Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

legenda reala
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la legenda reala » 29 avg 2013, 22:38

Tesla je napisao/la:Ekipa koja živi od trojke, sa trojkom i umire.

Skor 1-4 i
Pa to smo mi, druga je stvar što raja ovdje ima nerealna očekivanja i očekuje neke pobjede od nas i prolazak grupe, a jedini kvalitet koji imamo je šut za tri poena koji nas posluži svaku treću utakmicu.

2 pobjede i da se udaramo nogom u guzicu

Sad će nas svi podceniti znam ja to, i pobjedićemo mi nekog od favorita ali Litvanija 2011, samo je prekopirati treba ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 30 avg 2013, 00:03

Definitivno bez konkurencije mi smo najpoganiji narod na planeti...

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 30 avg 2013, 00:35

Tacno, nema sta se covjek ovdje nece nacitati...
Sacekajte ljudi prvenstvo, nakon toga cemo moci bilo sta pricati. Ako ne bude dobro, pa sta? Ne mozemo bolje, svi bi voljeli da moze, da budemo prvaci, ali ne ide tek tako. Ovi ljudi su jedino svjetlo ove drzave, u svakom smislu te rijeci. Jedino se radujem i s nestrpljenjem ocekujem bilo koju utakmicu nase reprezentacije (nebitno koji sport da je u pitanju). Treba ih pljuvati sada sto nam je drzava takva, sto nemaju nikakve uslove ni za treniranje, ni za sta? Ne razumijem one koji tako razmisljaju. :)

Na dosad odigranim turnirima, sve je bilo bitnije osim samog rezultata, siguran sam. Pa eto ova utakmica danas, nismo imali Nihada i Andriju. Da ne govorim za Mirzinih 20ak minuta, uz minimalno zalaganje i zelju za igrom (pa nije lud covjek da se povrijedi, da iznudi povredu). Mislite da ce Valanciunas protiv Andrije davati onako lagane poene kako je to bio slucaj s Elmedinom danas (Nedžada da ne spominjem)? Mislite da Mirza nece dati preko 100% svojih mogucnosti, i da ce Kleiza raditi tek tako ono sto je danas radio? Mislite da Nihad nece imati nikakav uticaj na rezultat, nema kvaliteta za to? Pa treba gledati pozitivne strane svega, svih ovih pripremnih utakmica. Danas, vidjelo se da Gordic itekako moze pomoci, da je odlican igrac, da moze prenijeti loptu u svakom trenutku, asistirati, uzeti loptu - preuzeti odgovornost na sebe, ici na neku solo akciju, sutati, kada ekipu mozda ne ide (pa cak i kada ga Javtokas izblokira ako se ne varam)... Vidjelo se da Sutalo moze pruziti dobru partiju, pogoditi sut iz vana. Vidjelo se da Zack radi s lopotom sta hoce, da prolazi pored 3 protivnicka igraca, da nema igraca kojeg ne moze cuvati i koji mu lahko moze loptu uzeti. Vidjelo se da Kikanovic moze odigrati sjajno u napadu, za kratko vrijeme nabacati svaciji kos...

Realnost je ta da je Litvanija sigurno bolja reprezentacija od nas, sigurno. Ali, da je nepobjediva - nije. Ali pazite, Litvanija je ubjedljivo najveci favorit nase grupe, zasto onda ne pobijediti te 3 utakmice? Ne podcjenjujem nijednu reprezentaciju, naprotiv, ali isto tako znam, vjerujem da imamo kvalitet da pobijedimo bilo koga.
Neko ce reci da sam previse optimistican, ja ne bih rekao. Samo vjerujem ovim momcima, jer znam da imaju potrebni kvalitet za prolazak u drugi krug. Ako ne, nije smak svijeta.
Zadnja izmjena: rogeRF, dana/u 30 avg 2013, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.
Izdržati, to je temelj vrline!

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 30 avg 2013, 00:36

Slatinash_7 je napisao/la:Samo jedno pitanje za ove sto imaju svakojaka opravdanja za ovakve igre:Jel to Aco jedini sturcan trener pa samo on odmara igrace,jesul to samo nasi igraci toliko pametni i toliko taktiziraju i samo mi igramo na 50% mogucnosti dok svi ostali igraju maximalno,sta to vi toliko dobro vidite u ovim porazima?Igra nam je KRS!Skoka nemamo,akcije slabo imamo.Imamo dva centra od kojih jedan igra u napadu a drugi u odbrani,dakle stalno igramo 4 na 5.Asistencije ne postoje u nasoj igri,precesto ih imamo jednocifren broj.Ovakvom igrom cemo se slabo provesti na prvenstvu,daj Boze da se sta promjeni..
Kao prvo Aco taktizira jer se mi realno ne mozemo nositi sa selekcijama Litvanije, Grcke i ostalih velikih reprezentacija koje imaju po 12-14 kvalitetnih igraca a mi u sastavu imamo 8-9 igraca koji mogu dati nesto ovoj selekciji. Druga stvar je ta sto smo mi odigrali 10 utakmica u pripremama a naprimjer Svedska 5, CG 6, Velika Britanija 6, Finska 7, Izrael 7, Ceska 7, Latvia 8, Ukraina 8... svi odigrali manje od nas cudno malo jelde, sve su ovo selekcije koju su ili slabije od nas ili su u nasem rangu i koje nemaju veliki fond igraca i cuvaju se povreda pred EP, a ni jedna reprezentacija sa EP nije odigrala 6 utakmica ili 2 turnira (Ulm i Atena) u 7 dana osim nas i Grcke. Pogledaj malo ovaj zadnji turnir i vidi da su i Litva i Grcka ali i druge velike ekipe koje i imaju velik izbor igraca taktizirale i raspodijelile minutazu igracima niko nije igrao vise od 20-25 min jer imaju ljudi klupu za razliku od nas, pa sto onda da i mi ne stedimo i odmaramo igrace ??

I onda ti napises: "Jel to Aco jedini strucan trener pa samo on odmara igrace,jesul to samo nasi igraci toliko pametni i toliko taktiziraju".

Zar ti mislis da ce Mirza koji je bio najbolji igrac na turniru u Ulmu imao prosjek skoro 28 poena i 9 skokova, a sad u Ateni katastrofa (velikim dijelom zbog umora i povrede koju ima) odigrati ovako lose i na EP, pa taj covjek ima srce vece od svih igraca zajedno (cast i njima naravno) ali Mirza je kapiten i ako iko zeli najbolje ovoj ekipi na prvenstvu to je on, i on kao kapiten ce sigurno dati sve od sebe a i ostali momci da odigramo sto bolje na tom turniru, a sad da li ce to biti dovoljno za prolaz u drugi krug, to cemo vidjeti, ja se nadam da hoce, pa taman da se kuci vrate bez pobjede oni su za mene heroji.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 avg 2013, 00:39

kimbo je napisao/la:Nemojte samo da podcijenite Acu Petrovica kao strucnjaka i profesionalca. Ovaj turnir nam je dobro dosao da nam nabije kompleks i da procisti dizne ;) . Sada odmor i onda se pocinje sa pozitivne nule uz sakupljena iskustva !!
Nema se tu sta potcjenjivat, Petrovic je trener koji sve baca na napadacku kosarku. Njegov sistem ima puno rupa i sa boljim igracima od nasih nije mogao nesto napraviti. Primjer prosla sezona Cedevite u NLB kada se Cedeviti sto se tice sastava davalo final4. Imao je cak Gerabalea ako se ne varam. On je bolji od Hadzica dosta ali je opet los strucnjak...

Rekao sam prije kako su se gadno zafrkali sa pripremama i utakmicama. Tu ga nema niko sta braniti jer mi smo odigrali 5 utakmica u 6 dana kako znam i on je veceras priznao opet kako je ovaj turnir previse za nas i kako se zafrkao sa pripremanjem i prihvatanjem koje je odradio prije godinu. Hadzic je odradio 5 utakmica samo i imao losu ekipu i zeznula ga Finska.
Igra nam nije nista nesto od Hadzica i Petrovica, losa odbrana, ponekad jak sut. Nekad ocajan. Mi u prijevodu u svaku utakmicu bila ona protiv Spanije i Grke ili Gruzije i Njemacke udjemo sa tim da se raspucamo. Ako se ne raspucamo mi tu utakmicu gubimo 9 od 10 puta. Sto znaci da nama svako moze zabiti 90 ili 80 poena svaku utakmicu sto svi zabiju (oni koji nisu amateri ili koji ne kalkuliraju), a mi ako nas ne krene sut ne mozemo preko 70. To je varljiv sistem. Funkcionisao bi da Aco ne forsira kosarku iz svoje i bratove mladosti kada su igrali u jacim ekipama i imali bolje suigrace i kada je Yugoslavija dominirala. :roll:
Mi sa ovakvim rosterom ne mozemo nista sa run&gun, sto se vise ni u NBA niko ne usudjuje igrati. Zadnja ekipa je bila Phoenix koja je imala uspjeh ali su i oni ispusili titule i finala zbog strategije, a svi nakon njih su imali neuspjeh i fulali PO. Primjer Denvera koji uvijek ispadne u prvom kolu PO. A u Evropi se to niko i ne usudjuje igrati.

I mi nemamo dobar roster, imamo slab roster u odnosu na druge. Crna Gora npr ima jacu vjerovatno ekipu od nas. Makedonija nas standardno dobija jer igraju fajtersku kosarku na nasu napadacku. Fajterska dobija u 95% slucajeva.
Tako da bez razocarenja, mala smo mi drzava u kosarci. Fudbal igramo, idemo u Brazil.tome se svi nadamo, samo bez kritika ako bude neuspjeh.
Sretno momcima, ja kidam uvijek zivce...ako budemo kritikovali moze biti samo bolje, ako kritikujemo ne znaci da ih ne volimo. pozz

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 avg 2013, 00:44

LloriS je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Samo jedno pitanje za ove sto imaju svakojaka opravdanja za ovakve igre:Jel to Aco jedini sturcan trener pa samo on odmara igrace,jesul to samo nasi igraci toliko pametni i toliko taktiziraju i samo mi igramo na 50% mogucnosti dok svi ostali igraju maximalno,sta to vi toliko dobro vidite u ovim porazima?Igra nam je KRS!Skoka nemamo,akcije slabo imamo.Imamo dva centra od kojih jedan igra u napadu a drugi u odbrani,dakle stalno igramo 4 na 5.Asistencije ne postoje u nasoj igri,precesto ih imamo jednocifren broj.Ovakvom igrom cemo se slabo provesti na prvenstvu,daj Boze da se sta promjeni..
Kao prvo Aco taktizira jer se mi realno ne mozemo nositi sa selekcijama Litvanije, Grcke i ostalih velikih reprezentacija koje imaju po 12-14 kvalitetnih igraca a mi u sastavu imamo 8-9 igraca koji mogu dati nesto ovoj selekciji. Druga stvar je ta sto smo mi odigrali 10 utakmica u pripremama a naprimjer Svedska 5, CG 6, Velika Britanija 6, Finska 7, Izrael 7, Ceska 7, Latvia 8, Ukraina 8... svi odigrali manje od nas cudno malo jelde, sve su ovo selekcije koju su ili slabije od nas ili su u nasem rangu i koje nemaju veliki fond igraca i cuvaju se povreda pred EP, a ni jedna reprezentacija sa EP nije odigrala 6 utakmica ili 2 turnira (Ulm i Atena) u 7 dana osim nas i Grcke. Pogledaj malo ovaj zadnji turnir i vidi da su i Litva i Grcka ali i druge velike ekipe koje i imaju velik izbor igraca taktizirale i raspodijelile minutazu igracima niko nije igrao vise od 20-25 min jer imaju ljudi klupu za razliku od nas, pa sto onda da i mi ne stedimo i odmaramo igrace ??

I onda ti napises: "Jel to Aco jedini strucan trener pa samo on odmara igrace,jesul to samo nasi igraci toliko pametni i toliko taktiziraju".

Zar ti mislis da ce Mirza koji je bio najbolji igrac na turniru u Ulmu imao prosjek skoro 28 poena i 9 skokova, a sad u Ateni katastrofa (velikim dijelom zbog umora i povrede koju ima) odigrati ovako lose i na EP, pa taj covjek ima srce vece od svih igraca zajedno (cast i njima naravno) ali Mirza je kapiten i ako iko zeli najbolje ovoj ekipi na prvenstvu to je on, i on kao kapiten ce sigurno dati sve od sebe a i ostali momci da odigramo sto bolje na tom turniru, a sad da li ce to biti dovoljno za prolaz u drugi krug, to cemo vidjeti, ja se nadam da hoce, pa taman da se kuci vrate bez pobjede oni su za mene heroji.
Kapiten toplo hladno. Najbolji su kapiteni konstantni kapiteni, on to nije. On je nama kapiten jer mi nemamo vodju, u ostalim ekipama bi bio suter. Ko je gledao zadnju sezonu u Brooklynu zna da mi previse ocekujemo, mal smo narod pa nam sve veliko. On igra toplo hladno, odlican suter ali puno rupa u igri..Cesto nas moze upropastiti..

Momak zna fulati 7-8 suteva u nizu. To je luksuz i za Kobe Bryanta..

Ja bih bio iskreno zadovoljan sa 4. mjestom, ako ne bude 4. nije tragedija. Uvijek se potajno nadam ali ne pravite od Mirze Jordana.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 30 avg 2013, 00:51

@tuzlak ako ocejus da ce mirza imat svako vece 60 % suta , nece ... Vidim imas bakse na avataru znaci pratis kosarku , nema svega 5 sutera u nba koji ce imat 3 tekme za redom 50 % suta nema sanse. Tako nema ni mirza. U kvalifikacijama je bio gotovo prvi strijelac u europi ako nije bio cak i prvi ne mogu se sjetit i siguran sam da ce i na ovom EB imat minimum 22 ppg a to sto ce jednu ili eventualno dvije tekme biti ispod prosjeka to ne znaci da je toplo hladno jer je to normalna stvar za sutere... Ne znam zasto ove utakmice uzimate za mjerilo stvarno ? U njemackoj smo pokazali kako mozemo imat u punoj snazi iako se i tu vidjelo dosta rupa i mana sem u onoj tekmi protiv grka kad smo odigrali odlicno .Vjerujem da ni sami nisu sanjali sta ih ceka na ovim pripremama garantujem da bi i NBA igraci pali u ovakvom tempu za 15 ak dana odigrali su 10 utakmica... od toga 6 u ovih 7 dana. Mislim da imamo kvalitet za drugi krug i niko me ne moze ubjedit u suprotno...

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 30 avg 2013, 00:59

@tuzlak1987 - da nisi upravu, slagao bih. Slazem se najmanje 90% u svemu onome sto si rekao. Realnost nam je takva.
Meni smetaju oni koji vide rezultat na **** zbog kladionice ili tek onako i dodju ovdje da pljuju, itd.
Bice to sve dobro ako Bog da, polahko, imamo evo ove mladje selekcije, mladje igrace u koje moramo vjerovati, moraju biti nasa velika nada. Nema reprezentacije ako ti iz mladjih kategorija nista ne uzimas, ako svake godine po 2-3 mlada igraca (najmanje) ne prijedju u A tim. Do sada nisam znao sta je to juniorska reprezentacija, kada je nasa drzava u pitanju. Stvari se popravljaju, to je ono sto je bitno. Sto se ekipe nase A selekcije tice, ovog igrackog kadra, ostaje nam samo da ih bodrimo, da vjerujemo u njih. Kao sto rekoh gore, sigurno imaju kvalitet za drugi krug, ako ne, Boze moj...
Izdržati, to je temelj vrline!

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 30 avg 2013, 01:00

LenBias je napisao/la:ne znam zasto ocekujemo prvenstvo i gledamo ove utakmice kada je takva vecina strucnjaka sigurna da necemo proci grupe i da cemo se blamirati samo, posaljite mail aci, neka nas postedi blamaze, bolje da ne odemo na prvenstvo
Nije ovdje niko strucnjak to su cinjenice i realna situacija koja se vidi iz aviona. Ovakvim zalaganjem i igrom mi nemamo sta traziti na Eurobasketu jer i po papiru sve i jedna ekipa u nasoj grupi je jaca od nas.
Treba otici navijati dostojanstveno za svoju drzavu izgubiti glas zapjevati da svi cuju Jedna si Jedina i pokazati koliki smo patrioti ali sto se tice uspjeha ja uopste ne vidim nasu sansu pa cak ni protiv Latvije koja se polako dize na sami vrh europske kosarke a da ne govorim protiv kosarkaskih velesila kao sto su Litvanija Srbija Crna Gora pa i Makedonija(u zadnje vrijeme).

Daj boze da bude suprotno onome kako ja mislim ali je zaista smijesno ocekivati nesto drugacije.Treba iduci Eurobasket gurnuti u vatru novu generaciju kosarkasa kao sto su Nurkic(ne vidim razlog zasto nije dobio sansu pored Sinanovica koji jednostavno ne zna igrati kosarku budimo realni),Vrabac,Sulejmanovic,Buza.....pa cak biti u stanje i ne pozvati kljucne igrace i NBA zvijezde da ne govorim ko je to ako ne zele ginuti za svoju drzavu jer samo tako se stvara kosarkaska velesila pruzanjem mladjima sansu i dokazivanje.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 30 avg 2013, 01:02

Ne treba se brinuti za Mirzu, imat ce on on svojih 25-30 poena u ovih 5 utakmica, e sad hoce li to biti sa 4o ili 5o% suta nije ni bitno. Veci problem je ko ce ga pratiti Wright, Djedovic ok, ali sta je sa visokim igracima, nesto ne vidim ko bi mogao tu upasti. Doduse i ne moraju imati poena da hoce bar kombinovati 3-4 skoka dobro bi bilo.

Ovaj mini turnir u Grckoj samo nam je skodio i bolji bi bilo da su dane provodili u reumali ili vec gdje nego sto su se lomili protiv grckih i litvanskih divova. Samo djaba povrede zaradili :roll:
15.10 - 15.06 ...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 avg 2013, 01:37

Ma znam ja da mi svi volimo ovu ekipu pored fudbala, a i rukomet je bio uvijek drag nam i za vadjenje zivaca. Uglavnom svasta se kaze, zato i nismo strucnjaci. Ali svi navijamo za ovu ekipu..Tako da bilo bi odlicno da procvjetamo tamo, ja bih se odusevio..

Samo bez medjusobnog zakacanja, neko konta da ce biti dobro, neko da nece. Varljiva stvar...Oni ako pocnu tamo dobijat to ce biti podvig u svakom slucaju, jednostavno jer mi nemamo toliku rotaciju kao neke reprezentacje i imamo taj famozni sistem u kojem nam sve zavisi od napada prvenstveno vanjskog suta.

To sto kazete za Mirzu 25 poena, velika stvar u EU kosarci, ako toliko bude zabijao biti ce odlicno. To je bas dosta poena, ali vazno je da balansira, da kad vidi da ne ide vanjski sut ide na polaganja ili asistencije. to svakako moze

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 30 avg 2013, 01:48

sigurnoable je napisao/la:
LenBias je napisao/la:ne znam zasto ocekujemo prvenstvo i gledamo ove utakmice kada je takva vecina strucnjaka sigurna da necemo proci grupe i da cemo se blamirati samo, posaljite mail aci, neka nas postedi blamaze, bolje da ne odemo na prvenstvo
Nije ovdje niko strucnjak to su cinjenice i realna situacija koja se vidi iz aviona. Ovakvim zalaganjem i igrom mi nemamo sta traziti na Eurobasketu jer i po papiru sve i jedna ekipa u nasoj grupi je jaca od nas.
Treba otici navijati dostojanstveno za svoju drzavu izgubiti glas zapjevati da svi cuju Jedna si Jedina i pokazati koliki smo patrioti ali sto se tice uspjeha ja uopste ne vidim nasu sansu pa cak ni protiv Latvije koja se polako dize na sami vrh europske kosarke a da ne govorim protiv kosarkaskih velesila kao sto su Litvanija Srbija Crna Gora pa i Makedonija(u zadnje vrijeme).

Daj boze da bude suprotno onome kako ja mislim ali je zaista smijesno ocekivati nesto drugacije.Treba iduci Eurobasket gurnuti u vatru novu generaciju kosarkasa kao sto su Nurkic(ne vidim razlog zasto nije dobio sansu pored Sinanovica koji jednostavno ne zna igrati kosarku budimo realni),Vrabac,Sulejmanovic,Buza.....pa cak biti u stanje i ne pozvati kljucne igrace i NBA zvijezde da ne govorim ko je to ako ne zele ginuti za svoju drzavu jer samo tako se stvara kosarkaska velesila pruzanjem mladjima sansu i dokazivanje.
Crna Gora velesila ???? :? :? :? Koliko znam tu smo CG dobili 8 razlike u Litvaniji, ako je i Makedonija velesila koliko onda uopste ima tih velesila u kosarci: Spanija, Francuska, Grcka, Litvania, Rusija, Srbija, Turska, Slovenia, Italia ... ???? Pola Evrope velesila u kosarci, ne ide to tako.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 30 avg 2013, 02:51

Shvatite da su ove 3 utakmice odigrali sa 50 % snage da smo ih bukvalno odigrali bez teletovica a i djedovica u 2 ... Zar mislite da ce se oni na EB vuci kao krepane macke po terenu ? Sta je vama ako ste vec tako objektivni pa svrstavate CG i Makedoniju u vele sile onda budite i oko ovog... Imamo dobru ekipu nista manje kvalitetnu nego CG ili Makedonija , uz pravi pristup i bez povreda siguran sam da mozemo napravit zeljeni rezultat i proc u taj drugi krug... Moram se osvrnut na raspored utakmica , po meni je odlicno sto igramo prvu sa latvijom i zadnju sa litvanijom. Bit cemo najsvjeziji na startu a protiv latvije pobjeda ne smije doci u pitanje , mislim da protiv litvanije mozemo najmanje a igrat cemo zadnju sa njima i oni oce bit umorni bez obzira na siri roster al mozda tu budemo imali neku sansu iako protiv litvanije ocekujem najmanje. Lose bi bilo npr latvija pa litvanija da nas odma nakon pobjede poklope oni.Pored nas u grupi navijam za latviju koja ce nekome sigurno pomrsiti racune samo se nadam da to necemo biti mi...Uz pravi pristup vjerujem u prolaz dalje a ne moramo mi imati ni te 3 pobjede uz malo srece bi mogli proci i sa 2 jer je grupa super izjednacena.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 30 avg 2013, 02:58

Svi igraju ove pripremne utakmice sa 100% snage, dok mi to laganini sa 50%. De ba ne trazite izgovore neke, ovo do sad je bilo katastrofalno i odavno govorim da sistem run&gun ne moze nista dobro donijeti nijednoj reprezntaciji s balkana. I slazem se s Tuzlakom, Aco je mnogo bolji od Sabita, ali i on je los.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 30 avg 2013, 03:25

Naravno prije manje od godinu dana kad smo sa 7 igraca izdominirali kvalifikacije , pobjedili gruziju u gostima koja nije nista slabija od mnogih u nasoj grupi. Kad smo zabijali najvise poena po utakmici u europi tad smo bili najbolji.Al godinu dana nakon toga kad prosirimo roster poboljsamo ekipu odjednom magicno mi dolaskom novih i boljih igraca mi postajemo gori ? Ne branim nikog od Ace do Mirze petog desetog , prvo i najbitnije mi je Bosna...
Ako stvarno mislis da su ove 3 utakmice 100 % nasih mogucnosti trebas prestat pratit sport opcenito a ne samo kosarku bez ikakve uvrede.Protiv sabita nemam nista cak mislim da je radio ok posao s obzirom na uvjete al poredit njega i acu koji je osvojio bronzu na EB i pored toga imao finih rezultata je stvarno smijesno , iako aco zadnjih godina polako gubi konce sa svojom igrom. Nisam njegov fan uopce cak nikad i nisam razmisljao o njemu kao selektoru naseg nacionalnog tima ali mi se svidja to sto ne igra klasicnu kosarku i dosljedan je suterskoj igri. Ja u ove 3 utakmice nisam vidio nista niti zalaganje niti akcije niti odbranu niti skokove. Mislim da je turnir u njemackoj prava slika nase reprezentacije ne samo zato sto smo napravili ok rezultat nego zato sto smo igrali kako treba, ali i taj turnir nije pokazao nasu realnu snagu i nismo otkrili sve adute tamo. Mislim da smo samo utakmicu sa grckom odigrali da je pobjedimo bez ikakvih eksperimetisanja. Evo jedan primjer , zar mislis da ce na EB aco kad nam makedonija napravi run od 10 0 odgovorit tako sto stavlja mirzu i bavcica na teren ? Razumijem da mozes dovest u pitanje njegove trenerske sposobnosti ali mislim da ovako podcjenjujes njegov intelekt... Nikoga ne branim ovaj turnir mi fizicki nismo mogli da podnesemo i to se vidi i vidilo se i veceras, sad ce mi neko rec kako cemo na EB. A ne konta da smo u 15 dana odigrali 10 utakmica da su non stop putovali slovenija sarajevo njemacka grcka ako mislite da je to tako jednostavno pokusajte sami onda. Ne govorim da smo mi neka vele sila niti bilo sta al ne vidim po cemu smo mi to slabiji od makedonije npr ? Oni da nisu uradili ono prosli eurobasket vi bi se ovde sprdali sa njima kosto ste to radili prije utakmice sa njima prije 2 godine... Isto tako mislim i za crnu goru , vama je mjerilo to je vucevic imao odlicnu sezonu al to automatski ne znaci da ce on bit najbolji igrac EB da je to tako jednostavno svi bi zvali najbolje igrace i samo ih pustili na teren. Klasican primjer je italija koja ima daleko bolje igrace u NBA nego sto ima CG npr a proslo europsko su zavrsili iza nas.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 30 avg 2013, 03:57

tuzlak1987 je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Nemojte samo da podcijenite Acu Petrovica kao strucnjaka i profesionalca. Ovaj turnir nam je dobro dosao da nam nabije kompleks i da procisti dizne ;) . Sada odmor i onda se pocinje sa pozitivne nule uz sakupljena iskustva !!
Nema se tu sta potcjenjivat, Petrovic je trener koji sve baca na napadacku kosarku. Njegov sistem ima puno rupa i sa boljim igracima od nasih nije mogao nesto napraviti. Primjer prosla sezona Cedevite u NLB kada se Cedeviti sto se tice sastava davalo final4. Imao je cak Gerabalea ako se ne varam. On je bolji od Hadzica dosta ali je opet los strucnjak...

Rekao sam prije kako su se gadno zafrkali sa pripremama i utakmicama. Tu ga nema niko sta braniti jer mi smo odigrali 5 utakmica u 6 dana kako znam i on je veceras priznao opet kako je ovaj turnir previse za nas i kako se zafrkao sa pripremanjem i prihvatanjem koje je odradio prije godinu. Hadzic je odradio 5 utakmica samo i imao losu ekipu i zeznula ga Finska.
Igra nam nije nista nesto od Hadzica i Petrovica, losa odbrana, ponekad jak sut. Nekad ocajan. Mi u prijevodu u svaku utakmicu bila ona protiv Spanije i Grke ili Gruzije i Njemacke udjemo sa tim da se raspucamo. Ako se ne raspucamo mi tu utakmicu gubimo 9 od 10 puta. Sto znaci da nama svako moze zabiti 90 ili 80 poena svaku utakmicu sto svi zabiju (oni koji nisu amateri ili koji ne kalkuliraju), a mi ako nas ne krene sut ne mozemo preko 70. To je varljiv sistem. Funkcionisao bi da Aco ne forsira kosarku iz svoje i bratove mladosti kada su igrali u jacim ekipama i imali bolje suigrace i kada je Yugoslavija dominirala. :roll:
Mi sa ovakvim rosterom ne mozemo nista sa run&gun, sto se vise ni u NBA niko ne usudjuje igrati. Zadnja ekipa je bila Phoenix koja je imala uspjeh ali su i oni ispusili titule i finala zbog strategije, a svi nakon njih su imali neuspjeh i fulali PO. Primjer Denvera koji uvijek ispadne u prvom kolu PO. A u Evropi se to niko i ne usudjuje igrati.

I mi nemamo dobar roster, imamo slab roster u odnosu na druge. Crna Gora npr ima jacu vjerovatno ekipu od nas. Makedonija nas standardno dobija jer igraju fajtersku kosarku na nasu napadacku. Fajterska dobija u 95% slucajeva.
Tako da bez razocarenja, mala smo mi drzava u kosarci. Fudbal igramo, idemo u Brazil.tome se svi nadamo, samo bez kritika ako bude neuspjeh.
Sretno momcima, ja kidam uvijek zivce...ako budemo kritikovali moze biti samo bolje, ako kritikujemo ne znaci da ih ne volimo. pozz

Mlad si vidi se , trcis pred rudu. Svaka profesionalnija ekipa cuva glavne adute za prvenstva. Aco ,ma koliko da nije top trener, ima nesto sto svaki Hrvatski trener ima . Profesionalnost . U profesionalnost se ubraja i manipulisanje ekipom , igracima , taktikom , tempiranje forme.

Da se ne zavaravamo spadamo medju losije repke , sanse su nam slabe al da ce biti ovako lose i ovakvo kuliranje. NEma sanse. Samo nedaj boze povreda a do igraca nece biti. Uz pune tribine Bosancerosa sasvim ce to drugacije da izgleda.

Vrijeme ce pokazati !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 avg 2013, 08:40

sigurnoable je napisao/la:

mene bi bilo stid napisati te stvari koje si ti napisao, iz vise razloga i na vise nacina stid, kakvo daj boze, uvjeren sam da prizeljkujes los rezultat nase reprezentacije pa da se onda mozes udarati u prsa zbog toga sto si imao pravo, ne daju ovi sve od sebe jelde, naravno, znam ja nas, ebo nas
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 30 avg 2013, 10:34

strašni i žalosni komentari....
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 avg 2013, 11:03

Moram branit BiH na susjednom forumu. Mislim na susjednu drzavu. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 30 avg 2013, 11:32

stvarno su ovi komentari apsolutno suvisni.
ja i dalje vjerujem u ove momke! uvjeren sam da su dobri i da ce dati sve od sebe. ostalo je nevazno jer to je sport.
bez obzira na to, da li ce napraviti neki rezultat ili ne, ja cu aBd biti u Jesenicama i bodrit ih prvih pet utakmica.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.