Tacno, nema sta se covjek ovdje nece nacitati...
Sacekajte ljudi prvenstvo, nakon toga cemo moci bilo sta pricati. Ako ne bude dobro, pa sta? Ne mozemo bolje, svi bi voljeli da moze, da budemo prvaci, ali ne ide tek tako. Ovi ljudi su jedino svjetlo ove drzave, u svakom smislu te rijeci. Jedino se radujem i s nestrpljenjem ocekujem bilo koju utakmicu nase reprezentacije (nebitno koji sport da je u pitanju). Treba ih pljuvati sada sto nam je drzava takva, sto nemaju nikakve uslove ni za treniranje, ni za sta? Ne razumijem one koji tako razmisljaju.
Na dosad odigranim turnirima, sve je bilo bitnije osim samog rezultata, siguran sam. Pa eto ova utakmica danas, nismo imali Nihada i Andriju. Da ne govorim za Mirzinih 20ak minuta, uz minimalno zalaganje i zelju za igrom (pa nije lud covjek da se povrijedi, da iznudi povredu). Mislite da ce Valanciunas protiv Andrije davati onako lagane poene kako je to bio slucaj s Elmedinom danas (Nedžada da ne spominjem)? Mislite da Mirza nece dati preko 100% svojih mogucnosti, i da ce Kleiza raditi tek tako ono sto je danas radio? Mislite da Nihad nece imati nikakav uticaj na rezultat, nema kvaliteta za to? Pa treba gledati pozitivne strane svega, svih ovih pripremnih utakmica. Danas, vidjelo se da Gordic itekako moze pomoci, da je odlican igrac, da moze prenijeti loptu u svakom trenutku, asistirati, uzeti loptu - preuzeti odgovornost na sebe, ici na neku solo akciju, sutati, kada ekipu mozda ne ide (pa cak i kada ga Javtokas izblokira ako se ne varam)... Vidjelo se da Sutalo moze pruziti dobru partiju, pogoditi sut iz vana. Vidjelo se da Zack radi s lopotom sta hoce, da prolazi pored 3 protivnicka igraca, da nema igraca kojeg ne moze cuvati i koji mu lahko moze loptu uzeti. Vidjelo se da Kikanovic moze odigrati sjajno u napadu, za kratko vrijeme nabacati svaciji kos...
Realnost je ta da je Litvanija sigurno bolja reprezentacija od nas, sigurno. Ali, da je nepobjediva - nije. Ali pazite, Litvanija je ubjedljivo najveci favorit nase grupe, zasto onda ne pobijediti te 3 utakmice? Ne podcjenjujem nijednu reprezentaciju, naprotiv, ali isto tako znam, vjerujem da imamo kvalitet da pobijedimo bilo koga.
Neko ce reci da sam previse optimistican, ja ne bih rekao. Samo vjerujem ovim momcima, jer znam da imaju potrebni kvalitet za prolazak u drugi krug. Ako ne, nije smak svijeta.