamovića neke placeve za gradnju zgrada po Tuzli a da zauzvrat odustane od gradnje svog stadiona i da i dalje daje veliki novac za Tušanj i da pruža neke druge usluge Imamoviću (partijske,političke,izborne i finansijske).tuzlac je napisao/la: ↑07 mar 2021, 20:33Ako ne slaže faraon.......
Kritičan period će nastupiti kad se faraon sjeti da tu pored nepostojeće istočne prolazi i sonovod.......
Tačno.Ali da Azmir ne plati (i ne preplati) i ne učini druge usluge Imamoviću ovaj mu nikada ne bi dao nikakvu dozvolu za gradnju ničega po opštini Tuzla.U Tuzli ne možeš ništa graditi ni otvarati jači biznis ako nemaš ferman "socijalističkog vođe".Zato poslovni ljudi i pokreću ozbiljnije biznise po Živinicama,Gračanici,Kalesiji i drugim gradovima na TK a ne u Tuzli.tuzlac je napisao/la: ↑07 mar 2021, 21:12Interesi su čudo.istina ako dođe do ove rekonstrukcije u koju ja ne vjerujem, onda nema treninga na tom terenu.Tu se samo može igrati službena i prijateljska utakmica.Mada ja mislim da ćemo dobiti još jedan "dan rupe".Kad povežem sve laži te budale nije teško zaključiti da svaki broj pomnožen sa nulom daje rezultat nula.Njemu je bitno da iskopa ono što je narodni heroj Pašaga Mandžić izgradio 1957.A poslije......Prije će biti da mi polako ostajemo bez Tušnja.Jednom lažov uvijek lažov.Azmir plati debelo svaki dunum koji kupi za gradnju objekata.Nikakvu on uslugu njemu ne čini.On još daje veće pare nego drugi ponuđaći.CityCity je napisao/la: ↑07 mar 2021, 20:59Ova vijest me ne raduje posebno jer vjerovatno znači i da je Azmir odustao od vlastitog (našeg) stadiona i da je svoja sredstva odlučio da troši na teren Tušnja na kojem ćemo biti i dalje podstanari a to posljedično vuče i neke druge stvari.Tu kao da je postignuta neka vrsta sporazuma sa Imamovićem da Azmir može da dobije od Imamovića neke placeve za gradnju zgrada po Tuzli a da zauzvrat odustane od gradnje svog stadiona i da i dalje daje veliki novac za Tušanj i da pruža neke druge usluge Imamoviću (partijske,političke,izborne i finansijske).tuzlac je napisao/la: ↑07 mar 2021, 20:33Ako ne slaže faraon.......
-
- Kontakt:
Od izgradnje stadiona nije se odustalo, trenutna situacija je takva da ostajemo jos neko vrijeme na Tusnju na zalost svih nas. Nadam se da necemo dugo, jer ovaj nacin/koristenje tudjeg terena nije nikakvo rijesenje. Ima tu nekih ponuda koje ne bih i nemogu javno iznijeti, pa vidjecemo sta ce biti.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Volio bih ja da je istina da se nije odustalo.Međutim trenutna dešavanja više idu u pravcu da se odustalo u narednih par godina.A što se mene tiče ja bih radije stadion bilo gdje samo da nismo podstanari.Ne mora uopšte biti veliki jer nije potrebno.Samo da nema atletske staze i da ispunjava minimalne uslove saveza.elvirbaljic je napisao/la: ↑07 mar 2021, 21:34Od izgradnje stadiona nije se odustalo, trenutna situacija je takva da ostajemo jos neko vrijeme na Tusnju na zalost svih nas. Nadam se da necemo dugo, jer ovaj nacin/koristenje tudjeg terena nije nikakvo rijesenje. Ima tu nekih ponuda koje ne bih i nemogu javno iznijeti, pa vidjecemo sta ce biti.
-
- Kontakt:
Istog sam razmisljanja vezano za kapacitet stadiona, neka to bude sa minimalnim uslovima. Vjeruj da pare i volja nisu problem, neke druge stvari koce , tako da stoji to 2/3 godine u svakom slucaju ( ostajemo na Tusnju)CityCity je napisao/la: ↑07 mar 2021, 21:49Volio bih ja da je istina da se nije odustalo.Međutim trenutna dešavanja više idu u pravcu da se odustalo u narednih par godina.A što se mene tiče ja bih radije stadion bilo gdje samo da nismo podstanari.Ne mora uopšte biti veliki jer nije potrebno.Samo da nema atletske staze i da ispunjava minimalne uslove saveza.elvirbaljic je napisao/la: ↑07 mar 2021, 21:34Od izgradnje stadiona nije se odustalo, trenutna situacija je takva da ostajemo jos neko vrijeme na Tusnju na zalost svih nas. Nadam se da necemo dugo, jer ovaj nacin/koristenje tudjeg terena nije nikakvo rijesenje. Ima tu nekih ponuda koje ne bih i nemogu javno iznijeti, pa vidjecemo sta ce biti.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Da ja imam taj novac (i želju da to uradim) stadion bi se uveliko pravio.Ne bih ja svoj kapital ograničavao na Jasminovu volju i njegovu politiku nego bi davno napravio dogovore o tom pitanju sa načelnicima drugih opština koje su u dodiru sa opštinom Tuzla.Ali dobro-Azmir iz nekog razloga vjerovatno želi stadion isključivo na teritoriji opštine Tuzla,ali razne dozvole (kao efikasno sredstvo opstrukcije) za izgradnju stadiona neće dobiti dok je Imamović načelnik.elvirbaljic je napisao/la: ↑07 mar 2021, 21:59Istog sam razmisljanja vezano za kapacitet stadiona, neka to bude sa minimalnim uslovima. Vjeruj da pare i volja nisu problem, neke druge stvari koce , tako da stoji to 2/3 godine u svakom slucaju ( ostajemo na Tusnju)CityCity je napisao/la: ↑07 mar 2021, 21:49Volio bih ja da je istina da se nije odustalo.Međutim trenutna dešavanja više idu u pravcu da se odustalo u narednih par godina.A što se mene tiče ja bih radije stadion bilo gdje samo da nismo podstanari.Ne mora uopšte biti veliki jer nije potrebno.Samo da nema atletske staze i da ispunjava minimalne uslove saveza.elvirbaljic je napisao/la: ↑07 mar 2021, 21:34Od izgradnje stadiona nije se odustalo, trenutna situacija je takva da ostajemo jos neko vrijeme na Tusnju na zalost svih nas. Nadam se da necemo dugo, jer ovaj nacin/koristenje tudjeg terena nije nikakvo rijesenje. Ima tu nekih ponuda koje ne bih i nemogu javno iznijeti, pa vidjecemo sta ce biti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.