Husref juce prosipa pricu ''Imam svoje ime i prezime, imam autoritet, iskustvo i td. i sa svojih pedeset pet godina necu dozvoliti da me vrijeđaju. Sto stoji, ali to je sam isplanirao.
Jer sa svojih pedeset pet godina i sa toliko trenerskog iskustva, svjestan je da onu izjavu vezanu za Sarajevo nije smio dati, ''Da ce se vratiti''. Jer kako navodi da ima iskustva, znao je da ce se u građane uvuc nervoza i da ce postupiti ovako kako su postupili na utakmici. Znao je da ce igraci na neki nacin izgubit ''samopouzdanje'', itd. I kako je rekao ''Nemam razloga da odem'', stovrio je sebi razlog, ni manje ni vise nego isplanirano. Nadam se da shvatate o cemu pisem.
Sto se tice Azmira, on je dao izjavu ''Mene mogu istjerati iz BH fudbala, ali Slobodu iz mene ne mogu nikada'', i ja se nadam da ce sutra tu izjavu da opravda. A i ako ode, tj da ostavku, klubu ce pomagati u nekoj ''tisini'', na neki svoj nacin. A posljedice njegove ''ostavke'' je Mirza Imamovic, to znaju i pticice na grani. Imamovic je sebi mogao upisati sigurnu pobjedu na izborima jer u Tuzli najmanje 25.000 građana zivi Slobodu, da je radio sa Azmirom po njegovom, imao bih sigurnu pobjedu u rukama, pa se ti ''bosnjo'' sveti sada.

Pozdrav svima