FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ninox
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ninox » 19 jul 2012, 13:54

maximusdecimus je napisao/la:
ninox je napisao/la:
Prijatelju da ja tebe pitam nesto, jel tesko dominirati kad druga ekipa i ne igra, jel tesko dominirati kad druga ekipa nemoze sastaviti dva pasa, kad imaju toliko nesigurnih i isforsiranih lopti. Željo sinoć nije igrao, ali šta meni nije jasno i nikako nemogu to da shvati. 90% naših ekipa uzimajucii u obzir reprezentaciju ispada radi ovog istog problema. Strah, psihicki iznjeti utakmicu, euforija pa pad.. Vidjeli ste sinoc zutih kartona, ocit primjer psihicki nestabilne i isfrustrirane ekipe.. (mada ni sudija nije cvjecka bio, al smo samo napravili sebi dodatna dvva zuta..)..
Možda nisu igrali i sastavili dva pasa zato što im Maribor nije dao. Mozda su bili nesigurni zato sto su ih Slovenci pritiskali od prve minuta. Zasto uvijek kada protivnik da gol našim klubovima i pobijedi svi ovdje pričaju kako je to samo zbog naših grešaka, a kad ga mi uvalimo onda je to akcija iz fudbalskih udžbenika? Daj malo realnosti, Maribor je sinoć nadigrao Želju i to ne zbog Željinih grešaka već zato što su puno bolje igrali. Možete vi ovdje kriviti Bogicevica, Osima ili cak kao sto su neki krivili Antolovica :lol: (valjda je covjek trebao poskidati sve zicere),praviti igrice tipa "Zabij ga Mariboru" :mrgreen: (koja arogancija,hebote), opet ostaje istina da je Maribor kvalitetniji za klasu od Želje

čekaj znači ti si vidio da je Maribor neka ekipa ????? bukvalna je istina da su iz tri prilike u drugom poluvremenu zabili četiri gola.... oni jesu imali posjed lopte, ali sjeti se sta su radili sa loptom .. nista.... iskreno su bezveze ekipa... da su nekim slucajem u nasoj ligi i da nemamo toliki komplex i strah od važnih utakmica bili bi bare bare sa njima.. oni su vjeruj drug nista posebno...Pritisak slovenaca ?? opet ga nisam vidio, vidio sam nase isprepadane igrace koji neznaju ustopati loptu..Antolovic svaka cast za onu odrbanu iz prvog, al po ispucavanju se vidjelo u kakvom su grcu svi(što se tiče svih zicera, imao je par suteva prema svom golu)... jbg... i Amar je sinoc zajeb...ali on mi je Kralj Želje i volio bi da sto duze ostane... ja samo kazem da neocekujemo previse od naseg mentaliteta igrača, ispali smo i to je to..

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 jul 2012, 13:57

Sreća da Maribor nije neka ekipa,šta bi tek bilo da jeste :roll:
Još kad vidim da neko to što jedna ekipa iskoristi i najmanju šansu a stoper protivničke ekipe ne može nikog zaustaviti ne smatra kvalitetom i nekvalitetom,već srećom i nesrećom.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

ninox
Kontakt:

Post Postao/la ninox » 19 jul 2012, 14:07

LBJ MVP je napisao/la:Sreća da Maribor nije neka ekipa,šta bi tek bilo da jeste :roll:
Još kad vidim da neko to što jedna ekipa iskoristi i najmanju šansu a stoper protivničke ekipe ne može nikog zaustaviti ne smatra kvalitetom i nekvalitetom,već srećom i nesrećom.
nisi dobro procitao sta sam ja napisao ili nisi skontao??' Maribor nije neka ekipa neznam sta bi bilo da jeste... nasi su igrali u grcu,,, Bogicevic stoper o kojem govoris se usrao nakon penala i nije se vise sastavio sa loptom... Sasvim smo se dobro drzali u prvom... kad smo primili jedan go vidio si kako smo pali i primili jos 3. Sad mi reci jel tu upitanju kvalitet ili psiha i mentalitet da totalno padnes kada primis go???

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 jul 2012, 14:08

Jedino sto mi navijaci mozemo uciniti je da u utorak ispunimo Kosevo, tj. dvije tribine i da podrzimo nas igrace, jer ako se mi oglusimo i samim igracima ce moral jos vise pasti i onda nista ne treba ocekivati.

A oni daj Boze "da dođu sebi" da se koriguju greske ako za to ima vremena, ako nista da se necemu "nadamo" uz gromoglasnu podrsku.

:|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 jul 2012, 14:14

ninox je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Sreća da Maribor nije neka ekipa,šta bi tek bilo da jeste :roll:
nisi dobro procitao sta sam ja napisao ili nisi skontao??' Maribor nije neka ekipa neznam sta bi bilo da jeste... nasi su igrali u grcu,,, Bogicevic stoper o kojem govoris se usrao nakon penala i nije se vise sastavio sa loptom... Sasvim smo se dobro drzali u prvom... kad smo primili jedan go vidio si kako smo pali i primili jos 3. Sad mi reci jel tu upitanju kvalitet ili psiha i mentalitet da totalno padnes kada primis go???
Pa vidi,ja to što se igrači jedne ekipe ko što ti kažeš "useru" a igrači druge ekipe nakon što prime gol za 0:1 nastavljaju igrati svoju igru bez ikakvog nerviranja,to što igrači jedne ekipe kako utakmica odmiče igraju sve bolje i trče sve više dok igrači druge ekipe rade suprotno gledam na kvalitet i nekvalitet,tebi je izgleda psihička,fizička,taktička sposobnost igrača sasvim nešto drugo u odnosu na njegov kvalitet,de mi objasni šta je to po tebi "kvalitet" :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 19 jul 2012, 14:34

Definitivno nema kvalitet za ovaj rang natjecanja.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jul 2012, 14:39

Ja jos uvijek ne mogu sebi da dodjem...4 gola za 45min na stadionu gdje te bodri 3000 tvojih navijaca,danas ni ekipi iz Andore ne mozes zabiti,a da te ljudi barem jednom ne ugroze s druge strane...Uostalom to i pokazuju u kvalifikacijama,gdje ih niko nije 'nakantao',ako sam dobro upratio.E pa dragi moji,nama je i to uspjelo!Kraj price,sto bi rekao Amar,ali kraj price s ozbiljnoscu naseg tima...Po meni,koliko danas,treba se zahvaliti 3-4 igraca,bez razmisljanja,pregurati sezonu,te ako se opet kvalifikujes za neko evropsko takmicenje,NACI!(na zanima me kako) 2-3 KVALITETNA igraca...Pod ovim 'naci' ciljam da neko konacno ulozi lovu...Koliko god mi iskazivali ljubav i sve,bez toga nema nista.Pare su danas sve u svakoj sferi zivota,a posebno u fudbalu.

ninox
Kontakt:

Post Postao/la ninox » 19 jul 2012, 14:39

LBJ MVP je napisao/la:
ninox je napisao/la:
Pa vidi,ja to što se igrači jedne ekipe ko što ti kažeš "useru" a igrači druge ekipe nakon što prime gol za 0:1 nastavljaju igrati svoju igru bez ikakvog nerviranja,to što igrači jedne ekipe kako utakmica odmiče igraju sve bolje i trče sve više dok igrači druge ekipe rade suprotno gledam na kvalitet i nekvalitet,tebi je izgleda psihička,fizička,taktička sposobnost igrača sasvim nešto drugo u odnosu na njegov kvalitet,de mi objasni šta je to po tebi "kvalitet" :?
Kada govorimo o fudbalu, kvalitet se ogleda u tehnici sposobnostima sa loptop, naravno imamo primjer Balotelija gdje mu te fudbalske predispozicije kvare njegove ludarije. Ja govorim o našem mentalitetu, situaciji u kojoj živimo i neizgrađenom pobjedničkom sportskom duhu...strah i komplex itd...bar sto se tiče Maribora po meni je samo razlika u tome, fudbalski nisu ništa jači.....

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 19 jul 2012, 14:45

4:1 je rezultat sličan 2:0. nama trebaju 3 gola za prolaza, zvuči nemoguće, ali kad skontaš, nije toliko nemoguće. treba dati gol u prvih 20 minuta, igrati napadački, probati postići još jedan gol do kraja prvog poluvremena, onda u drugom krenuti na sve ili ništa, ionako nemamo šta izgubiti. nije toliko nemoguće koliko izgleda, ipak smo dali gol u gostima, i abd na koševu napuniti tribine, dati podršku :) :) :)
Zadnja izmjena: AeGon099, dana/u 20 jul 2012, 01:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Odlazi Safete.

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 19 jul 2012, 14:51

nikakva zastava nije uzeta violama, ono je sve ondje što se nalazilo oko naših navijača..
greška kluba što su ostavili!

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 19 jul 2012, 14:54

AeGon099 je napisao/la:4:1 je rezultat sličan 2:0. nama trebaju 3 gola za prolaza, zvuči nemoguće, ali kad skontaš, nije toliko nemoguće. treba dati gol u prvih 20 minuta, igrati napadački, probati postići još jedan gol do kraja prvog poluvremena, onda u drugom krenuti na sve ili ništa, ionako nemamo šta izgubiti. nije toliko nemoguće koliko izgleda, ipak smo dali gol u gostima, i abd na koševu napuniti tribine, dati podršku :)
Igrati na čovjeka nema preuzimanja, pokušati se i pobiti, pa makar i crvene kartone dobiti... al' borba, može se proći, definitivno.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 19 jul 2012, 14:56

Jel zna neko kome su sinoc (ako su uopste) dali da prenosi utakmicu sa Face

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 19 jul 2012, 14:59

Nije nemoguce proci, ali je veoma tesko.
Sanse su male, ali postoje!
Da je ostalo 3:1 bila bi podnosljiva situacija...
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 19 jul 2012, 15:00

maximusdecimus je napisao/la:
čamac je napisao/la:Nemam snage, utučen sam da pišem sve detalje, a i raja je već manje više sve rekla. Ja hoću samo da naglasim nešto što nije popularno jer ispade odmah da si pljuvač, ali na greškama i kritikama se uči a to je da su Amara slovenci naguzili pravo. Isto tako kako on naguzi trenere većine naših ekipa tako su i njega sinoć.

Gledao sam dvije utakmice Maribora (Lokomotiva i Olimpija) i moglo se zaključiti slijedeće: Maribor igra hinjski. Njih su evropske utakmice naučile ili bolje rečeno primorale da igraju tako jer ne možeš drugačije sa boljim od sebe ili počesto ni sa jednakim sebi (kao što smo mi trebali biti sinoć samo da se malo pametnije odigralo). Šta Maribor radi? Oni uopšte ne pokušavaju (osim kad je protivnik skroz loš) da grade neke akcije što bi se reklo od početka niti imaju nekog specijalnog srednjeg reda. Koncentrisani su samo na protivnikove greške i onda kad krenu 3 na 3 ili 4 na 4 i slično uništavaju jednostavnom realizacijom jer su to strašno uigrali. Kad ih protivnik provali (ako ih prethodno zbog svoje eventualne snage taj protivnik ne razvali) oni su nemoćni i samo mogu davati evrogolove kao Olimpiji i Lokomotivi ili koristiti poklone kao onaj bespotrebni penal sinoć. Poenta ove priče je da je Amar koji je na poluvremenu imao sve (i rezultat i nemoćnog protivnika koji je dvaput prišao golu i to jednom što Ćola nema snage da nabije loptu) trebao maksimalno odigrati travnički bunker kao nikad za ove tri godine i samo nabijati lopte (jer u većini slučajeva ja nabio loptu Adiloviću ja nikome isto ti je) jer mi igre što je on sam i priznao nismo ni imali. Kad već Bekrića nije stavio da igra i kad je Zebu već praktično sklonio iz igre (postavljajući ga lijevo) i bilo kakve mogućnosti da šta uradi jer lopta do njeg nije mogla ni doći (što znači u startu je Amar odust'o od igre protiv slovenaca) onda je brate trebao izvesti i Adilovića i Selimovića, uvesti Vasilića i Ćutuka i odigrati klasični bunker. Garantujem da Maribor ne bi dao gol osim sa 30 metara. E sad da dadnu 4 euro gola za 45 minuta previše je.
Šta smo ovako imali? Ušli smo u drugo poluvrijeme da ustvari ne znamo šta hoćemo. Niti smo čuvali rezultat niti smo igrali. Slovenci nas navlačili, puštali da pređemo centar, krali lopte i laganim strašno uigranim polukontrama pored naše razrijeđene, spore i neiugrane odbrane k'o na treningu pogađali.
Amar je ovo klasičnim bunkerom kad već nije htio da igra i kad je vidio da nam igrači nemaju snage za igru, mogao jednostavno riješiti. Nije bruka igrati bunker pogotovo kad si dao go, a ima revanš. Mene više od rezultata pojede činjenica što su Amara skijaši tako jednostavno naguzili obzirom na njegovu inteligenciju i zapaženje detalja igre koji mnogi ne vide. Mariborski hinjaluk je toliko očigledan ko ih je jednom gled'o. Ne kažem da nemaju generalno kvalitetnije i spremnije igrače, ali za tri razlike nisu bolji ni od pola naše lige, a ne od Želje.

Igrači su nam nespremni za ne povjerovati, ali eto valjda prva zvanična utakmica pa nisu dosegli optimalnu takmičarsku spremu. Da smo sa odigrali 80% trke (u smislu da si vazda protivničkom igraču na vratu da ne može da primi loptu) kao što znali protiv pitara na Grbavici, Širokog i Borca ma nema šanse da bi doživili onakav debakl. Već u prvom poluvremenu se vidjelo da to nije to.

Dalje, smatram da je loša procjena bila ne pokušati se pojačati (pa tamam se i zadužili) jer mislim da se ovaj Maribor mogao itekako proći. Malo kvalitetnija i pametnija ekipa će ih razvaliti pravo.

Ne mogu više pisati mrsko mi. Ali poenta je da su Amara naguzili pravo i nadam se da će(mo) kao što je sam rekao iz ovog našto naučiti. Amar izanaliziraj ovu tekmu jer nisu bolji tri razlike nema šanse.
Da ne zaboravim. Ovo što Maribor igra ubilo se za gostovanja i bojim se da bi nas na Koševu tek mogli razvaliti. Mi ćemo morati krenuti jer se nema šta čekati. Ubit će nas onim uigranim polukontrama nakon što nam uzmu loptu. Ako već ne vjerujemo u prolaz, a sumnjam da iko od igrača u to više vjeruje obzirom na naš luzerski mentalitet, možda odigrati hinjski na neriješeno ili kakvu minimalnu pobjedu radi koeficijenta jer valjda je vrijeme da makar jednu ne izgubimo u ovim predkolima LP-a.
Slažem se, hinje uvijek šutiraju tamo gdje golman ne može odbraniti umjesto da prebace loptu preko tribine. Mislim da bi trebalo uputiti žalbu Uefi zbog toga, ovako više ne ide. :lol:

Koju si ti utakmicu momčino gledao da mi je znati?? Ako je neko igrao hinjski i kukavički, to je Željo.Maribor je bolji bio u svim segmentima igre. ljudi uopste nisu cuvali rezultat nego su igrali da daju što više golova.i to im se itekako isplatilo
Ne bitno, svako ima svoje viđenje utakmice. Ja samo kažem da Maribor nije ništa specijalno i da nije bolji od nas koliko rezultat pokazuje već je osnovni promašaj bio taktičke prirode. Ljudi igraju na greške protivnika i to im je osnovna taktika. Travnički bunker bi bio idealno rješenje za drugo poluvrijeme i tvrdim da bi u najgorem slučaju izgubili maksimalno 1:2. Ovako nit smo se branili nit smo igrali što je bilo idealno za njih. Travnik gore ne bi zijanio 3 razlike. Vasilić i Ćutuk umjesto Adilovića i Selimovića pa nek pucaju sa 30 metara. Krivo mi je samo što nas je rezultatski razvalila srednja žalost ekipa samo zbog naše pogrešne taktike. Teško da ćemo više imati ovakvu priliku za prolaz drugog predkola kao nenosioci.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jul 2012, 15:04

@camac prijatelju,puno te postujem kao forumasa,ali bolan o kakvoj taktici pricas kad nam igraci ne mogu hodati? Ubili nas ljudi trkom i kaznili sve nase greske...Jesi li svjestan da mi,od sretnog gola,nismo vise 'pogledali' na njihov gol!?I za kraj,evo ti citat legende,koji si,siguran sam,vec cuo..." onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 19 jul 2012, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 19 jul 2012, 15:04

ma treba sef pokusat igracima nametnut koliko god je moguce mentalitet svaba da se ne odustaje do zadnje sekunde,moguce je zasto nije moguce,sta je sve Chelsea uradio i preokrenuo u LP pa na kraju su osvojili,zasto?JER NISU ODUSTALI..sad ce mnogi reci cuj CHelsea,nismo mi Chelsea,pa nismo ali psiha je cudo i ako sef uspije nametnut psihu igracima do utorka sve se moze promijenit ako Bog da :) kako su oni nama 4 za poluvrijeme mozemo i mi njima 3 za 2 poluvremena :)

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 19 jul 2012, 15:07

NEZALAGANJE je napisao/la:Ja jos uvijek ne mogu sebi da dodjem...4 gola za 45min na stadionu gdje te bodri 3000 tvojih navijaca,danas ni ekipi iz Andore ne mozes zabiti,a da te ljudi barem jednom ne ugroze s druge strane...Uostalom to i pokazuju u kvalifikacijama,gdje ih niko nije 'nakantao',ako sam dobro upratio.E pa dragi moji,nama je i to uspjelo!Kraj price,sto bi rekao Amar,ali kraj price s ozbiljnoscu naseg tima...Po meni,koliko danas,treba se zahvaliti 3-4 igraca,bez razmisljanja,pregurati sezonu,te ako se opet kvalifikujes za neko evropsko takmicenje,NACI!(na zanima me kako) 2-3 KVALITETNA igraca...Pod ovim 'naci' ciljam da neko konacno ulozi lovu...Koliko god mi iskazivali ljubav i sve,bez toga nema nista.Pare su danas sve u svakoj sferi zivota,a posebno u fudbalu.
Ja mislim da ovdje ima i 4000. Zasto umanjujes?

slika

Ljudi vas pojeli. Vi niste imali sanse citavu utakmicu! Onaj vas go je sreca samo takva, a vi govorite da niste imali srece. Grohotom se smijem!

Veceras gledajte sta je ekipa!
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 19 jul 2012, 15:08

bilo nas je i na ostalim tribinama klocu -.- veceras aBd 5:0 !

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 19 jul 2012, 15:09

NEZALAGANJE je napisao/la:@camac prijatelju,puno te postujem kao forumasa,ali bolan o kakvoj taktici pricas kad nam igraci ne mogu hodati? Ubili nas ljudi trkom i kaznili sve nase greske...Jesi li svjestan da mi,od sretnog gola,nismo vise 'pogledali' na njihov gol!?I za kraj,evo ti citat legende,koji si,siguran sam,vec cuo..." onclick="window.open(this.href);return false;
Možda me nisi razumio. Ne pričam ni o kakvoj našoj taktici već tvrdim da je za nas bio idealan travnički bunker kad već vodimo 1:0, ima revanš i kao što kažeš igrači nam ne mogu hodati. Ja ne mogu, ubij me, da prihvatim činjenicu da su bolji od nas tri razlike. Razvalili su nas ni krivi ni dužni k'o zadnje amatere.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 19 jul 2012, 15:10

samir_tm87 je napisao/la:bilo nas je i na ostalim tribinama klocu -.- veceras aBd 5:0 !
2500 na ostalim tribinama :lol:
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.