Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Zdena04
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Zdena04 » 14 mar 2013, 23:06

@Neutral iz back. :D
Znali smo se mi ponekad i "zakačiti" ali kada malo bolje razmislim, s kim se ja to nisam zakačio. :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 mar 2013, 23:15

Male prepirke, no Schalke će uvijek imati moje simpatije ispred BvB-a :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 mar 2013, 23:41

Uvjeren sam da bi veći otpor pružio Augsburg od ovog raspada od ekipe kao što je Stuttgart.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 mar 2013, 08:33

Evo Kickersi jučer ispali i naravno sada se po njima treba najviše pljuvati. Ah ko oće neka izvoli. Ja osobno sa njima nisam toliko nezadovoljan. Kada su prošli dalje kao jedini švaba napiso samo ovo:
anton 1983 je napisao/la:Stuttgart - ko bi rekao da ćemo na kraju svega "drkati" na Stuttgart i da će on biit taj koji će braniti švapske boje? Svaka im čast na ovom podvigu jer ja sam bih bio otpisao, no onda su se od nigdje uzdigli i sad već dobili dve tekme zaredom! Kapa dole i sad neka krepaju protiv Lazia i izbace to talijansko **** VANKA!
U tom trenutku sam tako i razmišlja. Razlog tome su bile te dvije pobjede zaredom i mislio sam da će se Stuttgart konsolidirati, no oni to ipak nisu uspjeli. To je bila samo jedna lasta koja ne čini proljeće. Nadalje Stuttgart je počeo gubiti tekme, jedino su dobili čini mi se u kupu i to je to. Takav Stuttgart se laziu nije mogao suporostaviti. Takav Stuttgart se nikome nemre suprostaviti.

Dođe tekma protiv Lazia i ja vidim da je njima u gledalištu SAMO 28 000 ljudi - sve mi je u tom trenutku bilo jasTno. Ovo natjecanje oni uopće ne igraju nego su tamo samo da ga odrade. Slijedeća tekma doma protiv HSV-a i dođe 47 000 ljudi! Zašto je to tako? Kako tebi nebitna tekma u BUNDESLIGI može biti bitnija od one u Europi? Neki će reči da je to ipak bilo preko tjedna, ja ću odgovoriti, nemoj srat, jer da se igrala LP, stadion bi bio pun!

Problem je što postoje klubovi kojima je cilj igrati Europu, a kada se u nju kvalificiraju, onda ju "ne igraju", makar im je i u toj sezoni opet cilj kvalificirati se za istu! GO FIGURE!

Svaki njemački klub koji se kvalificira u EL ima veliki problem u tome da odigra opet dobru sezonu u BUNDESLIGI i da odigra dobru sezonu u Europi, što znači minimlano 1/4 finale - govorim o svim klubovima, a bar jedan to mora napraviti.

Bayern i BvB imaju "osigurano" mjesto za LP, no ovo ispod je toliko konkurentno da svi ostali klubovi mogu završiti od 3. - 15. mjesta, bez pretjerivanja. Eto vam dokaz ove sezone di se mainz, freiburg i Eintracht bore za Europu, a jdean hoffenheim koji je realno kandidat za borbu za Europu, "ispada" iz lige. Wolfsburg koji bi isto trabo u Europu stoji nisko. itd.

Smatram da se od sada više ne bi trebalo misliti na koeficijent - ovdje pričam o navijačima, nego da se postigne uspjeh. znači postaje svejedno ko će ići u Europu, ako jedan klub (bar jedan) uhvati minimalno 1/4 finale.

Eto ja bi sada pustio i freiburg i Eintracht u Europu pod uslovom da uđe Wolfsburg ili HSV, jer smatram da su to klubovi koji u Europi nešto mogu napraviti, ali da to toliko ne utječe na rezultate u BUNDESLIGI.

I HSV i Wolfburg bi ovdje imali minuse - HSV bi se možda i nabrijao na to natjecanje, ali im se more dogoditi pretanak kadar i kod njih je uvijek problem da prije skoče pa kažu HOP. oni bi odmah za slijedeću sezonu za cilj proglasili LP , pa bi sjebali i ovu sezonu u kojoj igraju EL. Kod Wolfsburga bi problem najvjerojatnije bili gledatelji i motivacija, ali nužno tako ne mora biti. Wolfsburg bi definitvno mogao složiti kadar koji bi se borio na dva fronta.

Kada je 7 klubova prošlo grupnu fazu, neki su mam drkali, neki su ćekali. Kak god da ga okreneš treba slaviti trenutačni uspjeh jer ne znaš kaj dolazi. I isto tako je bih uvijek rađe ispao na način kako je ispao Stuttgart nego kako je ispao Schalke.

Neki su morti zadovoljni sa ovom sezonom u Europi zbog skupljenih bodova. ja na to više tako ne gledam, jer jedino kaj će mene zadovoljiti od sada pa nadalje je kanta u Europi. Dobro je što su prošli BvB i Bayern a ne neka kombinacija sa Schalkeom, no kako gdo da ga okreneš, baš zbog tog Schalkea je meni ostao gorak okus u grlu!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 15 mar 2013, 19:37

Imal' danas Bundeska na ES-u?
Keep walking.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2013, 20:14

Cautinho je napisao/la:Imal' danas Bundeska na ES-u?
Nope.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 mar 2013, 20:16

Cautinho je napisao/la:Imal' danas Bundeska na ES-u?
Ima na ES2 :arrow: Wolfsburg - Fortuna u 20:30 :!:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 15 mar 2013, 20:18

Mislim da nisi u pravu,ima danas Wolfsburg-Fortuna,valjda prenose.
Keep walking.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2013, 20:27

Ye, moja greška, gledao sve parove danas na **** i nisam ni vidio da ga ima (nema ga još).

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 15 mar 2013, 21:03

Neutral je napisao/la:Samo im valjaju Ibišević i Sakai, ostali katastrofalni. I oni kao i Bremen vole da štede. Stadion im poluprazan, a inače imaju jednu od najboljih navijačkih skupina u Bundesligi.

Sramota je ovo, još veća ako ti zabije Kozak koji nije dao gola ne zna ni on sam kad.
Ja ne znam samo odakle tebi da stedi Bremen, mislim po toj logici vecina timova stedi.Svi znamo da njihovi budzeti za transfere zavise ponajvise od prodaje njihovih najboljih igraca, a meni kao i mnogima je cudno sto letos skoro nista nisu ulozili a imali su para od prodaje Sibera.I igrali su do sinoc LE.Da ne spominjem da su tada morali da prodaju Kuzmanovica.To sto po tebi ''stede'' to je samo dokaz u kakvom su finanijskom skripcu samo upali bas zbog toga sto su pojedince pretplatili ili su isli na to da ce obezbediti LS pa su debelo podbacili.U nekim slucajevima ti timovi nisu mogli ni LE da izbore, a imali su pristojan budzet.

Mene je realno od svih predstavnika u Evropi razocarao samo Salke zato sto sam ocekivao prolaz nakon prvog meca.Pre toga sam govorio kako ispadaju, pa sam brzo promeni misljenje.Meni je ta utakmica bila dovoljan dokaz da Keler ne moze da ih vodi i sledece sezone, pogotovo ako ponovo igraju LS.Sto se tice predstavnika u LE, sve je islo po mojim ''realnim'' ocekivanjima.Leverkuzenu sam davao najvise sanse, ali treba reci da je nemacki Savez kumovao tom porazu tako sto su samo 48 sati kasnije imali mec sa Augzuburgom, pa je njihov trener kombinovao u odbrani, Surlea je izvadio na poluvremenu.A i sa druge strane gde moze ekipa sa luzerskim mentalitetom proci trofejnu ekipu kao sto je Benfika.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2013, 21:13

Štutgart je posebna priča. Navijači su totalno nezadovoljni, oni su najviše htjeli da Kuzmanović ode zbog prevelike plate a ničega iza toga. Isto žele da urade i sa hajnalom koji prima 1.5 miliona eura godišnje a nije ni blizu forme u kakvoj je nekoć bio.

Bremen je uvijek pogađao sa transferima sve do izvjesnog Carlos Alberta. Od tog trenutka počeli su biti samo čisti prosjek u Bundesligi.

Imaš klubove koji užasno transfer politiku imaju kao što je ima par sezona Bremen, Wolfsburg te i HSV. Umjesto da su u vrhu oni se pamet s tim da HSV pokazuje neke znakove života. Ipak jedan Vaart ni bliuzu forme otkada se razveo od Silvije. Dovodili su polovnjake iz Chelsea B i nadali su se nekom uspijehu.

Upravo rado toga ledamo gore Freiburg, Frankfurt and co a ne ove timove.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 15 mar 2013, 21:34

E tu si u pravu.Bas sam pre neki dan razmisljao o tome, i ja ne smatram iznenadjenjem kada se ti mali timovi probiju.Vise to gledam kao neuspeh tih vecih klubova koji su imali visoke ambicije na pocetku sezone.Krah tih vecih timova je omogucio malim da se probiju tu gde jesu.

Ruku na srce, Verderovi problemi pocinju od povrede Nalda.Oni jesu ekipa koja prima puno golova, ali izostankom Nalda su primali mnogo vise golova po utakmici.Kasnije se i Mertezaker povredio ako se secam.A i taman kada se Naldo oporavio, Merte ode u Arsenal.Razlog zasto ce Verder nastavljati da pada je sto je jedini vreda paznje u odbrani Verdera Sokratis, a od ove sezone imaju jednog od najgorih golmana u ligi.A ladno su mogli letos da uzmu Kevina Trapa. :lol:

Arnesen je dovodio te polovnjake, s obzirom da su isli na redukciju troskova tada mene to nista nije cudilo da se njima okrecu posto su to bila najjeftinija resenja za njih tada.Verujem da nisu doveli van der Varta da se ne bi sigurno ovako visoko kotirali na tabeli.

Ne bih ja u istoj recenici stavio Volfzburg, HSV i Verder kada je transfer politika u pitanju.Ipak ne raspolazu oni sa istim finansijskim sredstvima.Cisto sumnjam da bi i Verder i HSV mogli nesto bolje da dovedu sa tim parama koje su imali.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 mar 2013, 22:14

Sttutgart se vise posvecuje svom omladinskom pogonu tj puno vise nego prije...kad vidis kakve su sve igrace iz svoje skole otjerali(rudy,beck etc) dok su I'm igrali raznorazni antitalenti nije ni cudo sto su pali u ispodprosjek...ali oni su ekipa u sstvaranju I imaju par strasnih talenata (holzhauser,rudiger) plus I'm se sljedece godine vraca funk sa posudbe plus ovi 18togodisnjaci (mende,cecen,yalcin,r.khedira)sto igraju za njihov drugi tim koji je u driti.eventualnoce pored vec kupljenog sararera iz furtha dovest jos jedno pojacanje I to ce biti to...po meni I'm treba bolji centralni vezni od gentnera I jos jedno krilo kvaliteta harnika jer uprkos cinjenici da je strasno brz traore je samo solidan igrac i nista vise...ali imam neki predosjecaj da ako hoffe ispadne da ce zagrist za kojeg njihovog ali otom potom...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 16 mar 2013, 00:38

slika
:lol: :lol: :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 16 mar 2013, 10:51

Bayern i Borusia će četvrtfinala igrati isti dan. Nevjerovatno!!! Nadam se da će mutavi DFB reagirati. :roll:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 mar 2013, 10:55

KSIVLE je napisao/la:Bayern i Borusia će četvrtfinala igrati isti dan. Nevjerovatno!!! Nadam se da će mutavi DFB reagirati. :roll:
Otkud sad to? Koliko mogu vidjeti, Bayern igra 2. aprila, a BvB dan poslije.
Vom Jäger zum Gejagten

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 16 mar 2013, 10:56

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Da im mamicu... :twisted:

Edit: Ipak nije, izgleda da su ovdje krivo stavili.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2013, 17:44

Schalke i HSV se utrkuju ko će biti veći krš ove godine.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 16 mar 2013, 17:46

Jedino pozitivno u današnjim rezultatima je da Gladbach ima šansu opet sasvim se uključiti u fajt za CL/EL.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2013, 17:49

KSIVLE je napisao/la:Jedino pozitivno u današnjim rezultatima je da Gladbach ima šansu opet sasvim se uključiti u fajt za CL/EL.
I opet se obrukati kao ove godine.Radije bi gledao Hannover u EL a ne M'Gladbach.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.