Miralem Pjanić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Miralem Pjanić
Meni se sviđa ta njegova uloga nekog box to box veznjaka u Romi, najviše radi reprezentacije jer će Pape igrati i sa njim i sa Misketom. Ako već moraju igrati obojica,onda nek ovaj igra ovo što u Romi.
Mada se slažem sa tobom u vezi Rome. Dobro si to opisao, konfuzno.
Sa kvalitetnim napadačem, De Rossijem kao zadnjim veznim, Naingolanom kao box to box i Pjanićem iza napadača, on bi daleko više dolazio do izražaja.
Mada se slažem sa tobom u vezi Rome. Dobro si to opisao, konfuzno.
Sa kvalitetnim napadačem, De Rossijem kao zadnjim veznim, Naingolanom kao box to box i Pjanićem iza napadača, on bi daleko više dolazio do izražaja.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
slazem se za tu konfuziju, dosadu i nedostatak koncentracije u zavrsnici (blago receno) ALI roma ovako igra tek u posljednjih nekoliko kola, tacnije od ispadanja u polufinalu kupa italije. od te utakmice rudi garcia je postao ziheras koji je shvatio da nakon borbe za scudetto i kup ostaje bez icega te da mu je 2. mjesto i direktan plasman u LP kranji domet, a isti je postao ugrozen nakon par remija u kome su ubili protivnika ali nisu uspjeli zabiti gol. od tog trenutka roma bukvalno igra tek onoliko koliko je potrebno da se uzmu 3 boda bez da krece grlom u jagode kako je to bio slucaj ranije, tako da smo gledali privodjenje utakmice kraju nakon pogotka u 37. minuti protiv bologne
sramotu od utakmice protiv raspalog intera, 'peglanje' lopte protiv udinesea i chieva nakon vodstva i slicno. dodajte tome i povredu ponajbitnijeg igraca ovog tima strootmana i onda ce vam biti jasno cemu sva ta konfuzija kako ju nazvaste. sto se konkretno pjanica tice za njega, kao i za reprezentaciju, je najbolje da bude tamo gdje ce igrati konstantno a to definitivno nije psg, nije ni bayern niti bilo koji drugi velikan u koje ga sele nasi mediji. u romi, ako nista, barem igra svaku utakmicu (kada nije povrijedjen), igra za trenera koji o njemu prica u superlativima, a ima i podrsku kako legendi kluba tako i navijaca tako da je za njega ostanak u romi barem jos sezonu dvije prava stvar. iduce sezone ce igrati ligu prvaka, a i sabatini (sportski direktor rome) je obecao dolazak klasnog napadaca u klub tako da bi taj problem realizacije tj neiskoristenih asistencija konacno mogao biti rijesen. druga opcija koja bi mu isla u korist jeste premiership i transfer u united ili liverpool, gdje bi svakako imao mjesta, a i radi se o klubovima kojima realno gledano trebaju pojacanja u veznom redu (prvima iz ociglednih razloga, drugima zbog igranja u ligi prvaka gdje su henderson i allen cisti prosjek) ali od toga, barem zasad, nema nista. sto se tice rome kao tima za koji navijam, odlazak pjanica me ne bi pretjerano puno pogodio jer misljenja sam da bi pastore (koji je prekucao talijansku ligu dok je igrao za palermo) u kombinaciji sa gore pomenutim napadacem koji ce doci na ljeto bili upgrade u odnosu na trenutnu situaciju sa miralemom.

- JackTheStripper
- Kontakt:
Kako je Pjanic odigrao prvo poluvrijeme? Prati li iko? Ili svi prate Dzeku? 

Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
ne slomi ga, al zube polomi.
- Goalgetter
- Kontakt:
103 dodira sa loptom, 96% Pass accuracy. Ne zvuci lose.
sta??AjsKjub je napisao/la:Izgleda pokido.
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
ma dobar je pjanka al vcr se torino branio s 10 igraca tako da je tesko islo kroz sredinu ali imao je par dobrih poteza ali su ga zaustavljali faulovima sa zutim kartonima
dobar dobar samo mi nije jasno zasto kad udje ljaljic u 70 min izvodi on slobodnjake umjesto naseg princa 

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
- el-fighter
- Kontakt:
Kako je odigrao Pjanke? Veceras se nije moglo stici sve ispratiti. 

Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Cvrcno san brate 3-4, nisu mi sve na broju jos.adal je napisao/la:sta??AjsKjub je napisao/la:Izgleda pokido.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Glavna odlika velikih veznih igraca..Goalgetter je napisao/la:103 dodira sa loptom, 96% Pass accuracy. Ne zvuci lose.

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Što nam govori da bi Barcelona bila idealna za njega, plus bi imao zaštitu sudija, što je u njegovom slučaju veoma bitno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Goalgetter
- Kontakt:
''Ubio'' se za njega Barcin stil igre. Iza njega Busquets, on preuzima Xavijevu poziciju.
- Blek_Stena
- Kontakt:
Jutros je bio snimak na areni sinocnje utakmice. Ne znam ali meni Pjanic ovde djeluje previse defanzivno. U nekoliko situacija svi krenu naprijed a njemu iza ledja samo dvojica iz odbrane i golman
al eto ima i pozitivnih stvari, ovo mu je ja mislim treca utakmica u nizu koju igra do kraja, a da ga ne mijenja. Ne sjecam se kad mu se to desilo. I jos jednu stvar sam primjetio, a to je da vise ne dobija zute kartone bezveze, prestao je da se svadja sa sudijama 

Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović
-
pa momak igra takvu ulogu gdje mu je posao da otima lopte (postao je jako dobar u tom segmentu), nalazi najjednostavnija rjesenja za dati pas do prve kreativne opcije (tottija) i ako mu se pruzi prilika iz drugog plana nalazi krila, bekove, napadaca i bilo koga ko se ubacuje u 16erac. de rossi radi 'prljavi' posao, nainggolan je klasicni box to box midfielder koji se trosi k'o lud, a pjanic je veznjak koji diktira tempo igre i povlaci konce iste zajedno sa tottijem. eh sad, totalno je druga stvar sto mnogi i dalje zive u periodu od prije 5 godina kada je pjanic igrao ofanzivnog veznog za lyon . . . ta vremena su prosla. tehnicki je najpotkovaniji igrac u prvih 11 rome i vjerovatno najsigurniji na lopti (s obzirom da su tottija godine stigle) i zato ga garcia koristi u ulozi 'osiguraca', te ga ne trosi stalnim forsiranjem naprijed-nazad jerbo u tom slucaju nikada ne bi zavrsio utakmicu sto je, uostalom, i bio slucaj do prije par sedmica. iskren da budem bio sam skeptican u pocetku ali malo po malo svidjela mi se ta njegova uloga jer ce takticki dovesti svoju igru do perfekcije sto ce mu biti od ogromne koristi u reprezentaciji, a i u nastavku klupske karijere, gdje god to bilo.
inace na tu temu, predsjednik rome je stigao u rim i top prioriteti su predstavljanja projekta novog stadiona javnosti i novi ugovor za pjanica. stay tuned sto bi rekli englezi.
edit: novi ugovor je navodno potpisan. 3, 5 miliona € + bonusi i otkupna klauzula od 35 miliona € sto je sica za psg, a golem novac za romu ako bi doslo do transfera. ugovor je produzen na jos 3 godine, dakle do 2018., a talijanski mediji vele da je pjanic izjavio kako naredne sezone zeli igrati ligu prvaka sa romom. ceka se jos i sluzbena potvrda, kao i izjava igraca.

inace na tu temu, predsjednik rome je stigao u rim i top prioriteti su predstavljanja projekta novog stadiona javnosti i novi ugovor za pjanica. stay tuned sto bi rekli englezi.
edit: novi ugovor je navodno potpisan. 3, 5 miliona € + bonusi i otkupna klauzula od 35 miliona € sto je sica za psg, a golem novac za romu ako bi doslo do transfera. ugovor je produzen na jos 3 godine, dakle do 2018., a talijanski mediji vele da je pjanic izjavio kako naredne sezone zeli igrati ligu prvaka sa romom. ceka se jos i sluzbena potvrda, kao i izjava igraca.

Zadnja izmjena: Evil Genius II, dana/u 26 mar 2014, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
Grande Pjanić!!!!! 

Bravo Miraleme, ispravna odluka.
Totti kralj.
Apsolutno ispravna odluka, čekaj pravo vrijeme za transfer, a ono, definitivno nije sada.

Apsolutno ispravna odluka, čekaj pravo vrijeme za transfer, a ono, definitivno nije sada.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Bravo Pjana, odlicna odluka. Barem neka i klub profitira ako budes napustao. Neka ti je sretno i da aBd budes sto bolji i od koristi kako repci tako i klubu gdje igras.
Izgleda ima veliku podrsku Tottia i klape da ostane tu
Izgleda ima veliku podrsku Tottia i klape da ostane tu

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Svaka mu cast momak samo pametne poteze vuce u karijeri
jos nije imao fule do sada
Cestitke i samo da te povrede zaobidju
jos nije imao fule do sada
Cestitke i samo da te povrede zaobidju
Semper Fidelis
kakve pametne poteze? presao iz lyona u romu s konja na magarca, a sad i produzio ugovor s magarcom.fixator je napisao/la:Svaka mu cast momak samo pametne poteze vuce u karijeri
ne znam kako ti na to gledas, al roma za mene nije vrhunski klub. ako pjana na SP ostane nezapazen, ne gine mu ni iduce godine igrat protiv sassula i chieva. a ni u LP roma ne moze dalje od grupne faze. pjana je u najboljim godinama i steta je da vec ne igra u jacem klubu