Lillard je napisao/la:Joj vam priče. Mislite da bi Oklahoma bila bolja da eto ostali dobijaju loptu više? Daj bgti, frajer igra nenormalnu sezonu, omjer kad ima 3D je isto nenormalan, 29-4, al eto forsira skokove pa ne zaslužuje nagradu. Pa koliko se frajer istroši u napadu i ne očekujem da igra dobru obranu. Ali slažem se da bi mogao barem solidnu.
Nosi ekipu na leđima, Harden ima bolji omjer, ali i bolju ekipu, punu odličnih šutera. Westbrook odličnog šutera nema...
Joj ova prica Wess ima uzasnu ekipu
Jel tako davno bio playoff 2016. kad su Adams i Kanter unistili pod kosem Spurse i tada najbolju visoku liniju lige ? Kad je Adams igrao fenomenalno protiv GSWa, 73-9 ekipe ? Oladipo nije neki aman igrac ali je dovoljno dobar da bude sekundarni kreator. Sigurno bolji igrac za drugu opciju od Gordona u Houstonu recimo. Daleko, daleko od toga da je OKCu Wessov 40%+ USG jedina opcija u napadu. Covjek jednostavno ne zeli da dadne svoje posjede nekom drugom ko ih moze kvalitetno iskoristit i tako olaksat i sebi i timu. Gledali smo ga kako par zadnjih godina na silu uzima posjede i ulogu prve opcije od jednog od najboljhi strijelaca kojeg je kosarka ikad vidjela i igraca koji je u napadu kud i kamo talentovaniji od njega. Gledamo ga sad kako sam sebi na silu zeli stvorit neki kontekst superheroja, kako je on jadan i nema s kim igrat. Ja ne bi rijeci rekao za ovo njegovo da mu je ostatak rostera u rangu doajena s kojim je Kobe igrao 2005-06 sezone recimo al ovaj roster je miljama kvalitetniji od tog rostera. Za trade deadline je takodjer dobio 2 prilicno korisna igraca rotacije Gibsona i McDermonta i nakon toga je svoj USG% spustio za nevjerovatnih 0,9% (sa 42 na 41,1). Historijska sezona jeste u svakom slucaju i ostat ce upamcen do kad je svijeta i vijeka al daleko daleko od toga da je on superheroj koji sam vuce roster ubleha do playoffa na zapadu i zasigurno ne zasluzuje MVP nagradu vise od Hardena, Jamesa i Kawhija. Na ringeru je bio nedavno prilicno lijep tekst o ovoj njegovoj sezoni.