FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jug-onostalgicar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jug-onostalgicar » 18 jul 2012, 23:50

nema se ovdje sta amaru reci!!! on je svoj posao uradio ODLICNO
al zato bogija nabit nogom iz kluba
sto se tice smajica istina je da se oporavlja,mada taj oporavak vise ide uz alkohol nego uz doktore ^^
i onda se pitaju sto je posjeta sve manja i manja, kako da bude veca kad su tako neozbiljni pola ih je alkoholicara pola kocka i ja sad trebam dolazit i gledat kako se vuce po terenu dok Amar pokusava da ih sredi u normalu.... naravno da cu doci al samo jer sam budala bosanska ne jer su zasluzili!!!

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 18 jul 2012, 23:52

Strucnjaci, preuzmite vi Želju umjesto Amara pa nas odvedite na grupu Lige Prvaka. Ne znam šta cekate samo :!:

I dovedite Puyola umjesto Bogija, kad ste vec toliko strucni ;)

Rekoh, samo da ponovim
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 19 jul 2012, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jul 2012, 23:53

mamaSmurf je napisao/la:Čuj ovog Nezalaganje,treba da ga privuku na stadion...Pa,bolan, kad je Željo bio najgori,ja nisam mogla da ne odem na utakmicu.Sve neki crv u meni radi.Dođeš na stadion,toliko ima gledalaca da sve u glavu znaš, na ulici ih prepoznaješ. Tako će biti dok sam živa,a valjda ću dočekati još bolja vremena od ovih sada.Samo ljubav me privlači na onaj razvaljeni stadion.
Isti sam,evo me sav sam sijed u 26.vjerovala mi ili ne....Ali necu vise,taman da mi tata igra...Kad oni meni uzvrate za sve ono sto pruzam,ja cu se vratiti...Napisao sam malocas,stvarno me strah da ne obolim,jer ja kad gledam Zelju,poslije se zapitam jesam li ista osoba...To je poenta,nije bitno gubiti,ali boli kad gubis, a nista ne naucis...Mnogo boli...

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 18 jul 2012, 23:54

e jedino sto mrzim u ovim raspravama jeste to da sad neko prica o vracanju pljuvaca i svega,znaci ne smije se komentarisati busenje kluba u evropi vec par godina?? e zao mi je ali ako je to pljuvanje onda neka ja budem najveci pljuvac Grbavice,vec sam rekao Osimu svaka cast za sve,ali mora promijeniti neke stvari u glavi i znati da mora rizikovati sa nekim pojacanjem za evrope,isto tako njegova tvrdoglavost sa Bekricem dovodi do .... isto tako i Zeba ne moze igrati po strani ama bas nikako,ne vidi se..izvinite sto komentarisem posto sam pljuvac,ali odron smo za evrope,a do nekih boljih vremena slavimo dok jos mozemo titule u smijesno premijer ligi ;)
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

aguero88_
Kontakt:

Post Postao/la aguero88_ » 18 jul 2012, 23:56

ma ne voli Jamak popit :)
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 18 jul 2012, 23:57

NEZALAGANJE je napisao/la:
mamaSmurf je napisao/la:Čuj ovog Nezalaganje,treba da ga privuku na stadion...Pa,bolan, kad je Željo bio najgori,ja nisam mogla da ne odem na utakmicu.Sve neki crv u meni radi.Dođeš na stadion,toliko ima gledalaca da sve u glavu znaš, na ulici ih prepoznaješ. Tako će biti dok sam živa,a valjda ću dočekati još bolja vremena od ovih sada.Samo ljubav me privlači na onaj razvaljeni stadion.
Isti sam,evo me sav sam sijed u 26.vjerovala mi ili ne....Ali necu vise,taman da mi tata igra...Kad oni meni uzvrate za sve ono sto pruzam,ja cu se vratiti...Napisao sam malocas,stvarno me strah da ne obolim,jer ja kad gledam Zelju,poslije se zapitam jesam li ista osoba...To je poenta,nije bitno gubiti,ali boli kad gubis, a nista ne naucis...Mnogo boli...
Pa olabavi malo, nije fudbal pitanje života i smrti.Vjeruj mi, u životu ima puno bitnijih stvari.Nije zdravo toliko primati srcu ,ipak je ovo igra. A naše je da Želju podržimo i u dobru i u zlu.Pare ionako nisu oroblem, para nema,
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 18 jul 2012, 23:57

Svi oni koji su veceras predstavljali Zelju na terenu trebali bi se zapitati kako su se osjecali oni momci na tribinama poslije utakmice,mnogi su i zadnji dinar dali i kao sto neko rece zrtvovali i odlazak na odmor da bi ostavili srce na tribinama i pruzili fantasticnu podrsku voljenom klubu.Da ste samo usli u ovu utakmicu i sa 10% zelje i volje koju su imali navijaci sve bi drukcije bilo,ali ko j..e navijace oni nisu bitni i nikoga nije briga sta oni zele i osjecaju.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 18 jul 2012, 23:59

classic je napisao/la:
ZlatnaDolina je napisao/la:Sve kad se sabere i oduzme hladne glave helem jedno veliko razočarenje ne zbog visokog poraza koliko zbog stanja psihe pojedinih igraca i samog pristupa pojedinih igraca prvenstveno Bogičevića.
Sve je bilo i vise nego dobro od zajebancija po gradu, raspoloženja medju rajom, cugom i svemu ostaloma onda vec poznato razočarenje kao bh. praksa u dijelu sporta.

Možemo mi pričati o nekim velikim ciljevima u Evropi, o nekoj organizovanosti i svemu ostalom da smo klub No.1 u BIH, da smo najorganizovaniji klub u državi, neprikosnoveni, sa najvecim budžetom itd., najboljim timom, igracima itd. ali za 90% ekipa koje su nastupile u kvalifkacijama u LP. smo obični amateri, koja je razlika izmedju ekipe koja je nastupila i obrukala se prosle godine protiv Maccabija i ove danas !? apsolutno nikakava, svi su igraci isti izuzev Bekrića, ostalo sve isto mozda smo ovaj put mogli a nismo jer nismo znali, pripreme nam UEFA plaća, dresovi obična krpa katastrofa hajmo reci, jednostavno sve kad se pogleda dobri smo mi, i vise nego dobri ali samo u okvirima BIH i nigdje vise i nigdje drugo.

Jednostavno možemo pričati priče za malu djecu očekivati neki iskorak u Evropi i nadati se, i nadati se i nadati se ... ali kada primimo četiri komada protiv ekipe koja je u rangu sa nama po kvalitetu i uzmemo li u obzir da smo imali najvise sansi u zadnjih desetak godina igrajuci sa Mariborom proci dalje, jer nam “jednostavno odgovaraju” e onda sve pada u vodu i postane glupost, ismijavanje i brukanje, zadnje tri godine se samo brukamo, u tri utakmice primimo 18.golova i damo samo jedan, onda bolje nista očekivati i prepustiti mjesto u Evropi nekome drugome, nisu se naučile lekcije od Hapoela, Maccabia ove godine od Maribora slijedece vec bog zna od koga. Nemože se nista očekivati vise kada dovodiš igrace za nula maraka, igrace koji su slobodni, ili igrace koje se vrate u klub jer su nekada eto igrali dobro u klubu sve do kada se to ne promijeni bit će ovako i desavat ce se Hapoel,Maccabi,Maribor itd.

Bogičeviću bi jednostavno najpametnije bilo dati mu direktni otkaz, najbolje bi bilo i pozitivno bi uticalo na druge igrace da vide malo i da se zapitaju “Bože jesam li ja slijedeci ??” da se ne lažemo Bogi je odigrao par dobrih utakmica, bio standardan ali na nekome se moraju koplja slomiti, od četiri gola čovjek je kriv za tri !!! moze se pričati i raspravljati jeli bio penal ili nije ali svejedno je sviran je kako da god okrenes j... mu mater.

Nakon utakmice Sarajeva i Hiberniasa na Malti na temi komšija sam pisao kako se igraci Sarajeva nalaze u teskoj psiholoskoj situaciji, da četiri primljena gola od amatera nije do kvaliteta koliko do psiholoskog stanja igraca, ista priča sada i sa nama, vodili, kontrolisali prvo poluvrijeme, stvarali šanse a onda u drugom klasični potop poznat svim Bosancima i Hercegovcima, ista situacija sa reprezenteacijom svakom od fudbala do rukometa i košarke, jednostavno prokleti u svemu, neka vrsta straha, bez samopoštovanja, nekog kompleksa jednostavno poznato svima nama.

Od ove utakmice ne vrijedi vise spominjati da je cilj kluba (od 2009. ista priča) “za par godina” grupna faza Evropske lige ili kako Žujo rece “Uz malo srece i grupne faze lige prvaka” jer jednostavno mi za toga nismo sa ovim igracima i sa ovim stanjem psiholoskog stanja igraca, neka klub brate mili digne kredit od 2.-3 miliona maraka i od toga neka dovedu 4.-5.plačena pojačanja i tek onda bi ta priča imala mjesta a ovako ništa, bacanje je prašine u oči i pričanje priča samo da bi se bolje i veće osjećali.

Prevalio sam veliki put, uzeo tri dana slobodno, potrosio para i para ali nista mi nije zao od toga, kupovao sam godisnje ulazinice 2006. kada ih niko nije kupovao pa ni guzonje sa dosta dubljim džepom nego ja, išao na sve domaće utakmice od 1996., otišao na nekih stotinjak gostujućih kad sam mogao, isto kao i većina vas ali sad na revanš neću to je sigurno ne zbog rezultata vec zbog igraca i njihovog odnosna, njihovog brukanja kluba, mene kao navijača, Bogijevog ponašanja poslije utakmice i svega ostalog ... jednostavno BRUKA I SRAMOTA već tri godine ista priča bez bilo kakvog pomaka .... i na kraju obiše mi fini janezi auto, ostah da prespavam da nezgazim koga u ovakvom stanju bezveze
Sve mi se cini da si ti ovo dzaba piso.
Mislis ti si dzaba citao jer covjek je rekao sve kako jeste zasto moram lagati sam sebe da je ovo bio samo los dan kad znas i sam da nije tako :?

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 19 jul 2012, 00:00

GaziHusrevbeg je napisao/la:Bolje mi je svake godine slaviti neki trofej i gledati Želju u Europi kako se bruka, nego kako se bori za opstanak u jednoj od najjadnijih liga svijeta.
:lol: :lol: **** te, vise volis gledati kako se osvaja trofej "najjadnije lige" nego uspjeh u Evropi...srami se :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jul 2012, 00:00

mamaSmurf je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Pa olabavi malo, nije fudbal pitanje života i smrti.Vjeruj mi, u životu ima puno bitnijih stvari.Nije zdravo toliko primati srcu ,ipak je ovo igra. A naše je da Želju podržimo i u dobru i u zlu.Pare ionako nisu oroblem, para nema,
Vjeruj mi svaki put sebi to kazem,ali kad ti igra neko koga toliko volis,nista ne pomaze....Zvuci bolesno,ali je to istina...

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 19 jul 2012, 00:02

delpiero20 je napisao/la:Izgleda da Zeljo nije pustio Leotara ili ipak jeste :lol:

Uglavnom osjecaj kada vodis protiv Slovenaca-kratkotrajan
Osjećaj kada igraš u Premier ligi- san!
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 19 jul 2012, 00:03

Ljudi Željo će izbaciti Maribor ! , dosta slinjenja ! , na Koševu krenuti agresivno do poluvremena zabiti im 2 komada u nastavku još jedan i povući se , izbijati u autove , valjati se do kraja , glumiti kao slovenci i proslaviti prolazak ...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 19 jul 2012, 00:05

neo je napisao/la:
GaziHusrevbeg je napisao/la:Bolje mi je svake godine slaviti neki trofej i gledati Želju u Europi kako se bruka, nego kako se bori za opstanak u jednoj od najjadnijih liga svijeta.
:lol: :lol: **** te, vise volis gledati kako se osvaja trofej "najjadnije lige" nego uspjeh u Evropi...srami se :)
Čega da se sramim? Kako napraviti uspjeh u Europi kad igraš u jadnoj ligi? Kako? Imaš 4 jake utakmice u sezoni i to protiv ekipa koje ispadaju od drugoligaša i primaju 6 komada od ribara. Zato se i bolje radovati bilo kakvom trofeju, jer u ovakvim okolnostima uspjeh u Europi je nemoguć.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 19 jul 2012, 00:09

Pa u kakvoj to ligi igra Maribor ? Poenta je u tome sto nam je sve u kurcu, pa i svaki klub u ovoj **** ligi, tako da ako ti je uspjeh premier liga koju osvoji tim tipa Zrinjskog i onda sljedecu sezonu bude u zacelju onda se stidi toga sto te zadovoljava...eto sta!

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 19 jul 2012, 00:16

Druze, sugradjane, nemam nista protiv ni jednog kluba u PL, pa cak ni onih iz RS-a dok ne pocnu sa nacionalistickim skandiranjem. Sto se mene tice, volio bih da se svi pojacaju maksimalno i da budu top, jer bi to pridonjelo kvaliteti lige. Ja samo kazem da je ovo sranje od lige u koju svaki klub sa malo vise sredstava moze osvojiti, realno :)

Zato i kazem da nam ne treba biti uspjeh niti zadovoljstvo osvajanje PL dok je u ovakvom stanju, nama trebaju rezultati u evropskim okvirima koji bi pokazali koliko je klub zaista jak i koliko vrijedi.

PS: nisam Tuzlak :)

Svrakino rulz.... :D

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 19 jul 2012, 00:17

neo je napisao/la:Pa u kakvoj to ligi igra Maribor ? Poenta je u tome sto nam je sve u kurcu, pa i svaki klub u ovoj **** ligi, tako da ako ti je uspjeh premier liga koju osvoji tim tipa Zrinjskog i onda sljedecu sezonu bude u zacelju onda se stidi toga sto te zadovoljava...eto sta!
Fakat te ne razumijem, ja volim Želju i navijač sam tog klub i normalno da ću se radovati svakom osvojenom trofeju, pa i svakom postignutom golu. Ja sam uz svoj klub i kad gubi i kad pobjeđuje.

Tvojom logikom ja se trebam stiditi što je Željo osvojio Duplu krunu. Trebam, al malo morgen. Šta je onda bit navijanja za neki klub ako se nećeš radovati trofejima koje isti osvoji?
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 19 jul 2012, 00:21

ljudi vrlo je jednostavno... mala drzava liga nam na 115 mjestu. kad treba nesto da krene naprijed kao sto je to bio prijedlog za smanjenje lige nisu nam dali iz FS-RS jer to njima nije u cilju iako bi liga bila kvalitetnija pa vremenom bi se ostvarival i iveci transferi i sve. Bez ulaganja nema rezultata, a sta ces ulagati ako nemas dovoljno novca da ulozis. Po meni ovo nije smak svijeta jer nas Maribor nije ubio da se tako izrazim nego su nam ljudi iz 3 akcije dali 4 gola sto jest zakazala zadnja linija svaki put da ne izdvajam pojedince.

A OVI KOJIMA SE NE SVIDJA OVO SVE STO SE RADI JEDNOSTAVNO NEK NE DOLAZE ILI NEK NE PRATE KLUB. JER ZELJO JE RELIGIJA LJUDI S TIM SE ZIVI I NOSI SE U SRCU. Sta smo sve prozivjeli i kakva ponizenja smo dozivljavali dok smo u se u ovoj jadnoj evropi brolili i Boga molili samo da izadjemo u tu evropu a asd kad izlazimo ljudi su nezadovoljni. Naravno da mi je haos zao i krivo radi ovako visokog poraza jer nismo zasluzili ovakav poraz al jednostavno napretka ima i bice ga i dalje sta fali i ako prodamo sad kojeg igraca ako ce se pare pravilno uloziti.

ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI. ZA SVE TI HVALA AMARE
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 19 jul 2012, 00:21

old school je napisao/la:e jedino sto mrzim u ovim raspravama jeste to da sad neko prica o vracanju pljuvaca i svega,znaci ne smije se komentarisati busenje kluba u evropi vec par godina?? e zao mi je ali ako je to pljuvanje onda neka ja budem najveci pljuvac Grbavice,vec sam rekao Osimu svaka cast za sve,ali mora promijeniti neke stvari u glavi i znati da mora rizikovati sa nekim pojacanjem za evrope,isto tako njegova tvrdoglavost sa Bekricem dovodi do .... isto tako i Zeba ne moze igrati po strani ama bas nikako,ne vidi se..izvinite sto komentarisem posto sam pljuvac,ali odron smo za evrope,a do nekih boljih vremena slavimo dok jos mozemo titule u smijesno premijer ligi ;)
E prijatelju ne smijes reci da nije dobro sto primamo po sest komada,da je zalaganje igraca nikakvo,da je ponekad losa taktika trenera pogreska ili da je bruka i pljuvanje po klubu cudne utakmice i jos cudniji rezultati kao onaj protiv Leotara,jer ako to kazez ti si pljuvac,ludak i neprijatelj kluba bez obzira sto si za pedeset i kusur godina odgledao vise gostujucih utakmica Zelje nego sto ovi pojedini "veliki"navijaci prosli kraj Grbavice.Pa ljudi uzimaju po deset titula u nacionalnim prvenstvima,osvajaju ligu prvaka pa kada pruzaju lose igre dobijaju kritike od svojih navijaca sto je i normalno i niko tim navijacima ne govori da mrze svoj klub. vec to shvataju na normalan nacin.Ali daleko smo mi od normalnog i zato cemo jos dugo biti tu gdje jesmo.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

plava grbavica
Kontakt:

Post Postao/la plava grbavica » 19 jul 2012, 00:22

iskratel je napisao/la:Samo to ču da kažem. Odlično navijanje sa vaše strane. Dugo več prošlo, kako neka dobra navijačka grupa protivničkog tima bila na ovom stadionu. Čista petica.
Vidimo se u Sarajevu.
ja n eznam što mi brišete post al fakat je da su pametni slovenci sve uradili mimo normalnih fudbalskih i ljudskih pravila da nas izbace a i uspjeli u tome i stvarno iako nisam nikakav huligan mislim da su u najmalju ruku zaslužili prezir kad dođu u sarajevo

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 19 jul 2012, 00:22

no rules je napisao/la:Ljudi Željo će izbaciti Maribor ! , dosta slinjenja ! , na Koševu krenuti agresivno do poluvremena zabiti im 2 komada u nastavku još jedan i povući se , izbijati u autove , valjati se do kraja , glumiti kao slovenci i proslaviti prolazak ...
daj mi recept za taj optimizam,moze i na pp :mrgreen:

salu na stranu,zivim i ja za naseg zelju,al to je nemoguca misija...
otici na tekmu i podrzati,naravno,ali bez ocekivanja,pa da opalimo po nasoj ligi opet...

volio bih da me iznenade i da se prevarim :roll:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Hamagara, Hrammm1921, ristagrad, tiagofaria25 i 79 gostiju.