Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Metanor
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Metanor » 13 mar 2013, 19:50

dziza_23 je napisao/la:Sto ne valja ovo sto pocinju utakmice ranije, jedva cekam road trip i termine od pola 4!

Pa to,taman Dote igram do pola 4 od pola 4 Mirza to mi je najidealnije,ovo sve nesto na preskakanje gledam :D

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 13 mar 2013, 20:00

Meni jednostavno nije jasno zasto se Mirza ne izvlaci na 3 kad je u reketu,nego cijelo vrijeme kruzi unutra ili samo pravi blokove,cesto se gura 2-3 igraca na jednu te istu poziciju kad je napad u pitanju,previse konfuzije....

npr nisam trener igrao sam nekada kosarku pa mi jednostavno nije jasno zasto se ne izvlaci na tricu u 80% slucajeva bude prostora da to uradi,ili jednostavno ima takvu naredbu trenera pa ostaje u reketu i kruzi,praveci blokove cekajuci skok.....

napravio sam na ovoj tabli :lol: :lol: :mrgreen:

slika

bar se sjecam prije da se uvijek izvlacio na sut i pogadjao iz teskih pozicija,ali otkako je dosao u Netse toga nema nikako....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 13 mar 2013, 20:00

Airball, airball, i sta sad? Kakva je razlika izmedju toga i recimo kad fudbaler van 16 metara fuli gol koji je velicine kao kuca?

Nema tog igraca na planeti koji nije fulio komplet kos, kao da je to nesta, kao da to oznacava neciji kvalitet.
Ljudi kao da su jucer poceli pratiti kosarku, pa im to eto tako nesto katastrofalno. Svasta.

I Jordan ih je imo , i Kobe ih je imo, jesu li oni sad tarabe igraci?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 13 mar 2013, 20:04

Sta vi znate,mozda je PJ dao instrukcije da više izdaje a manje šuta,i da izbjegava trojku...ko zna sta se tu dogadja..Ali uvjeren sam.Doci ce tekma kada ce pogoditi 2 zaredom,i onda eksplodirati :mrgreen:

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 13 mar 2013, 20:04

Bravo za tablu, bas sam se nasmijao, lo stile Sabit Hadzic :lol:
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 13 mar 2013, 20:07

dajem primjer bez igraca druge ekipe,nisam dosao na takmicenje za najljepsu tablu ili taktiku :roll:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 13 mar 2013, 20:08

MT3 je napisao/la:
autogol je napisao/la:Ja svaku tekmu pratim i gledam vas sta pisete u ovoj temi,od one prve pripremne,kad je bio samo radio prijenos i neko se nadje da meni postavlja fotografije :lol: U trenutku kad je ta fotografija nastala,Mirza je eksplodirao i svaka mu cast na tome,tad smo ga svi hvalili,a sad kad ne mu ne ide,trebamo sutit? Pa hajde nek ga neko pohvali za nesto,bas me interesuje razlog? Jos kad se sjetim prve utakmice kako je Hump ispao iz rotacije,kad se nesto okrenuo pod kosem ledjima okrenut i htio tako dati kos,pa oni silni airball...ljudi jel ja ovdje nesto lazem?

Vi ljudi ne vidite dalje od Mirze,za sve vam je kriv trener,sudija i ostali suigraci naseg reprezentativca, Welcome to BIH :mrgreen:
silni airball-ovi ma daj sad bas pretjerujes u nba ligi svaku noc ima tih airball-ova likovi promasuju s slobodnih bacanja
gdje ces vece bruke od te nema jer tu ti niko ne smeta ti i kos sami " onclick="window.open(this.href);return false;
i ti nemas oci ti si slijep eto sad kad ne vidis da mu je covjek izbio loptu na zakucavanju NEMAS OCIJU to bi bilo cisto zakucavanje da nije tako bilo tebi je bruka ako covjek napravi korake i ti sve znas o kosaraci :lol: :lol:
Ti imas pojma?Poredis Griffina i Mirzu?Pa Griffin je svoje ime izgradio,sad moze sta hoce,a Mirza ne moze.U tome i jest problem sto je u vasim glavama Mirza u rangu takvih igraca,spustite se ljudi na zemlju,evo pomoci cu vam da to uradite ;)
http://www.youtube.com/watch?v=bhW3fz_xpcI

Koliko god airball bio dio kosarke,koraci isl. u NBA nije kosarka-kosarka,tamo je to stil zivota,sve je preuvelicano,pa tako i greske naseg Mirze i upravo zbog toga on pada psihicki,jer ima taj pritisak da mora uspjet i ne smije pogrijesit :cry:

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 13 mar 2013, 20:10

Ma nisam mislio nista lose prijatelju, gesta sa crtezom me nasmijala. Svi se mi pitamo zasto vise ne istrcava na tricu, da li su takve odredbe trenera ili nesto drugo, za sad misterija :?

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 13 mar 2013, 20:13

Nema se Mirzi sta prigovoriti,u Caji Laboral je imao slobodu da je opali i sa centra,pa taman promasio 10 sutova zaredom,znao je da je bio betoniran u prvoj postavi..Ovdje je vec pritisak na njega,i on pokusava dati sve od sebe kad udje i impresionirati trenera,da li to bilo ulazima,ili asistencijama..Ali NBA liga sama od sebe zahtjeva individualnu jačinu,stoga bi trebao vise sutirati ,nema veze promasio ili pogodio...sa 2 suta za 11 minuta nemoze se mnogo postici,radije opaliti 10,pa neka udju i 3,meni dosta :mrgreen:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 mar 2013, 20:18

xinxee je napisao/la:Nema se Mirzi sta prigovoriti,u Caji Laboral je imao slobodu da je opali i sa centra,pa taman promasio 10 sutova zaredom,znao je da je bio betoniran u prvoj postavi..Ovdje je vec pritisak na njega,i on pokusava dati sve od sebe kad udje i impresionirati trenera,da li to bilo ulazima,ili asistencijama..Ali NBA liga sama od sebe zahtjeva individualnu jačinu,stoga bi trebao vise sutirati ,nema veze promasio ili pogodio...sa 2 suta za 11 minuta nemoze se mnogo postici,radije opaliti 10,pa neka udju i 3,meni dosta :mrgreen:
Dosta je tebi, ali da li je dosta Netsima? Da li je dosta Carlesimu kao treneru, Brooku i Deronu kao zvijezdama tima? Da li je dosta njima kada 7 promasenih suteva znaci to da moras braniti 7 posjeda, a nisi imao ucinak u napadu?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 13 mar 2013, 20:23

autogol je napisao/la:
MT3 je napisao/la:
autogol je napisao/la:Ja svaku tekmu pratim i gledam vas sta pisete u ovoj temi,od one prve pripremne,kad je bio samo radio prijenos i neko se nadje da meni postavlja fotografije :lol: U trenutku kad je ta fotografija nastala,Mirza je eksplodirao i svaka mu cast na tome,tad smo ga svi hvalili,a sad kad ne mu ne ide,trebamo sutit? Pa hajde nek ga neko pohvali za nesto,bas me interesuje razlog? Jos kad se sjetim prve utakmice kako je Hump ispao iz rotacije,kad se nesto okrenuo pod kosem ledjima okrenut i htio tako dati kos,pa oni silni airball...ljudi jel ja ovdje nesto lazem?

Vi ljudi ne vidite dalje od Mirze,za sve vam je kriv trener,sudija i ostali suigraci naseg reprezentativca, Welcome to BIH :mrgreen:
silni airball-ovi ma daj sad bas pretjerujes u nba ligi svaku noc ima tih airball-ova likovi promasuju s slobodnih bacanja
gdje ces vece bruke od te nema jer tu ti niko ne smeta ti i kos sami " onclick="window.open(this.href);return false;
i ti nemas oci ti si slijep eto sad kad ne vidis da mu je covjek izbio loptu na zakucavanju NEMAS OCIJU to bi bilo cisto zakucavanje da nije tako bilo tebi je bruka ako covjek napravi korake i ti sve znas o kosaraci :lol: :lol:
Ti imas pojma?Poredis Griffina i Mirzu?Pa Griffin je svoje ime izgradio,sad moze sta hoce,a Mirza ne moze.U tome i jest problem sto je u vasim glavama Mirza u rangu takvih igraca,spustite se ljudi na zemlju,evo pomoci cu vam da to uradite ;)
http://www.youtube.com/watch?v=bhW3fz_xpcI

Koliko god airball bio dio kosarke,koraci isl. u NBA nije kosarka-kosarka,tamo je to stil zivota,sve je preuvelicano,pa tako i greske naseg Mirze i upravo zbog toga on pada psihicki,jer ima taj pritisak da mora uspjet i ne smije pogrijesit :cry:
pa zato ih i poredim jbt ti o mirzi nesto pametujes i o tim airball-ovima a takvi igraci kao sto su griffin kobe lebron koji su velicine imaju airboll-ove a tebe je stid kad mirza to uradi sam sebi dajes autogolove uzeo si nick kako treba svaka cast
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 13 mar 2013, 20:28

adriano_leite je napisao/la:
xinxee je napisao/la:Nema se Mirzi sta prigovoriti,u Caji Laboral je imao slobodu da je opali i sa centra,pa taman promasio 10 sutova zaredom,znao je da je bio betoniran u prvoj postavi..Ovdje je vec pritisak na njega,i on pokusava dati sve od sebe kad udje i impresionirati trenera,da li to bilo ulazima,ili asistencijama..Ali NBA liga sama od sebe zahtjeva individualnu jačinu,stoga bi trebao vise sutirati ,nema veze promasio ili pogodio...sa 2 suta za 11 minuta nemoze se mnogo postici,radije opaliti 10,pa neka udju i 3,meni dosta :mrgreen:
Dosta je tebi, ali da li je dosta Netsima? Da li je dosta Carlesimu kao treneru, Brooku i Deronu kao zvijezdama tima? Da li je dosta njima kada 7 promasenih suteva znaci to da moras braniti 7 posjeda, a nisi imao ucinak u napadu?
+1
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 13 mar 2013, 23:19

Griffin ce poslije airball-a iz slobodnog zakucat kako samo on zna,a sta ce Mirza poslije airball-a iz suta za 3 poena :?: Dotakli ste se jedne stavke u mojim postovima i to je sve? Mirzino najjace oruzje je sut,a on ga nema i to je kritika koju ja upucujem njemu,ne zamjeram za airball,korake...ali kazem da te stvari ne smije praviti jer mu uniste koncentraciju,on takve stvari nema cime prikriti jer i kad suta i to promasi i jos airball,koraci i hajmo na klupu :oops:

Evo statistike,crno na bijelo.
http://espn.go.com/nba/player/gamelog/_ ... -teletovic

Jel to onaj stari Mirza?Naravno da nije i to treba reci i raspravljati zasto.Ja sam rekao da se jos uvijek nije navik'o na sredinu i da ce aBd jednog dana biti opet onaj stari.

PJCARLESIMO
Kontakt:

Post Postao/la PJCARLESIMO » 13 mar 2013, 23:38

Ponos Torina je napisao/la:Meni jednostavno nije jasno zasto se Mirza ne izvlaci na 3 kad je u reketu,nego cijelo vrijeme kruzi unutra ili samo pravi blokove,cesto se gura 2-3 igraca na jednu te istu poziciju kad je napad u pitanju,previse konfuzije....

npr nisam trener igrao sam nekada kosarku pa mi jednostavno nije jasno zasto se ne izvlaci na tricu u 80% slucajeva bude prostora da to uradi,ili jednostavno ima takvu naredbu trenera pa ostaje u reketu i kruzi,praveci blokove cekajuci skok.....

napravio sam na ovoj tabli :lol: :lol: :mrgreen:

slika

bar se sjecam prije da se uvijek izvlacio na sut i pogadjao iz teskih pozicija,ali otkako je dosao u Netse toga nema nikako....
ako mene otpuste,eto znaju koga ce zvat

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 mar 2013, 23:43

autogol je napisao/la:
Jel to onaj stari Mirza?Naravno da nije i to treba reci i raspravljati zasto.Ja sam rekao da se jos uvijek nije navik'o na sredinu i da ce aBd jednog dana biti opet onaj stari.
Ovaj Mirza sada, bolji je 5 puta od starog Mirze. To ce se vidjeti i u dresu repke. To sto ga sut ne ide, nije smak svijeta. Najbitnije njemu kao individui, jednom vodji repke, bilo je da popravi odbranu. On sut nije izgubio, samo ga je sut malo stao. To ce se sigurno popraviti u narednom periodu.

Ipak, slazem se da ne treba toliko velicati. Normalno je da mi je drag igrac, nasa zakletva, vodja nase voljene repke, medjutim, meni je smijesno kada najnormalnije polozi, a onda ga se uzdize kao da je imao polaganje nikad vidjeno u historiji. Takvih polaganja ima minimum 15 po svakom mecu. Pratim Cavse, kakva Irving polaganja izvodi, pa mislim da Mirza onako polozi, bio bi ni manje ni vise nego Jordan.

Mes Que Un Club!

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 13 mar 2013, 23:46

Nama je draze Mirzino obicno polaganje nego neko akrobatsko od Uncle Drew-a :mrgreen:

DzenoMjesecar
Kontakt:

Post Postao/la DzenoMjesecar » 13 mar 2013, 23:49

http://www.youtube.com/watch?v=_SHPyD7BZ2U

da malo razbijemo ovu ozbilju, ja sam plako kad sam ovo vidio :D
hahahhahaha kralj nad kraljevima :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 mar 2013, 23:59

dziza_23 je napisao/la:Nama je draze Mirzino obicno polaganje nego neko akrobatsko od Uncle Drew-a :mrgreen:
Pa normalno da je draze, Mirza je nas covjek, prosao je sto smo svi mi prosli, otisao u NBA i nas je ambasador, kako sporta tako i same zemlje. Medjutim, treba ipak malo biti realan, smanjiti ocekivanja za prvu sezonu, a ja sam siguran da ce mu druga sezona biti cista eksplozija.

Mes Que Un Club!

PJCARLESIMO
Kontakt:

Post Postao/la PJCARLESIMO » 14 mar 2013, 00:05

ko ce cekat nedelju..ne mogu ja naspavan u skolu :D

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 14 mar 2013, 00:16

autogol@ covjece toliko si nas oprao ovdje svojim znanjem o kosarci :roll: :oops: i ukazao nam na greske Mirze :oops:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Burberry46, Dinhooo, Drape, lol89, Vaya i 65 gostiju.