Citiram ovo zadnje, navijac sam drugog kluba ali isto osjecam, mnogi to ne razumiju. LPlimvolikce1945 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:52Iako bi bila fora u Federalnoj imati jedan moćan derbi starih ex-yu rivala, Slobodi želim sve najbolje za razliku od Tuzla Cityja, i njemu sličnih hibridnih i vještačkih klubova sa tri navijača - njima želim da ispadnu!!!kirat410 je napisao/la: ↑22 apr 2023, 22:17I ja to često kazem, Sloboda je ono sto smo mi godinama bili, i oni grcaju u dugovima ali kod njih to ne izlazi tako javno, kao sto su o nama malo malo pisali, te nam prijete suspenzije, blokade utakmica... Njima je sreca jos sto imaju veliku podrsku od grada.
Iskreno se nadam da ce ispasti u Federalnu, sjecam se kad su oni nama skandirali "druga liga", zbog toga im ja svu srecu zelim da ostanu na poziciji na kojoj se trenutno nalaze.
To što je neko skandirao "druga liga" je standardna navijačka fora, ne znam šta su trebali pjevati možda "Čelik šampion"?. Ako ćemo već mak na konac, Sloboda je puno prije nas bila u Federalnoj i kad su ispadali i naši navijači su uzvikavali to isto i to je klasični navijački manir. Ne može to biti neko mjerilo.
A što se tiče odlaska na tekmu, svako ima svoje mišljenje i stav o tome, i to je ok.
Lično, ja idem zbog emocija. Nema tog kluba u Evropi koji mi može donijeti više sreće pa da osvoji i Ligu prvaka od jednog momenta kada Čelik postigne gol, ma iz kakve god to bilo igre, pa makar to bilo i protiv Novog Šehera ili danas Natrona.
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Upravo tako, bilo da je to gol Sijerkica protiv Famosa ispracen putem streama, ili Fenan protiv Zepca na Kembridzu, skaces sa stolice podignutih ruku. Nijedan drugi klub to ne moze izazvati, pa makar to bio i Real Madrid.limvolikce1945 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 09:52
A što se tiče odlaska na tekmu, svako ima svoje mišljenje i stav o tome, i to je ok.
Lično, ja idem zbog emocija. Nema tog kluba u Evropi koji mi može donijeti više sreće pa da osvoji i Ligu prvaka od jednog momenta kada Čelik postigne gol, ma iz kakve god to bilo igre, pa makar to bilo i protiv Novog Šehera ili danas Natrona.
Naprijed Če....
- Crni gavran
- Kontakt:
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
Ako si kupio u Sibici, onda je samo tu kupljeno preko 300 karata, sudeci po serijskom boju.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Danas neće biti prijenosa, tako da, svi na Bilino !
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
- Crni gavran
- Kontakt:
Jesam u Šibici
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
Teren napokon izgleda iole onakav kakav bi trebao da bude. Koliko znači kada se koriste prava sredstva za travu efektivno. Gledam sinoć na utakmici Želje isti momci iz Albe rade i Grbavicu. Ne bi bilo loše da se ograniči bespotrebno kretanje drugih lica po travi da se eventualno i one fleke riješe. Koliko sam čuo to je bolest trave koja se nanijela preko obuće.
Sve je idealno za utakmicu Čelika, svi na Bilino!
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Danas Durmis hettrick 

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- BatistutA19
- Kontakt:
Sretno danas nasem Celiki i naravno pobijeda a susret u Visokom apsolutno me ne zanima.
I pjesmu pustite tek kad prvi igrac kroči na teren e tad se pusta i pijeva i prati semafor i text,protiv Rsdnika rano pusteno i prelose otpjevano
Zao mi danas naroda nece bit karti kupit a poluprazan stadion ce bit ali ja bgm ocekujem 5000 ne znam ili sam bas nerealan.
I pjesmu pustite tek kad prvi igrac kroči na teren e tad se pusta i pijeva i prati semafor i text,protiv Rsdnika rano pusteno i prelose otpjevano
Zao mi danas naroda nece bit karti kupit a poluprazan stadion ce bit ali ja bgm ocekujem 5000 ne znam ili sam bas nerealan.
Ograničeno je kretanje, kod posjeta je ljudima zabranjeno hodati po terenu.laudrop je napisao/la: ↑23 apr 2023, 13:26Teren napokon izgleda iole onakav kakav bi trebao da bude. Koliko znači kada se koriste prava sredstva za travu efektivno. Gledam sinoć na utakmici Želje isti momci iz Albe rade i Grbavicu. Ne bi bilo loše da se ograniči bespotrebno kretanje drugih lica po travi da se eventualno i one fleke riješe. Koliko sam čuo to je bolest trave koja se nanijela preko obuće.
Nije tu problem vremena puštanja pjesme nego to što se ona uvijek puno brže pjevala na tribinama nego što je orginalna verzija. Trebaće vremena da se to uštima i do premijer lige to bude odličnoBatistutA19 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 13:56Sretno danas nasem Celiki i naravno pobijeda a susret u Visokom apsolutno me ne zanima.

- BatistutA19
- Kontakt:
Ali prati semafor pijevaj uz semafor ,naravno da to moramo usavrsit .I naravno pjesma se tek tada pusta kad prvi igrac kroci na teren ,prati Grobare oni imaju najjacu pjesmo po meni ili Grbavica kad Zeljo igra je odlicna .A oni protiv Radnika pustili 5 minuta ranije mi ogpjevali dok se igraci ne pojavjsesve5 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 14:00Ograničeno je kretanje, kod posjeta je ljudima zabranjeno hodati po terenu.laudrop je napisao/la: ↑23 apr 2023, 13:26Teren napokon izgleda iole onakav kakav bi trebao da bude. Koliko znači kada se koriste prava sredstva za travu efektivno. Gledam sinoć na utakmici Želje isti momci iz Albe rade i Grbavicu. Ne bi bilo loše da se ograniči bespotrebno kretanje drugih lica po travi da se eventualno i one fleke riješe. Koliko sam čuo to je bolest trave koja se nanijela preko obuće.
Nije tu problem vremena puštanja pjesme nego to što se ona uvijek puno brže pjevala na tribinama nego što je orginalna verzija. Trebaće vremena da se to uštima i do premijer lige to bude odličnoBatistutA19 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 13:56Sretno danas nasem Celiki i naravno pobijeda a susret u Visokom apsolutno me ne zanima.
Zao mi danas naroda nece bit karti kupit a poluprazan stadion ce bit ali ja bgm ocekujem 5000 ne znam ili sam bas nerealan.![]()
Svi zajedno trebamo pjevati, a ne jug žuri, zapad kasni, istok šuti 
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
Volio bih Fenana danas od početka po najviše jer će biti publike dosta i da malo prodaje svoje biciklo nesretnim gostima 

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Problemi u klubu:
1. Stream - zdra'o
2. Pjesma - neustimano
UPRAAAAVAA NAPOOLJEE !

Evo samo malo o pjevanju:
To da Jug prati tekst sa semafora i da se uskladjuje s njim, nikad necemo docekati. Razlog je prost, sam polozaj semafora onemogucuje to. Da je semafor na sjevru, pa hajd i nekako.
Drugo, mi u poredjenju sa Manijacima a pogotovo Grobarima, sto se izvodjenja "uvodne spice" tice, nemamo sta traziti. Razlog je opet prost
Grobari pjevaju pjesmu ciji je orginal snimljen 1971 ("Dok palme njisu grane") i vrlo brzo su je prepjevali i ubacili u repertoar. Dakle vec imas unuke koji pjevaju pjesmu koju su njihovi djedovi pjevali na stadionu JNA.
Pjesma Grbavica nastala u ratu i samim tim nosi veliku tezinu i emociju svakog navijaca Zelje. Pjesma se bila vrlo slusana i bila je pustana u svakim prilikama, sto na tv i radiju, tako i po kaficima i ostalim objektima i dogadjajima. Naravno da ne zaboravimo i ko izvodi ovu pjesmu, pa i to ide u korist njihove pjesme.
Nasu pjesmu vjerujem da je bilo ljudi koji su je prvi put culi na stadionu protiv Radnika. Rijetko gdje se moze cuti osim na stadionu, Robijasi je naravno pjevaju, ali ova pjesma jos nije zazivjela i "usla u uho" svima koji dolaze na stadion.
Trece i zavrsno, znaci donosimo sud nakon PRVOG izvodjenja ove pjesma da je cijeli stadion pjeva. Sabura ljudi, doci ce i ovo na svoje, ne moze preko noci.
Iskren da budem, kad se pred utakmicu sa Radnikom provlacilo da ce se ici u zajednicko pjevanje, moj je favorit bila pjesma "I dok spavam..." ali i ova je sasvim ok i moze lijepo zvucati kad cijeli stadion zaori jednog dana, isto kao sto to zvuci "Grbavica" i "Da volim crno-bele" a bolje od "Youll never..."
Svako dobro, vidimo se na stadionu veceras!
1. Stream - zdra'o
2. Pjesma - neustimano
UPRAAAAVAA NAPOOLJEE !

Evo samo malo o pjevanju:
To da Jug prati tekst sa semafora i da se uskladjuje s njim, nikad necemo docekati. Razlog je prost, sam polozaj semafora onemogucuje to. Da je semafor na sjevru, pa hajd i nekako.
Drugo, mi u poredjenju sa Manijacima a pogotovo Grobarima, sto se izvodjenja "uvodne spice" tice, nemamo sta traziti. Razlog je opet prost

Grobari pjevaju pjesmu ciji je orginal snimljen 1971 ("Dok palme njisu grane") i vrlo brzo su je prepjevali i ubacili u repertoar. Dakle vec imas unuke koji pjevaju pjesmu koju su njihovi djedovi pjevali na stadionu JNA.
Pjesma Grbavica nastala u ratu i samim tim nosi veliku tezinu i emociju svakog navijaca Zelje. Pjesma se bila vrlo slusana i bila je pustana u svakim prilikama, sto na tv i radiju, tako i po kaficima i ostalim objektima i dogadjajima. Naravno da ne zaboravimo i ko izvodi ovu pjesmu, pa i to ide u korist njihove pjesme.
Nasu pjesmu vjerujem da je bilo ljudi koji su je prvi put culi na stadionu protiv Radnika. Rijetko gdje se moze cuti osim na stadionu, Robijasi je naravno pjevaju, ali ova pjesma jos nije zazivjela i "usla u uho" svima koji dolaze na stadion.
Trece i zavrsno, znaci donosimo sud nakon PRVOG izvodjenja ove pjesma da je cijeli stadion pjeva. Sabura ljudi, doci ce i ovo na svoje, ne moze preko noci.
Iskren da budem, kad se pred utakmicu sa Radnikom provlacilo da ce se ici u zajednicko pjevanje, moj je favorit bila pjesma "I dok spavam..." ali i ova je sasvim ok i moze lijepo zvucati kad cijeli stadion zaori jednog dana, isto kao sto to zvuci "Grbavica" i "Da volim crno-bele" a bolje od "Youll never..."

Svako dobro, vidimo se na stadionu veceras!
Valjda i to dignemo na veći nivo, **** jesmo ispali smotani, istok se smije, jug brza, zapad čita sa semafora

Kako se klub dize trebala bi i općenito navijacka kultura na stadionu a i grupa.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ja se nekako potajno nadam neku prenosu pa makar neko lijevi prenosio sa mobitela.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Bosna Kolina 2:0
Azot Famos 1:1
nakon prvog poluvremena
Azot Famos 1:1
nakon prvog poluvremena
Bosna Kolina 3 2
Azot Famos 1 3
Azot Famos 1 3
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.