To je i meni naumpalo, vidicemo sta ce Azmir odluciti ovih dana, a onda Fukare mogu biti rahat. Nece biti "seljaka" u klubu, nece biti Pitara, kapiten Zeljovac ce sigurno otici po odlasku Azmira, pa neka lizu pakas legendama Slobode i zaduzuju nanovo klub. Ali bez mene u toj varijanti.hulehule je napisao/la:Eto dosla je fukarastinja na svoje, jos u utorak i mogu da slave....nek stave Karaca na klupu y.bo im on mataresine u picq.....
Samo zbog ljubavi prema Slobodu necu nikada ubacivati baklje u teren kao neku kontru njima, ali moju podrsku ce izgubiti zauvijek svi ti smecari.
I nije istina da su samo Fukare vrijedjale Husrefa, i sa Zapada se uvijek jedni te isti malogradjanski kompleksasi oglasavaju i psuju poput najokorjelijih kocijasa. Generalno kao drustvo smo dno dna, ne samo mi u Tuzli.
Problem je sto i ako Azmir ostane to ce biti do zime kad nastupaju novi problemi i nove glavobolje za sve nas, bez ikakvog sistema i plana za napredak. Prozivaju se i Kurevic, i clanovi skupstine, i bogatasi iz grada i mnogi drugi, pa necu ja ici i razgovarati sa njima, necu ja sazivati skupstinu kluba, jeb3m mu majku vise.
Samo kad je belaj i kad stisne sa svih strana onda se saziva skupstina kako bi se prijetilo otkazom, a zasto nije odrzana redovna sjednica kluba i da se razgovara o problemima, da se mijenja nesto, da se razgovara o statutu i buducim koracima, da se mijenja kadar UO i skupstine koji nicemu ne doprinose, da se realizuje prijasnja ideja da svako od njih mora platiti za fotelju u klubu, da se razgovara o bitnim pitanjima sa Bonijem, Senadom i ostalima na toj sjednici, da se pametnim putem pritisce Jasmin i upute se neka bitna pitanja, da se razgovara sa predstavnikom Fukara, da se razgovara sa volonterima, da se zajednickim snagama traze rjesenja za dobrobit kluba, pa ako treba dacu posljednji dinar koji sam ustedio kad vidim da postoji obostrana zelja i zdrav odnos medju svim clanovima... jel ja to sve trebam uraditi, mater mu j3bem i nesposobnost?
Imas UG kao strasno sposobno tijelo, samo malo si im trebao dati podrske i pomoci, savjetovati se sa njima, momcima koji su u Slobodi prije mnogih od nas, kao i samog Azmira, to je steta ne iskoristiti i pogurati bolan.
Zajebi vise samo plakanje preko Slona kad vec belaj dodje, hajmo svi zajedno pomoci Slobodi, ali ti to prihvati Azmire i pokreni, tako ces znati jesmo li svi za jacu Slobodu i zelimo li svi pomoci... ali ne, tu ne zelis volonterski rad i niciju pomoc, zelis sve nekim svojim idejama da rjesavas, a nikako da skontas da nije ovo Amerika i da ne postoji zdrava drzava, sistem, zdravo drustvo, zakon...
PS.
Odavno sam govorio za Husrefa i pokusao skrenuti paznju na neke probleme koji su iz dana u dan sve nepodnosljiviji bili, ali sam naisao na toliko kritika i ispao negativac i mrzitelj Husrefa i kako ja pojma nemam o fudbalu, tako da sam odustao i rekao da vise necu iznositi detalje o desavanju o klubu. Zna onaj ko treba da zna.
Bajram Munarek Olsun svim muslimanima svijeta.